Vajan abi vanakooli külmkapi remondil.

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Vajan abi vanakooli külmkapi remondil.

Postitus Postitas 4x4JIM »

Tere,

Pöördun siis oma murega siinsete inimeste poole.
Mul on siis kodus üks külmkapp mis on ca 20 a vana kui mitte rohkem.
Töötas vägahästi seni kuni naine mul ükspäev selle ülessesulatas ja uuesti tööle pani. Pärast mõningat aega töötamist vaatasime, et tava külmiku osa ei tööta millegipärast. Sügavkülm toimeta nii nagu alati, aga tava külmik ei hetkel on mul seal 20,4 kraadi :roll:
Eile sulatasin kapi uuesti ülesse ja nagu siin soovitati, et puhasta korralikult ära. See nagu mingit muutust ei andnud. Seis sama sügavkülm töötab tava külm mitte. Külmiku siis jahutus kehast jookseb vedelik läbi kuid millegipärast see külmaks ei lähe. Vähemalt käega on tunda, et vedelik sees liigub.
Küsimus siis selline .et kas keegi oskab nõuanda või äkki tegeleb külmikute remondi ja hooldusega.
Hooldus mehi ei taha kohe kutsuda, selleks, et maksa 13 euri info eest, et viska minema :roll:

Külmik asub kalamajas ja kui keegi tunneb, et oskab mu mure lahendada siis minu nr on 56469394. Kindlasti on teretulnud info mida võiks või peaks vaatama.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Kasutajaga Yll võid suhelda. Kuigi suure tõenäosusega kulub ikka rohkem, kui 13€ asja käimasaamiseks.
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

Sul on eraldi sügavkülm ja tavakülm. Kas neil on eraldi kompressorid või on ühine? Kaldun arvama et on üksainus
Ja kumba kambrit termostaat juhib, kas sügavkülma või tavalist?
Pakun huupi, et düüs (aga äkki on klapp) mis reguleerib jahutuselemendis rõhku on kulunud ja seal ei teki piisavalt vaakumit et freoon aurustuks. (aurustumine on endotermiline protsess-neelab soojust)
Kui on mingi klapp, siis äkki on klapill mingi juhe lahti tulnud.
EDIT:
http://www.holodilnik.info/forum/f24-fo ... m-zamenit/
tundub et sul klapp küpse, teistel kah sama probleem
http://www.iceberg.ru/faq/?action=showe ... 467cf5997d
EDIT2
Kui lähed uut kappi ostma (ilmselt kohe lähed), siis hoia igasugustest snaigedest ja stinolitest heaga eemale :D
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Mul sügavkülm ja tavakülm eraldi. Taga on ükskompressor.
Termostaadid peaksid olema mõlemas nii sügav kui tava külmas sest mõlemas on võimalik temperatuuri reguleerida.
Viimane uudis on see, et tavakülma jahutus keha on käega tuntvalt jahe kuid mitte piisavalt. Täna tuleb minu vanakooli külmikut remontima vanakooli remondi mees. Vaatab mis saab.

Uut väga osta ei taha. Kui peab siis peab. Lihtsalt see külmik on minu kodudes olnud nii kaua kui mäletan.

Eks ma siis täna saan teada, et kas tuleb minema visata või mitte.
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

kui mu mälu mind ei peta, siis nõukaaegsetel vanematel külmikutel oli vahel mingi kala, et midagi polnud katki, aga ei tööta. remondimehed keerasid nad mõneks päevaks pea peale seisma. aga sinu kapp vist nii vana pole.
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Eile käis remondi mees mõõtis ja näppis ja tegi.
Kiitis klmkappi taevani ja tuvastas vea ja läks varuosa muretsema.
Koostöö oli lõpetanud termostaat. Nagu ma sellelt mehelt ka teada sain siis erinevalt paljust muust NL is toodetust tehnikast siis minu külmkapp teeb silmad ette enamustele tänapäevastele.

Praegu loodan, et ta leiab uue termostaadi võimalikult kiiresti.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

4x4JIM kirjutas:...Kiitis klmkappi taevani ...Nagu ma sellelt mehelt ka teada sain siis erinevalt paljust muust NL is toodetust tehnikast siis minu külmkapp teeb silmad ette enamustele tänapäevastele...
nii ta on jah, need vene kapid töötavad 30-40 a ilma mureta, mul paar kappi üle 25 a vanad ja üks sügavkülmik ca 20 aastane. Eriti vintske on Saraatov, see sõja(lennuki)tehase kõrvaltoode elas rõõmsalt üle Eesti Energia vingerpussid, kus null-traati lasti kah faas sisse (õues tuled põlesid sinise leegiga ....). Peenem lääne tehnika andis otsad, Saraatovi külmik töötas muretult edasi. Pole ka ühelgi kummidetailid ära lagunenud.
Electroluxi külmikul andsid uksetihendid otsad mingi 4-5 aastaga ja just sellele mudelile ei suudeta leida neid tihendikesi :twisted:
Veljo
Mudder

Postitus Postitas Veljo »

Tere!
Kui see vanakooli remondimees ei leia vajaminevat termostaati, siis soovitan Sul endal käia Sevi Kodumasinatest läbi, info siin http://www.sevi.ee/vi-idoc_redir . Igatahes, mina sain sealt vajamineva Danfossi termostaadi kohapealt 23 € eest. Muideks leidsin ka meistrimehe, kes suutis mulle telefoni teel õpetussõnu jagada mille tulemusena asendasin ise vana uuega. Viga oli muideks sama mis Sul ja kogu remont läkski ainult 23 euri.
Veljo
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Tänan kõiki kes aitasid nõu ja jõuga.
Leidsin Valerjan Salõkin nimelise meistri. Tema on juba üsna eakas mees, aga kogu elu külmikute remondiga tegelenud ja reeglina vanade külmikutega saabki paremini hakkama kui tänapäevastega. Ainus häda on see, et ta ei räägi sõnagi eesti keelt. Tema tel. 5014689

Kokkuvõtteks võin öelda, et remont läks koos varuosadega 60.-EUR i
Kuid tulemus parem kui osta mingi kasutatud Candy või Nordy.
Minu pärast võib teema lukku panna.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”