Millega kütate teie oma töökoda/garaazi?

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Ints
Fitting 38"

Millega kütate teie oma töökoda/garaazi?

Postitus Postitas Ints »

Ilmad on veidi "viludad".
Seni olen oma garaazi kütnud 9KW elektri puhuriga,aga sellest jääb ilmselgelt väheseks,rääkimata elektri arvetest.
Plaanis on osta gaasipuhur.
Enne ostu sooritamist uuriksin,millega foorumi rahvas oma autotalli soojas hoiab?
Kasutaja avatar
Eints77
Fitting 38"

Postitus Postitas Eints77 »

Kuna pind on väike siis kütan ka praegu elektriga. Eelmises töökojas kütisme vana õliga, aga selle süsteemi miinuseks oli pikk üles soojenemise aeg ja jube õli ja jääkprodktidega jändamine. Sõber kütab diisli puhuriga. See lärmab jubedalt ja sööb ca 2l kütust tunnis aga samas saab toa suht kärmelt soojaks. Gaasiküttega kogemused puuduvad.
Teostan Audi remondi, hooldus, elektri ja diagnostika töid...FORSS ja IDEEAUTO 5115122
dexter
Fitting 44"

Postitus Postitas dexter »

endal töökoda kahe kordne, all täissuur kanal ja peal siis 3,5x8 m
Kanalis siis puuküttega ahi sellisteks kordadeks kui vaja pikemalt tööd teha, tund aega kütta ja töökojas ca 15c sees. Üleval veel diisli küttega vana ikarusi soendus diisli pealt juhtudeks kui vaja kiirest ja ajutiselt töökoda soojaks saada.
Mul suureks plussiks see, et töökoda on alumine korrus on täiesti maa all ja ülemine on kahest seinast maa all, seega soojuskadu samuti väiksem.
566kuus üheksa995
tauris.vijar@gmail.com
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kütan elektriga (5+1,5+1,5 kW = puhur + konvektor + konvektor) ja pinda 80 m2. 7-10 C saab sisse ca tunni-pooleteisega praeguste ilmadega.

Eelmisel aastal kütsin gaasipuhuriga.
Aga:
- oli liiga võimas (135 kW) - võttis meeletult gaasi, gaasibaloonid (2 tk - 40 liitrised) läksid pidevalt jäässe. Tõenäoliselt väiksema võimsuse puhul oleks asi parem (20-30 kW).
- tekitas mingit jääkprodukti õhku, mis pani silmad meeletult kipitama (eriti põranda ligidal, aga ka üleval). Pole kindel - võibolla lihtsalt gaasi lekkis puhuri sees ja oli minu puhuri viga ning teistega ei esine.
- süütamine oli vaevaline, sest elektriline gaasiklapp ei tahtnud avatud asendisse jääda. Samuti lükkas ennast vahepeal ise kinni. Tõenäoliselt jälle minu konkreetse puhuri viga.

Üldiselt soovitatakse kõik gaasi- ja diiselpuhurid panna tööle nii, et nad võtaksid tarbitava õhu õuest.

Üks miinus on veel - suvisel ajal võtab kole palju ruumi ära :)
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

tarmo kirjutas:... gaasibaloonid (2 tk - 40 liitrised) läksid pidevalt jäässe...
See ilmselt gaasi viga. Müüakse minu teada kahte sorti gaasi. Üks mis töötab vaevaliselt mõne -kraadiga ja siis propaani nime all veel mis töötab ka käredama külmaga.
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

tyyp07 kirjutas:See ilmselt gaasi viga. Müüakse minu teada kahte sorti gaasi. Üks mis töötab vaevaliselt mõne -kraadiga ja siis propaani nime all veel mis töötab ka käredama külmaga.
Kasutasin tavalist majapidamisgaasi, mis peakski ikka propaan olema. Selles punases baloonis, nagu ka vene ajal.
Gaasikontori tädi ütles, et nii võimsa puhuriga on gaasi külmumine balloonis vältimatu (isegi, kui on 2 balooni järjest).
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
einar
Mudder

Postitus Postitas einar »

mina küten oma töökoda (70ruutu ruumi kõrgus 3.3meetrit) nafta puhuriga, 20 liitrile nafta segan sisse umbes 5 liitiri vanaõli. selle kompotiga saab ruumis soojana (U 18 kraadi) hoida u 3 pikka päeva(30 tundi)

miinuseks müra.

plussiks. ruumi saan soojaks u poolt tunniga. lisaks temp andur mis puhurit ise sisse välja lülitab.
Kasutaja avatar
einar
Mudder

Re: Millega kütate teie oma töökoda/garaazi?

Postitus Postitas einar »

Ints kirjutas:Ilmad on veidi "viludad".
Seni olen oma garaazi kütnud 9KW elektri puhuriga,aga sellest jääb ilmselgelt väheseks,rääkimata elektri arvetest.
Plaanis on osta gaasipuhur.
Enne ostu sooritamist uuriksin,millega foorumi rahvas oma autotalli soojas hoiab?

gaasipuhuri miinuseks on suur kulu(baloonis on gaasi u 20 kg)

lisaks tekitab põlemisel niiskust. lisaks jääproduktid mis panevad õhtuks pea valutama.
Kalamees
Fitting 44"

Gaas

Postitus Postitas Kalamees »

Gaasiballonides punastes enamasti propaani/butaani segu, talvel panevad vähem butaani. Puhas propaan paar korda kallim butaanist. Ja butaan külmadega väga viletsalt põleb. AGAs ja vist ELMES saab peaaegu puhast propaani. ca 98%.
Kasutaja avatar
Kill3rBee
Mudder

Postitus Postitas Kill3rBee »

Mul on garaaž 150m2 ja kütan kahe Bullerjan 01'ga. Kuigi saab ka ühega edukalt hakkama, täitsa tavaline puhur puhub õhku laiali garaazis. Teine Bullerjan seisab pmst niisama, keegi ära osta tahab siis 53433411.
bob
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas bob »

tarmo kirjutas:
tyyp07 kirjutas:See ilmselt gaasi viga. Müüakse minu teada kahte sorti gaasi. Üks mis töötab vaevaliselt mõne -kraadiga ja siis propaani nime all veel mis töötab ka käredama külmaga.
Kasutasin tavalist majapidamisgaasi, mis peakski ikka propaan olema. Selles punases baloonis, nagu ka vene ajal.
Gaasikontori tädi ütles, et nii võimsa puhuriga on gaasi külmumine balloonis vältimatu (isegi, kui on 2 balooni järjest).
Ma suunasin jäätumise ära hoidmiseks kahuri ballooni peale, sest jääs balloonist tulev gaas ei põle korralikult. Väga hästi töötas, gaasi jätkus oluliselt kauemaks.
JC XJ 2.5TD 3DR (autot tuunib andeltek!)
Avitan heameelega raadioside teemadel (CB & PMR).
Raiki
Fitting 38"
Kontakt:

Re: Gaas

Postitus Postitas Raiki »

Kalamees kirjutas:Gaasiballonides punastes enamasti propaani/butaani segu, talvel panevad vähem butaani. Puhas propaan paar korda kallim butaanist. Ja butaan külmadega väga viletsalt põleb. AGAs ja vist ELMES saab peaaegu puhast propaani. ca 98%.
Meil on tehtud üleminek ja tangime punast pudelit autogaasiga.
Vähemalt tead mille eest maksad ja maksad selle eest mis sisse lased. Enamus vahetuspudelites on sodi ja saast põhjas ning maksad ka selle kinni iga kord.
Jeep Crand Cherokee Overland
traatjalg
Fitting 38"

Postitus Postitas traatjalg »

75kw diiselpuhur korraks käima kuur 10minutiga soe ,sai proovitud sellele hüdroõli põletamist selgeks teha aga jäi pooleli,puhur hakkas traakonit mängima ,sülitas tagasilöögi klapist sellise 1,5 meetrise tulelondi välja.Mingi aeg sai ka gaasiga köetud ei meeldinud mingi kiirguri põleti vedeleb siia maani kui keegi arvab,et seda vajab saab odavalt endale.
Kasutaja avatar
elmarm
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas elmarm »

Olen õnnelik, et jätkus oidu ehitamise aeg põrandakütte torud põrandasse panna:)
Viimati muutis elmarm, L Veebr 19, 2011 10:35 am, muudetud 1 kord kokku.
Maastikuvõimekus
http://www.pritsumees.ee/
5 112 112
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Mul on pursuika ja kütan,höövlilaastu,saepuru,hakke ja vanade heintega.
Olles need eelnevalt toppinud 10l plastkanistritesse.Ps,kellel kanistreid vaja võin neid tasuta ära anda.Kui tasuta ei taha,siis saab ka osta.
http://www.osta.ee/index.php?fuseaction ... d=17316366
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”