LC 90 ei puhu sooja

Moderaatorid: jr, Moderators

Kasutaja avatar
vanavaim
Rookie

LC 90 ei puhu sooja

Postitus Postitas vanavaim »

Mure selline, LC 90 3,4 bens. ei puhu salongi sooja õhku kui auto seisab töötava mootoriga, linnas ka jama, niikui foori taha pidama jääd nii külma puhuma hakkab, muidu sõidu aeg kõik korras ja tuba soe. Oskab keegi selle kohta midagi öelda, kust viga otsida
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Re: LC 90 ei puhu sooja

Postitus Postitas TiitR »

vanavaim kirjutas:Mure selline, LC 90 3,4 bens. ei puhu salongi sooja õhku kui auto seisab töötava mootoriga, linnas ka jama, niikui foori taha pidama jääd nii külma puhuma hakkab, muidu sõidu aeg kõik korras ja tuba soe. Oskab keegi selle kohta midagi öelda, kust viga otsida
Jahutusvedeliku tase normis? Õhk vahel?
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Termostaat?
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Madis kirjutas:Termostaat?
Kas vigase termostaadi puhul ka sõites külmaks ei jää?
Kasutaja avatar
vanavaim
Rookie

Jahutusvedelikku tõesti natuke lekib, aga sellel hoian pidevalt silma peal, et tase normis oleks
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

vanavaim kirjutas:Jahutusvedelikku tõesti natuke lekib, aga sellel hoian pidevalt silma peal, et tase normis oleks
Mu omal lekkis ka (termostaadi korpuse tihend lasi läbi) ja otsustas ikkagi õhu vahele rebida ja käitus nagu sinu omagi :roll:
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

TiitR kirjutas:
Madis kirjutas:Termostaat?
Kas vigase termostaadi puhul ka sõites külmaks ei jää?
Ei jää, sest pump ju uhab ringi
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Kindlasti pole see termostaadi viga.Kui jahutusvedelik on normis ja õhku vahel ei ole,ning jahutusvedeliku temperatuur on normis siis sellise külma ilmaga kahtlustaks soojendusradika osalist umbesolekut või jahutusvedeliku takistust radikasse jõudmisel.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

ibra kirjutas:Kindlasti pole see termostaadi viga.Kui jahutusvedelik on normis ja õhku vahel ei ole,ning jahutusvedeliku temperatuur on normis siis sellise külma ilmaga kahtlustaks soojendusradika osalist umbesolekut või jahutusvedeliku takistust radikasse jõudmisel.
Ära aja ibra! Kust sa tead öelda, et KINDLASTI ei ole see termostaadi viga. Mina ei ütle et see ON termostaadi teema, kuid suure tõenäosusega kahtlustan termostaati. Olen talvel võistelnud ilma termostaadita ja tühipööretel tuksuv masin läks ikka kohe ja kähku külmaks. Sest jahutusvedelikul ju lihtsam lühikest ringi tiirutada. Ning teema algataja pole silpigi öelnud temp. osuti asendi kohta vaid on kõigest jah.vedeliku tasemel silma peal hoidnud. Muidugi võib seal ka õhk olla, sest kui jahutusvedelik kaob, siis on võimalikke tegureid teisigi - näit. plokikaane tihend.
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
vanavaim
Rookie

Pardon, jäi jah ütlemata, tepmeratuur on koguaeg normis, ei vaju ei alla, ega tõuse ka liialt üles. Neljapäeval autohalli minek, ehk saavad jälile. Lekib ikka välja mitte mootorisse, leke ei ole teab, mis suur, aga öö jooksul on imeväike sinine loik alla tekkinud, nii kord nädalas lisan umbkaudu 300g
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Madis kirjutas:
ibra kirjutas:Kindlasti pole see termostaadi viga.Kui jahutusvedelik on normis ja õhku vahel ei ole,ning jahutusvedeliku temperatuur on normis siis sellise külma ilmaga kahtlustaks soojendusradika osalist umbesolekut või jahutusvedeliku takistust radikasse jõudmisel.
Ära aja ibra! Kust sa tead öelda, et KINDLASTI ei ole see termostaadi viga. Mina ei ütle et see ON termostaadi teema, kuid suure tõenäosusega kahtlustan termostaati. Olen talvel võistelnud ilma termostaadita ja tühipööretel tuksuv masin läks ikka kohe ja kähku külmaks. Sest jahutusvedelikul ju lihtsam lühikest ringi tiirutada. Ning teema algataja pole silpigi öelnud temp. osuti asendi kohta vaid on kõigest jah.vedeliku tasemel silma peal hoidnud. Muidugi võib seal ka õhk olla, sest kui jahutusvedelik kaob, siis on võimalikke tegureid teisigi - näit. plokikaane tihend.
Termostaadi pärast mootor valgusfoori taga maha jahtuda ei jõua.Kui termostaat lahti,siis vedelik lühikest ringi ei tiiruta.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
einar
Mudder

Postitus Postitas einar »

Kas antud mudelil elektriline tsirkulatsiooni pump on olemas?
Kui on - kas töötab?
JaanusLI
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas JaanusLI »

mul hiluxil oli ka sedasi,et tühipööretel hakkas kohe külma puhuma-vedeliku viga oli mul. polnud alla normigi,aga juba mõjus.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

ibra kirjutas:
Termostaadi pärast mootor valgusfoori taga maha jahtuda ei jõua.Kui termostaat lahti,siis vedelik lühikest ringi ei tiiruta.[/quote]

Jah, ise panin ibra. Sry. See lühikese ringi jutt oli minupoolne möga. Mõtlesin seda küll just teisiti - et suur ring lahti ja jah.vedelik jahtub suures radikas kärmelt maha, mille tõttu soojaringi seda soojakest ei jagu. Ja jõuab maha jahtuda ka foori taga. Sekunditega. Kogetud. Eriti veel sellise külmaga. Ning see pole mootori tervisele sugugi kasulik. Pluss veel see, et temp.seier ei pruugi nii kähku veel reageerida kui hakkab külma puhuma. Minu jutt põhineb minu enda kogemusel autoga LC70 3,0Td.
Kuigi foorumi kaudu auto remont on sama, mis per_e kaudu hammaste ravi. Pädevad kodanikud, kel näpud õlised, las vaatavad asja üle - siis ka diagnoos ja vastav ravi.
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
hans
Rock Crawler

Postitus Postitas hans »

Kas ei või olla, et veepump hakkab ära väsima. Labad kulunud ja madalatel pööretel ei aja vedeliku piisavalt kiiresti ringi?
Vasta

Mine “Toyota”