rommi kirjutas:karu... no offence, ma targutan ka sekka kui tohib!
esiteks - mitte arhitekti allkirja pole vaja, vaid projekteerija oma, tema on see kes vastutab selle eest, et see garaazh lume raskuse all sulle ja su sõpradele auto ehitamise ajal pähe ei kukuks. Rommi
Rommi, vaidlen vastu, rääkides üldehitusest siis minuteada vaja ei ole ühtegi allkirja kui sa teatud piirangutest üle ei lähe(näiteks kui silded ei ole üle kuue meetri jne, ühesõnaga kus pole vaja juba tugevusarvutusi). Mina enda majale võtsin just nimelt arhitekti allkirja kui ta oli kõik üle vaadanud, kuigi projekteerisin ise. Teise maja joonistele, seletuskirjadele jne kirjutasin ise alla (enda kindluse mõttes lasin muidugi üle vaadata spetsialistidel) aga mida ma tahan öelda, oma maja võib projekteerida ja ehitada ise, vastutus jääb ka siis sulle ehk kui sa tead mida sa teed siis saab küll.
rommi kirjutas:Teine asi, et mis nõudeid sa silmas pidasid - kas seaduseid või joonise vormistamist?Rommi
Reegleid kuidas tuleb kogu projekt vormistada mitte ainult arhitektuursed või teostusjoonised.
rommi kirjutas: Vormistamise jaoks sobib tõesti mingi suvaline demojoonis. Paraku aga ehitusseadused on riigiti erinevad ja suvalise programmi demojoonis ei pruugi sul ehitusnõuetele midagi nii vastav saada (vbl chief architect vastab eesti ehitusseadustikule - ma ei tea ausalt)
Sul õigus, sellepärast tulebki muganda vajadustele sobivaks.
rommi kirjutas: Kokkuvõttes võib öelda, et sul on projekteerimise alal annet ja oled saanud nende asjadega hakkama. Tubli! Aga kõigil pole ja mõni asjatundja võiks ju korra pilgu peale visata. Eestis on häid tegijaid küll, ehitamine veres vist.
Projekteerija allkiri maksab, sest see sisaldab ka vastutust. Kui hiljem mingi jama on, siis põrnitsevad kõik ju tema poole, sellepärast ka vastav hind. Väiksematel hoonetel allkirja nõue puudub aga sellegipoolest peab ehitama nii, et tuulega minema ei lendaks ja lumega kokku ei vajuks. Muidu on sul mõte õige, raha peab lugema raskel ajal ja ma üritasin pigem "kaasa" rääkida, mitte "vastu"

targutatud,
Rommi
Rommi, sul üldiselt õigus aga teemaalgataja küsimus oli 'kes joonistaks garaai projekti selliselt, et see rahuldaks meie riigiorganeid' ehk nagu ma aru saan siis teemaalgataja ehitab ikka ise oma garaai ja vastutab ka ise oma ehituse eest, vajab aga ainult jooniseid.