ARK ja rehvid

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Dodge
Rookie

ARK ja rehvid

Postitus Postitas Dodge »

Tere! Kas kellegil on olnud kokkupuudet ARK-is maasturi arvelevõtmisel sellega, et rehvide koormusindeks ei vasta ettenähtule. Nimelt kui tahtsin oma Dodge`i ARKis registreerida, siis lisaks veel mõnele nipetnäpet asjale öeldi, et rehvide 108 indeks on vale peab olema 110 või enam. Praegused rehvid olid juba ostes all ja mustrit on neil küllaga, uusi osta lihtsalt selleks et arvele saada on natuke kulukas ettevõtmine. Oskab keegi äkki kogemusi jagada või nõua anda või on äkki olemas koht või keegi, kelle käest mingi tasu eest õigete numbritega rehve laenata saaks - 33x12,5 R15 ja koormusindeks 110 või enam.

andres@pohmell.ee
Tel. 51 51 250
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Aga võta siis arvele vähendatud registrimassiga.Hiljem,kui on sobivad rehvid olemas korrastad andmed.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
AsTroSS
Fitting 44"

Postitus Postitas AsTroSS »

ARK ei võta sind kindlasti 33 tolliste rehvidega jutule ...., nendele sobib ainult uksepostil olev mõõt
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35

Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Dodge
Rookie

Kuidas ma saan vähendatud regitrimassiga arvele võtta, ülevaatajad ju loevad kõik andmed vanast teh. passist või kusagilt andmebaasist või kas piisab siis lihtsalt minu soovist vähendada registrimassi?
Rehvide kõrgused ja laiused ja muud mõõdud sobisid väga hästi ARKile, ainult see koormusindeks ei sobinud.
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Dodge kirjutas:Kuidas ma saan vähendatud regitrimassiga arvele võtta, ülevaatajad ju loevad kõik andmed vanast teh. passist või kusagilt andmebaasist või kas piisab siis lihtsalt minu soovist vähendada registrimassi?
Rehvide kõrgused ja laiused ja muud mõõdud sobisid väga hästi ARKile, ainult see koormusindeks ei sobinud.
Sõidukite registrimassi on võimalik vähendada kandevõime arvelt.Piisab sinu sooviavaldusest.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
AsTroSS
Fitting 44"

Postitus Postitas AsTroSS »

Dodge kirjutas:Kuidas ma saan vähendatud regitrimassiga arvele võtta, ülevaatajad ju loevad kõik andmed vanast teh. passist või kusagilt andmebaasist või kas piisab siis lihtsalt minu soovist vähendada registrimassi?
Ma pakun, et sa ei käinud Tallinna büroo tametnike jutul, sest neile sobib ainult uksepostil olev mõõt
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35

Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

ardi kirjutas:
Sõidukite registrimassi on võimalik vähendada kandevõime arvelt.Piisab sinu sooviavaldusest.
Rapla ARKs väidavad,et 2011a enam ei saa registrimassi vähendada.
Ise käisin selle tee läbi ja sõdima hakkasin nendega ennem jõule.
Võit tuli vanaaasta lõpus. Viimaseks sõnaks oli see,et minu auto pidi viimane olema,mille väiksemaks sai.
Aga,ega need ARKi omad vist ise ka õieti ei teadnud.
Võta nüüd kinni? :roll:
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Ma pakun, et sa ei käinud Tallinna büroo tametnike jutul, sest neile sobib ainult uksepostil olev mõõt[/quote]

A kas sel juhul ei piisa, kui sinna uksepostile sobivad mõõdud kirjutada?
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Dodge
Rookie

Tänud heade nõuannete eest, helistasin ARK-i ja küsisin kas registrimassi saab muuta, vastati, et samamoodi nagu saab muuta värvi sõidukil, saab muuta ka registrimassi, ehk on siis mu mure lahendatud, lähen käin järgmine nädal uuesti siis proovimas.
Rehvi mõõte mul kusagil uksepostil kirjas ei ole, on ainult eelmises teh. passis ja ilusti kirjas et "renkaat: 33x12,5R15 ja käisin Tallinna ARK-is. Annan siis siia ka teada, kas õnnestus :)
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kui ma nüüd päris udu ei pane, siis see registrimassi vähendamise ära kaotamine oli päevakorras seoses uue liiklusseadusega. Kas see sinna sisse jäi või ei jäänud, oskab ehk keegi teine kommenteerida, hetkel ei viitsi otsida kah. Aga kuna liiklusseadust lükagi 6 kuud edasi, siis tõenäoliselt praegu on vanaviisi edasi.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
henry672
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas henry672 »

Ei ütleks küll et Tallinna ARK-i angaaris istuvad mehed oleks väga tähenärijad.
Sai just käidud arkis vana passi uue vastu vahetamas, asi võrdus nagu arvelevõtmisega pmtselt, kontrolliti Vin-e, mootori koodi istekohti, mõõte jne...
Vaadati et rehvimõõt autodata järgi on 215 r15....autol all oli aga 32" mudakas aga see ei olnud mingi teema, öeldi et olgu vahet pole siis ei tee passi märget rehvimõõdu kohta lihtsalt ja kõik ..
Korra käisin ka saue ARK-is sama masinaga aga sinna enam nina ei pista...seal ei jõudnudki rehvideni ennem kui angaarist välja suunati...
Chero..
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

henry672 kirjutas:Vaadati et rehvimõõt autodata järgi on 215 r15....autol all oli aga 32" mudakas aga see ei olnud mingi teema, öeldi et olgu vahet pole siis ei tee passi märget rehvimõõdu kohta lihtsalt ja kõik ..
Ja mis auto see oli? Eeldatavasti mitte kastikas ega pakiauto/buss? Siis polegi midagi öelda neil. Peaasi, et auto mõõdud klapivad.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

tarmo kirjutas:
henry672 kirjutas:Vaadati et rehvimõõt autodata järgi on 215 r15....autol all oli aga 32" mudakas aga see ei olnud mingi teema, öeldi et olgu vahet pole siis ei tee passi märget rehvimõõdu kohta lihtsalt ja kõik ..
Ja mis auto see oli? Eeldatavasti mitte kastikas ega pakiauto/buss? Siis polegi midagi öelda neil. Peaasi, et auto mõõdud klapivad.
Sellist püksirihma vist korralikule kastikale ei panda aga huvitaks ennastki.
Kas ARK/Maanteeamet on leidnud kuskilt Inimesed tööle, mitte nagu enamus paberimäärijatest otsustajad.
henry672
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas henry672 »

1 gen pajero ...
Suhtumine oli küll jah väga normaalne, isegi üritasid veidi nalja visata ...
Ehk oleneb ka kelle otsa satud .
Chero..
svilings
Rookie

Postitus Postitas svilings »

Tallinna ARK-is enne enda nimele vormistamist käisin asja uurimas, sest vanas teh passis oli rehvimõõduks kirjutatud 205 r16(nissan d22). Saadeti sama targalt angaarist välja ja kästi maaletooja käest paber võtta sobivate rehvimõõtudega. Kuna maaletooja polnud sellise asjaga enne kokku puutunud siis kirjutati paber ainult ühe mõõduga (265/70/15) mis oli sama aastaarvuga ja varustusega autodel all.
Kui keegi teab millises ARK-is asju vähe mõistlikumalt aetakse siis võiks teada anda.
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”