tunnen huvi hea läbivusega töökindla tööhobu vastu

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

mõhk
Rookie

Postitus Postitas mõhk »

Tänud kogemusi jagamast kõigile vastanutele!

Sellest olen jah aru saanud, et Patrol on tõsine tank, millega saab koju ükskõik kustkohast ja pole tähtsust, kas otse või ringiga. Natuke hirmutavad selle eluka ülalpidamiskulud mis vist hoopis teisest puust kui minu poolt teema alguses pakutud variantidel? :)

Selge see et maastikusõidukiga kaasnevadki kõrgemad kulud aga mu algses valikus olnud isenditel need vist ikka kordades madalamad? Loomulikult- maastikusuutlikkuse arvel, võrreldes Patrolig. Aga see ikka vist parem kui päris linnadziipidel?

Kuidas on HILUX-il töökindlus? Ja ülejäänud algselt mainitud masinatel- on ehk kellelgi kogemust ses osas?

Ameeriklaste töökindlus vist ikka pisut nõrgem?
d22
Fitting 38"

Postitus Postitas d22 »

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=28999&start=0
Siin kastikatest ja Hiluxi head ja vead. Kindalasti mine tee huvi pakkuvate masinatega proovisõitu, saad teada kui palju müriseb, kas vedrustus on sobilik jne.
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Re: tunnen huvi hea läbivusega töökindla tööhobu vastu

Postitus Postitas 4x4JIM »

mõhk kirjutas:
Hetkel tundub sinna gruppi mahtuvat:

Suzuki Grand Vitara,
Minu 2L Vitara võib vedada 1850 piduritega haagist.
2006 a. mudelitel oli ka taga veel trummelpidurid mis asendati ketastega siis kui tuli ka 2,4L mootor. Mis võib olla tõstis ka piduritega haagise maksimaalset.
Vitara ülalpidamis kulud on siis suhteliselt normaalsed. Mina 4a ga pole vahetanud midagi peale 2 vasaku esimese stabikavarda ja tava hoolde kulude e. õli ja filtri jne. Kasko on ka suhteliselt normaalses suuruses.

Selle kohta, et siin öeldi, et läbivus ei ole just NN "tõeliste" maasturite vääriline ja kliirents madal võin öelda: 20-50 mm lift kitte on juba mitmeid ja mitte just meeletult kallid. Kuigi originaalis on ta kliirents ainult 9mm madalam kui Land Cruiser 120.
Niinimetatud "tõelistele" maasturitele jääb ta alla sellega, et tal ei ole tagaumises diferentsiaalis lukku. Ja ka järelturul puudub see. Praegustel poesoojadel on mingisugune veojõukontroll mis siis piduriga üritab imamiteerida piiratud libisemisega diferentsiaali lukku.

Kindlasti kui peres on väga väikseid lapsi kellele peab kaasa vedama jalutuskärud ja reisivoodid jääb ka pagasiruum pikema reisi jaoks kitsaks.

Kütuse kulult just 2.0L mootorit ei kiida mujal väidetakse, et 2,4 parem.
Kuid siiani ei ole saanud aru sellest diisel mootori hinnast selle 60000.- krooni 0 i sõitmine võtab aega CA 200000 km (See kalkulatsioon kohvipaksupealt ja võisin ka eksida).

Kastikate kohapealt ütlen seda, et nad meeldivad mulle ka aga ei näe nende praktilisust igapäevaelus vb tõesti kuskil ehitusel ja maal põllul aga näiteks kui soovida perega või sõpradega kuhugi minna siis on tegelikult need taga istmed ikka väga kitsad (ise olen lihtsalt ligi 2m pikk)
Ja kui kõik istekohad täis siis pole toidu kotti kuskile panna ja selleks et toidukraam poriseks ei saaks peaks ostma kasti katte endale ja pärast seda ei ole ju see auto enam kastikas e. samahästi olek võinud osta mingi "tavalise" maasturi.

Tagasi Vitara juurde siis sellise raha eest ei saa sa kuskilt rohkem maasturit. Osad muidugi kiidavad kõvasti seda uut Dacia Dusterit kuid mina arvan ikka veel, et pole aeglustit pole maasturit.

Eks kõik kes teisiti arvavad või millekagi ikka väga eksisin võivad mulle kohe verbaalselt molli anda :lol:
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kastikate ei pea jäik plaat olema. Koormakatte materjalist katte rullid kokku ja ongi jälle kastikas. Tegelikult ei lenda õigel kastikal erilist tolmu ka ilma igasuguse katteta kasti...
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

LC120-l pole ka tavaolukorras taga diff. lukku...ok, saab jah järelpaigaldus paketti :D Mina suurendasin oma länkari kliirensit näiteks kõrgema rehviga ja seda 20mm. Olen mõelnud ka tõstesarja peale, kuid minu auto puhul on tegu õhkpatjadega ja regullitavate amortidega ja sellel versioonile läheks sari meeletult kalliks :?
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas 4x4JIM »

TiitR kirjutas:LC120-l pole ka tavaolukorras taga diff. lukku...ok, saab jah järelpaigaldus paketti :D Mina suurendasin oma länkari kliirensit näiteks kõrgema rehviga ja seda 20mm. Olen mõelnud ka tõstesarja peale, kuid minu auto puhul on tegu õhkpatjadega ja regullitavate amortidega ja sellel versioonile läheks sari meeletult kalliks :?
Minu LC 120 oli tagasillas LSD ja seda täiesti poe seades.
Muidugi on tõlgendamise küsimus kas LSD on lukk aga igatahes lukustab rohkem kui see, et ei ole midagi.
Kasutaja avatar
JoelH
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas JoelH »

mõhk kirjutas:Tänud kogemusi jagamast kõigile vastanutele!

Sellest olen jah aru saanud, et Patrol on tõsine tank, millega saab koju ükskõik kustkohast ja pole tähtsust, kas otse või ringiga. Natuke hirmutavad selle eluka ülalpidamiskulud mis vist hoopis teisest puust kui minu poolt teema alguses pakutud variantidel? :)
Alustuseks, Patrol on pigem mugav traktor kui tank ja kinni on võimalik jääda kõigega, ka TR3ga, kui pinda all ei ole. Patrol istub oma 3t ikka sügavale kui maapinda pole, samas lumes liigub väga hästi. Plussideks veel tehase tagalukk ja olenevalt olukorrast/vajadusest vabastatav stabikas.

Ülalpidamisest nii palju, et eks õli ja filtreid vahetada on ju elementaarne. 150t/km jooksul olen vahetanud käändtelje laagrid+ igaksjuhuks siis kõik muud pudinad esisillas (seda siis 100t/km pealt). Juppide maksumus oli kuskil 6-7 tuhat krooni.
Mingi aeg vahetati ka õhulugeja aga seda tehti garantiii ajal ja minu pealekäimise peale igaks juhuks. Praegu ostes on siin hinnad 1500- ....

Kallis asi on ka rihmapinguti mida B-na on väga raske leida ja parim hind mida olen kohanud oli kuskil 3500kr kanti.

Nüüd vajab ka cooler vahetust (lähevad lihtsalt ribadeks), selle saab lasta teha Laki Autos korraliku ja kestva 4500kr-ga. Sellega piirduvad esialgu suuremad kulutused.
Aa ja 6 CD makk uuematel on paras kräpp mis plaati ei taha mängida :D

Võrreldes nüüd Hilux/Navara ja Patrol siis viimane sõidab kindlasti kaugemale.
Milwaukee, AEG, Ryobi, Homelite ja tööriistade ja aiatehnika müük, garantiiremont ja varuosad.

Kauplus: Tallinn, Kadaka tee 7/2
www.tööriistapood.ee
http://www.milwaukee.ee
53730444
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”