Kaugtuled

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
freelander
Fitting 44"

Postitus Postitas freelander »

minul selline huvitav küsimus. Nagu ma aru saan siis võib olla 4 kaugtuld. Kas neli kaugtuld loetakse selle järgi, mitu põleb või üldiselt?

Ehk siis oletame. Mul on auto, millel on neli lisatuld. elektriskeem tagab selle, et korraga ei saa kõik kaugtuled põleda. Saavad ainult originaal kaugtuled või siis neli lisatuld.

Nüüd küsimus siis, kas loetakse, et mu autol on 6 kaugtuld või siis 4, kuna see on maksimaalne, mida saan korraga põlema panna?

Ref arv mahuks piiridesse, auto originaal tuled lihsalt nii voimatult kehvad et viskaks üldse minema.
AgoU
Rookie

Postitus Postitas AgoU »

Kui seaduses midagi muudetud ei ole (nagu viimasel ajal tihti kombeks), siis peab kõik mis autol tehasest küljes - või lisavarustusena juurde pandud - olema ka töökorras.
Seda siis vähemalt ametliku kontrolli ajal. Palju seda reaalselt vaadatakse...? Oleneb kontrollijast.
Kui nüüd sinu 4 lisatuld annavad kokku lubatud ref arvu, siis jääb kaks varianti - kas originaaltuled ei ole töökorras (ei põle) või põlevad kõik 6 ja läheb ref üle normi.
Pata
Rookie

Postitus Postitas Pata »

freelander kirjutas:minul selline huvitav küsimus. Nagu ma aru saan siis võib olla 4 kaugtuld. Kas neli kaugtuld loetakse selle järgi, mitu põleb või üldiselt?

Ehk siis oletame. Mul on auto, millel on neli lisatuld. elektriskeem tagab selle, et korraga ei saa kõik kaugtuled põleda. Saavad ainult originaal kaugtuled või siis neli lisatuld.

Nüüd küsimus siis, kas loetakse, et mu autol on 6 kaugtuld või siis 4, kuna see on maksimaalne, mida saan korraga põlema panna?

Ref arv mahuks piiridesse, auto originaal tuled lihsalt nii voimatult kehvad et viskaks üldse minema.
Uutel Scaniatel, mis Eestis müüakse (neil peaks olema kõik seaduslik) on kokku 6 täistuld: 2põhituld (pool ja täistuli); 2tuld katusel ja 2tuld all stange sees. Aga elektrisüsteem on selline, et korraga saab põlema panna ainult 4 kaugtuld. Kas siis põhituled ja katusetuled või põhituled ja alumised täistuled. Kõike kuute täistuld korraga ei saa (küll saab aga 4täistuld ja lisaks 2udutuld).
Kasutaja avatar
freelander
Fitting 44"

Postitus Postitas freelander »

AgoU kirjutas:Kui seaduses midagi muudetud ei ole (nagu viimasel ajal tihti kombeks), siis peab kõik mis autol tehasest küljes - või lisavarustusena juurde pandud - olema ka töökorras.
Seda siis vähemalt ametliku kontrolli ajal. Palju seda reaalselt vaadatakse...? Oleneb kontrollijast.
Kui nüüd sinu 4 lisatuld annavad kokku lubatud ref arvu, siis jääb kaks varianti - kas originaaltuled ei ole töökorras (ei põle) või põlevad kõik 6 ja läheb ref üle normi.
Seaduses on kirjas, et elektrisüsteem peab tagama selle, et korraga ei saa lülitada sisse rohkem kaugtulesid kui ref arv 100.

Ehk siis sul voib olla originaal tuled ja lisa tuled ( oletame et lisatulede ref kokku 100). Siis Võivad nad sul ees olla juhul, kui sa ei saa korraga sisse lülitada originaal tulesid ja lisatulesid. Nimoodi olen vähemalt mina seadusest aru saanud.

Lihtsalt auto originaaltuled on nii mõttetud. Paremini nöitab ka mu led taskulamp. Ja sinna peale on veel keegi poolearuline kirjutanud 27,5 refiks. Lisatuled, mille ref 17,5 näitavad tunduvalt paremini.
Kasutaja avatar
kuunor
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas kuunor »

Need uued Scaniad on kindlasti N3 kategooria autod. Sellepärast ka lubatud 6 kaugtuld. Tavamaastur ikkagi M1 enamasti ja peab piirduma 4 kaugtulega.
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”