Kuidas teha sahk maasturile?
Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators
-
- Mudder
sahk
Tegin Frontera Spordile saha, mille laius on 2200 ja kõrgus 800. Sahka liigutab hüdro ja siiani pole kaalu küll juurde vaja autole(hetkle koos sahaga 1970 kg). Pigem tekib probleem lume mahutamisega, kuna vallid liiga kõrged ja lumi ei taha küljele ära minna, vaid koguneb saha ette. Varsti lisan ka pildid.
Alla 2200 vist ei olegi mõtet sahka teha, kuna liiga palju lund hakkab rataste alla vajuma( silla laius koos ratastega on 1760) ja pärast peab mitu korda tee ääred üle käima. Sahk ise kaalub kusagil 60kg ja sellest raskusest on ujuva asendiga lükkamisel küllalt. Koos raamide ja hüdroga tuleb kusagil 150kg kokku.
Tanel
Alla 2200 vist ei olegi mõtet sahka teha, kuna liiga palju lund hakkab rataste alla vajuma( silla laius koos ratastega on 1760) ja pärast peab mitu korda tee ääred üle käima. Sahk ise kaalub kusagil 60kg ja sellest raskusest on ujuva asendiga lükkamisel küllalt. Koos raamide ja hüdroga tuleb kusagil 150kg kokku.
Tanel
Re: sahk
Kuidas hüdroliigutamise lahendasid? e. mis ajab pumpa ringi? äkki on aega mõni piltki ehk üles riputada?NivaRunner kirjutas:Tegin Frontera Spordile saha, mille laius on 2200 ja kõrgus 800. Sahka liigutab hüdro ja siiani pole kaalu küll juurde vaja autole(hetkle koos sahaga 1970 kg). Pigem tekib probleem lume mahutamisega, kuna vallid liiga kõrged ja lumi ei taha küljele ära minna, vaid koguneb saha ette. Varsti lisan ka pildid.
Tanel
Mart@teeb sõidukõlbulikuks Frontera sporti ning sahamaterjali kah lademes...
-
- Mudder
Re: sahk
mart77 kirjutas:Kuidas hüdroliigutamise lahendasid? e. mis ajab pumpa ringi? äkki on aega mõni piltki ehk üles riputada?NivaRunner kirjutas:Tegin Frontera Spordile saha, mille laius on 2200 ja kõrgus 800. Sahka liigutab hüdro ja siiani pole kaalu küll juurde vaja autole(hetkle koos sahaga 1970 kg). Pigem tekib probleem lume mahutamisega, kuna vallid liiga kõrged ja lumi ei taha küljele ära minna, vaid koguneb saha ette. Varsti lisan ka pildid.
Tanel
Mart@teeb sõidukõlbulikuks Frontera sporti ning sahamaterjali kah lademes...
Pildid tehtud....... homme katsun üles riputada. Kasutusel elektriajamiga hüdropump
Ei ole küll päris teemasse,vabandan,aga selline küsimus tekkis,on Teil sahaga sõites linnas või maanteel kokkupuudet olnud pollaritega?Mind on kaks korda põrnitsetud päris kurja näoga ja korra järgigi sõideti,aga ei peatanud õnneks,ju siis olid mõistlikud ja arusaajad mehed.Huvitav oleks teada kuidas teistel läinud on.
-
- Mudder
Lisan enda sahast siis mõned pildid.....Kui oskate midagi parendamise kohta öelda, siis selline kommentaar oodatud!!! Seaduse silmas tohib vist autost eespool kuni 1m märgistamata veost vedada. Sahk ei tohi olla laiem kui 2,5m, ehk saab sellisele veose seletusele tugineda? ARK- st saab küsida ümberehitusloa, millega peab minema ekspertiisi, siis ei ole saha ametlikult vormistamisega probleeme. Ekspertiis maksab min. 3500.- ja seal ka omad nõuded, kuidas ja mismoodi tulede paigutus jne.

-
- I live off from the mud
On öeldud, et veos ei tohi muu hulgas varjata tulesid. Ehk sealtmaalt see piir kätte tulebki - kui sahk katab tuled (ja enamasti see nii ka on), siis on vaja ka märget passi ning täiendavat tulevarustust. Isetehtud asja korral on vaja ekspertiisi, tehasekauba puhul peaks piisama sertidest ja ettenäitamisest ARK hallis. Kuid ümberehitusena läheb vist siiski kirja.
Ning ei, pelgad lisatöötuled katusel ei ole täiendav tulevarustus teel liikudes. Mõelge natuke oma ninaotsast kaugemale, kui tulete liiklusesse.
Miinimumiks võiks pidada tõstetud lähitulesid (sealjuures tuleb originaalid välja lülida), gabariite ja suunatulesid. Ei ole vaja, et mõni silmaklappidega, kuid juriidiliselt pädev oinas end isetehtud saha vastu vigaseks sõidaks ja seejärel Maanteeamet edaspidise jama vältimiseks maasturitele sahkade kinnitamise ära keelaks. Neile oleks see ju kõige lihtsam tegu. Katsume siis vähemalt selle foorumi nõuannetes püsida nendes raamides, et Maanteeametil ei tekiks vajadust hakata seda teemat "reguleerima".
Mul pole midagi selle vastu, et maasturile see sahk kinnitatakse. Ning mul pole samuti mitte midagi selle vastu, et igaüks oma koduhoovi lükkab sellega, mis kätte satub. Aga ma olen üsna kuri, kui mingi "isakene" (mitte kasutaja!!!!) arvab, et ta võib oma isetehtud sahaga kruiisida mööda üldkasutatavat teed, pimestades mind katusele traadi ja teibiga kinnitet "töötuledega", sest muud lühtrid tuled sahakujulise monstrumi tagant välja ei paista

Ning ei, pelgad lisatöötuled katusel ei ole täiendav tulevarustus teel liikudes. Mõelge natuke oma ninaotsast kaugemale, kui tulete liiklusesse.

Mul pole midagi selle vastu, et maasturile see sahk kinnitatakse. Ning mul pole samuti mitte midagi selle vastu, et igaüks oma koduhoovi lükkab sellega, mis kätte satub. Aga ma olen üsna kuri, kui mingi "isakene" (mitte kasutaja!!!!) arvab, et ta võib oma isetehtud sahaga kruiisida mööda üldkasutatavat teed, pimestades mind katusele traadi ja teibiga kinnitet "töötuledega", sest muud lühtrid tuled sahakujulise monstrumi tagant välja ei paista
-
- Mudder
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Näign neid mingi aeg tagasi tööriistamarketis ja vist mingis autoosadepoes veel. Oli spetsiaalne komplekt kus kõik vajalikud tuled koos.v6sa kirjutas:Mis hinnaga ja kustkohast sobivad tuled said? Ning kuhu need kinnitasid?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
-
- Mudder
Need Frontera pildid on minu autost. Sealt tulede kinnitus ja muu näha. Ühendatud nii, et põlevad originaal pargid koos lisa parkidega ja ka suunad vilguvad topelt. Kaug- ja pooltuli põleb ainult lisatuledes.
Komplekti hinnad algavad 1600.- tk. Mina sain tuled IKH-st (tööriistamarket), kandilised lisatuled on ainukesed, mis õigete tähistega. Ümaratel on ainult täistule tähis aga sees H4. Suunad ostsin eraldi vana VW Polo omad tuuning variant(smoke klaasiga). Paigaldamisel ka normid, et ei tohi olla auto väliskabariitidest seespool kui 40cm ja mõned olid veel, täpselt ei mäleta.
Komplekti hinnad algavad 1600.- tk. Mina sain tuled IKH-st (tööriistamarket), kandilised lisatuled on ainukesed, mis õigete tähistega. Ümaratel on ainult täistule tähis aga sees H4. Suunad ostsin eraldi vana VW Polo omad tuuning variant(smoke klaasiga). Paigaldamisel ka normid, et ei tohi olla auto väliskabariitidest seespool kui 40cm ja mõned olid veel, täpselt ei mäleta.
- isakene
- I know how to fix stuff
Vajaliku E-tähisega laternad saab vene juppidega kauplevast põllumajandustehnika poest. Rakveres oli ümara korpusega H4 traktorilatern vist 150 eeku tükk ja gabariit/suund ühes korpuses maksis alla sajalise.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
56 486769, isakene@gmail.com
No mina aru ei saa kus sellistega saab lükata, pole mul ühtegi kohta kus oleks lumepaksus alla meetri. 130 hj traktor köhib ja minna ei jõua sahaga, 160 hj puhuriga toimetab aga see sööb kardaane igal söögi korral.
http://www.youtube.com/watch?v=8xn3kitx0MU
http://www.youtube.com/watch?v=8xn3kitx0MU
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
5249634