AsTroSS kirjutas:Nüüd on telliskivi eest ära võetud ja sõit Raasikule võimalik, kuigi ma ei soovita seda etappi läbida tavalise sõiduautoga ,kuna paaris kohas võib kõhupeale seisma jääda ....AsTroSS kirjutas:Kostivere teele on paigutatud telliskivi ja läbisõit keelatud...J.Lagle^ kirjutas:Raasiku külje all ikka kõik umbes. Tund aega proovisime T-40AM mööda põlde leida teed tsivilisatsioonisest tee peal valitses selline olukord:
Pilt
Vihje: tegelane seisab enam-vähem keset teed ja on pea 2m pikk.
Nüüd tuli lõpuks elekter ka tagasi, saan hakata oma T-74 käivitusmootori magneetot sulatamaLääne põkad ei saa hakkama
![]()
Sai liinimehi sõidutatud sealkandis, postikana lahkus igatahes nööri otsas. Üsna muljetavaldavad vallid on küll ja sõidukaga läbimine nii ja naa, võib ju õnnestuda. Üldiselt tänaseks ka kõrvalisemad magistraalid traktori ära näinud.
Mõned minutid tagasi oli seal veel 3 hüljatud masinat, üks oli vähemal postiljoni pirukas ..
Üritan homme lumevallidest ka paar klõpsu teha , praegu oli nähtavaus kesine (lumesadu)
Lumetorm tulekul!
Moderaator: Moderators
- totu
- I live off from the mud
Tehtud, mõeldud.
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Jätkuva lumesaju tõttu on väiksematel maanteedel sõiduolud endiselt raskendatud.
http://www.ilmajaam.ee/?id=356143
Kella kuu ajal täna õhtul olid maakondades teadaolevalt mitteläbitavad järgmised maanteed:
Harju maakonnas Paunküla-Vetla, Kalesi-Tõhelgi ja Jõelähtme-Kemba alguslõik.
Rapla maakonnas Kirbla-Rumba-Vana-Vigala, Vana-Vigala-Läti, Oese-Vanamõisa ja Tiduvere tee.
Lääne-Viru maakonnas Liiguste-Põdruse ja Haljala-Karepa.
Ida-Viru maakonnas Vanaküla-Sininõmme, Järveküla-Valaste ja Martsa-Allküla
http://www.ilmajaam.ee/?id=356143
Kella kuu ajal täna õhtul olid maakondades teadaolevalt mitteläbitavad järgmised maanteed:
Harju maakonnas Paunküla-Vetla, Kalesi-Tõhelgi ja Jõelähtme-Kemba alguslõik.
Rapla maakonnas Kirbla-Rumba-Vana-Vigala, Vana-Vigala-Läti, Oese-Vanamõisa ja Tiduvere tee.
Lääne-Viru maakonnas Liiguste-Põdruse ja Haljala-Karepa.
Ida-Viru maakonnas Vanaküla-Sininõmme, Järveküla-Valaste ja Martsa-Allküla
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
-
- Mudder
Olen siin ka, suure kaevamistöö vahele, kuulanud uudiseid ja lugenud foorumit. Mõned mõtted tulid mullegi pähe.
Mis siis juhtus?
Talvel tuli ootamamatult lumi maha.
Maanteeamet ei saanud isegi suuri peamagistraale lahti hoida.
Inimesed olid kümneid tunde lumevangis.
Päästjad ei pääsenud päästma, sest teed olid umbes ja nad ei saanud isegi tööle.
Maanteeamet ei saanud päästjaid aidata, sest sahk oli lumevangis.
Tuhanded kliendid olid ja on jätkuvalt, elektrita (külmas?).
Kasvava tööpuuduse ja veel kiiremini kasvavate kütusehindade taustal, tundus lausa mõnitamisena, korraldus sõitma minnes paak ääreni täis panna...
Sõjavägi e i t o h i lahendada tsiviilprobleeme, kui pole eriolukorda...
Kommunikatsioon puudus kõigi eelpoolmainitet gruppide/ametkondade/inimeste vahel. Seda side olemasolul. Kui ka side oleks katkenud...?
Oli kuulda ka erinevate ametkondade raha/kütuse puudusest.
Maksumaksjat ja kodanikku ei huvita, kelle rahakoti, või millise ametkonna abiga, teda päästetakse tema ootab r i i g i l t abi ja tema jaoks tuleb see raha, tema, kui maksumaksja rahakotist.
Kuid eks lisaks oma kodanikele, eeldavad 21-l sajandil ka meie riigi külalised/läbisõitjad, et nad öösel maanteel surnuks ei pea külmuma... Ja saavad/said oma elamuse koos arvamuste ja suhtumistega edaspidiseks eluks...
Oli kuulda jälle võimalikku k e e l a m i s t, et teatud liiki sõidukid ei peaks teatud ilmaoludega liiklema...
Inimesed ei püsinud kodus, vaatamata manitsustele ja ronisid ikka rooli/teele.
Teatud grupp inimesi, maksumaksjaid muide, on k o h u s t a t u d liiklema igasuguse ilmaga, sest see on nende töö.
Ka kohustus liikuda punktist A punkti B, võib olla töökohustusega kaasnev nähtus. Siin ei aita soovituslik halbade teeolude vältimine kojujäämise abil...
Eriolukorda ei olnud. Tsirkus oli. Õnneks polnud seekord traagilisi tagajärgi... või siiski oli?!
Ehk aitab s e l l i s e s t tsirkusest ja selle õigustamisest leiba tahaks!
Kogu eelpoololevat juttu võib ka ilukirjandusliku üllitisena võtta!
Uitmõtted langeva lume taustal...
Ei midagi isiklikku ise olen oma soojas kodus lumevangis. Ja elekter tuli ka tagasi!
VALGEID JÕULE KÕIGILE!
NB! Olen korduvalt üle elanud ilmastikunähtuse nimega purgaa, kus lumekogused on samas ajavahemikus kordi suuremad... Seda küll, ühes teises riigis. Seal polnud ka eriolukorda, selline oli normaalne ilm. Oldi valmis.
Loodusega ei peagi võitlema, vaid teda mõistma...
Kalendritalv pole ju veel alanudki!
Mis siis juhtus?
Päästjad ei pääsenud päästma, sest teed olid umbes ja nad ei saanud isegi tööle.
Tuhanded kliendid olid ja on jätkuvalt, elektrita (külmas?).
Kasvava tööpuuduse ja veel kiiremini kasvavate kütusehindade taustal, tundus lausa mõnitamisena, korraldus sõitma minnes paak ääreni täis panna...
Sõjavägi e i t o h i lahendada tsiviilprobleeme, kui pole eriolukorda...
Kommunikatsioon puudus kõigi eelpoolmainitet gruppide/ametkondade/inimeste vahel. Seda side olemasolul. Kui ka side oleks katkenud...?
Oli kuulda ka erinevate ametkondade raha/kütuse puudusest.
Maksumaksjat ja kodanikku ei huvita, kelle rahakoti, või millise ametkonna abiga, teda päästetakse tema ootab r i i g i l t abi ja tema jaoks tuleb see raha, tema, kui maksumaksja rahakotist.
Kuid eks lisaks oma kodanikele, eeldavad 21-l sajandil ka meie riigi külalised/läbisõitjad, et nad öösel maanteel surnuks ei pea külmuma... Ja saavad/said oma elamuse koos arvamuste ja suhtumistega edaspidiseks eluks...
Oli kuulda jälle võimalikku k e e l a m i s t, et teatud liiki sõidukid ei peaks teatud ilmaoludega liiklema...
Inimesed ei püsinud kodus, vaatamata manitsustele ja ronisid ikka rooli/teele.
Teatud grupp inimesi, maksumaksjaid muide, on k o h u s t a t u d liiklema igasuguse ilmaga, sest see on nende töö.
Ka kohustus liikuda punktist A punkti B, võib olla töökohustusega kaasnev nähtus. Siin ei aita soovituslik halbade teeolude vältimine kojujäämise abil...
Eriolukorda ei olnud. Tsirkus oli. Õnneks polnud seekord traagilisi tagajärgi... või siiski oli?!
Ehk aitab s e l l i s e s t tsirkusest ja selle õigustamisest leiba tahaks!
Kogu eelpoololevat juttu võib ka ilukirjandusliku üllitisena võtta!
Uitmõtted langeva lume taustal...
Ei midagi isiklikku ise olen oma soojas kodus lumevangis. Ja elekter tuli ka tagasi!

VALGEID JÕULE KÕIGILE!
NB! Olen korduvalt üle elanud ilmastikunähtuse nimega purgaa, kus lumekogused on samas ajavahemikus kordi suuremad... Seda küll, ühes teises riigis. Seal polnud ka eriolukorda, selline oli normaalne ilm. Oldi valmis.
Kalendritalv pole ju veel alanudki!
- uputaja
Sai täna Raulex-i Terranoga sõit. Väga lahe pill ja liikus teine väga hästi selles lumesallar kirjutas:EI saa lihtsalt küsimata jätta, mis sillad selle terrano alla istutatud on ja palju seal üldse terranot veel on. kole uhke näeb välja küll.raulex kirjutas:Minu Terrano koll ka pildile jäänud.Täna hommikul sai Lool kümmekond autot liikuma aidatud,kolm korda sai isegi lumelabidaga vehitud.

Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Mina ütleks, et rahvas on muutunud kõige selle eurostumisega jube hädiseks. Eelkõige muidugi linnaelanikud. Palju hädaldamist. Ongi kontorirahvale paras trenn vahepeal veidi labidat ja kanni liigutada. Maal on niiehknaa elementaarne, et vähemalt küla peale on sahaga liikur. Reaalselt riigi, kohaliku omavalitsuse ja jumal teab kelle veel siunamine ei vii kuskile, lõppkokkuvõttes tuleb ikka ise ka liigutada, nende poolne on lihtsalt boonuseks. Jah, see on nõme. Jah, muidugi me võime lõputult arutada, et milleks meil see riik,maksame makse, isegi teid ei saa lahti aetud, nii ja naa...mina ei viitsi.
*Tavaline asi meie banaani vabariigis*
Kalendritalv pole ju veel alanudki![/quote]
*Pigem lumerohke talv, kui... Probleem pole mitte lume rohkuses vaid inimeste tegutsemis võimes. Mõni tunneb väiksesest ekstreemsusest mõnu, teine ei suuda ära oodata milla keegi kolmas tema eest miskit teeks*
*Ise olles lund lükanud ja kühveldanud, lumes autoga kinni istunud ja teisi välja tõmmanud ning kõigest sellest rõõmu tundes, et korralik talv ka lõpuks õuele jõudnud on.*
*Tavaline asi meie banaani vabariigis*
Kalendritalv pole ju veel alanudki![/quote]
*Pigem lumerohke talv, kui... Probleem pole mitte lume rohkuses vaid inimeste tegutsemis võimes. Mõni tunneb väiksesest ekstreemsusest mõnu, teine ei suuda ära oodata milla keegi kolmas tema eest miskit teeks*
*Ise olles lund lükanud ja kühveldanud, lumes autoga kinni istunud ja teisi välja tõmmanud ning kõigest sellest rõõmu tundes, et korralik talv ka lõpuks õuele jõudnud on.*
Teostan Audi remondi, hooldus, elektri ja diagnostika töid...FORSS ja IDEEAUTO 5115122
Talved on õpetanud ikka koguaeg labidat kaasas kandma. Linnainimestel probleemiks kogenematus, ei nähta probleemi ennem kui hilja.ZFR kirjutas:Mina ütleks, et rahvas on muutunud kõige selle eurostumisega jube hädiseks. Eelkõige muidugi linnaelanikud. Palju hädaldamist. Ongi kontorirahvale paras trenn vahepeal veidi labidat ja kanni liigutada. Maal on niiehknaa elementaarne, et vähemalt küla peale on sahaga liikur. Reaalselt riigi, kohaliku omavalitsuse ja jumal teab kelle veel siunamine ei vii kuskile, lõppkokkuvõttes tuleb ikka ise ka liigutada, nende poolne on lihtsalt boonuseks. Jah, see on nõme. Jah, muidugi me võime lõputult arutada, et milleks meil see riik,maksame makse, isegi teid ei saa lahti aetud, nii ja naa...mina ei viitsi.
Küll ka siinkandis inimesi: "Miks meie tee pole lahti lükatud, ma ei saa koju."
"Miks lükkas traktor selle lume minu kinnistule" <- kuigi jutt käib väiksest vallist, mis sahkamisel ikka tekib. Lihtsalt ei või labidat kätte võtta ja 30 sekundiga see ära visata. Siukseid ahve leidub igalpool. Peaks mõne neist korralikult kinni istutama niiet abi pole tulemas. Tean, olen 10 tundi kinni istunud, kaevanud, seda kõike jama näinud.
2008 polnud 5 päeva elektrit, süüa ei saanud, pesta ei saanud, magasin võibolla 20h nende 5 päeva peale. Koguaeg sai ATV seljas oldud ja inimesi aidatud. Ei tulnud mõttesegi hakata hädaldama.
Ma ei jää kinni, ma lihtsalt kaotan pidamise ja jään seisma.
Honda TRX680
mämm mämm 650 XMR
Honda TRX680
mämm mämm 650 XMR
-
- Got ARB and Nitrous?
Eelmine sügis kolisime tüdrukuga päris oma kodusse kõrvalises kohas teedest eemal. Kohe esimene talv tuli karm oma lumetingimustega ja saime mõlemad tublisti karastatud. Mina nautisin olukorda kuigi sai kolm korda hanges istutud. Ainult üks kord vandus temake koju jõudes, kui auto keeldus edasi sõitmast ja pidi läbi lume sumpama pool kilomeetrit. Vapper tüdruk, mis siis et tegelikult linnalaps. Saab asja.
See talv olen aga Eestist ära Inglismaal ja krt siin ei mingit lund. Igatsen lund, vajan lund, tahan lund
. Tahaks kodus olla.
Pidage vastu ja nautige ilma. Midagi katki ju ei ole. Inimesed vajavadki natuke raputamist, et näha asju enda ümber.
See talv olen aga Eestist ära Inglismaal ja krt siin ei mingit lund. Igatsen lund, vajan lund, tahan lund

Pidage vastu ja nautige ilma. Midagi katki ju ei ole. Inimesed vajavadki natuke raputamist, et näha asju enda ümber.
Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
- RAMBO
- True Off Roader!
Pomerants arvab,et pimedus ei ole puue ka.Kuidas sellised munnid ültse saavad sinna,kus nad praegu on?CÄÄRFIILD kirjutas:Ega polegi enam midagi õelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(Siseminister Marko Pomerants ütles ETV saates ĢAeg luubisģ päästöötajate soovitava palgatõusu teemal rääkides, et siseturvalisus pole prioriteet, kuna inimesed ei pea seda oluliseks.
ĢMina arvan, et see ei ole prioriteet ka Eesti inimeste jaoks,ģ ütles minister.(PM)

Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
Küll ka siinkandis inimesi: "Miks meie tee pole lahti lükatud, ma ei saa koju."
"Miks lükkas traktor selle lume minu kinnistule" <- kuigi jutt käib väiksest vallist, mis sahkamisel ikka tekib. Lihtsalt ei või labidat kätte võtta ja 30 sekundiga see ära visata. Siukseid ahve leidub igalpool. Peaks mõne neist korralikult kinni istutama niiet abi pole tulemas. Tean, olen 10 tundi kinni istunud, kaevanud, seda kõike jama näinud.
Ja, jaa. Nii see on, aga mida minul küll teha, kui et vald ei aja sellel aastal enam väiksemaid kõrvalteid üldse lahti.
Eelmisel nädalavahetusel sain oma autuga veel kenasti maja juurde ja pühapäeva õhtul ka tagasi, aga nüüd ...
Asi nimelt selles, et mu majapidamine asub ca. 5 km asulast suhteliselt vähesõidetava tee lähedal, millist praegustes rahavaestes oludes enam üldse ei puhastata. Tervelt 5 km TÄIESTI LAHTILÜKKAMATA TEED !! (Praeguseks küll vaid oletatav teekoht-siht metsa vahel.) Iga-aastaselt olem oma maale jääva 300 meetriga ikka ise hakkama saanud, kuid nüüd ... 5 km on tiba palju. Mis liig, see liig.
Ja nii ma siis nüüd jätangi auto kaugele-kaugele ja panen 3-4X nädalas suuskadega läbi lume. Noh, tugevaks teeb küll, aga normaalne see ei ole.

- Panda
- Fitting 38"
- Kontakt:
Mehed, see millest te siin eelnevalt kirjutate on kõik köki möki võrreldes selles artiklis muti hädaldamisega
http://www.postimees.ee/?id=355589
Lisainfoks siis, et tal oli auto kinnijäämis kohast koduni 1km mööda seda sama tuisanud teed ja oleks saanud ka mööda lahtist Piitri mnt. milleni oli tal 100m kuuse heki vahelt läbi minna. Asukohaks siis Jõelähtme v. nn Uus -Rebala küla. Need 10 autot on seal siiani kinni. Vot see on ikka saamatute jobude tase. Ma ei saa aru kuidas nii vana inimene on üldse Nõuka aja üle elanud. Kõige esimene kinni jäänu on Honda CRV
ja vahepeal WV Touareg
Mul tekkis küsimus. MIks raisata raha selliste nn 4x4 autode peale mis sellises tusiu vaalus ei liigu??????

http://fotoalbum.ee/photos/Pandakaru/79452611
Pildid tehtud 100m kuguselt Piitri mnt -lt 12.12.2010 umbes 15.00 ajal.

http://www.postimees.ee/?id=355589
Lisainfoks siis, et tal oli auto kinnijäämis kohast koduni 1km mööda seda sama tuisanud teed ja oleks saanud ka mööda lahtist Piitri mnt. milleni oli tal 100m kuuse heki vahelt läbi minna. Asukohaks siis Jõelähtme v. nn Uus -Rebala küla. Need 10 autot on seal siiani kinni. Vot see on ikka saamatute jobude tase. Ma ei saa aru kuidas nii vana inimene on üldse Nõuka aja üle elanud. Kõige esimene kinni jäänu on Honda CRV

http://fotoalbum.ee/photos/Pandakaru/79452611
Pildid tehtud 100m kuguselt Piitri mnt -lt 12.12.2010 umbes 15.00 ajal.
4-Runner,UAZ 3303
Mudasõltlane alates 1999 sügissõidust.
Pandakaru 4x4
Mudasõltlane alates 1999 sügissõidust.
Pandakaru 4x4
- tarmo
- Kontakt:
Hardo, vt paar lk tagasi, seal ka väike link artiklile 
Aga CR-V kohta - eelmisel (ja üleeelmisel) talvel sai korduvalt neid välja sikutatud ja tõdetud, et enam mõttetumat nelikveo süsteemi pole vist võimalik teha. Tagumised rattad ainult kergelt tõmblevad poole pöörde kaupa, samal ajal kui esirattad normaalselt ja kiiresti ringi käivad.

Aga CR-V kohta - eelmisel (ja üleeelmisel) talvel sai korduvalt neid välja sikutatud ja tõdetud, et enam mõttetumat nelikveo süsteemi pole vist võimalik teha. Tagumised rattad ainult kergelt tõmblevad poole pöörde kaupa, samal ajal kui esirattad normaalselt ja kiiresti ringi käivad.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
- uppund kana
- Rock Crawler
- Kontakt:
Tegelt mind ikka hämmastab kuidas üks minister saab nii lolli juttu ajada. Ta laseb ju sellega endale ise kuuli pähe. Mulje jääb sihuke ,et mina kange poiss sõidan helikopteriga (käis ta ju kopteriga seal tiirutamas) a miks te jobud autoga sõidate. Pomerantsi ülbitsemine ajab harja inimestel punaseks aga paistab ,et ise ta sellest aru ei saa.RAMBO kirjutas:Pomerants arvab,et pimedus ei ole puue ka.Kuidas sellised munnid ültse saavad sinna,kus nad praegu on?CÄÄRFIILD kirjutas:Ega polegi enam midagi õelda![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(Siseminister Marko Pomerants ütles ETV saates ĢAeg luubisģ päästöötajate soovitava palgatõusu teemal rääkides, et siseturvalisus pole prioriteet, kuna inimesed ei pea seda oluliseks.
ĢMina arvan, et see ei ole prioriteet ka Eesti inimeste jaoks,ģ ütles minister.(PM)
Päästeamet ja kaitsejõud näitasid ,et nad on võimelised täisti edukalt tegutsema. Kindral Laaneots andis juba varahommikul käsu kaitsejõududel rasketehnika võitlusvalmis panna. Tegutsema asuti aga alles lõunast. Järlikult olid ministrid selleks ajaks pohmelusest ülesaanud. Sõjavägi ei saa ju lambist tänavale tormata.
Kokkuvõttes on nii ,et Eestis on võimekas tehnika ,on võimekad mehed aga juhtimine tuleb teenusena vist kuskilt sisseosta ,oleks odavam ja tegusam.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Suhtlen inimestega ka 56 204 888