kpihus kirjutas:uppund kana kirjutas:Tore. Tänud Rommi ,et viitsid muljetada. Seda lugedes aga muutub meel kuidagi nukraks. Tekib küsimus mis meil viga on? Oleme lihtsalt lollid Brüsseli kintsukaapiad?

Oota kannata kuni Rommi räägib jänkistani maksusüsteemist, siis muutub su meel kohe rõõmsamaks

Niipalju kui mina olen aru saanud, siis on neil palgasüsteem astmeline - võetakse sealt kus on. Samas aga pole siin võimalik elada väga väikeste kuludega ja kui palka teenida, siis annad suure osa ära ka. Näiteks kohalik tuttav rääkis, et sai palgakõrgendust ja päris palju isegi aga kätte sai ikka umbes sama mis varem.
Lisaks käib närvidele see müügimaks (kas see tehti siis tallinnas või mitte?) Tohutult nõme asi minumeelest. Kassas liidetakse summale 10% otsa. Iga kord on peale maksmist selline tunne, et midagi arvutati valesti ja summa tuli kogemata liiga suur. Lisaks tuleb teenindavale personalile alati tippi jätta. Ehk siis restoranis maksad õhtu eest + 10% makse ning teise 5-10% jotsi. 20 dollarisest arvest saab kergesti 25

Samas võib jällegi poes väga mõnusaid alesid ka kohata... maksin nt uue 32" Samsung Series 4 eest 314$ dollarit. Üüride ja palkadega võrreldes on see siin peenraha. Lisaks veel muidugi müügimaks ja recyclingu maks vastavalt teleka suurusele.
Ja kui veel nõmedatest asjadest rääkida, siis näiteks asjaajamine on ikka meeletu bürokraatia. Elektrooniline dokumentatsioon on üsna tulevik neile ja väga palju käib paberi ja postkasti kaudu.
Lisaks on raske ilma usa-id kaardita (ma saan enda oma alles mõne aja pärast) Näiteks kui ma kodu juures supermarketist õlut ostan, siis peab iga kord tagaruumist mingi turvainimene tulema ja kassas mingi koodi sisestama, sest aparaat kontrollib kas ID kaart on autentne ja eesti oma loomulikult pole.