Californiateema :)
Moderaator: Moderators
Californiateema :)
Ühesõnaga - mõned juba teavad, mõned veel ei tea... aga pakkisin nädal aega tagasi oma asjad ja pere kokku ning lendasin ameerikasse. Täpsemalt California osariiki ja Berkeley linna, mis on San Francisco külje all, teiselpool lahte. Elan ca 250km kaugusel kuulsast Rubicon Trailist, kuhu siis tahaks mõned korrad ikka jõuda. Esialgu plaan aastaks jääda, eks näis mis edasi. Idee tuli algselt naise poolt, kes tahtis Berkeley ülikoolis oma kraadi lõpetada ja vbl on mingi mõte seal edasi õppida.
tervitades,
rommi
tervitades,
rommi
Viimati muutis rommi, T Apr 12, 2011 6:10 pm, muudetud 3 korda kokku.
- ehitusmasin
- Fitting 38"
- Kontakt:
Siin on kl 19.30 õhtul, NUCis 22.30 ja teil vist aga kl 5.30 öösel. Ja no ma töötan nagunii pidevalt, vahet pole mis maakera punktis. Muidugi on kasulik siia midagi pakkuda, sest numbrid on ikka kõvasti kõrgemad.Panda kirjutas:Mida sa ise seal teed? Hakkad tööd alles otsima või on juba olemas? Ilma kindla otsata ikka pärsi hull pea ees hüpata
Palju sul NY-ga ajavahet?
Ja mul see nii pea ees tegelikult polnud ka, praktiliselt aasta alguses saati oleme pingutanud selle nimel. Kõikvõimalike dokumentide ajamine võttis juba oma 6 kuud. Elamisraha peab sul nagunii ette näidata olema, et ei tekiks soov illegaalselt tööle minna ja see oli 13K kuus inimese kohta. Tegelikkuses on isegi sellega pisut keeruline toime tulla.
Tänud-tänud! Tervitused vastu, võiks praegu lausa sulle helistada ja vaadata kui unise häälega sa täpselt oledehitusmasin kirjutas:Tervitusi siis teile teisele kontinendile![]()
Krt Rommi sa pead ikka vist korralikult oma elu mikidemaal kirja panema.Eestisse naastes avalda reisi kiri ja sellega nopi vähe pappi![]()
Jamaeisaaaru mismõttes ford,Sukasid eiole kuskil vai mis? Õnnitlused kohale jõudmise puhul!

No esiteks tahtsin ma suuremat autot, et saaks vajadusel kuskile trippima minna ja karjaga autos magada. Teiseks on pea mõtteid veel ikka täis. Uurin siin vaikselt kohti kus saaks ehitada jne. ja ilmselt lähen vist toyota manu. Oluliselt lihtsam leida, odavam ja kordades populaarsem. Korralik zuki maksab palju ja üleüldse on neid väga vähe liikvel (ma pole veel ühtegi näinud kahjuks) Seevastu nägin ma täna ummikus kodu poole ujudes vähemalt ca 50 erinevat moodi tõstetud ja modifitseeritud toyotat. Põhiliselt on muidugi kohalikud (Ford, Dodge) kastikad, suur rehv, mingi 6-7" tõste ja riflist tööriistakast taga kastis säramas. Näeb ka fullsize Toyotat e. Tundrat (need näevad tõesti kenad välja kõrgetena) Naljakas on ka see, et siin ei pea vist tiivalaiendeid olema... igatahes päris paljudel on ratad koopast ikka väga kõvasti väljas.
Viimati muutis rommi, T Apr 12, 2011 6:16 pm, muudetud 1 kord kokku.
- TiitR
- I live off from the mud
Kuna ma pole õppinud veel teksti osalist tsiteerimist, siis Rommi jutu kinnituseks selle tiivalaiendite puudumise kohta võin ka oma tehtud pildikese lisada, kui sai mingi aeg oma kaksikõde Floridas külastatud (elab ta seal oma perega juba üle 10a.), samuti "kohustuslik" rihveldatud alumiiniumist tööriistakast.

Siin paar kohalikku natuke tõstetud kastikat (mitte, et neil seal Floridas mingit erilist pori oleks...isegi veebruaris, kui mina sinna sattusin
):

..ja siin üritab mu õepoeg (ja minu ristipoeg) õemehe GMC-ga sõitma minna..

...ei, täitsa lahe oli, loodan, et Rommi ei pahanda, et tema teemas oma USA-s käiku mõne pildiga meenutasin

Siin paar kohalikku natuke tõstetud kastikat (mitte, et neil seal Floridas mingit erilist pori oleks...isegi veebruaris, kui mina sinna sattusin

..ja siin üritab mu õepoeg (ja minu ristipoeg) õemehe GMC-ga sõitma minna..

...ei, täitsa lahe oli, loodan, et Rommi ei pahanda, et tema teemas oma USA-s käiku mõne pildiga meenutasin

- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Laiendid ei ole tõesti vist nõutud ei tänaval ega võistlustel. Või siis ei hoita sellel nii rangelt silma peal. Kah mõned näidised asjakohased Floridast 2a tagasi: 1, 2, 3,
4, 5.
4, 5.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Teisest teemast:
Rommi, kuidas jänkis see kategooriate jagamine käib, tekkis huvi? Mis on nende analoog meie B-katile jne... ehk, kuidas jaotatakse ja millise eksami tegemine mis õigused sulle annab?rommi kirjutas:Tegin omale usas B kati, maksid 31 dollarit ja kogu kulutus, ei mingit kohustuslikku autokooli või muid "makse" nagu kallis koduvabariigis. Arstlik kontroll tehakse samas kus eksamit, jooksvalt ja tasuta. Kehtivusaeg sama mis lubadel. Kokku võttis lubade saamine aega ca tunnike.
tegime pulli, aitab
Hei!
Pole ammu täiendanud seda teemat, lihtsalt nii kiire vahepeal. Imelik passida toas kena ilmaga
Süsteem on jah pisut teine:
Mina sain omale Basic C-klassi load. See on sama mis meie B kat ja võin sõita kahesillalise masinaga, mille GVWR (Gross Vechicle Weight Rating) ehk siis täismass ei ületa 26000lbs (ehk siis 12000kg) ja 3 sillalise masinaga, mille GVWR ei ületa 6000lbs (2700kg) Võin veel sõita väikebussiga, kuid mitte rohkem kui 15 inimest autos. Vedada võib kuni 10000lbs (4,500kg) haagist.
Lisaks on veel selline punkt, et kui töötad farmis või omad farmi, siis võid vedada ükspuha millist kombinatsiooni sõidukitest, kui kõikide kaal kokku ei ületa 12 tonni. C-klassil on veel "Commercial Class C" ma ei tea mis seal erinevat on. Iga klassi jaoks on terminaatori pildiga raamat ja sealt õpid siis vastava eksami jaoks. Neil on 17 erinevat klassi, kahjuks mul peale tava C infot pole. Tsikkel on M1 ja M2, palju on erinevaid pääste- ja Commercial klasse. Nt on eraldi koolibussi, tuletõrje- ja kiirabiauto, ning nt ka tankiload
Plaanin veel kindlasti kohapeal M klassi teha, tsiklid on üsna odavad, Yamaha R6 maksab nt 20-40K eek.
Pole ammu täiendanud seda teemat, lihtsalt nii kiire vahepeal. Imelik passida toas kena ilmaga

Süsteem on jah pisut teine:
Mina sain omale Basic C-klassi load. See on sama mis meie B kat ja võin sõita kahesillalise masinaga, mille GVWR (Gross Vechicle Weight Rating) ehk siis täismass ei ületa 26000lbs (ehk siis 12000kg) ja 3 sillalise masinaga, mille GVWR ei ületa 6000lbs (2700kg) Võin veel sõita väikebussiga, kuid mitte rohkem kui 15 inimest autos. Vedada võib kuni 10000lbs (4,500kg) haagist.
Lisaks on veel selline punkt, et kui töötad farmis või omad farmi, siis võid vedada ükspuha millist kombinatsiooni sõidukitest, kui kõikide kaal kokku ei ületa 12 tonni. C-klassil on veel "Commercial Class C" ma ei tea mis seal erinevat on. Iga klassi jaoks on terminaatori pildiga raamat ja sealt õpid siis vastava eksami jaoks. Neil on 17 erinevat klassi, kahjuks mul peale tava C infot pole. Tsikkel on M1 ja M2, palju on erinevaid pääste- ja Commercial klasse. Nt on eraldi koolibussi, tuletõrje- ja kiirabiauto, ning nt ka tankiload

Plaanin veel kindlasti kohapeal M klassi teha, tsiklid on üsna odavad, Yamaha R6 maksab nt 20-40K eek.
Viimati muutis rommi, T Apr 12, 2011 6:21 pm, muudetud 1 kord kokku.
- uppund kana
- Rock Crawler
- Kontakt:
No oleks siis ainult brüsseli kints... kaabitakse teiste omi ka, see teebki asja raskeks. Üks seadus siit, teine sealt.uppund kana kirjutas:Tore. Tänud Rommi ,et viitsid muljetada. Seda lugedes aga muutub meel kuidagi nukraks. Tekib küsimus mis meil viga on? Oleme lihtsalt lollid Brüsseli kintsukaapiad?
Ja no, eks seda absurdi jätkub ka siin seinast seina. Sõber rääkis, et kui NYCis viibis, siis oli seal intsident kus naabrid tegid politseisse avalduse kuna tema tuttava alaealine (15a) laps käis üksi poes

Usas näiteks alaealist last ei tohi üksi jätta, peab kindlasti vanema või hoidja valve all olema. Kui laps kasvõi 5minutiks üksi autosse jätta, siis sellest võib veel eriti hull jama tulla.
Eesti puhul on jah veits kurb, et seadusi tehakse vastavalt erakondade vajadustele, mitte rahva huve silmas pidades. Kurb aga no eks varem või hiljem see ilmselt ikkagi muutub. Berkeleys on näiteks väga kirju minevikuga koht nagu "Peoples Park" kus rahavas käib aeg-ajalt meelt avaldamas. http://en.wikipedia.org/wiki/Peoples_Park
Üleüldse on palju sõnavõtte ja mässumeelsust, siinolles olen juba kolmel korral plakatitega vehkijaid kohanud. Ei saanudki aru, mida nad seal täpselt nõudsid, ühel juhul olid vist mingid õpetajate õigused, vmt. Kui hästi läheb ja meedias kajastatakse siis linnaisadel kindlasti tegemist palju. Rahvas on üldiselt üsna üksmeelne ja aidatakse väga palju üksteist. Täiesti normaalne on ka nende jaoks minna võõra inimese juurde ja suvalist mula ajada. Mulle siiski suhteliselt harjumatu. Käisime lapsele ühelt perelt kasutatud ratast ostmas, jäime korraks juttu ajama veidi aja pärast oli pool tänavat ümber meie, kaugeid külalisi uudistamas ja juttu ajamas. Mõni näiteks arvab siiani, et Eesti on Venemaa ja siin on kommunism. Üks automüüja pidi imestusest pikali kukkuma, kui sai teada et eestil on oma keel, lipp ja raha.
Lahku minnakse tavaliselt vahetades telefoninumbreid ja kontakte, reeglina aga enam kokku ei saada.
See numbrite vahetamine on nagu kohtustuslik viisakus, ilmselt ei tea nad ka ise miks nad seda teevad

Täna oli tore... sai käidud Mill Valleys, näidati rahvale tasuta kino. Mägede vahel orus asuvas pargis oli ekraan üles pandud ja näidati filmi Alice Imedemaal. Asukoht oli üsna müstiline sellise filmi jaoks, lapsele oli küll igatahes väga suur elamus.