Käsi GPS seadmed

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Päkapikk
Fitting 38"

Käsi GPS seadmed

Postitus Postitas Päkapikk »

Kas keegi oskaks anda head nõu, milline on hea käsi GPS. Kasutada tahaks autos kaardiga, metsas seenel, paadiga merel ja vahest arva ka autoga metsas.
Millised on Garmini ja Magellani positiivsed ja negatiivsed küljed, või on vahe lihtsalt selles, et kes millise menüüga on harjunud.
Silma jäi selline isend nagu eXplorist XL, äkki keegi oskab kommenteerida? Selle juures tundub väga mõnus suur ekraan.
laurip
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas laurip »

Üks variant valiku laiendamiseks ehk temaatiline jutt korrespondendilt aafrikas:
http://www.rebaseonu.net/go/aafrika/p/n ... _vahendid/
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

Julgen soovitada lahendust mille ma soetasin endale ATV-ga orienteerumiseks - Garmin GPS V. Aparaadil on väga hea kontrastsusega monochrome ekraan, mis on edukalt loetav ka sõidu ajal, 19 mb mälu, bnc-ga antenn (eriti mõnus kui autos on katusel Garmini jahi "seen"). Regio jookseb ilusti, kõik vähegi teeks kvalifitseeruvad rajad on peal. Hind suhteliselt soodne. Ainuke viga - suhteliselt väike ekraan.

Olemas on nii auto- kui rattahoidikud, nagu Garminil tavaks.

andres
Kasutaja avatar
Indrek
Fitting 44"

Postitus Postitas Indrek »

hulkur kirjutas:Julgen soovitada lahendust mille ma soetasin endale ATV-ga orienteerumiseks - Garmin GPS V. Aparaadil on väga hea kontrastsusega monochrome ekraan, mis on edukalt loetav ka sõidu ajal, 19 mb mälu, bnc-ga antenn (eriti mõnus kui autos on katusel Garmini jahi "seen"). Regio jookseb ilusti, kõik vähegi teeks kvalifitseeruvad rajad on peal. Hind suhteliselt soodne. Ainuke viga - suhteliselt väike ekraan.

Olemas on nii auto- kui rattahoidikud, nagu Garminil tavaks.

andres
Kaua sellisel asjal aku vastu peab või on nö.pistikuga vooluvõrgus?
Minul endal Magellan Meridian Color, kuid ilma vooluvõrguta kestavad kaks patareid ca. 1 tund ja jokk. Metsas käimiseks peab aku seljas olema.
Defender 110, Discovery V8
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Indrek kirjutas:[Kaua sellisel asjal aku vastu peab või on nö.pistikuga vooluvõrgus?
Minul endal Magellan Meridian Color, kuid ilma vooluvõrguta kestavad kaks patareid ca. 1 tund ja jokk. Metsas käimiseks peab aku seljas olema.
Meridian on vana põlvkonan seade ja võtab tõesti palju voolu. Tänapäevased värvikeraaniga mudelid tööötavad sõltuvalt mudelist 14-19 tundi.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Käsi GPS seadmed

Päkapikk kirjutas:Kas keegi oskaks anda head nõu, milline on hea käsi GPS. Kasutada tahaks autos kaardiga, metsas seenel, paadiga merel ja vahest arva ka autoga metsas.
Millised on Garmini ja Magellani positiivsed ja negatiivsed küljed, või on vahe lihtsalt selles, et kes millise menüüga on harjunud.
Silma jäi selline isend nagu eXplorist XL, äkki keegi oskab kommenteerida? Selle juures tundub väga mõnus suur ekraan.
Uue GPS-i valimiseks on mitmeid võimlusi. Kui kindlast margieelistust pole, siis esmalt vast mõtekas hinnapiir paika panna, seejärel veidi lihtsam edasi valida.
Sai nädalapäevad näpitud uut Magellan Explorist XL mudelit. jamuljed järgmised:

Positiivne:
*Kiire protsessor ja stelliitide leidmine
*Hea ja tundlik siseantenn
*SD-mälukaardi pesa
*Suur ja selge ekraan
*USB ühendus mis suudab ise COM pordi luua arvutisse.
*USB ühenduse korral voolu võtmine läbi selle ja võimlus ka läbi USB akusid laadida

Miinused:
*Endislet puuduv sekundi järgse koma koha võimalus
*Suur, kobaks ja raske
*Liiga tundlik navigeerimisnupp
*Ebamugavad menüüd

Ise olen siiani eelistanud Garmi mudeleid ja seda just oma lihtsate ja loogiliste (ning kiiresti navigeeritavate)menüüde ning sekundi järgse koma koha võimluse pärast.

Kindlasti soovitan kaardi toega GPS-i värvilise ekraaniga, kus info selgem ja jõed-teed kergemini eristatatvad.

Garminilt pakuks kõrvale
GPSMAP 60Cx, miullel laiendatav mälu, värviline ekraan, veekindel korpusja Eesti keelne menüü
või
GPSMAP 60CSx miullel laiendatav mälu, värviline ekraan, veekindel korpusja Eesti keelne menüü, lisaks altimeeter,

Mõlemal on uudne kõrg-tundlikusega väline antenn by SiRF-.

Vaata www.garmin.com ja www.magellangps.comm, äkki jääb veel mõni meeldiv mudel silma?
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

GPS V patareide/akude vastupidavust pole otseselt kontrollinud, sest nii autos kui ATV peal on ta 12V pardatoite peal. Samas tundub, tõepoolest tundub, et patareid kestavad kauem kui vanal Magellani 315-l ja Garmin 45XL-l. Teisi käsi GPS-e pole saanud pikemalt proovida.

Korra proovisin ka Eriku Magellan Meridian Colorit ATV-ga, kuid selle ekraan oli ka seisu ajal täiesti loetamatu, rääkimata sõidu ajal lugemisest. Ja maiteamiks, aga mulle on alati Garmin millegipärast rohkem sümpatiseerinud, kuidagi loogilisem ja minumeelest ka täpsem...
Päkapikk
Fitting 38"

Aitähh kõikki asjalike kommentaaride eest:)
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

hulkur kirjutas:Korra proovisin ka Eriku Magellan Meridian Colorit ATV-ga, kuid selle ekraan oli ka seisu ajal täiesti loetamatu, rääkimata sõidu ajal lugemisest. Ja maiteamiks, aga mulle on alati Garmin millegipärast rohkem sümpatiseerinud, kuidagi loogilisem ja minumeelest ka täpsem...
1)Meridian on vana mudel ja võrreldes Sportakiga on ekraan tõesti üsna vilets. Olen ise veidi näppinud ja jättis hinda arvestades pehmelt öeldes niru mulje. Õnneks lähevad tootmisest maha.
2)Pean sinuga nõsutsuma Garmini osas. Kuigi olen nii Magellaneid, kui Garmineid mõelmaid näppinud-proovinud ja müünud on Gramin jäänud südemlähedasemaks. Mitte, et Magellnid halvad oleksid, vaid küsimus pigem tõesti kasutusmugavuses.
Samas, kellele meelidb ema, kellele tütar... :wink:
JAN007
Fitting 38"

Postitus Postitas JAN007 »

Ühineksin arvamusega, et Garmin tundub loogilisem, ise kasutan igapäevaselt tööjuures Magellan GPS Tracker-it ja vabal ajal Garmin eTrex-i ning viimane on lihtsam käsitseda.
Grand Vitara
Päkapikk
Fitting 38"

Käisin täna siis eXplorist XL´i elusast peast vaatamas. Igati kena ja tore aparaat, kuid minu jaoks veidi liiga raske ja kobakas. Üldiselt jäi mulje, nagu gps-iga pihuarvutile oleks lisatud veekindel korpus ja laste hantlite komplekt, kuid kõik pihuarvuti funktsioonid oleks välja võetud. Igatahes sai valitud meeldiv seade Garmini toodangust :)
Kasutaja avatar
hillart
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas hillart »

eXplorist XL

Aga see-eest on suur ja selge pilt silma ees. (Noo-jah, eks mul see silmanägemine viimastel aastatel on kah sundinud just XL eelistama, kuid see selleks.)
Ja pealegi! Just-just tuli välja ka suht korralik Eesti detailkaart Magellanile. :) Vana oli tõepoolest kaunis mannetu.
S.t., et ega see uus kaart nüüd kah veel Garmin´ile konkurentsi paku (Garmin´il on praeguseks juba ka Eesti topokaart saadaval), kuid tegijate info põhjal pidada nad septembris selle detailkaardi kõvasti parandatud variandi välja laskma ning see pidi siis juba arvestatav ja võrreldav olema.

Seega - peamine eelis Garmini ees - suur ekraan.

Kasuta oma eelist! Sinu eelis on - suur ekraan. :lol: :lol: (s.o. tuntud telereklaamist, parafraseerituna)
Kasutaja avatar
madis16
Rookie

Postitus Postitas madis16 »

Võid vaadata ka Garmini GPSmap 276C ja selles sarjas edasi tooteid
Pilt.
Suuruse poolest sama mis Magellan XL

Plusid
Väga hea ekraan
Autonoomne ja kaabliga toide. Aku laadimine ühest kaablist.
Kaardivalik suur
Veekindel
Ekraan välistasapinnast tagapool (aitab vältida kriimustusi)

Miinused
Kasutada tuleb Garmini kalleid mälukaarte
Seadme enda antenniga metsa jaoks vilets levi
Taskus kandmiseks liiga suur.

Konkreetselt 276Cd enam ei toodeta. Seade on siiski endiselt hinnatud. Nii maksab ta täna netis rohkem kui mõni aasta tagasi.

Siiski metsa jaoks kasutan Etrex Legend HCXi Ülitundlik vastuvõtt ja mõnusalt väikesed mõõtmed.

Teede jaoks olen viimasel ajal kasutanud telefonis leiduvat GPSi =vähem vidinaid kaasa vedada.

Olen omanud ka Magellan XLi. Paraku on 16 värvi minu vajadusi silmas pidades liiga vähe. Ka ekraani pixel oli suur nagu aken. Tänapäeval tore vaadata milliseid asju kunagi tehti.
'90 Pajero
GSM 5207252
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

madis16 kirjutas:Võid vaadata ka Garmini GPSmap 276C ja selles sarjas edasi tooteid
Pilt.
Suuruse poolest sama mis Magellan XL

Plusid
Väga hea ekraan
Autonoomne ja kaabliga toide. Aku laadimine ühest kaablist.
Kaardivalik suur
Veekindel
Ekraan välistasapinnast tagapool (aitab vältida kriimustusi)

Miinused
Kasutada tuleb Garmini kalleid mälukaarte
Seadme enda antenniga metsa jaoks vilets levi
Taskus kandmiseks liiga suur.

Konkreetselt 276Cd enam ei toodeta. Seade on siiski endiselt hinnatud. Nii maksab ta täna netis rohkem kui mõni aasta tagasi.

Siiski metsa jaoks kasutan Etrex Legend HCXi Ülitundlik vastuvõtt ja mõnusalt väikesed mõõtmed.

Teede jaoks olen viimasel ajal kasutanud telefonis leiduvat GPSi =vähem vidinaid kaasa vedada.

Olen omanud ka Magellan XLi. Paraku on 16 värvi minu vajadusi silmas pidades liiga vähe. Ka ekraani pixel oli suur nagu aken. Tänapäeval tore vaadata milliseid asju kunagi tehti.
Kuidas ekraan ereda päikese käes näha on, näiteks merel?
Tel 56224693
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: Käsi GPS seadmed

Postitus Postitas atdoom »

Garmin GPSMAP 60CSx

plaanin oma käsi GPS müüki panna... olemas eesti ja euroopa kaardid (2009).
Kui arvad, et sul võiks selle vastu huvi olla, kirjuta privasse:)

mälujärgi lubas see 4x AA akuga säästurezimil tööd tega 36h... ei ole kunagi järjest nii palju kasutanud, pead ei anna.

Olemas ka 12v toitekaabel ja kinnituspesa autole.

Tagumisel kaanel on kinnituskohta parandatud... muidu pinks ponks ja igati töökorras.

kui üksi euroopa kaart maksab sinna 1400, siis äkki kogu moosi eest 3.000.- pole palju?!
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”