Klaperjaht 2010 järelkajad

Ametlik info võistluste kohta, küsimused, kommentaarid, järelkajad.

Official information and discussions about 4x4 competitions. Information on international events welcome!

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators

Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Mulle pealtvaatajana meeldis see seik, et rajal pidi pealtvaatajad lindi taga olema. Kõigile arusaadav ja vaielda pole vaja. Mida teha aga olukorras kus on ~2 meetrise vahega 2 linti :roll: Sõimata said kõik - miks õige lindi taga ei ole. Küsimusele, milline siis õige lint on, jagus turvajal kõike rohkem kui viisakust. Kõnealune lindi teema on siis viimase mülka kohta enne finišimäkke tõusu vasakut kätt.
Seda räuska oleks võinud raisata hoopis nende peale, kes silm punnis vintsitrossiga samal joonel võistlust jälgisid.
Sellegi poolest kiitus korraldajatele. Järgmisel aastal teate millele veidi tähelepanu pöörata.
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
vilts100
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas vilts100 »

Sai ka mõni aeg üritusel veedetud ja nagu ikka, siis sellised ürituse on head.
Tegin ka mõned pildid, neid näeb www.picasaweb.google.com/viltsvilts
GAZ 69 omanik:) www.viltsikas.pri.ee Pesumaja www.pesuproff.ee
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

Ma sodiks ka seina kahe teemaga. Kõigepealt Klapper kui võistlus. Väga super rada, kurb, et rohkem sõita ei saanud, olime ise kõige rohkem süüdi. Järgmine aasta tahaks taas... AGA

Klapper kui rahamasin.

Kallid korraldajad. Pange palun välja hinnakiri oma teenustega, siis on hea arvestada, mis on tegelikud kulud.
- Pange kirja suurelt, et Org meeskonnal on raha 2 särgi jaoks, mis siis, et registreerus 3 meest, lisaraha kolmandale "NIIPALJU"
- Pange kirja, et vaid tehniline saateauto pääseb võistlejate parklasse. Eriline kass tuli siis, kui sul on "Maja" mis sõidab platsile ja platsilt minema ning sul on ka sõiduauto, mis sisaldab su igasugu muud kama, millega käiakse poes jne siis pidid sa paluma ja vinguma, et ka see võistlejate parklasse saaks, mis siis et reglemendis on kirjas, et "SAATEAUTOD" võivad siseneda ja väljuda võistlejate parklast. Kleepse oli 2 - Võitlusautole ja Saateautole. Ise valisid, mis tegid. Saateautodest polnud mingit juttugi.
- Pange kirja, et tehniline meeskond peab pileti ostma ning on "samavõrdne" rahaliselt tavakülastajaga.

Oli tore, et osalustasu oli 1500 eeki, kuid mis ei rokkinud oli see, et meie otsene tugimeeskond abikaasade ja mehaanikute näol maksis meile teise tuhande juurde, rääkimata sellest, et kaasad said teisel päeval saabudes "Kollase" pileti, mistõttu pidi tegema mingit imetsirkust, et meie laagrisse saada.

Need on tugevad valupunktid. Ma olen emotsionaalne inimene, ma lähen ilgelt närvi, kui mind, võistlejat nõnda minuarust "ahistatakse", ning ma saan seda kõike teada alles kohapeal.

Päeva lõpuks sõidutasime oma lubatud sõidud külalisetele ilusti ära, palusime neil siseneda võistlejate parklasse "Jeebiraja poolt". Natuke imelik oli, aga õnneks olid kõik mõistvad inimesed.

Ma loodan, et mu jutt ei kõla virisemisena. Loodan, et suutsin edastada konstruktiivset kriitikat ja seda mitte väga emotsionaalselt väljendades.

Klaperjaht 2011 oleme kindlasti kohal, kuid eelpool öeldu võiks ürituse infomaterjale ettevalmistades kuskil ajukäärus end meelde tuletada.
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Mõtlesin, et ei kirjuta oma emotsionaalsuses midagi, aga õnneks sain just hr. Kotka poolt lugeda minu enda mõtteid. Tundus sedasi, et "näitleja" peab ka teatris endale pileti ostma.
TR3 BHC
Madis 5115033
kala
DJ ja AÜ

Postitus Postitas kala »

ma ütleks,et just vastupidi täielik huumor oli see turvade teema,minult ei küsitud mitte kordagi käepaela ja turva lasi näo järgi rahvast üle raja atv sõidul,viimases augus,osad lasti üle osadele öeldi,et ei saa.Nendel hetkedel mingit liiklust ei olnud seal.
56157755
Cooper
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas Cooper »

Tere kolmapäevahommikust kallis foorumipublik !

Oleme siin oma meeskonnaga nüüd üle kahe päeva kõike seda s...a koristanud (ja seda sõna otseses mõttes, sest keegi nädalavahetuse nautija jättis endast maha telgi, milles sees avanesid õõvastavad fekaalimängude jäljed...) ühesõnaga koristasin justkui ühe sita ära aga nüüd loen foorumit ja sähh sulle ....

Asun siis teie üliemotsionaalseid meeli jahutama omapoolsete selgitustega.

Kõigepealt kuum teema, kolmed särgid, mitmed medalid jne.
- vastus, kõik kes oli meeskonna kolmandad liikmed ja ei saanud särki, palume saabuda OÜ Cooperland kontorisse, aga palun ainult etteteatamisega (keda häirib siinkohal Tallinnasse tulek, siis teadke et olen üsna liikuva tööiseloomuga inimene ja kui on ette kokku lepitud võin Teile särgi tuua ka kuhugi mujale). Kes arvab, et see otsus sündis praegu, peale neid sütitavaid kriitikanooli, siis ta eksib, nii me otsustasime juba siis kui viimased meeskonnad olid registreerunud ja selgus särkide bilanss. Samamoodi oleme neid jaganud hiljem ka varasematel üritustel. Täpsustuseks niipalju, et üsnagi keeruline on tellida kuu aega varem meeskondade jaoks kingitustooteid, kui te registreerute 68% viimasel nädalal (mõelge selle üle...). Samas tahtsin MASU-st räsitud Eestimaa off-road inimestele teha heameelt odavama osalustasuga, mis oli eelmise aasta 2300-ga võrreldes 800 EEK odavam, selle mainis ära ainult Kotkas, aga särk maksab oimahinnas ~150 EEK koos kõigi trüki ja logistikakuludega. Medalitega on selline asi, et selle aasta medali ja karikakomplekt maksis umbes 5 korda rohkem, kui oleks auhinnapoest ostnud plastmass kausse ja "mängu" medaleid, ehk siis minu soov oli pakkuda kvaliteeti kõikide kinke-toodete osas. Andke andeks kui ei õnnestunud saavutada soovitud tulemust, aga sellegipoolest luban, et ei hakka edaspidi tellima mingeid odavaid särke ega mütse mis usinad hiina käsitöölised ühekordseks kasutamiseks toodavad.
nakatunud 80-ndatel, krooniline alates 1998 "Saku Safari"; piloot parimas eas, tiim "Tegijad"
Cooper
Mudder
Kontakt:

Teema nr. 2

Turvateenused.

Kui kellelgi on üldse midagi öelda võitluse konfiguratiivse ülesehituse kohta või metoodika kohta, siis võtan endale täies mahus vastutuse, sest see kõik on minu välja mõeldud.

Ennem kui te hakkate oma üliemotsionaalseid meeli siin foorumilehtedel eetrisse pritsima, palun lugege läbi kõik juhendmaterjalid, mis on minu polt genereeritud võistluse ametlikule lehele. Toon siinkohal välja vaid paar rida enda jutust, mis asetseb klaperjaht.eu võistlejate tutvustuses:
- lisaks on võimalik sisse pääseda võistlusautoga ning ühe saateautoga, millel võib olla järel ka haagis.
Teil kõigil on minu number, kui ei ole, siis on see kodulehel kirjas, kui Te ei saanud ka praegu sellest lausest aru, siis teinekord helistage mulle ja ma selgitan Teile mis on kõikide asjade metoodiline mõte. Mitte keegi pole minu käest saanud selgituseks telefonikõnele, et mul on niigi kiire ja vaata ise kuidas saad. Alati seletan Teile kõik ära. Me kõik tegelikult oma tagasihoidliku off-road seltskonnaga teame ja tunneme teineteist, kõik võite mulle helistada, koos mõtleme midagi lahenduseks välja. Põllu peal rahva keskel avastades, et sind ahistatakse ja kukud räuskama... seal on juba väga raske erandeid tegema hakata, saad ju sellest isegi aru, siis tahavad juba kõik erandeid saada, aga solvav on see kui tahad head asja teha aga keegi ei suvatse isegi ennem austada sinu vaeva sellega, et loeks läbi asjad mis teda ennast puudutavad.
Kogu turvalisuse ja sissepääsu süsteem oli üles ehitatud sellel põhimõttel, et vähendada autode liikumist, suurendada võistlejateala turvalisust (eelmisel aastal oli palju vargusejuhtumeid) ja muuta liikumiskanalid kiireks ning kõik protsessid operatiivseks.
Ette olid antud ka kellaajad, millal saab sisse ning millal mandaati teha, kas oli siis nii keeruline olla oma liikumises täpne, ei saa ju hoida kogu mandaadi-, turva- ja korraldusmeeskonda 24h tegevuses, me kõik tahame ju puhata.
See kuidas turvameeskond sellega hakkama sai, on omaette jutt, aga üks põhjus oli see, et nende suur ülemus saabus alles laupäeva õhtul komandeeringust ja keegi teine lihtsalt ei suutnud seda jõuku nii hästi kordineerida.
nakatunud 80-ndatel, krooniline alates 1998 "Saku Safari"; piloot parimas eas, tiim "Tegijad"
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

Tänud siis ka Vanade Sõprade tiimi poolt. Rada oli OK, kuid eks oma kodutöö jäi nati nõrgaks. Vints põgenes suurest hirmust auto küljest, 2 geneka rihma arvasid sama ja elektri ventikas viskas selle tööelemendi enda seest välja (suits, ajas ampri haisu).
Korraldus oli korralik. Kuid see turvade värk. Kahju, et neile enne võistlust ei antud teada mida nad tegema peavad. Ühele turvikule seletasin siis milline on võistlus auto! Et need autod mis tulevad mandaadi juurest ja millel on võistlusnumber uksel ongi võistlusauto. Lõpuks sai asjale pihta.
Söögi värk on täielik jama. Saan aru, et ka toitlustamine on äriprojekt kuid oleks võinud kasvõi võistlejatele nati alet teha. Mõtlesime omavahel, et järgmine kord võtame omale suure grilli kaasa ja teeme oma võistlejate köögi.
Lisaks siia minu poolt ka pilte: http://nagi.ee/photos/axdolphin1?init=42
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Cooper
Mudder
Kontakt:

Teema nr.3

Toitlustamine.

kujutage endale ette, et korraldate aiapeo kusagil Räpina taga karu mustikas. Kohale tuleb ligi 5000 inimest kellel on pooltest mingi veider dieet käsil ja teisel poolel on väga peen toitumisharjumuste pakett. Teie aga tahate tagada parimat tulemust, et oma sõpru hästi kohelda.... Selle tulemusena tuleb koostada ilmselt rootsi-laud 5000-le, nii et sellel laual olev toidu nomenklatuur ületaks viiekordselt "Baltic Printsess?i" toiduspektri. Tegelikult on see võimalik, aga kui seda peaks tegema kolm korda päevas... ja kui selle maksaks kinni Te ise ...

Ehk moraal selline, kindlasti on võimalik teha paremini, aga tegelikult olite te ju kusagil 230 km pealinnast põllu peal, Teil oli võimalus peaaegu 24 h saada sooja sööki ilma eriliste järjekordadeta. Ja lisaks ei olnud ürituse nimi "Jõgeveste grill-fest" vaid maasturite kestvussõit. Mis te ikka virisete, mina pole küll ei Soomes, venemaal ega lõunapoolgi võistlustel sellist toitlustamist kohanud.
Hinna poolest ütleks nii, et toitlustajal on tarvis ka oma kulud tagasi saada. Et võistlustel saada toitlustajaks peab klaperjahil toitlustaja igal toidukorral toitlustama umbes 100 korraldusega seotud isikut, lisaks teeb ta võistluseelsel pressikal keiteringi teenust tasuta ja veel muud kohustused. Ta peab kogu oma köögi ja kaubaga kolima keset porist põldu, kust tema veoautot tuli mitu korda Hägglundiga välja kiskuda.

Kui Te nüüd paneksite ennast sellise ettevõtja rolli, siis kas te oleksite nõus oma sööke niigi odavalt turustama ?
Cooper
Mudder
Kontakt:

Teema nr.4

Klaperjaht kui rahamasin ... ?

Kallis isand Kotkas, olen veendunud , et Sa pole ainuke kes nii arvab, aga et just Sina seda arvad, siis teeb see mind kurvaks, sest oled ju isegi võistluste korraldamise juures olnud ja võib olla midagi teinudki või kui Sa isegi ainult juures seisnud oled, siis peaksid natuke ülevaadet omama tuludest kuludest.

Mina tegelen praegu sellega , et saaks kuidagi kõik arved makstud ning seda, et ma oma vaeva saaksin tasutud, ma isegi sel aastal ei looda.
Küll aga tuletaksin meelde seda kuidas Hr. Kotkas vastas minu poolt lähteülesandena võistluse haldussüsteemi loomise ideele lausega "mehed mida te tõmmanud olete ? see maksab 150 tuh" , samas sain ma selle süsteemi 20 korda odavamalt ... ja see töötab.
Kui Sa ise hindad ennast ja oma tegemisi, tooteid ja aega väga kõrgelt, siis võiksid enne natuke mõelda kui midagi suust võlja ajad või ekraanile manad.
Viimati muutis Cooper, K Sept 01, 2010 9:44 am, muudetud 1 kord kokku.
Cooper
Mudder
Kontakt:

Soovin siis veelkord vabandada kõigi ees kes ei tundnud ennast millegipärast Klaperjaht 2010 võistlustel hästi.

Mudarakett vabandas samuti ja sai tagasi klaperjahi-viisa.

Lugupidamisega
Vaiko Püttsepp ja umbes 20 abilist.
Viimati muutis Cooper, N Sept 02, 2010 3:29 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

Qkulgur tänab korraldajaid korraliku ja vägeva ürituse eest. Mina ei saa aru, mida siin jahutakse. Kuramus see üritus oli ju väga vinge. Minul ei olnud probleemi ei turvadega, regamisega, särkidega, söökidega. Minu meelest on need söögid kagu aeg sellise hinna ja välimusega olnud ning keegi pole ju keelanud oma grilliga toimetamast. Muidugi ajab naerma väide, et see 300.- nüüd pani kõva põntsu perekonna eelarvele. Mitme tuhande eest te oma autosi seal lõhkusite :) Sonyl vist lõhnab mingi 5000 - 10 000.- järgi. Võibolla selle pärast ongi osad siin nii sapised. Minu meelest võiks kõik virisejad Vaiko ja CO ees vabandada, sest ma küll ei tea paremat sõitu aasta kalendris, kuhu kutsuda oma sõbrad ja sponsorid. Lisaks meedlib teile endale ka eputada kogu selle rahvamassi ees. Ehk on keegi, kes elab teie tegemistele kaasa.

Olge mõnusad,

Priit
QKulgur
aymur
Mudder

Postitus Postitas aymur »

Ise käisin laupäevase päeva pealtvaatajana kohal ja ei saa nuriseda korralduse yle,liikusin ka väga palju mööda rada aga ei kohtand kordagi yhtki karjuvat,röökivat turvat(kummaline onju:D) söömas ma ei käinud selle ei oska söögi kohta arvamust avaldada,samas portsu suurus ja hind kyll eriti kokku ei läinud aga see selleks,õhtul ära minnes tahtsin natuke puhtama jalaga pääseda pealtvaatjate parkimisalasse ja selleks lõikasin läbi võistlejate parkla,kysiti siis käepaela ja öeldi,et sellega ei või seal olla,ytlesin siis,et ma ainult lõikan siit,et edasi pääseda ja ei olnud rohkem mingeid probleeme lasti ilusti sealt parklast läbi kõndida.
Yhesõnaga mitte yhtki ebameeldivat kogemust ja väga hästi korda läinud päev.
Järgmine aasta ka kindlalt kohal!!!
Kasutaja avatar
Kodutu
Fitting 44"

Postitus Postitas Kodutu »

Ei hooligi kas mul on se medal või särk, kuid siiski oleks ju võinud mainida ka meeskondade kolmandaid liikmeid autasustamis tseremoonial, seda ei pea ju kuu aega ette planeerima :?
Andres Kuldsaar
Ex TR-2
Teepeal hoiab Audi Quatro ja metsa viib Polaris Sportsman 800
Kasutaja avatar
tont
Fitting 38"

Postitus Postitas tont »

Võistlused on läbi! Aitäh kõigile!
Klaperjahi korraldajad tänavad kõiki sponsoreid, osalejaid ja pealtvaatajaid, kes vaatamata muutlikele ilmastikuoludele tulid võistlejatele kaasa elama.

Kokkuvõte ja huvitavamad pildid ilmuvad veebilehele nädala jooksul.

Kohtumiseni järgmisel aastal!

PS! Tulemused juba 1. septembril kell 10 Klaperjaht 2010 veebilehel
Vasta

Mine “Võistlused/Competitions”