Nissan Pickup, Mitsubishi L200 või Hilux?

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Toomas69
Rookie

Nissan Pickup, Mitsubishi L200 või Hilux?

Postitus Postitas Toomas69 »

Tervist 4x4.ee foorumi inimesed.

Viimasel ajal on mul tekkinud huvi enam-vähem korraliku maasturi vastu.
Kuna tahaks aegajalt ka maanteelt kõrvale pöörata ning veidi metsaaluseid avastada. Just sellised kohti, kuhu tavalise sõiduautoga ei pääse või ei riski ronida. Igasugu parketimaasturid jätavad mind külmaks. Õigel neliveolisel peab ikka olema manuaal kast, pidev või lülitatav nelikvedu ning ka aeglusti.
Pikemat aega olen jälginud Nissan Pickup, Mitsu L200 ja ka Toyota Hilux`i müügikuulutusi.
Kuna pole seda tüüpi autodega erilist kokkupuudet olnud siis pöörduksingi Teie poole.
Huvi orbiidis oleks siis aastate vahemik 98-02a. Kindlasti peaks olema tal 4ust ja diiselmootor.
Äkki viitsivad mõned nimetatud autode omanikud veidi oma autodest kirja panna. Kuidas on nendega linnas/maanteel/maastikul sõita? Kas maanteel 110kmh sõites ujub või mitte? Kuidas on kestvusega lood? Mis suurusjärku jäävad regulaarsed suuremad ja väiksemad hooldused? Mis on kindlad kuluartiklid, mida läheb nagu leiba :) Mida nende autode puhul kindlasti vaadata/kontrollida? Millist mootorit või autot oma rahakoti huvides vältida? Kas on Tallinnas mõni selline koht, mis on spetsialiseerunud maasturite hooldamisele/remondile, kus saaks lasta mõne huvialuse üle kontrollida?

Ühesõnaga oleks ülimalt tänulik, kui saaks veidikenegi infot nende masinate kohta.
Teostan sõiduautode diagnostikat. Aeg ja koht kokkuleppel.
Kasutaja avatar
pätakas
Mudder

Postitus Postitas pätakas »

Just umbes nädal tagasi maandusin jahiautot otsides ja samale küsimusele vastust leida soovides ühe D22 otsa... Siinsamas foorumis on kõikidel valikus loetletud masinate kohta suht palju infot, lisaks leiad erinevaid teemasid lugedes kindlasti endale meelepärase foorumikasutaja, kellega konsulteerida.

Lühidalt jõudsin ma järeldusele, et ilmselt on Hilux parim. Kui kriteeriumidessa lisada ka ostuhind, siis jõuab Pick-up (D22 ja 76kw, mitte 98kw) talle järgi. L200 on ka tore masin aga spetsid ei soovitanud just vastupidavuse pärast. Võta või jäta... :wink:
krunnn
Fitting 38"

Hiluxi omanik juba mitu aastat

Postitus Postitas krunnn »

Oma kogemusi võin jagada 2000a. hiluxiga. tel.5287703
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Postitus Postitas amevier »

pätakas kirjutas:Just umbes nädal tagasi maandusin jahiautot otsides ja samale küsimusele vastust leida soovides ühe D22 otsa... Siinsamas foorumis on kõikidel valikus loetletud masinate kohta suht palju infot, lisaks leiad erinevaid teemasid lugedes kindlasti endale meelepärase foorumikasutaja, kellega konsulteerida.

Lühidalt jõudsin ma järeldusele, et ilmselt on Hilux parim. Kui kriteeriumidessa lisada ka ostuhind, siis jõuab Pick-up (D22 ja 76kw, mitte 98kw) talle järgi. L200 on ka tore masin aga spetsid ei soovitanud just vastupidavuse pärast. Võta või jäta... :wink:
Mille pärast siis 98 kw Nissan kehv on??? Läheb edasi lõbusamalt ju? Sõidan juba aastaid ja ei kaeba. Just kw pärast valisingi just selle pikapi.
Land Cruiser KZJ73 - ledbar, turbokell ja punased sillad.
Toomas69
Rookie

Postitus Postitas Toomas69 »

amevier kirjutas:
pätakas kirjutas:Just umbes nädal tagasi maandusin jahiautot otsides ja samale küsimusele vastust leida soovides ühe D22 otsa... Siinsamas foorumis on kõikidel valikus loetletud masinate kohta suht palju infot, lisaks leiad erinevaid teemasid lugedes kindlasti endale meelepärase foorumikasutaja, kellega konsulteerida.

Mille pärast siis 98 kw Nissan kehv on??? Läheb edasi lõbusamalt ju? Sõidan juba aastaid ja ei kaeba. Just kw pärast valisingi just selle pikapi.

Kas mitte saalede probleemi pärast ei soovitata seda mootorit?
Teostan sõiduautode diagnostikat. Aeg ja koht kokkuleppel.
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Saalede vahetamine maksab tunduvalt vähem, kui jooks korralike rehve sellele autole. Vahetad ühe korra ära ja sõidab jälle nagu loom.
Arvutasin praegu, et kui ma läbin oma Navaraga:
200 tuh km, siis saalekulu on 0.035 kr/km, ehk siis 3,5 senti
300 tuh km, siis saalekulu on 0.023 kr/km, ehk siis 2,3 senti.
Koos töö, õli ja filtri hinnaga.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

amevier kirjutas:Saalede vahetamine maksab tunduvalt vähem, kui jooks korralike rehve sellele autole. Vahetad ühe korra ära ja sõidab jälle nagu loom.
...
kas sa ikka saad õigel ajal jaole, millal vahetada saaled. Tõenäilisem on et korraga pauk ja kapremont ...
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

honkomees kirjutas:
amevier kirjutas:Saalede vahetamine maksab tunduvalt vähem, kui jooks korralike rehve sellele autole. Vahetad ühe korra ära ja sõidab jälle nagu loom.
...
kas sa ikka saad õigel ajal jaole, millal vahetada saaled. Tõenäilisem on et korraga pauk ja kapremont ...
Vaheta kohe ära ja korras. Kaupled ostes hinnast alla veel saalevahetuse võrra :wink:
Kasutaja avatar
pätakas
Mudder

Postitus Postitas pätakas »

amevier kirjutas:

Saale teema jah.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

amevier kirjutas:....Vaheta kohe ära ja korras. Kaupled ostes hinnast alla veel saalevahetuse võrra :wink:
ja pärast seda millal vahetada, 60 tuhande pealt, või hoopis 40 või 100 pealt??? Kas ühe või kahe aasta läbisõidu pealt, 40 vs 80 ooo km?
Kasutaja avatar
amevier
I live off from the mud

Mina olen aru saanud, et probleem on seotud tehases paigaldatud saalede kvaliteediga. Paned korralikud saaled sisse ja korras.
d22
Fitting 38"

Postitus Postitas d22 »

Olen ka saanud sama moodi aru nagu eelkõneleja, muidu see mootor on tubli ja liigutab seda kastikat hästi.
Allar
Rock Crawler

Postitus Postitas Allar »

Aga miks ei ole sõelale jäänud ford ranger? (mazda b2500), minumeelest kestvuse poolelt pole küll midagi halba öelda ei saa. Tööjuures sõidab 3 sellist kusjuures 1 saab sellist offroudi, et jube maaparandaja kupatab mööda põldu nii, et rattad õhus ja pea laes ja pole mingit suuremat viga olnud, kusjuures põllul väga hea ja pehme auto.
PatrolY61 3.0D 35"

viis 3363923
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”