Silverado raami korrastamine
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Silverado raami korrastamine
Tervist
Kuna mul on käsil Silverado raami puhastamine ja tulevikus ka värvimine, siis uuriks sellist asja, et äkki mõni teadja mees oskab öelda kui suur töö tal kabiini maha võtmine on ja kas üldse on mõtet maha võtta. Mõtlesin et uurin ennem järele enne kui midagi kangutama hakkan et äkki saab selle asja kuidagi nii ka tehtud, et kabiini maha ei võta.
Uurin sellist asja ka, et kui juhuslikult otsustan liivapritsi kasuks kas siis on vaja just raam täiesti paljaks kakkuda kõikvõimalikest torudest ja asjadest või piisaks kui suuremad asjad võtan eest ära (nagu kütuse paak jms) ja piduri torud, sillad ja asjad jätaks külge.
Raul
Kuna mul on käsil Silverado raami puhastamine ja tulevikus ka värvimine, siis uuriks sellist asja, et äkki mõni teadja mees oskab öelda kui suur töö tal kabiini maha võtmine on ja kas üldse on mõtet maha võtta. Mõtlesin et uurin ennem järele enne kui midagi kangutama hakkan et äkki saab selle asja kuidagi nii ka tehtud, et kabiini maha ei võta.
Uurin sellist asja ka, et kui juhuslikult otsustan liivapritsi kasuks kas siis on vaja just raam täiesti paljaks kakkuda kõikvõimalikest torudest ja asjadest või piisaks kui suuremad asjad võtan eest ära (nagu kütuse paak jms) ja piduri torud, sillad ja asjad jätaks külge.
Raul
Tänaseks siis raam liivapritsist tagasi ja krunditud... Tore vaadata kohe. Nüüd paar kohta vaja tugevamaks teha ja võib kokku tagasi panema hakata. Oleks vaja panna ka uued kere ja raami vahelised padjad... Krt siin küsivad ulme hinda nende eest (900 eeku tükk ja mul läheb neid 8 tukki). Tuleb vist ikkagi nats kannatada ja ebay kasuks otsustada või on kellelgi pakkuda mulle neid äkki.
- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Et parem puhastaks seest või? Kust selliseid päkapikke rentida saab, kes vajaliku töö raami sees ära teeks?Hydroid kirjutas:Aga need kinnised räämid mädanevad seest välja poole ju? Mis mõtte on seda väljast puhastada?
Vist enamvähem ainuke mõistlik võimalus selleks oleks happevann+tsinkimine.
voldemarile - väike vihje, et on raami ja kere vahel kasutatud ka näiteks hoki litreid (kuigi enamasti keretõste puhul). Ei ole aimugi kas võiksid sulle sinna sobida, aga lihtsalt mõte.
Kui Tallinnasse asja, siis veel on variant küsida Peterburi teelt TKA Baltist (uus nimi ETRA Balti AS). Nemad kauplevad igasugu tehniliste kummide ja plastmassidega.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Tänud info eest, aga tellisin ebayst ära asjad. Sealt saab komplekti kodu kätte ca 2000 eegu eest. Uurisin ka neid variante kes müüvad igasugu pukse ja kummi detaile, aga neil on ka puksi materjalid üsna kallid. Kõige odavam tuleb siiski ebay. 2 nädalat oodata ja asi mutt.
Eelmise polstituse peale tekkis mul küsimus, et mida mõeldakse kinnise raami all. Silveradol on raam ikkagi üsna lahtine, pole seal mingit karpi ja vana, kes mul töö ära tegi sai liivapritsiga asja üllatavalt puhtaks.
Eelmise polstituse peale tekkis mul küsimus, et mida mõeldakse kinnise raami all. Silveradol on raam ikkagi üsna lahtine, pole seal mingit karpi ja vana, kes mul töö ära tegi sai liivapritsiga asja üllatavalt puhtaks.
Liivaprits tehti Põltsamaal, aga see vana ei värvi. Kruntisin ja värvisin ise. Kõigepealt harjasin ja puhastasin suruõhuga liiva jäägid ja siis tuiskasin happekrundi selga kuivas ja soojas ruumis. Siis seisis ümbes päeva krundi all ja siis läks veoauto kahe komponentne raami värv selga 3 kihti, mis muidugi kuivas peaaegu 3 päeva ennem kui lõplikult ära kivistus. Kui tahad siledat pinda saada siis on vaja peale happekrunti lasta selga ka tasandus krunti vastavalt vajadusele.
Happekrundile otse värv selga? Oled kindel, et hea ja õige sai?voldemar kirjutas:...
ja siis tuiskasin happekrundi selga kuivas ja soojas ruumis. Siis seisis ümbes päeva krundi all ja siis läks veoauto kahe komponentne raami värv selga 3 kihti, mis muidugi kuivas peaaegu 3 päeva ennem kui lõplikult ära kivistus. Kui tahad siledat pinda saada siis on vaja peale happekrunti lasta selga ka tasandus krunti vastavalt vajadusele.
Muidu oleme ikka pool toorele. h.krundile kohe krundi peale lasknud, maks 1h ootamist. Põhivärv alles siis kui krunt täielikult kuiv ja matistada kannatab.
Veoka kahekomponentne peab kuivama tegelikult paari tunniga tolmukindlaks, 24 kriimustusele ja lõplik tugevus mingi nädalaga.