Katalisaator ja kütuse-segu

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Katalisaator ja kütuse-segu

Postitus Postitas atdoom »

Kas keegi oskab mulle öelda!
Kui minul on sensor enne ja pärast katalisaatorit...
Mida ja kas muudab, kui viia peale kalalisaatorit olev sensor oma originaal asendist (katolisaatorist) kaugemale?!?
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
pe2ske
Mudder

Postitus Postitas pe2ske »

Pärast katalüsaatorit olev andur ei muuda kütuse segus midagi. Teine andur on selleks, et kontrollida katalüsaatori tööd. Natuke kaugemale viies ei juhtu vast midagi, liiga kaugel hakkab äkki valetama ja kui muidu annab katalüsaatori vähesest efektiivsusest märku tuluke armatuuris siis nüüd teavitab tüv onu sind kordusülevaatusest. Kus on see piir seda ma ei tea ja minu jutt on tegelikult puhas teooria, ei ole sellist asja katsetanud.
Viimati muutis pe2ske, R Juul 09, 2010 10:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
laurz
Rock Crawler

Re: Katalisaator ja kütuse-segu

Postitus Postitas laurz »

atdoom kirjutas:Kas keegi oskab mulle öelda!
Kui minul on sensor enne ja pärast katalisaatorit...
Mida ja kas muudab, kui viia peale kalalisaatorit olev sensor oma originaal asendist (katolisaatorist) kaugemale?!?
Miks sa asukohta tahad muuta?
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: Katalisaator ja kütuse-segu

Postitus Postitas atdoom »

laurz kirjutas:Miks sa asukohta tahad muuta?
Minu kat on vist otsi andmas...
ja tuli mote panna universaalne Mangnaflow offroud kat, mis siis hingab kergemalt... ja tekkis kysimus, mida elektroonika sellest arvab ja kas asukoha kaugusega saab selle toimimise tulemust reguleerida?! :roll:
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
laurz
Rock Crawler

Postitus Postitas laurz »

Ega torus gaas lahjemaks ei lähe. Nii.et asukoht ei muuda gaase lahjemaks. Kui on vastavalt moto kubatuurile katalüsaator,siis ei tohiks probleeme tulla. viimane andur ongi katalüsaatori töö kontrollimiseks. Kui gaasid ei vasta normidele,keeratakse segu lahjaks või ECU läheb safe mode-i ja tavaliselt antakse märku armatuuris tulukesega "pöörduge viivitamatult töökotta" :lol: Samas on võimalik ECU-t takistiga lolliks teha :D
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”