Nissan Patrol Y61 2,8 TDI checklist

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
hummel
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Nissan Patrol Y61 2,8 TDI checklist

Postitus Postitas hummel »

Tekkis huvi ühe masina ostuks.

Meeldib sarnasus olemasolevale vanemale mudelile. Korra sain juba kiiruga mõne minuti vaadata ja märgatavaid muresid peale ühe kiilrihma puudumise ja paari mõlgi-kriimu nagu ei avastanud. Omaniku väitel pidi muidu ok olema ja on kasutuses. Vahetatud piduriklotsid, hammasrihm. Jalas maanteerehvid.
Panen kokku kontroll-listi, et mida peaks vaatama. Alustuseks muidugi kõik funktsioonid, uksed-värgid...
Olen saanud teada, et vaja kontrollida küljekarpe vms ukse alla jäävat osa. Oskab keegi veel midagi soovitada? Kust see masin esmalt järgi andma hakkab?

Siis veel selline omamoodi teema, et Y61 täismass on 2,9 t ja kui sinna panna taha 0,75 t tüüpiline kerghaagis, läheb rong üle 3,5 t, mis minuteada nõuab karvasemat juhiluba, kui B. Kuidas sellesse asja suhtute? Endal oli idee, et huvitav, kas ARK oleks dokumendivahetuse käigus nõus täismassi/registrimassi kärpima 2750 -ni? :P
Patrol Y60 2.8TD --- 1993
Patrol Y61 2.8TDi --- 1999 (otsib uut peremeest)
Patrol Y61 3.0TDi --- 2001
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Re: Nissan Patrol Y61 2,8 TDI checklist

Postitus Postitas zum »

hummel kirjutas:...
Siis veel selline omamoodi teema, et Y61 täismass on 2,9 t ja kui sinna panna taha 0,75 t tüüpiline kerghaagis, läheb rong üle 3,5 t, mis minuteada nõuab karvasemat juhiluba, kui B. Kuidas sellesse asja suhtute? Endal oli idee, et huvitav, kas ARK oleks dokumendivahetuse käigus nõus täismassi/registrimassi kärpima 2750 -ni? :P
Kerghaagist võib ka 3,5 t B-kat masinaga vedada (750 kg reg. mass), ei kvalifitseeru autorongiks või kuidas seda öelda.
Oli just teemaks, autokoolis. Pane või bussile sappa, midagi ei saa öelda. (Bussi õpin ise praegu :wink: )

zum
hummel
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Ma saan aru, et kerghaagise võib sappa panna millele iganes. Küsimus juhiloas. Kunagi uurisin töö juures, kas saan B-kat väikebussile, mille mass oli ka mingi 3 t ringi, kerghaagise võtta ja sain lõpuks vastuse, et B-kat loaga juhi poolt juhitava sõiduauto mass ikkagi ei tohi minna koos haagisega üle 3500 kg... :roll:

On see väide vale?
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

hummel kirjutas:Ma saan aru, et kerghaagise võib sappa panna millele iganes. Küsimus juhiloas. Kunagi uurisin töö juures, kas saan B-kat väikebussile, mille mass oli ka mingi 3 t ringi, kerghaagise võtta ja sain lõpuks vastuse, et B-kat loaga juhi poolt juhitava sõiduauto mass ikkagi ei tohi minna koos haagisega üle 3500 kg... :roll:

On see väide vale?
Jah, see väide on vale.

Tsiteerin Liiklusseadust, Lisa 1 (https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13308365),
MOOTORSÕIDUKITE KATEGOORIAD VASTAVALT JUHTIMISÕIGUSELE

B

auto, mille registrimass ei ületa 3500 kg ja millel peale juhikoha ei ole rohkem kui kaheksa istekohta; sama auto koos kerghaagisega

B-kategooria auto koos haagisega, mis ei ole kerghaagis, kui haagise registrimass ei ületa auto tühimassi ja autorongi registrimass ei ületa 3500 kg

Ehk siis auto, mille registrimass on 3500 kg ja sabas kerghaagis, pole vaja BE ega muid imelube.

Samast lisa 1-st veel mõiste "kerghaagis":
Kerghaagis on haagis, mille registrimass ei ületa 750 kg.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
zum
Rock Crawler

Postitus Postitas zum »

hummel kirjutas:Ma saan aru, et kerghaagise võib sappa panna millele iganes. Küsimus juhiloas. Kunagi uurisin töö juures, kas saan B-kat väikebussile, mille mass oli ka mingi 3 t ringi, kerghaagise võtta ja sain lõpuks vastuse, et B-kat loaga juhi poolt juhitava sõiduauto mass ikkagi ei tohi minna koos haagisega üle 3500 kg... :roll:

On see väide vale?
Haagisel ja Kerghaagisel on vahe sees.

Ja "töö juures" olid võib-olla lihtsalt kärud hõivatud, või siis nagu ikka, ei viitsitud tegeleda ja uurida... Suitsunurgas on üht-teist muudki saanud teada, et nad seal ei tea :wink:
hummel
Off Roader Wannabe
Kontakt:

:D Ei olnud hõivatud! Ma käisin neid isegi valimas veel. Aga ma tahtsin kindel olla, enne, kui minema sõidan ja küsisin. Nad siis uurisid mõnda aega. Lõpuks ma loobusin üldse kogu värgist ja selgus, et kogu stuff mahubki enda sahvrile ära ning kaassõitja ka ette. Ülejäänud aga lähevad oma masinatega. Case closed nagu öeldasse.

See selleks. Suured tänud vastamast. 8)

Sellegipoolest, kui keegi oskab-viitsib ka põhiküsimuse osas veel nõu anda, on abi teretulnud. Homme või ülehomme plaan lähemalt kaema minna.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”