Õpetussõnu päästeauto juhidele

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

anttil kirjutas:

Kel rohkemhuvi. Siin on enam- vähem kogu eesti päästetehnika. Usun, et nii mõnigi selle foorumi liige läheb nostalgia radadele tagasi.

http://galerii.estrescue.eu/
Haapsalu uut päästelaeva pole vist veel pildile jäänud(oi kui imelikult vaadati kui seda paadiks nimetasin).
anttil
Mudder

Postitus Postitas anttil »

Päästelaevast räägiti meile kuu aega tagasi- see on tulemas ja olemas. Haapsalu mehed ei ole fotokaga teda veel näinud. Kuigi kontoril olid katsetamise fotod olemas.
Pärnu/ Tihemetsa
samodelkin
Mudder

Postitus Postitas samodelkin »

Minu poolt siis küsimuse astus teise nurga alt:

Huvitav oleks teada, milline on see jõud, mis selle 6X6 ja 30t riistapuu metsast välja sikutab, kui ta kõigi kolme silla peal maa sees kinni istub?
Ja millise aja jooksul. Kui mets ümberringi põleb... Siis pole nii palju aega, et otsida tehnikat, või trosse, millest abi oleks. Ammugi pole aega foorumis nõu pidada.
Eestis pole enam ühtegi tankipolku, kust vanal ajal sellistel puhkudel abi sai.

Hea näide oli ainult 25t kaaluva lennuki sikutamine ja seda mööda jääd. Päris naljakas oli neid rebenevaid koormarihmu ja peenikesi trosse vaadata... See operatsioon kestis kaks ööpäeva! Kas tulekahju korral on nii palju aega?

Endal näide tuua (6X4) betoonimikseriga, mis täislastis kaalub sama palju. Objektil tõmbas teda kohale vana T-100 (Joss) Minu Scania-mikseril eraldusid lõpuks selle tegevuse käigus mõned sillad... :-(

Ehk siis küsimus on selles, kas sellised mitmemiljonilised ostud on meie oludes õigustatud? Aga see küsimus on ilmselt nendele, kes istuvad ainult laua taga, mitte rooli taga...
alr
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas alr »

Kui mets ümberringi põleb siis kas ka tank sul õigeks ajaks kohale jõuab?
anttil
Mudder

Suurtel metsapõlengutel asuvad pumbajaamad ja rasketehnika ju tegelikult hoopis eemal veevõtukohtade peal. Keegi ei roni raske autoga otse tulle. Selle jaoks on meil vintsidega varustet 6x6 ATV-d millel on peal 500l paak ja pumbad. Selline kooslus suudab ka ise ennast pisikestest kraavidest ja suurematest porilompidest täita. Nagu jub jutuks oli veetakse varustus ja liinid maha Bandwagenitega, milledel on taha haagitud kuudi asemel väikese tõstukiga kärud. Lisaks veetakse maha magistraalliinid, millest lähevad edasi tüviliinid, mis hargnevad tööliinideks. Kui Bandwagen enam ei kõnni, sõidetakse roomikutaga Argodega. Siinjuures soovitan sirvida raamatut Meie, Päästjad kust saab natukene sellistest asjadest aimu.

Jällegi puhtalt silmaringi laiendamiseks originaalversioon
http://www.ohutusope.ee/et/Ohutusope/Op ... e-paastjad

Neid 6x6 paakautod osteti euroopa rahade eest. Iseenesest on asi suhteliselt õnnestunud( isegi minu- suure viriseja silma läbi)

Neid autosid on Eestis kokku 6. Muuga, Keila, Kohtla- Järve, Tartu ja Pärnu komandodes.

Ma ei tea, kuidas teised aga Pärnu oma planeeritakse kasutada metsatulekahjudel pumbajaamana. Nimelt on nendel autodel väga võimas pump.

Mõte on selles, et kui vaja lastakse paakautol paak tühjaks, samas saab auto liikudes kuni 20 km/h enda ümber tekitada veekardina või kasutada katuse lafetti ja auto ukerdatakse veevõtukohale ja '' unustatakse'' sinna kuni asi on lahendatud. Selle peale kuidas ennast maapõue põhja vibreerinud autot kätte saadakse veel vist mõeldud ei ole. Ilmselt tuleb minna metsa alla toestusmaterjali lõikama. Aga ilmselt saame kõik selle suvel ka omal nahal ära proovida.
Pärnu/ Tihemetsa
anttil
Mudder

Võib- olla on nüüd käes see hetk, kus saaks rääkida siinsete Pärnumaa meestega. Kui ikka veaks need Pärnu 4x4 ja 6x6 autod natukene kaugemale kui asfalt ja teeks koos ühe kahepoolselt kasuliku õppepäeva. Mehed( ka mina ise), kes nende autodega sõidavad saavad autosid teadlikult katsetada. Võimalusel saaksid kogemustega vintsijad õpetada meie meestele vintsimist. ( Pärnu 11--MAN on varustet vintsiga) ja seda olema ka reaalselt iseenda tõmbamiseks kasutanud.
Ma arvan, et koolitajana suudan ma selle mõtte koolitusbüroos läbi suruda( rääkida ja argumenteerida ma oskan). Probleeme võib tekkida selle asja rahastamisega, keegi ei ole nõus võõrastele raha maksma.

Probleeme võib tekkida ka koha leidmisega, aga 4x4 mehed siit peaksid ju Pärnu lähedal asuvaid selliseid katsetamise kohti teadma.

See oleks juba esimene reaalne samm igasuguse targutamise ja möla asemel.
Pärnu/ Tihemetsa
samodelkin
Mudder

Kas tõesti puudab mingisugunegi koostöö(võimalus) Kaitseväega?
Loodetavasti on neil mõni polügoon ka Pärnu kandis. Ka nemad saaksid sel juhul oma tehnikat testida ja poistele (ühis)õppust korraldada.
Ei tea küll ühtki maa/metsaomanikku, kes oleks nõus sellise rasketehnika oma maale müttama laskmisega.

Pealtvaatajatelt piletiraha küsimisega, et sellega üritust rahastada, ei tohi riigiettevõte vist tegeleda?! Ise tuleksin sellele üritusele küll hea meelega pealtvaatajaks. :-)
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

mina, "vanakooli" mehena ei oska automaatkasti ja offroad'i kuidagi kokku viia. Ja sama käib ka veoauto ja automaatkasti kohta...
Võin näidata combot veoauto, automaat ja offroad - töötab ja kuidas.

Tegelikult konkreetne mõte näidata meestele milleks nende masin tegelikult suutlik on, ei ole üldse paha mõte. Poole kohaga pärnakas nagu ma olen tuleb mul sobiva kohana meelde esialgu "kullipesa" uulu rannas asetsev endine sõjaväelinnak (ei tea kelle hallata see hetkel on vist kaitseliit). Linnale lähedal ja piisavalt attraktiivne liivane maastik kuhu rasketehnikat sisse kaevata ilma suurte purustusteta. Samas ei ole mul endal selle vastu midagi, et tulla ja natuke näidata ja rääkida vintsi olemusest ja kasutusvõimalustest. Ise on nii mõned korrad käidud teelt maas nii kerge kui rasketehnikaga ja kindlasti on seal erinevus kas sikutad samuraid vintsi otsas või üritad rabast kätte saada 10´+ t rasket rauda.

mina igatahes käsi.

Priitahtlik pritsimees tai, kelle pritsumasinal pidavat hetkel vaba aja pealisehitus olema.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
anttil
Mudder

No nii. Hakkab vaikselt looma. Käin aprilli alguses koolinädala ära ja hakkan siis teemat juba väga aktiivselt üles tõstma.
Kaitseväega meil siiamaani Pärnus probleeme ei ole. Isiklikult loodan, et asi on lahendatav läbirääkimistetega.
Järgmiseks võtame ette kohalikud direktorid, kelle jaoks on tähtis see kuipakju pump minutis vett välja annab. See, kuidas imivoolikud koos pumbaga vee äärde jõuavad on neile raskem teema. Aga ma üritan Vähemalt. Loodame, et aprilli keskpaigaks/ maiks on maa kuivem. Suvi oma metsatulekahjudega on ju veel ees.
Pärnu/ Tihemetsa
anttil
Mudder

Koolitusbüroo rahvaga räägitud. Nemad olid nõus ja kahe käega poolt. Nüüd tuleb hakata kohalikke suuri direktoreid masseerima.

Nii, et teema on ikkagi aktiivne ja üleval.
Pärnu/ Tihemetsa
samodelkin
Mudder

Soojendaks natuke vana teemat üles
Kas see üritus -
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=266159
http://www.reporter.ee/2010/05/24/paast ... etehnikat/
on selle antud teemaga kuidagi seotud?
Kuidas läks, oli “Reporteris” näha... Kas ka eelpoolkirjeldatud 6 X 6 tehnikat uputati/sikutati?
Kasutaja avatar
samuraidur
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas samuraidur »

Jah, tegemist sama üritusega. Uut ja kallist tehnikat nii sügavale ei viid(a)ud. Täna jätkus see trall samas vaimus, ainult natuke teise kandi pealt ja Keila Gaz66 otsustati jätta seal seisma, kus masin hakkas vaikselt sisse vajuma. Edasi tegutses juba bandwagen.
Virgo
52 19 896
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas uppund kana »

No Pärnukandis Paikusel on üks ATV rada mis kulgeb läbi raba ja muda on seal ohtraste eriti peale vihmaseid ilmasid.Samas ei ole tee täiesti põhjatu ,sinna on kunagi kruusa veetud ja edasi võiks ju laamendada ka Paikuse vanas liivakarjääris kus praegu ka ATV mehed sõitu teevad. See rabatee on selline ,et ilma vintsita ei julgenud küll seda üksipäini vallutama minna. Kui aga päästjad midagi sellist õppusetaolist korraldada tahavad oleksi raudpolt ninatpid juures.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”