Appi Tuhala nõiakaevule

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Nabala karstialal planeeritakse avada 860 ha suurune lubjakivimaardla

Mis teil kõigil kangesti selle vastu on, et tahetakse luua 860 ha sellist ala, kus mingi aja pärast, ilma loodusele miskit lisakahju tekitamatta, sõita saab ??
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Raints
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Raints »

Nõus, +1 hääl minult
sopp on popp
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

MahviaDeTyrk kirjutas:Nabala karstialal planeeritakse avada 860 ha suurune lubjakivimaardla

Mis teil kõigil kangesti selle vastu on, et tahetakse luua 860 ha sellist ala, kus mingi aja pärast, ilma loodusele miskit lisakahju tekitamatta, sõita saab ??
Sa oled vist natu loll :roll: Arvatavasti pole sa nõiakaevu näinud, ning ei tea mida suust välja ajad.

PS: Põhja-Eestis on sõitmise jaoks piisavalt ruumi, ilma et peaks kultuuripärandit rikkuma.

PPS: Oled sa kunagi vanas paekarieeris üldse sõitnud, et see sulle nii väga meeldib.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

uputaja kirjutas:Sa oled vist natu loll :roll:
Olen
uputaja kirjutas:Arvatavasti pole sa nõiakaevu näinud, ning ei tea mida suust välja ajad.
Olen näinud
uputaja kirjutas:PS: Põhja-Eestis on sõitmise jaoks piisavalt ruumi, ilma et peaks kultuuripärandit rikkuma.
Ei mina tea jah - meil Lõuna-Eestis on kaevusid kah piisavalt - oleks, et sealt dislat välja ajaks või õltsi või miskit muud kasulikku manti
uputaja kirjutas:PPS: Oled sa kunagi vanas paekarieeris üldse sõitnud, et see sulle nii väga meeldib.
Ei ole sõitnud - kas ma lugesin siit õieti välja, et LowGear'i sõit ei meeldinud kindlasti kellegile :roll:
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Ah ma ei viitsi vaielda. Lihtsalt inimesed hindavad vastavalt erudeeritusele erinevaid asju ja ongi kõik.

Kas sa arvad, et selline ongi paekarieer nagu Lowgeari sõidus nägid?
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

uputaja kirjutas:Ah ma ei viitsi vaielda. Lihtsalt inimesed hindavad vastavalt erudeeritusele erinevaid asju ja ongi kõik.
Ma ei vaidlegi - pole üritanugi
Küsimus oli lihtne = miks eelistate kaevu karjäärile
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
miku89
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas miku89 »

Meie seal karjääris sõita nagunii ei sa,parem olgu üks kena koht mida saab vaatamas käija.Meil ruumi küll,kus sõita saame!!!
MIKU
Noor pealekasv,mida peaks rohkem olema.
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Re: Appi Tuhala nõiakaevule

Postitus Postitas trc »

ivan kirjutas:Ilmselt on paljud juba oma postkastist leidnud sellise lingi http://tuhalanoiakaevuleappi.com/
4x4 foorumlsed on palju looduses ringi liikunud, meid on meie hobi pärast kritiseeritud, vahel ka põhjendatult. Mis iganes loodusvarude kaevandamine aga jätab korvamatu jälje loodusesse. Toetame seda tagasihoidliku algatust!
Ma Loo elanikuna peaks ilmselt suu kinni üldse hoidma sellisel teemal, sest ega see karjäär meie õuelegi tulemata pole veel jäänud. Aga kuna pool sellest kodulehe tekstist on taas ikka ehe pullikaka siis annan natuke lugemist:

http://www.skeptik.ee/index.php/2010/03 ... #more-2275

Kui rohkem aega siis lugege ka loo lõpus olevate linkide tekstid läbi.

Ma ei vaidle vastu faktile, et loodus on seal ilus ja omapärane. Aga et vitsameestest on Eestis tehtud miskid spetsialistid - mulle pähe ei mahu.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
Alex
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Alex »

MahviaDeTyrk kirjutas: Küsimus oli lihtne = miks eelistate kaevu karjäärile
Lihtsalt omapärast(meiemaiselt ainukordset looduse väljundit) igavale augule.Kahjuks vaadates naabruses asuvat(Harku)karjääri ja minu maade ligi plaanitud analoogset "pommiauku"...ei saa kuidagi isegi lapsi silmas pidades loota, et neil seal oleks huvitav turnida.Kohalikus karjääris olen käinud ca 30 a ja nende tehnoloogia järgi tehtud töö ei jäta mingit ruumi fantaasiale(ca 15m paekivist püstseinad).Tagasitäidetav osa oleks turnimiseks kasutatav aga kas see oleks Tuhalas asi mida oodata?

Parem olgu see maa alune jõgikond koos igava maastikuga(aga huvitava energeetika ja nähtustega) kui ärihuvidele vajalik killustiku karjäär.

Elan sealt väga kaugel aga toetan kaitset.
KVF 750...Jõhker Jõud , Uaz 3962 Sanitarka Viis null123 kuus seitse
Kasutaja avatar
ivan
peedist pesumasinale...

Postitus Postitas ivan »

trc kirjutas: Ma ei vaidle vastu faktile, et loodus on seal ilus ja omapärane. Aga et vitsameestest on Eestis tehtud miskid spetsialistid - mulle pähe ei mahu.
Ilu on vaataja silmades. Nõus 100% aravamusega, et vitsamehed ei tohiks teadust teha. Vitsameeste arvamus rahvusvaliselt tunnustataud instituudi uuringule on ka väga nõrk.
Samas on need uuringu teostaja paari reaga märkinud:
“Tämän tutkimuksen perusteella alueella kannataisi tehdä systemaatisempi laajempi tutkimus, jotta karstihorisonttien ja maanalaisten jokien jatkuuvus ja yhteydet selviäisivat.”

Seal oleks nagu just juttu uutest maa-alustest voolusängidest, kusjuures ilma pildamisvitsa pistmata.

Minu jaoks ei olegi niivõrd tähtis nende maaaluste jõgede olemasolu kuivõrd selle piirkonna muutmine elamiskõlbmatuks. Selliste projektide vastumeetmena on hetkel suund kõikvõimaliksse kohtadesse moodustada looduskaitse alad. Kas tõesti on see ainuke võimalus? Ei pea õigeks seda teed, et teatud huvigrupi ideede teostamise piiramiseks piiratakse enamiku kodanike õigusi.
Meil on juba piisavalt palju igasuguseid kaevandusrajoone ja linna piiridel olevai kaevandusi, kus võiks rakendada uut ja säästlikku kaevandustehnoloogiat. Küsimus on siin ju lihtsalt rahas. See paekivi tuleks ju väga odavalt kätte võrreldes mingi Virumaa olemasoleva kaevanduse taaskasutusele võtmisega.
Kui keegi on arvamusel, et see kaevandus parandab meie teede olukorda või nende ehitus muutub odavamaks (hakkame vähem makse maksma), siis andku siin foorumis kõva häälega märku.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
Kasutaja avatar
JoelH
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas JoelH »

+1

päevaga üle 8000 lisandunud :)

Ja nagu tark onu kõrval ütles...

miks seda karjääri sinna vaja on? Tartu mnt pole ju kaugel.
Milwaukee, AEG, Ryobi, Homelite ja tööriistade ja aiatehnika müük, garantiiremont ja varuosad.

Kauplus: Tallinn, Kadaka tee 7/2
www.tööriistapood.ee
http://www.milwaukee.ee
53730444
mak1
Mudder

Postitus Postitas mak1 »

hääl antud +1
ja sõbrad teavitatud ja annavad hääle!
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

MahviaDeTyrk kirjutas:Küsimus oli lihtne = miks eelistate kaevu karjäärile
Küsimus ei ole mitte ainult "nõiakaevus", vaid paljudes kaevudes ümbruskonnas ning kogu ümbritsevas ökosüsteemis tervikuna.

Kui loodus otseseks kannatajaks on, siis mina pigem loobun seal kohas offroadist, kui unistaks kaevanduse poolt maastiku p*ssekeeramisest, et oleks põhjust kunagi seal varemetel tantsu lüüa.
trc kirjutas:...Aga kuna pool sellest kodulehe tekstist on taas ikka ehe pullikaka siis annan natuke lugemist:
http://www.skeptik.ee/index.php/2010/03 ... #more-2275
skeptik.ee eesotsas Martin Vällikuga haugub hetkel väga vale puu all ja kasutab praegu kõiki olemasolevaid võimalusi, et oma saidile promo teha ja lihtsalt vitsameeste vastu võidelda.
Probleem esineb Tuhalas vitsameestest sõltumatult, aga skeptik teeb oma rumala agitatsiooniga üsna suurt kahju. Suur oht on, et pesuveega visatakse ka laps välja.

PS. Meie pere on oma toetushääled andnud.
Kasutaja avatar
elukas
Mudder

Postitus Postitas elukas »

+1
maakoll
Tom 73
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Tom 73 »

Härrased . Minumeelest ei olegi niivõrd oluline, kas jääb kuivaks või ei, vaid see, et kui maastikusõidukiga teelt maha keerata, siis on kõik meil nii püha ja puutumatu, et tuleks kohe täie rauaga karistada ja ühiskondlikult hukata - ja kõike seda mõne rehvijäle pärast! Nüüd aga tundub maad küllaga olevat ja selle võib sootuks ülesse kaevata?
Sees aastast 2003 piloot,vintsman,atv-
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”