aga ei ole ju? Hüdrauliliste sadulate probleem on automaatreguleerimine, st. mehaaniline osa ei tööta ilma toimiva hüdraulikata. Täismehaanilisi sadulaid kasutati kartidel, ehk on kuskil mõni ripakil. Huvitav, palju oleks huvilisi ja millise hinna eest sellistele sadulatele (ketta ja kinnituskronsteini treib igaüks ise, vastavalt autole). Olen mõelnud mõnede "tootmise" peale. 4-6K komplekti eest ära anda ei raatsi.
Aga miks ikkagi mehhaniline käsipidur? Igavene nökats ju. Mul jäi just üle üks spetsiaalne käsipiduri peasilinder, torkad selle trassile vahele ja on igavesti toimiv asi.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
erik kirjutas:Aga miks ikkagi mehhaniline käsipidur? Igavene nökats ju. Mul jäi just üle üks spetsiaalne käsipiduri peasilinder, torkad selle trassile vahele ja on igavesti toimiv asi.
Vast ikka sellepärast, et pidurid on tähtsad asjad ja võiksid dubleeritud olla. Pole ju haruldane juhus, kui tagasilla pealt mõni toru või voolik ära katkenud ja peasilindri potsik pidurivedelikust tühjaks jooksnud.
No aga iga kell on tõhusam ja ka töökindlam ehitada eraldi hüdraulilise kontuuri, sadula ja anumaga käsipiduri süsteem, kui mingi trossiga toimiv lahendus. Oleks siis veel küsimuseks originaali taastamine.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!