Hiiumaa jäätee

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
malvekas
Mudder

Postitus Postitas malvekas »

MikkM kirjutas:Ja mille alusel korravalvurid juttu teevad? Eravalduses viibimisega? :lol:
Esialgu piisab nendestki:
§36. Liiklemine jääteel toimub ainult valge ajal.
Liiklusmärgi 331 eiramine.( Sissesõidu keeld. Edasi ei tohi sõita ühegi sõidukiga. )

Kassada-le öeldes:
Kätt südamele pannes võin kinnitada, et sellel hooajal ei ole veel öösel üle käinud. Olen suutnud oma käimised (veel) valgel ajal ära ajada.
Cheokee 2,5td

Andsin näpu, varsti kaelani sees .......
Kassada
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kassada »

Pime ja tuisk on eraldi teema :) Maastur kisub ikka läbi kui lund parajalt peal aga eks silm mõistab kui enam ei maksa minna.
Mõte pigem selles kui tee puhas ja hea sõita. Ära ju vallidevahel eksida ei saa....

Malvekas mis siis politseil põhjuseks oli kui tee polnud ametlik ja mingit märki polnud ees?
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Kui võimuorganid teisele poole ette kutsutakse, siis vist ei hakka katsetama. Hiiumaal on üks tore tädi politseis, kel nimeks vist Liida oli. Sellega rohkem kokku sattuda ei taha :lol: Veekogudel väljaspool ametlikke jääteid loata mootorsõidukiga liiklemine on muidu keelatud ja selle eest ka peedistati tõenäoliselt neid, kes enne ametlikku teed kusagil vahele jäid.
Omal vastutusel peale mineku all ei mõelnud mingit suitsiidihuviliste automatka 2m nähtavuse ja 1m hangedega. Maanteeamet lihtsalt vajab nende sõnul vähemalt 300m nähtavust, et teed lahti hoida jne. Eks neist saab aru ka, sest ametlikult avatud ajal on neil ikkagi vastutus teel toimuvaga seoses. Ise peale minnes on loogiline, et kui pärast hiiumaad rootsi laev vastu tuleb, siis auto kuivale toomise pead ise organiseerima. Inimeste päästmise kohalt pole kuulnud, et kevadel jäälemineku keelu ajal peipsil jäätükkidel ringi reisivatelt kaluritelt oleks piirivalve hõljuki või kopteri tasu välja nõudnud.
Kasutaja avatar
malvekas
Mudder

Postitus Postitas malvekas »

Kassada kirjutas: mis siis politseil põhjuseks oli kui tee polnud ametlik ja mingit märki polnud ees?
Liiklusseadus keelab mootorsõidukiga sõitmise väljaspool selleks ette nähtud teid ja radu.
Looduskaitseseadus keelab sõitmise ranna ja kalda piiranguvööndis väljaspool selleks ettenähtud teid ja radasid.
Me võime ju kiruda kõiki neid seadusi ja reegleid, kuid selleks
need ju on, et oleks jäätee turvaline ka kõige suuremal äpul või algajal liiklejal :wink:
Cheokee 2,5td

Andsin näpu, varsti kaelani sees .......
Kasutaja avatar
keelutsoon
SUURED asjad
Kontakt:

Postitus Postitas keelutsoon »

eelnevaid kommentaare lugedes...
on inimesi, kelle ajud on sama käänulised kui seadusepügala konksud.
ja on inimesi, kelle mõtlemine kulgeb nagu veel, mis voolab seal kus saab.

p.s. kui minu auto mitteametlikul jääteel ära upub, ei süüdista ma kedagi. sinna minekuks valin oma masinapargist masina, millest kõige vähem kahju on.
p.p.s. kas keegi teab mõnda pretsedenti, kui VEEGA seotud õnnetust on kasko korvanud? st et kui ka ametlikul maanteeameti jääteel masin peaks läbi vajuma ja mingit kahju saama. mina olen sedasi aru saanud, et teel olev vesi jms välistavad kasko juhtumi.
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

Üldiselt oleneb kindlustuse puhul kõik ikkagi konkreetsest lepingust. Kui on öeldud, et läbi veekogu jää vajumist ei kata, siis nii ka on. Lõpuks on igasugune autoga jääle ronimine ikkagi vabatahtlik tegevus. Võib ka olla kirjas, et ei kata väljaspool ametlikke jääteid. Ei mäleta, et ametlikel jääteedel oleks ükski auto viimasel ajal ära uppunud.
Kasutaja avatar
ddig
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas ddig »

Ma käisin 2006 (vist) üle amelikult avamata jäätee kui Saviseedo praame keset talve otsustas manööverdada.

Siis oli nii, et üks sõidusuund oli kohati nii täis tuisanud, et kui auto vastu tuli ja ma viisakusest oma suunda naasta püüdsin, siis sain tunnikese kaevata. Autoks oli tavaline esiveoline sõiduauto.
Tagasi tulin pimedas ning siis olid tuisuvaalud nii suured, et kui ca 100+ km/h peale sõitsin, siis sain peale mõningast "õhulendu" napilt rattad uuesti vedama.

Käisin möödunud nädalal ka üle ametliku tee Hiiumaal ning teeolud olid iseenesest suurepärased. Tagasituleku ajaks küll oli jälle lumetuisk tekkinud ning kohalikud soojalt soovitasid jääle mitte minna.
Peamine põhjus on selles, et merel läheb tuisuga tee nii kiiresti kinni, et auto jäljed on mõne minutiga täiesti kadunud.
Praegu on vallid ca 70-80 cm kõrged ning kui see 30km ulatuses täis tuiskab ja orientiiriks paigaldatud kuuski näha ei ole, siis ma ausalt öeldes ei tahaks ka kõige parema maasturiga seal seigelda. Üksasi on kinni jäämine või ära eksimine aga teine asi on see, et paksu lume alt paksu jääd tavaliselt ei leia.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”