Väljasikutamisi?

Appikarjed, päästetööd ja kõik muud hädad mis metsas või selle ümbruses juhtuda võivad.

Moderaator: Moderators

Vasta
wdd
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas wdd »

SAi käidud siis oma ema corsat hangest päästmas... sellega koos sai veel 4 autot seal samas teele tagasi tõmmatud:) tore õhtu oli.
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Pigem naljanurga teema.
Linnas jäi ette siledal maal siputav Micra, nooremapoolne naesterahvas (no ei näinud juustevärvi!) roolis.
Läksime siis, panime käe külge, kui juhiaken keriti alla ja kena naesehääl imestumust väljendas: "Kas te tegelikult ka tulite lükkama???!",
Selle peale ei osand nagu miskit kosta, palusime rattad otseks keerata, toetasime kergelt käega ja läinud ta oligi.

ps. Ja siiski, ärge minge mööda, kui keegi jamas, on see siis inimene pikali, või auto kraavis. Täna on see võõras alkohoolik, või rullnokk. Homme keegi Teie perest... Kui selgub, et inimene abi ei soovi, no siis lase olla edasi.
wdd
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas wdd »

Mul oli eile hommikul töölesõites analoogne situatsioon. vanem meesterahvas oli bussipeatuse juures paldiski mntl suutnud auto ratta hange keerata seisma jäädes ja siis seal kinni.. askeldas siis lumelabidaga auto ümber üritades autot välja kaevata ja liikuma saada. Läksin pakkusin et tõmban oma maasturiga auto liikuma. mõeldud tehtud ja miut kiljem oli jälle vabas vees.

Tuli siis mulle raha pakkuma ja tegi suured silmad, kui ma keeldusin seda vastuvõtmast :) imestas et on veel viisakaid inimesi, kes nõus täiesti tasuta aitama:)
hunter112
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas hunter112 »

Täna õhtul siis sai üks opel Alavere ristis hangest välja sikutatud, ning ka mind ennast sikutas üks T-25 välja Järva-Jaani ja seidla vahel,kus yks vastutulija kõrvale ei võtnud ja tänu sellele võtsin liiga palju paremale ja vedas kohe hange,oleks välja omal jõul saand aga enne juba jõudis viisakas traktorist abi pakkuda ja väljas ma olingi ning sõit Tallinna poole võis jätkuda.
Kasutaja avatar
metsik
I live off from the mud

Postitus Postitas metsik »

sai laagris üks kaubik hange otsast alla tiritud.ei kujutagi ette kuda ta sinna sattus.nagu ikka,kui on mida vahtida siis pole fotokat või ei taipa pildistada.
ilm nii vinge,et mine või mööda linna ringi aerutama ja sikkutama :D
saaks maakerale tiiru peale. Tel. 5183816
http://www.kregori.ee Teleskooplaaduri teenused
https://www.facebook.com/kregori.ee/?fref=ts
Kasutaja avatar
keelutsoon
SUURED asjad
Kontakt:

Postitus Postitas keelutsoon »

jah, oli vahva lumine päev.
15 km pikkusel koduteel:
2 rekkat teele ja liikuma tõmmatud, kohalik postiauto ka veel... ning lõpuks ka ise tuisu ja halva nähtavusega teelt välja pandud ning end tagupidi tagasi rajale vintsitud.
nii kaua pole linnast koju sõitnudki ;)
(seda kõike siis kraziga, muidugi)
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
Kasutaja avatar
mart284
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas mart284 »

Abivalmis inimesi minu külas pole:)
Hommikul sikutasin maja ees hange sõitnud bemmi tagasi teele ja peale seda pakkisin lapse koos mäesuuskadega autosse, sihtkohaks 800m eemal olev pangapealne. Kuna arendaja on säästureziimil ja teedelükkamine pole eriti aktuaalne:), siis väiksema masinaga poleks kohale jõudnud. Viimaste päevade tuisk oli ilusti kõik kinni ajanud ja ma kaugele ei proovinud sõita (parklani jäi veel ca 50m). Sai paar korda poiss mäe otsa tiritud ja ka alla sikutatud - paksus pehmes lumes ei tahtnud suusk kanda - ja otsustasime koju tagasi sõita. Selgus, et tagasi ei saagi nii lihtsalt:) ja peale pikemat edasi-tagasi nikerdamist ostustas tagumine ots hange vajuda, kuna hoog oli parajalt suur, siis jäid tagumised rattad peaaegu õhku kandma.
Peale tunnist labidaga möllamist sain auto taas maale lähemale. Hingeldasin labida najal, kui sõitis mingi vend madza 3ga vaatama. NAeratasin ja lootsin, et on keegi kes seisaks jalaraual ja kõigutaks autot - lootuseks see jäigi. Onu tegi kala näo ja vaatas mujale :evil: Traktorist sõitis kõrval tänaval ja ei pannud mu lehvitamist tähele :evil: :evil:
Ega muud ei jäänudki üle, kaevasin aga auto alt ja siis loksutasin aga madalamale ja jälle kaevasin... mõni tund ja oli auto käes.

Moraal - üksi lumme enam ei sõida:)
2xV8 ja 1 tolmuti
Kasutaja avatar
kickstart
Mudder

Postitus Postitas kickstart »

ise käin nädalavahetusti kohalikul jäärajal paugutajaid välja kakkumas.

aga...sõidan iga päev 2x tartu põlva vahelt. Ja pean tõdema, et ega eriti ei olegi näinud hanges liikureid. Ei teagi nüüd, kas siinkandis on ohutute sõiduoskustega roolikeerajad, või on inimesed abivalmid :D

Igatahes kui näed kedagi hädas, sis aita, kui võimalik.
A friend in need is a friend indeed.
@quattro projekt
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

kickstart kirjutas:...aga...sõidan iga päev 2x tartu põlva vahelt. Ja pean tõdema, et ega eriti ei olegi näinud hanges liikureid. Ei teagi nüüd, kas siinkandis on ohutute sõiduoskustega roolikeerajad, või on inimesed abivalmid....
sama mõte siin - sõidan igapäevaselt Põlvamaale tööle Võrumaalt, paar korda nädalas ka Tartu, nädalavahetustel Võrumaal pidevalt ringi ja selle talvega näinud vaid ühte väljatõmbamist vajavat autot
Kasutaja avatar
111CAT
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas 111CAT »

Võrumaa on lihtsalt tase omaette millest põhjaosariikidel ei maksa unistadagi. Isegi täiesti inimtühjana näival teel on hetk peale hange maandumist keegi abi pakkumas ja mine kasvõi ainult tuleklaase pesema kui keegi peatub, et küsida kas kõik on korras :shock:
Toomas
372 512 6033
D-Max Roadmap
Kasutaja avatar
metssiga36
Mudder

Postitus Postitas metssiga36 »

See talv neid kraavist ja hangest välja sikutatud küll oma kümme saab juba täis täpselt ei ole lugenud,ja ma puhtast heast südamest ,lihtsalt ei saa mööda sõita ja mudu huvi ka, kasa suudan,õnnks jänni ei ole jäänd,huvitavaid seiku on ka küll ond,kus on kahe autoga saadud ühte välja tõmmata,kuid olen tõdend et rehvid on lahjad ja siit olen avatud pakkumistelekus hea hinna eest rehve mitsukale 31x10,5x15
JAN007
Fitting 38"

Postitus Postitas JAN007 »

honkomees kirjutas:sama mõte siin - sõidan igapäevaselt Põlvamaale tööle Võrumaalt, paar korda nädalas ka Tartu, nädalavahetustel Võrumaal pidevalt ringi ja selle talvega näinud vaid ühte väljatõmbamist vajavat autot
Siingi sama mõte, igapäev sõidan 100-200km Valga- ja Võrumaal, ning kord nägin üht autot mida puksiir põllult vintsis, ühe oopli tirisin aga ise berlingoga hangeotsast alla, rohkem pole see talv siinkandis hädalisi näha olnud. Kui Viru maratonil käisin, siis sai sel ülevalpool ühe sõiduga 2 kraavis masinat nähtud - teedevalitsuse sahk oli väiksest teest mööda sõitnud ja üks tüdruk oli E universaalmersu kraavi parkinud, rekka ei olevat teepeal ruumi jätnud talle. Kuna minu Vitara oluliselt kergem kui mersu, siis polnud kasu ka rataste all olevast puhtast asfaldist aga õnneks leiti lähedusest traktor.
Grand Vitara
Jaanus12
Rookie

Postitus Postitas Jaanus12 »

Täna sai käidud Vormsil. Ühest ja samast kraavis sai välja vintsitud ühe
pajero ja acura. Väiksema fordi mis oli pooleldi teel sai lükates teele. Kokku sai täna aidatud 3 autot tagasi teele. Kõik sõitsid kraavi kui just oli eelmine sealt välja saadud.
mairold2
Rookie

Väljatõmmatava SUUR tänu

Postitus Postitas mairold2 »

Tere!

Ka üks tänu autoomanikult, kelle Opel Vectra lumevalli otsast alla sikutati (ei hakanud eraldi teemat tegema).
Sai ees peatunud autost kõrvale põigeldud ja kõrge lumevalli otsa, kust omal jõul välja pääseda ei õnnestunud. Üks möödasõitja peatus, tal oli maasturi ees vints ja haakis konksu Opeli tahaotsa ja vaikselt tirides sai mu auto teele tagasi sikutatud.

Väga palju abilisi ilmus välja, labidatega ja nõu andma ja liiklust hoiatama. Üks haagiseta rekkamees kõrval veel hõikas, et kas otsa on, ta tömmab välja. Õnneks saime maasturi vintsiga välja.

Kuna auto oli peale väljasikutamist maanteel, siis oli tarvis kiiresti kõrvale parklasse manööverdada ja tänusõnad abistajatele jäid ütlemata. Mu abikaasa jõudis veel maasturi juhile tänulikult lehvitada, kui see minekule seadis. Ei mäleta isegi maasturi mudelit, vist oli Land Rover (umbes midagi sellist - http://s.bebo.com/app-image/7931545810/ ... rience.jpg), mõtted olid mujal, ei olnud mahti teiste inimestega ja nende autodega tegeleda.

Tahan siinkohal tänada maasturi juhti, kes aitas täbarast olukorrast välja, loodan, et ta on ka 4X4 klubi liige ja loeb mu tänusõnu siin.
Aitäh!

Asukoht: Tallinn-Klooga mnt ja Sõrve tee ristmik, Rannamõisa kiriku juures kurvis.
Juhtus: Teel peatunud autole sõitsin nii paremale poole kõrvale, et küljed puutusid kokku.

Osalised: Volvo (XC60?), Toyota Corolla ja punane Opel Vectra universaal 1998

Seletus: Kiirus võis mul olla kuskil 60 km/h, vähendasin 70 alas seepärast kiirust, et paremal kiriku parklas oli lumekoristusmasin ja paar sõiduautot, mis olid sõiduteele väga lähedale pargitud, hetkeks oli tähelepanu neil.
Järgmisel hetkel nägin, et tee peal ees seisab kaks masinat kõrvuti, üks Volvo, mis soovis vasakule, Sõrve teele pöörata ja teine väiksem auto oli peatunud sellest paremal Volvo ja lumevalli vahel (Corrolla juht arvas, et ei mahu Volvo ja lumevalli vahelt läbi). Ma ei olnud märganud ei piduritulesid ega suunatuld Volvol, sain ainult niipalju aru, et eesseisvate autodeni on peatumiseks liiga vähe ruumi, tagantjärele hinnates umbes 4-5 autopikkust.
Pidurdasin tugevalt, aga järgmine hetk taipasin, et ainult pidurdades sõidan väikesele autole tagant otsa. Lasin piduri vabaks ja manööverdasin paremale poole lumevalli, püüdes väikse auto kõrvale manööverdada. Tugeva valli tõttu auto aga kaldus vasakule viltu. Kõigepealt sõitsin vasaku peegli eest, teine löök tuli minu auto keskohta, kahe ukse vahejoone kanti, kolmas löök tuli Opeli tagumise poritiiva pihta ja siis auto peatus.
Autod jäid täiesti kõrvuti, Opel oli lumevalli otsas vasakule kreenis nii, et sai juhiukse vaid poolest saadik avada. Parem esiratas oli täpselt maanteed kergliiklusteest eraldava teepiirde peal (piire oli muidugi mõlemalt poolt lumevalli alla mattunud), tagumine vasak ratas oli madalamal vallis. Autodel olid tagumised osad koos.

Volvo omanik peatus korra peale pööret Sõrve teel, aga siis sõitis minema, õnnestus veel registreerimisnumbrit näha.
Tee oli lume all, aga tundus, et Volvo oli õnnetuse hetkel paremal telgjoonest. Aeglustusrada vasakulepöörajate jaoks ei ole.
Volvo vigastada ei saanud, Toyota Corrolla tagatiib sai rattakoopa juures kriipida, kõrgemalt sai plekk muljuda ja tagatuli purunes.

Opelil ees pamperi kummilapakas tuli kinnitusest lahti (lumevalli sõit), vasaku tahavaatepeegli kinnitus murdus ja värvikriimustus, klaas ja korpus jäid terveks. Esiuks sai lingi kohalt kriipida ja mõlgi, tagaukse juurest värvikahjustus jätkub ülevalpool lingijoont. Tagumine poritiib sai muljuda, ja kriipida, kahes kohas muljus mõlgi sisse. Tagapamber sai vasaku külje peal kriipida. Uksed käivad korralikult, tuled ja ukseklaasid ei purunenud. Toyota Corolla juht ja Opelis viibinud inimesed viga ei saanud. Suurem kahju sai ära hoitud.

Pilt
Kasutaja avatar
Cruizsub
Fitting 44"

Vabariigi aastapäeval heategu

Postitus Postitas Cruizsub »

Peale Vabariigi paraadi sai veidike niisama ringi tatsatud kolakaga ja puhtjuhuslikult sattusime Suur-Sõjamäe garaazide juurde kus sõber oli kinni oma Opel Zafiraga. Köis taha ja naksti sai välja tõmmatud. Siis udasime veel veidi siia sinna ja vaatasime, et võiks Haabneeme suvilast ka läbi minna ja veidi lund kühveldada seal. Suvila läheduses siples üks uus Mitsu Pajero lumehanges. Sai see ka välja tõmmatud :) Auto omanik kurtis, et lamell ei kõlba ikka mitte kuhugi, siis tänas ja me sõitsime edasi. Iseenesest väiksed heateod, aga kuidagi väga hea tunne sai endal, et sellisel päeval nagu Vabariigi aastapäev, sai kedagi aidatud :)
Kaks saia, üks piim
Subaru OB 2,0D (2012); Duster 1,5d (2010); Toyota LC 4,0D (1983); Jeep Cherokee 4,0i (1991); Toyota LC 4,0D (1986)
Subaru OB 2,5 NorthernLights 2019/05; BMW 745D V8; VW Arteon ShootingBrake 2,0tdi 2023/08
Vasta

Mine “Pääste(t)ööd ja abistamine”