Peris tuliseks läinud asi fundamendalistlike ohvrõuderite poolt! Muuseas, fundamentalism on... Ahjah, ma ei pea iga jummala üritus käima ja ennast kuskile sopa sisse uputma, et kogemust omada. Seevastu tuleb olla õigel ajal õiges kohas ja õiget asja korraldada, tulevad ka kogemsued. Nii V8'ate, 4X4'jade ja ka muus vallas. Alljärgneva kirjutasin eile valmis, ei viitsinud ära saata. Nüüd siis panen, äsja järjekordselt 400+ km "maastikuringilt" tulnuna.
Mis veel, kõvatajad-pandavihkajad: miskipärast ei tea mina ei teie nime, nägu ega ühtegi tulemust või tegu ohvrõudi vallas. Ju pole põhjust olnud kõvatajatest mistahes lugu kuhugile kirjutada või auhinda anda. Kuskil mudas uppuja on lihtne statistika ja sellega tegeleja statist. Aga ma TEAN, mida on teinud Fakto mehed Urva ja Mamersiga eesotsas nii Pandaga, kui "fundamentalistike" "päris"maasturitega. Paljudest teistest Tegijatest rääkimata. Nii mõnelgi neist "kõlbab" selliste "mõttetute punnidega" igapäev sõita küll, kui ~1M hinnalipik mõttetuse mõõdupuuks võtta

------------------------------------------------------------------------------------
Mis kuradi VINTS!!! Kui, siis läheme otsejoones põhjatusse sopaauku
tehasekorras autodega. Muuseas, mina võin tulla ka 805 kg kaaluva 1wd isendiga, tõstvaks-tõmbavaks jõuks võtan jõulise lapsepõlvesõbra kaasa. Murumets oleks muidugi veel parem kaardilugeja

Kogu lubatud varustus 1 Fiskarsi kirves, 1 selline 10-15 meetrit puksiirotsa ja näiteks miskine kang. Ja ma tahan OMA SILMAGA näha, kuidas uhke uus Disco sealt kahe mehe lihasjõul välja võetakse. Mis see kaalub? 2,5 tonni või oli veel rohkem? Peale 10-meetrsit sopaauku on slaalom põlismetsas, kus puude tihedus on selline 4 jämedat mändi 4 ruutmeetri kohta, kogu distants 100 meetrit.
Saage aru, poleks me Margus61'e ja Michelise meeskonnaga
Vanjale ja Mašale Vepskiil kogemata appi sattunud, oleks need kaks tegelast seal niigi kohaloldud 24 tunnile lisaks veel paar päeva veetnud! Toda vintsita 4-Runnerit poleks nad sealt never käterammuga kätte saanud (vaata video lõppu). Samas võtad sellise mõttetu kerge punni, tropp taha, kirvega lööd ühe 3-meetrise lepakaika ja tõmbad köögifüüsikaga ta sealt 20-30 cm kaupa sita seest välja. Nii, nagu väidetavalt on püramiidid tehtud - kangimeetodiga. Kõige lihtsam toetada kang mõne kasvava puu taha. Tonnist saab veel jagu, kahest kindlasti mitte või peab "kang" juba selline olema, et seda ei jõua hoida.
Aga enne võistlema tulemist proovige kodus oma raske raud tavalise 1,5-meetrise kangiga rattast lükates 180 kraadi teistpidi saada. Ja siis korrake sama koduse väikeautoga, viimast võite muidugi proovida ka naabrimehega rattakoopast tõsta.
Kui aga Pandast rääkida, siis saab ka sellest "spetsiaali" teha ja näiteks alla panna
Maxxis Big Horn M-918 26 x 11.00 R14 tõsisemad ATV rehvid. Sõidab, kuniks olematu mootorijaks või sidur otsa saab. Tahab sellisega äkki pisikest rabamatka võidu teha ilma vintsideta? Te jagage nüüd ikka Panda kaal neljale rehvile... See, et neil punnidel pole tehasest röögatuid hobuseid olematus mootoriruumis, on väike häda. Nad pole selleks loodud, mis ei vähenda nende kasvõi teoreetilist võimekust.
PS: metsa väljaveo traktorist (ametinimetus) vaatab ka "tr-pjatti" kaastundliku pilguga, kui see teepeal katuseni sopas ennast vintsib. Ja tankist (militaartegelane) ei saa aru mootorsae vajadusest. Ehk igale poole oma.