Halogeenid või legaalsed ksenoonid

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
mati
Rookie

Halogeenid või legaalsed ksenoonid

Postitus Postitas mati »

Tere!

Pime aeg viib mõtted valgema ninaesise juurde. Uurides esitulede uuendusvõimalusi selgus, et minu Terrano II 1998 aastast esituled saadaval vaid esindusest - 6500 eek. tk. Esitule element iseenesest tavaline O milline leidis "suure kodumaa" ajal kasutust ZAZ968 kuni MAZ- ini. Element siis sarnane paljude täna veel kasutuses olevate lääne maasturitel kasutatavatega. Nissan on osanud reflektori aga ära tuunida kolme pisikese kinnituskõrvaga, mis teeb vaid reflektori - klaasi vahetuse keeruliseks. Maksta pea 40a. vana halogeenlahenduse eest 13 000 eek. samas kui G MB analoogne ksenoonreflektor klaasiga maksab ca 3500 eek, tundub ebaõiglasena, samas aga eks elu ongi ebaõiglane. Meenub 30 aasta tagune kui tulid kasutusele halogeenid: ka neid paigaldati algul tavalise hõõglabi elementidesse. Oli siiski probleeme - lahendus aga leiti: tulid müügile halogeenidele valmistatud tule elemendid vastava tähisega (reflektor+ klaas) milliseid kasutatakse ja müüakse tänagi, makstes sadakond krooni.
Legaalsetel ksenoonidel peab olema tähis DCvõi DR see aga, nagu olen aru saanud, ongi seni lahendamatta probleem: ksenoonpirne koos juurdekuuluvate plokkidega saab juba üsna mõistliku hinna eest, vähem mõistliku hinna eest saab ka automaatregulaatorid ja tuledepesu (kui pole) paigaldada, D märgistusega (ksenoonidel tarvis loodud) elementidest ei osata aga midagi rääkida. Samas neid nagu oleks ja kasutadagi võiks: vt http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php? ... &start=100 postitusi Erffilt (23:25 16.03.2009) ja sellele järgnev vastus Mait Millertilt

Oskab keegi anda viiteid või pakkuda lahendusi?

Mati
Kuidas sina metsale, nõnda mets sinule
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Re: Halogeenid või legaalsed ksenoonid

Postitus Postitas trc »

mati kirjutas:samas kui G MB analoogne ksenoonreflektor klaasiga maksab ca 3500 eek.
Mati
Sa ajad midagi segi. Uue G Xenon lamp on ühes tükis asi, kus midagi vahetada ei saa. ja kindlasti ei maksa ta 3500 raha vaid ca 1600EUR per piece.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
marauder
True Off Roader!

Postitus Postitas marauder »

Xenone pannes ilmselt rikud seasut nagunii, kuna vaevalt sul automaatne körguse regull on, tuledepesurid ka vajalikud. Klaasi tähisest rääkimata. Teise margi tuled pannes, on ka seaduserikkumine.

Seega soovitus on, et pane xenonid, keera ilusti paika ja söida. Esimene kord saad hoiatuse nagunii. Oleneb ka suuresti kohast kus liikled/elad.
Team saarlased
mati
Rookie

Postitus Postitas mati »

"Maksab ca 3500 vaid element (tellimisel) ja katal. pakub 1998a.-st". Nii väideti Kadaka tee MB varuosadest. Samas oli halogeenile elem. pisut üle tuhande.

Mati

tel. 56479050
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Kõige lihtsam lisatuled panna. Saad ju neid ka vaid siis järgi panna, kui tõesti tunned,et liiga pime.
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

mati kirjutas:"Maksab ca 3500 vaid element (tellimisel) ja katal. pakub 1998a.-st". Nii väideti Kadaka tee MB varuosadest. Samas oli halogeenile elem. pisut üle tuhande.

Mati

tel. 56479050
Väitku edasi. G'le tulid Xenonid umbes kolm aastat tagasi, mis ei olnud kindlasti 1998 kui ma kalendrisse vaatan. Lisaks pole G'le EVER tuleklaasi saanud eraldi osta vaid ikka kogu tule korraga.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Allar
Rock Crawler

Postitus Postitas Allar »

minuarust võiks kaa lisatuledele mõelda, hella rallye 3003 näiteks ,saad 1200eeki tuli ja näitavad küll nii ,et vähepole, mõni liiklus tahvel peegeldab nii vastu ,et peab poolikud tuled panema. ise panin kõikidesse tuledessse osram night breaker pirnid sisse, ja sai veel parem. 8)

http://www.hella.ee/index.php?go=21&grupp=7
PatrolY61 3.0D 35"

viis 3363923
Kasutaja avatar
MM
HallKardinal
Kontakt:

Postitus Postitas MM »

Sorisin natuke tootemaailmas
Hellal on tegelikult tootmises Xenon conversion kit kus kõrguse andur kinnitatakse auto põhja külge. Pesuri set-e müüakse ka eraldi. Kuskil messil nägin ka 7" seid tulesid koos kinnitusraami ja reguleermootoriga D2S pirnile. Kombineerides neid tooteid saab seaduse ees kõik nõuded täidetud. See küll Caravani kataloog aga osa tooteid seal olemas.
http://www.hella.com/produktion/HellaUS ... van_en.pdf
Iseküsimus, palju see nn legaalse ehituse tegemine maksma läheb.
Mait Mumme - eks ole sõidetud kah ... 4x4 fän since`99
www.europart.ee
+3725069842
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

CÄÄRFIILD kirjutas:
trc kirjutas:
mati kirjutas:"Maksab ca 3500 vaid element (tellimisel) ja katal. pakub 1998a.-st". Nii väideti Kadaka tee MB varuosadest. Samas oli halogeenile elem. pisut üle tuhande.

Mati

tel. 56479050
Väitku edasi. G'le tulid Xenonid umbes kolm aastat tagasi, mis ei olnud kindlasti 1998 kui ma kalendrisse vaatan. Lisaks pole G'le EVER tuleklaasi saanud eraldi osta vaid ikka kogu tule korraga.
Esimesed Xenonid tulid G Mersule alates 2006 a oktoobrist :wink: , need masinad olid veel vanade tagatuledega.
praegu on 2009. kui ma väitsin, et 3 aastat tagasi siis kas ma väitsin valesti? Sry Cäärfiild aga ma endiselt ei saa kohati su kommentaaride vajalikkusest aru.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

CÄÄRFIILD kirjutas:
trc kirjutas:
CÄÄRFIILD kirjutas: Esimesed Xenonid tulid G Mersule alates 2006 a oktoobrist :wink: , need masinad olid veel vanade tagatuledega.
praegu on 2009. kui ma väitsin, et 3 aastat tagasi siis kas ma väitsin valesti? Sry Cäärfiild aga ma endiselt ei saa kohati su kommentaaride vajalikkusest aru.
TRC, sorry sa ei väitnud ju valesti. Lihtsalt on teada ka täpne aeg ,millal hakati neid Xenoneid paigaldama.
Mind huvitab, kas 2006 oktoobrist alla G Mersule need Xenonid lähevad otse peale või ei? Kuskilt lugesin ,et ei mahu hästi ära ja peab midagi ringi tegema, samas olen 2004 G 500 näinud uute Xenonitega. Kui läheks otse peale võtaks selle vahetuse ette, udukad lähevad küll ilma suurema vaevata :wink:
Ei lähe. Tahavad suuremaid muutusi, lõikamisi ja keevitamist. Neil mudelitel, millel on lisaradikad tulede taga, ei lähe üleüldse. Ruumi lihtsalt ei jagu. Okei. Lähevad aga vaid suurte muudatustega.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
mati
Rookie

Postitus Postitas mati »

Mure rohkem lähituledega, milliseid dubleerida ei tohi. Värskendaks ka natuke teemat http://cgi.ebay.com/ebaymotors/7-ROUND- ... ccessories

http://www.brightheadlights-hid.com/coming/XP6024-8.jpg
Oskab keegi lisada linke kus 7" D markeeringuga?

Mati
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

mati kirjutas:Mure rohkem lähituledega, milliseid dubleerida ei tohi. Värskendaks ka natuke teemat http://cgi.ebay.com/ebaymotors/7-ROUND- ... ccessories

http://www.brightheadlights-hid.com/coming/XP6024-8.jpg
Oskab keegi lisada linke kus 7" D markeeringuga?

Mati
Hid'd on kõik D markeeringuga. Küsimus on pigem selles, kas neil kõigil on ka ECE/EEC markeering või ainult DOT/SAE
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”