Mõned aastad tagasi sõitsin mina pärnu poole klubiliste kokkutulekule , aeg oli juba hämar...raplast väljasõidul märkasin kiiresti lähenevat 4x4 patrullekipaazi
kuna ma teadsin et 1 mu liikuri tagalaternatest vahel jonnib ja kohe mitte ei taha punakat valgust näidata , aimasin halba kui nägin et vastassuunast minust just möödunud masinal süttisid pidurituled....
Kohe märkasin suurelt teelt ärapööravat väikest külateeotsa ja otsustasin et ronin igaksjuhuks suurelt teelt siis kiirelt ära... silmanurgast nagu märkasin et vastusõitnud masin oli tagasipöörde teinud ca 500m kaugusel....
esisilda ei hakka sisse lülitamagi..
Sõidan mina siis mööda külateed, mõõduka kiirusega, lund lendab ja tuiskab.... , noh linnast väljas ka juba.. lisan gaasi , suht hästi hoiab teel, pööranmingi aja pärast tagasi suurele teele ja jätkan rahus sõitu pärnupoole, ca 5minuti 4 km pärast märkan et keegi läheneb tagantpoolt...
Oh seda ebaõnne , sinised punased valgusvihud.. aeglustan teeäärde seisma ennast siis ...
Üllatuseks näen et toosama operatiivmasin pargib efektiivselt külgees mulle ette mitte ei jää seljataha seisma...
Välja kargavad 2 helhurvestides tegelast ja vihaselt tomavad minupoole....
Selleasemel et ennast tutvustada , aˇla blabla patrull tuli hoopis: HAHAHA kätte saime su , üritasid meil eest ära sõita jah...naljamees
Teatasin et ma pole kellelgi eest ära tahtnud sõita et mul pole selleks põhjustki...
Selle peale hakati siis silmad punnis ümber auto käima ja mõnda viga otsima.... kulub paar minutit ....
kuulen heli : Palun tulge meie autosse
Võtan istet ja kuulan mis ma valesti olen teinud...
Teil puudub juhipoolsel tagarattal 1 mutter , se on eluohtlik,liiklusohtlik ja kuna te ei tohi edasi sõita , saate trahvi ja kutsume teile puksiiri järele...
oluliselt ülekaaluline pooleestikeeles purssiv juhikohal istuv tegelane irvitab omale habemesse ja vaatab kaardilugeja kohal istuvale noorele tibile otsa , ise rahulolevalt särades ..He he ära tegime talle...
vormikandja kurvastuseks teatan talle et ma siis ei sõida edasi , jään ootama kuni mulle mutter tuuakse...
Ümberpöördunud isiku silma vaadates märkan kuidas veri hakkab talle pähe valguma ja läbi hammaste kostub. TRAHVI SAATE IKKA...
mis seal enam mul vaielda, põgenesin ma ju oma diiselmootoriga uunikumkruiseriga

,võimsa 4x4 liana eest
kirjutab siis mulle 650.- välja ulatab paberi ja teatab : kui me näeme teid edasi sõitmas siis arreteerime teid...
võtan oma trahvilipaka teatan Hüvasti ja astun kurvalt oma masinasse tagasi , läbi esiakna näen kuidas vilkurmasin minema vuhiseb ca 800m pärast tuled kustutab ja vasakule metsavaheteeotsa mind ootama jääb...
Leian tööriistakastist , mutri , keeran selle siis puuduvasse kohta , samas juba väljas olles pööran ka esisilla hubid sisse, viskan pilgu kaardile 300m pärast on teeots põldude vahelisele külateele taas....
Andes suunamärguande sooritan viisakalt pöörde vaskule... asulavälisel teel on ju lubatud 90 kmh ...
taamal on näha kuidas keset metsa süttivad autole iseloomulikud valgusvihud....
möödub taas mingi aeg...
jõuan kokkusaamisele...
Paari päeva pärast maksan oma trahvi ära ...