Kogemused politseiga!

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta

Postitus Postitas Ville »

ardi kirjutas:Miks vaja valetada.Kui eeldatavasti ka tegelik põhjus peaks lubama liigelda.Seda enam,et juhtum toimus kodunt 120km kaugusel ja kell 19.00 õhtul,kaasas oli dokument (müügileping) mis tõestas,et tegemist oli piiratud kasutamisega (otsem tee müüja garazeerimiskohast ostja garazeerimiskohta).Muidugi esitan kohtus ka teise tõese versiooni.Nimelt lubab seadus liikuda lähimasse remondikohta.Kuna remondin autosid kodus,siis minu jaoks ongi kodu lähimaks remondikohaks.
Aga ise arvan,et seadusandja peaks viima seadusesse lisa,kus lubatakse lisaks ARK büroodesse,ÜV punktidesse ning lähima remondikohani liigelda piiratult ka omanikuvahetuse ja omaniku elukohavahetuse korral.Kuna nende juhtumite puhul saab liikuda vaid ühes suunas,ehk oma koju (garazeerimiskohta).
Arvan,et suudan esimese astme kohtus end ise kaitsta.Olen viimasel 3 aastal 9 tsiviilprotsessi läbinud ja kõik võitnud.Vaid ühel protsessil olen kasutanud advokaadi abi ja kuna temast otsest kasu polnud,siis rohkem ei kasuta.
Ei luba omanikuvahetusel seadus liigelda omal jõul!!!
Ja seda koduremondikoha juttu oleks pidanud kohapeal rääkima!
Ka selle rikkumise eest kohaldati sulle kiir- või üldmenetlus (roosa või sinine protokoll)?
Esimese astme kohtuni on sul väärteomenetlusega veel pikk maa ja tõenäoliselt sinna nii lihtne asi ei jõuagi!
Kui sulle tehti kiirmen.prot(sinine) siis saad vaidlustada ainult summa kui üld men. prot siis peale seda kui komissar on trahvi ära määranud võid vaidlustada rikkumist rikkumisekohajärgses maakohtus.
Igatahes edu sulle sõbrake!
volts
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas volts »

ardi kirjutas:Miks vaja valetada.Kui eeldatavasti ka tegelik põhjus peaks lubama liigelda.Seda enam,et juhtum toimus kodunt 120km kaugusel ja kell 19.00 õhtul,kaasas oli dokument (müügileping) mis tõestas,et tegemist oli piiratud kasutamisega (otsem tee müüja garazeerimiskohast ostja garazeerimiskohta).Muidugi esitan kohtus ka teise tõese versiooni.Nimelt lubab seadus liikuda lähimasse remondikohta.Kuna remondin autosid kodus,siis minu jaoks ongi kodu lähimaks remondikohaks.
EI OLE LUBATUD liigelda ülevaatust mitte omava autoga. Uurisin Riigiteatajast Liikluseeskirja ja ei suutnud sealt enam leida ka punkti mis lubaks ülevaatust mitte omava autoga sõita ülevaatuspunkti. Hetkel lugesin mina välja selle et: ÜLEVAATUST MITTE OMAVA AUTOGA EI OLE LUBATUD LIIGELDA [PUNKT].

Teeks siinkohal ka paar väljavõtet Liikluseeskirjast:
§68. Juht on kohustatud:
1) enne väljasõitu veenduma sõiduki korrasolekus ja jälgima teel olles selle tehnoseisundit;

Tunnistasid ise, et teadsid et su auto ei vasta tehnoseisundile esitatavatele nõuetele juba sõitu alustades. Seega rikkusid seda punkti.

§219. Liikluses kasutatava mootorsõiduki, trammi ja nende haagiste tehnoseisund ja varustus peavad vastama seadustega ettenähtud korras kehtestatud nõuetele.

Auto ei vastanud tehnonõuetele. Seega sõitmine oli rikkumine.

§223. Kui teel olles tekib rike, mis võib ohustada liiklust, peab juht püüdma seda kõrvaldada. Kui see on võimatu ja tegu pole rikkega, mis tehnonõuetele mittevastavuse tõttu keelab sõiduki kasutamise, tohib ettevaatlikult, rikke iseloomu arvestades, sõita mööda lühimat teed ainult remondikohani.

Seega, remondikohani tohib sõita ise siis kui tekkinud viga ei ole selline mille põhjal su auto ei vastu tehnoülevaatuse nõuetele. Kui auto enam nendele nõuetele ei vasta, tuleb treila kutsuda. Seega rikkusid seda punkti.

Ainuke variant oleks olnud lasta kohapeal teha autole täielik tehnoülevaatus mis tõestaks, et autol olevad vead ei keela sõitmist.

Mõistet "piiratud kasutusõigus" Liikluseeskirjas ei eksisteeri. See on sul oma väljamõeldis ilmselt. On olemas "Piiratud juhtimisõigus" mille alla kuuluvad 16. kuni 18. aastased juhid, kellel on luba olemas, aga kõrval peab istuma vähemalt kahe aastase juhistaažiga kaine juht, kellel on dokumendid kaasas. Müügileping annab sulle ainult selle, et sul ei pea sõitmiseks volitust enam olema, kuna auto on sinu oma. Lisaks on see aluseks ARK's auto oma nimele registreerimiseks. Muud ta ei tee. PUNKT.

Kokkuvõttes, ei näe mitte mingit võimalust edukaks vaidlemiseks, aga kui on soov vaielda vaidlemise enda pärast, siis lase aga käia.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas sammal.habe »

Ville kirjutas:Ülevaatusega on kuldne ja vettpidav lause, et te just sõidate remondikohta või siis ülevaatuskohta ja puudubki alus teie karistamiseks!
nunuh, ma olen saanud politseionult trahvi, kuna ta ei arvanud et minu valitud tee on kõige otsem remondikohta... :roll:
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

volts kirjutas: §223. Kui teel olles tekib rike, mis võib ohustada liiklust, peab juht püüdma seda kõrvaldada. Kui see on võimatu ja tegu pole rikkega, mis tehnonõuetele mittevastavuse tõttu keelab sõiduki kasutamise, tohib ettevaatlikult, rikke iseloomu arvestades, sõita mööda lühimat teed ainult remondikohani.

Seega, remondikohani tohib sõita ise siis kui tekkinud viga ei ole selline mille põhjal su auto ei vastu tehnoülevaatuse nõuetele. Kui auto enam nendele nõuetele ei vasta, tuleb treila kutsuda. Seega rikkusid seda punkti.
Jamajutt mu meelest.
Treila oleks pidanud kutsuma kui sõidupidur ei võimalda masinat peatada või roolimehanism on nii katki, et ei võimalda vähimal võimalikul kiirusel (irw) suunda muuta :wink: Paar-kolm asja oli veel...
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=867273
Sealt §3 punkt 7.
Kui ilma kehtiva ülevaatuseta sõidukil ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi, mis välistaksid sõiduki kasutamise liikluses, loetakse sõiduk tehnonõuetele vastavaks piiratud ulatuses kasutamiseks: sõiduks ainult mööda lühimat teed lähimasse remondikohta või ülevaatuspunkti või ARK büroosse või tagasi garažeerimiskohta.
Leian,et ka omanikuvahetuse ja omaniku elukohavhetuse korral sõiduki garazeerimiskoha vahetus kuulub sõiduki piiratud ulatuses kasutamise hulka.Kui antud määrus seda ei täpsusta,siis on kohus see kes lõplikult silub puudused,mis seadusandja on jätnud kahe silma vahele.
Ütlesin kohapeal kohe,et pole asjaga nõus ja tuleb kohtucase,andsin ka omapoolse seletuse eraldi protokolli.
Vaidlus tuleb tõesti seal maakonna halduskohtus kus Väärteotsus vastu võeti.Kuid õigeksmõistmise korral nõuan politseilt välja ka need kulutused mis olen teinud oma õiguste kaitsmisel kaasa arvatud ajakulu (tööaja rahalises arvestuses).
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Kasutaja avatar
Kiviraidur
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Kiviraidur »

ma sain ka oktroobris siis politseiga veits suhelda. hakkasin kodust siis kõrval külla sõitma ja sain 200m kodus sõita ja olidki mendid oma subaruga mul ees... see kes mind nagu kinni pidas ja selle subaru juht oli suhtles küll täitsa normaalsest aga see teine vend oli tõesti nagu robot nagu siin eespool räägiti... aga see juht jah jättis mul trahvist välja selle et pold volitust ja see oli hoopis liisingu masin kah veel aga et lube ei old siis ikkagi väänas 1500 ära... :mg :cop
Alansi Offroad Klubi
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Kiviraidur kirjutas:... aga see juht jah jättis mul trahvist välja selle et pold volitust ja see oli hoopis liisingu masin kah veel aga et lube ei old siis ikkagi väänas 1500 ära... :mg :cop
Kuna lubadeta sõidu eest on karmim karistus, kui volituseta sõidu eest, siis oli see liigutus loogiline. Karistada saad niikuinii ainult kõige raskema rikkumise eest...
sammal.habe kirjutas: nunuh, ma olen saanud politseionult trahvi, kuna ta ei arvanud et minu valitud tee on kõige otsem remondikohta... :roll:
Olen minagi sedasi trahvi saanud, edasi kaevanud ja ikka süüdi jäänud. Öeldi ka, et mingeid suvalisi garaaze remonditöökohana ei taheta tunnistada...
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
marguss
Mudder

Postitus Postitas marguss »

Ise olen üldjuhul normaalse käitumise ja jutuga saanud alati trahvid väiksemaks või piirduti suulise hoiatusega. Eesti :cop on tihti üsna mõistva suhtumisega olnud.
Leian, et ei ole mõtet iga väikse trahvi pärast sõdima minna-kohtuveskid jahvatavad teatavasti üsna aeglaselt :bang: ja ei ole üldse kindel, et seal Sinu sõna peale jääb. Järgmine kord samale vennale pihku jäädes saad siis võib-olla trahvi kasvõi selle eest, et tõkiskingad kogemata koju jäänud või autoapteegis mõni rohi aegunud jms eest.
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

Mõned aastad tagasi sõitsin mina pärnu poole klubiliste kokkutulekule , aeg oli juba hämar...raplast väljasõidul märkasin kiiresti lähenevat 4x4 patrullekipaazi :cop

kuna ma teadsin et 1 mu liikuri tagalaternatest vahel jonnib ja kohe mitte ei taha punakat valgust näidata , aimasin halba kui nägin et vastassuunast minust just möödunud masinal süttisid pidurituled....

Kohe märkasin suurelt teelt ärapööravat väikest külateeotsa ja otsustasin et ronin igaksjuhuks suurelt teelt siis kiirelt ära... silmanurgast nagu märkasin et vastusõitnud masin oli tagasipöörde teinud ca 500m kaugusel....

esisilda ei hakka sisse lülitamagi..
Sõidan mina siis mööda külateed, mõõduka kiirusega, lund lendab ja tuiskab.... , noh linnast väljas ka juba.. lisan gaasi , suht hästi hoiab teel, pööranmingi aja pärast tagasi suurele teele ja jätkan rahus sõitu pärnupoole, ca 5minuti 4 km pärast märkan et keegi läheneb tagantpoolt...

Oh seda ebaõnne , sinised punased valgusvihud.. aeglustan teeäärde seisma ennast siis ...
Üllatuseks näen et toosama operatiivmasin pargib efektiivselt külgees mulle ette mitte ei jää seljataha seisma...

Välja kargavad 2 helhurvestides tegelast ja vihaselt tomavad minupoole....

Selleasemel et ennast tutvustada , aˇla blabla patrull tuli hoopis: HAHAHA kätte saime su , üritasid meil eest ära sõita jah...naljamees

Teatasin et ma pole kellelgi eest ära tahtnud sõita et mul pole selleks põhjustki...

Selle peale hakati siis silmad punnis ümber auto käima ja mõnda viga otsima.... kulub paar minutit .... :roll:

kuulen heli : Palun tulge meie autosse
:?:

Võtan istet ja kuulan mis ma valesti olen teinud...

Teil puudub juhipoolsel tagarattal 1 mutter , se on eluohtlik,liiklusohtlik ja kuna te ei tohi edasi sõita , saate trahvi ja kutsume teile puksiiri järele...

oluliselt ülekaaluline pooleestikeeles purssiv juhikohal istuv tegelane irvitab omale habemesse ja vaatab kaardilugeja kohal istuvale noorele tibile otsa , ise rahulolevalt särades ..He he ära tegime talle...

vormikandja kurvastuseks teatan talle et ma siis ei sõida edasi , jään ootama kuni mulle mutter tuuakse...

Ümberpöördunud isiku silma vaadates märkan kuidas veri hakkab talle pähe valguma ja läbi hammaste kostub. TRAHVI SAATE IKKA... :cs

mis seal enam mul vaielda, põgenesin ma ju oma diiselmootoriga uunikumkruiseriga :bshake ,võimsa 4x4 liana eest :roll:

kirjutab siis mulle 650.- välja ulatab paberi ja teatab : kui me näeme teid edasi sõitmas siis arreteerime teid...

võtan oma trahvilipaka teatan Hüvasti ja astun kurvalt oma masinasse tagasi , läbi esiakna näen kuidas vilkurmasin minema vuhiseb ca 800m pärast tuled kustutab ja vasakule metsavaheteeotsa mind ootama jääb...

Leian tööriistakastist , mutri , keeran selle siis puuduvasse kohta , samas juba väljas olles pööran ka esisilla hubid sisse, viskan pilgu kaardile 300m pärast on teeots põldude vahelisele külateele taas....

Andes suunamärguande sooritan viisakalt pöörde vaskule... asulavälisel teel on ju lubatud 90 kmh ...

taamal on näha kuidas keset metsa süttivad autole iseloomulikud valgusvihud.... :yupikaye

möödub taas mingi aeg...

jõuan kokkusaamisele...

Paari päeva pärast maksan oma trahvi ära ...
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Pea saranane juhus oli mõned aastad tagasi. Sõidame laupäeva hommiku poole väikese 4x4 seltskonnaga safarile. Kuid oh õnnetust, just samal maanteel ca 500 m eemal meie mahapöörde kohast metsateele on "kõik puhuvad" aktsioon. Ega meie ennast sellest häirida ei lasknud. Ilusti suund sisse ja paremale metsateele. Kuna olin kolonnis viimane, siis nägin kuidas puhujate juures ühks julgestuspolitsei subaru kiiresti otsa ringi pööras ja VILKURITETA meie poole sõitama asus. Olin juba aeglusti sisse lükanud ja mõnusalt mudasele ja rööpasele metsateel ära keeranud kui temagi minu taha jõudis ja vilkurid süütas ning JÄRSULT pidurdas, sest ees olevad mõnusad rööpad olid talle selgelt liiast. Igastahes meie liikusime rahulikult edasi ja nii ta sinna õnnetult tulesid vilgutama jäigi.
Õnneks põlesid vaid sinised vilkurid ja seega polnud mingit peatumis kohustuts otseselt olemas ning ta oleks võinud vabalt meile mööda üldkasutatvat teed järgi ja isegi mööda sõita.... :twisted:
Viimati muutis Landy, P Jaan 01, 2006 3:47 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Ain
Fitting 38"

Postitus Postitas Ain »

Viimati sai me auto kinni peetud Õismäe ringil, augustis, kell 01.30, vihmane ja pime. Naine oli roolis, lapsed tagaistmel.
Pidasid siis kinni ja palusid esitada dokumendid. Küsin alati, milles asi, et kas on põhjust öösel segada. Vastuseks; kas on põhjust või? Vaatab pabereid ja kohe otsa, et puudub tehniline ülevaatus. Olin just eelmisel päeval ära käinud, tehn. passis tempel sees. Vabandas, et näe jah, nende andmed ei näidanud.
Olid juba Mustamäelt sappa võtnud ja oma uue tehnikaga oma andmebaasis sorinud, sinna polnud ülevaatus veel sisestatud. Saime edasi. Tahtsin vaid ütelda, et uued liikluspatrullid on oma lahendustes võimelised kontrollima kõiki andmeid nii sõiduki kui juhi kohta ja seda väga operatiivselt. Sellised n.ö. kiusajad tuleb lihtsalt üles anda, liikluspolitsei ülesandeks ei ole mitte liiklejate kiusamine ja trahvimine, vaid eeskõige liiklusohutuse tagamine. Püüdku neid paremalt poolt möödasõitjaid !
Kasutaja avatar
keelutsoon
SUURED asjad
Kontakt:

Postitus Postitas keelutsoon »

eile just uudistes hõisati et politsei reputatsioon koguni 80% tasemel!
no ei saa mitte aru, kust see arv tuleb!?
vist 3P meetodil (palets-patalok-pol)

/ise viimase 5 aasta kohta äsja 12. varguse ohver. politsei tegevus oli lihtsalt küündimatu, järjekordselt. ei ühtegi avastatud juhtumit nendest./
raske lapsepõlv, rauast mänguasjad...
www.keelutsoon.ee
Kasutaja avatar
Leedu
katseaeg

Postitus Postitas Leedu »

Minul kaks positiivset kokkupuudet liiklussinikuubedega. Esimesel korral eirasin tahtlikult kohustuslikku sõidusuunda näitavat märki ja keerasin Nõmme raudteeülesõidul sinna kuhu poleks sellel kellaajal tohtinud keerata. Haagis oli järel ja kiirustasin. Teadsin millega riskin. Õnnetuseks olid vilkuma hakanud ka punased tuled, mida ma tõesti ei märganud ja suuremaks õnnetuseks oli vastassuunas esimesel positsioonil mundrimehed. Loomulikult haakisid sappa ja tegid trahvi. Tõmbasin pea õlgade vahele ja rääkisin ausalt ära mis lugu oli. Ütlesid, et on arusaajad inimesed ja tegid neid rikkumisi arvestades üliväikese trahvi. Pärast tuli meelde, et autodokumentide vahel oli väljamaist raha. Siis sain aru, miks trahv nii väike tuli....
Teine kord oli kiiruseületamine. Tähetorni mäest ülesse, väga palju lubatust üle. No krt oli väga kiire auto istumise all ja tahtmine vajutada. Võsavahel oli aga minu kahjuks politsei. Loomulikult tunnistasin oma eksimust ja sattusime kuidagi härraga jutupeale. Kiire auto päästis halvimast, kuna tüüp oli autost väga vaimustatud ja rääkis kuidas jaksas. Tegi nii vähe kui sai ja naljatas, et miks ma eest ära ei sõitnud- nendel väga vana ja lahja auto ja minul kiire pill, numbrit ka ei näinud, oleks edasi passinud seal. Aga eest ära ikka sõitma ju ei hakka.Lõpplahendus minule sobiv.
Kolmas kord oli väheke ebameeldiv juhus. Tegin tuttavale heategu ja viisin ta autot lennujaamast parklasse. Autol olid aga ees lisatuled ja udutuled ja mingid juudijõulupuud. Proovisin välja lülitada, aga ei saanud. Seisin Tammsaare ristil, esimene auto punase taga. Pollarid tulid Linnu teelt ja märkasid mind. Vahtisid nagu Hiina imet, aga midagi ei teinud. Keerasid Rahumäe teele ära, aga aeglustasid. Teadsin, et raudselt tulevad järgi. Sõitsin rahulikult mööda Tammsaaret ja jõudsin Pärnu maanteele. Vahepeal möödus minust rämeda lauluga miskine mersu, ühe kaubaka kastist lendas sõiduteele palju mingisugust prahti ja üks sõiduk tossas nagu vana kamza. Jõudsin juba peaaegu sihtkohta, Amservi juurde parklasse ja ilge hooga lendasid vilkurid platsi. Kohe auto ümber tiirutama ja pead vangutama. Ilma tutvustamata nõudsid dokke ja sõimasid tulede pärast. Dokid olid, kontrollisid, volitust polnud, seletasin olukorda ja siis nad midagi podisesid ja lihtsalt sõitsid minema. Täiesti absurd. Oli kohe tahtmine nende peale kaevata, aga millegipärast ei teinud seda.

Üleüldiselt liiklen korralikult ja ei poolda rikkumisi. Ei riku mina seadust, ei torgita mind ka.

Teiseltpoolt. Varguste ja vandaalitsemiste korral ei ole kunagi abi saanud ja ei ole mingit lootust ka edaspidi saada. Usk politseisse puudub selle mätta otsast täielikult.
Veel häirib ka see, et kui näed mõnda rämedat rikkumist(joobes juht ronib rooli, ekstreemrikkumised) ise füüsiliselt vahele astuda ei saa ja teatad politseisse, siis reageerimine on, aga liiga loid.
Talasilda ja Tugevat Raami!

Võistlussüütu mudamatkaja alates 2002
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Mul kah 2 positiivset kokkupuudet mundrimeestega.
1 :Ühel suveõhtul pidas ment mind kinni oma kodu teeotsas . Tuli vend siis akna juurde , Tere , tutvustas end jne . Küsis kõiki auto doke näha , veendus , et vahtralehed on küljes , puhusin . Kõik oli korras Sooviti siis head teed ja sõitsin minema.

2 : Juhtus see mõni nädal tagasi Kiiu karjääri juures . Sõitsime uazikuga Piibe mnt poole , nägin , et vastu tuleb pollu . Sõitis rahulikult mööda ja järsku keeras ringi ning lõi kõik vilkurid põlema . Rebisin auto kohe teeäärde . Mõtlesi , et nüüd on midagi väga jama . Vana tuli auto juurde , tutvustas end , küsis auto doke , käis ümber auto , puhusin jne . Kõik oli korras . Pärast veel imestas , et pean sellist autot üleval . Rääkisime ka natuke juttu . Ei mingit kiusliku jama , ega imelike küsimusi .
Öeldi veel , et eespool on tee libe ja sõitke siis rahulikult .

Kui auto ja dokid korras ja ise kaine , siis ei tule ka mingit jama. 8)
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Liikluspolitseiga üldjuhul väga meeldivad kogemused,aga üks teistlaadi juhtum.Eelmine aasta sõidan perega pühapäeval maakodust Ardus Viljandi poole(liiklus sel ajal Viljandi-Tartu maanteel teadupärast päris karm),kui sõidab mööda väga kahtlase sõidustiiliga auto.Tuigerdab vastassuunda ja tagasi,kiirendab ja pidurdab,ühesõnaga ootasime,millal siis pauk käib.Vahetult peale Mäod tõmbab sõiduk teeserva,vennad tulevad välja ja kusevad,seejuures kukkus üks käkaskaela kraavi kah.No see oli mu naisele juba liig,võttis minu telefoni,helistas politseisse ja rääkis loo ära.Peale Imaveret Viljandi poole jõuab seesama auto meile järgi ja püüab meid peatuma sundida,tulesid vilgutades ja igasugu kummalisi manöövreid tehes seljataga.Naine muidugi hakkas kartma ja ütles,et ma seisma jääks.Mina jälle vastu,et mine tea,mis hullud seal sees on ja 90-nega sõites seljatagant ei saa nad midagi nii hullu teha.Kui poleks peret autos olnud,siis ma arvan, et oleks proovinud neid tee pealt maha rammida,või pidurid plokki vajutand,kui auto täpselt seljataga.Lõpuks siiski keeras ringi ja läks oma teed.Loo moraal selles,et kuna mõlemas suunas liikus väga palju autosid,siis kust said tegelased teada,et just sellest autost politseisse helistati?Ainus loogika,et liiklusvahend ja telefoninumber olid sama juriidilise isiku omad ja selles autos olid kas purupurjus mendid või said need joodikud korrapidaja kaudu insaiderinfot helistaja kohta...
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”