Kui õige Zil'iks natuke!
Moderaator: Moderators
Kui õige Zil'iks natuke!
On seismas üks Zil-131. On küll väheke raske masin ja puuduseks ka difrilukkude puudumine aga iseeneset päris auväärne veok ju selline.
Mis arvate - mida sellega peaks peale hakkama!
Kui teeks temast offroad sauna! Kas keegi sooviks kampa lüüa? Minul (nagu igal normaalsel inimesel) napib seda aega ja rahakest pidevalt.
Pakuti diiselmootori dokumente - äkki peaksin perspektiivis ära ostma!?
Mida asjast arvate?
Mis arvate - mida sellega peaks peale hakkama!
Kui teeks temast offroad sauna! Kas keegi sooviks kampa lüüa? Minul (nagu igal normaalsel inimesel) napib seda aega ja rahakest pidevalt.
Pakuti diiselmootori dokumente - äkki peaksin perspektiivis ära ostma!?
Mida asjast arvate?
...minuarust
SUPER IDEE
...muuseas, kas võiks äkki väikse korjanduse
teha a-la 150 eeki per feiss, või rohkem?
mina oleks küll nõus igati seda projekti nõu ja jõuga toetama!
...oli endalgi selline idee alles, et teha oma Uaz kongist selline
saun/soojak, et oleks hea oma metsategemas käia.....
...muuseas, kas võiks äkki väikse korjanduse
teha a-la 150 eeki per feiss, või rohkem?
mina oleks küll nõus igati seda projekti nõu ja jõuga toetama!
...oli endalgi selline idee alles, et teha oma Uaz kongist selline
saun/soojak, et oleks hea oma metsategemas käia.....
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
- erik
- Aktiivne Pikendus
sorry, aga suht mõttetu lühikese tulevikuga üritus, pealegi on sarnane saun juba 66 baasil olemas.
Isegi kui kõik tööd ise tehtaks kulub sauna ja eesruumi ehitamiseks tagasihoidlike arvestustega ikka üle 10000 paljalt materjalidele. Pealegi puudub sellistel soojakutesse ehitatud saunadel reaalne pesemise võimalus. Nii, et neid 150`ga toetajaid peaks olema u. 70. Ja sõiduk ise vajab ju samuti liikumiseks ja remondiks pappi.
Jõudu, iga ühisüritus on juba midagi.
Isegi kui kõik tööd ise tehtaks kulub sauna ja eesruumi ehitamiseks tagasihoidlike arvestustega ikka üle 10000 paljalt materjalidele. Pealegi puudub sellistel soojakutesse ehitatud saunadel reaalne pesemise võimalus. Nii, et neid 150`ga toetajaid peaks olema u. 70. Ja sõiduk ise vajab ju samuti liikumiseks ja remondiks pappi.
Jõudu, iga ühisüritus on juba midagi.
erik
...
sorry, aga suht mõttetu lühikese tulevikuga üritus, pealegi on sarnane saun juba 66 baasil olemas.
...mis see siia puutub, et on juba olemas?
see sama hea, kui näiteks Grigori ehitas omale vägeva sauna metsa,
a minul pole mõtet enam sarnast sauna ehitada!?
kas ma pean siis siis soovist metsa sauna minna Grigori juurde sõitma,
kuna Grigoril on selline saun juba olemas?!?!
...ja ma ei saa aru miks lõppevad väga paljud ideed juba eoses?
keegi käib idee välja ja keegi tempeldab selle kohe
mõttetuks ürituseks!?!?
PEACE, ja EDU SIIS.....
...
...mis see siia puutub, et on juba olemas?
see sama hea, kui näiteks Grigori ehitas omale vägeva sauna metsa,
a minul pole mõtet enam sarnast sauna ehitada!?
kas ma pean siis siis soovist metsa sauna minna Grigori juurde sõitma,
kuna Grigoril on selline saun juba olemas?!?!
...ja ma ei saa aru miks lõppevad väga paljud ideed juba eoses?
keegi käib idee välja ja keegi tempeldab selle kohe
mõttetuks ürituseks!?!?
PEACE, ja EDU SIIS.....
"Vaba mees nii mitte vabal maal..."
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Idee iseenest igati kiiduväärt. Samas soovitan esimese eufooria lahtudes paber ja pliiats (või arvuti ja excel) võtta ning sellise projekti umbkaudsed finantskalkulatsioonid paika panna.
Kui rahalised piirid paigas, siis saab hakata uurima palju oleks projektile toetajaid taha vaja.
Selliste sõpruskondade tehtud asjadega kipub kahjuks pikapeale nii kujunema, et mõni peab seda natuke rohkem enda omaks ja siis võib tüli majja tulla. Kui aga projektile mingi juriidiline koorik ümber teha on tulevikus võimalik selliseid probleeme paremini ära hoida või ohjata.
Näiteks "MTÜ 6x6sauanklubi" tegeleb Sauna-Zil välja rentimisega. Sellest saadav tulu läheb MTÜ nimele ja seda kulutatakse/kasutatakse siis vastavalt varem seatud (põhikirjalistele)eesmärkidele. MTÜ teatavati kasumit ei jaga, küll võib see tegeleda majandustegevusega oma eesmärkide finatseerimiseks.
Eesmärgid oleks näitaks
1)Mobiilse-sauanakultuuri edendamine ja kandepinna lainedamaine
2)Pakkuda liikmetel mobiilse-sauana kasutamise võimlust
3)Pakkuda kõigie huvilistel võimalus sellega tutvumiseks (Sauna-Zil)
4)jne.
Kui rahalised piirid paigas, siis saab hakata uurima palju oleks projektile toetajaid taha vaja.
Selliste sõpruskondade tehtud asjadega kipub kahjuks pikapeale nii kujunema, et mõni peab seda natuke rohkem enda omaks ja siis võib tüli majja tulla. Kui aga projektile mingi juriidiline koorik ümber teha on tulevikus võimalik selliseid probleeme paremini ära hoida või ohjata.
Näiteks "MTÜ 6x6sauanklubi" tegeleb Sauna-Zil välja rentimisega. Sellest saadav tulu läheb MTÜ nimele ja seda kulutatakse/kasutatakse siis vastavalt varem seatud (põhikirjalistele)eesmärkidele. MTÜ teatavati kasumit ei jaga, küll võib see tegeleda majandustegevusega oma eesmärkide finatseerimiseks.
Eesmärgid oleks näitaks
1)Mobiilse-sauanakultuuri edendamine ja kandepinna lainedamaine
2)Pakkuda liikmetel mobiilse-sauana kasutamise võimlust
3)Pakkuda kõigie huvilistel võimalus sellega tutvumiseks (Sauna-Zil)
4)jne.
Viimati muutis Landy, E Jaan 02, 2006 12:25 am, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Tänan kõiki arvamuste eest!
Mul hea meel, et idee positiivset suhtumist leidis. Ma küll kahtlen väheke sellise projekti tulutoovuses aga ega iga asi ei peagi ju ilmtingimata tulus olema.
Jätan selle saunaasja nüüd määramata ajaks idanema - eks siis näib, mis saab!
Kas keegi oskab juhatada mõne koha, kus oleks hea näha veoautode diiselmootorite tehnilisi näitajaid (mootori võimsus, max pöörded, max pöördemoment ja kubatuur) või on kellegil mingi soovitus sobiva diiselmootori kohta !?
Arvan, kui leian alustuseks sobiva diiselmootorivariandi, võib mõtteid edasi arendada.
Mul hea meel, et idee positiivset suhtumist leidis. Ma küll kahtlen väheke sellise projekti tulutoovuses aga ega iga asi ei peagi ju ilmtingimata tulus olema.
Jätan selle saunaasja nüüd määramata ajaks idanema - eks siis näib, mis saab!
Kas keegi oskab juhatada mõne koha, kus oleks hea näha veoautode diiselmootorite tehnilisi näitajaid (mootori võimsus, max pöörded, max pöördemoment ja kubatuur) või on kellegil mingi soovitus sobiva diiselmootori kohta !?
Arvan, kui leian alustuseks sobiva diiselmootorivariandi, võib mõtteid edasi arendada.
- tarmo
- I live off from the mud
- Kontakt:
Mis sa selle mootorivahetusega ikka jandad.G-69 kirjutas: Arvan, kui leian alustuseks sobiva diiselmootorivariandi, võib mõtteid edasi arendada.
Olulisem osa oleks sauna puhul see kuut, mis sinna taha ehitatakse.
Selle masina läbisõit oleks ilmsesti piisavalt väike, et diisli aretus ei tasuks ära.
Paarisaja kilomeetri läbimiseks kuus jõuab ju bensiini ka osta, olgugi, et kulu on võibolla 50l/100 km kohta
Jah, ega alla 50l/100 pole selline riist nõus paigaltki võtma.tarmo kirjutas:...Mis sa selle mootorivahetusega ikka jandad../..olgugi, et kulu on võibolla 50l/100 km kohta
Aga kas tead soovitada/vahendada töömeest, kes tuleks ja pklokikaane tihendi ära vahetaks - Zil'il pidi see tõsine ettevõtmine olema ja ise ma selleni ei jõua.
Sellest peaks abi olema http://www.zil131.co.uk/On äkki kellegil mingit kirjandust pakkuda?