Peavoolu lülitus

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Peavoolu lülitus

Postitus Postitas Madis »

Nonii - olen hädas. Nimelt asutan end intstallima elektromagneetilist massilülitit. Õigupoolest hakkab see juhtima +`i. Kuidas toimib ja mismoodi ühendada - selle ma mälusin juba välja. Aga nüüd küsimus - tingimuseks on see, et kui vool pealülitist maha võtta, peab ka mootor seiskuma. Ok, lihtne ja arusaadav, katkestan +`i ja katkestan kõrgsurvepumba magnetklapi +`i. Aga nüüd tekib ju selline situation, et kui mootor ei tööta ja ka süüde pole sees, aga "mass" ehk siis antud juhul pluss ehk peavool on sisselülitatud, siis on sellel kõrgsurvepumba magnetklapil ju pidevalt vool taga ja klapindus on nö töös. Kas see on paha? Ja kui paha? Või kuidas oleks õige ühendus/lahendus? Või on õige see kõrgsurvepumba +`i katkestus teostada kuskil mujal näit. süüteluku juures? Kui see vool sealt läbi käib :roll: Või ma tegelen ülepeakaela vale asjaga, et peaks katkestama miinust. Aga kuidas sel juhul mootor seisma jääb?
Help me! Muidu ma Sultsi sõidule ei jõuagi... ennem põletan auto maha oma "vigakatseoihpaukkäis" lolluste läbi.
Vajan konstruktiivseid ja arusaadavaid (loe: maakeelseid) lahendusi
Auto on Toyota 3,0Td LC70
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kas ei oleks kõige lihtsam siiski kahekontuurne masslüliti, mis katkestab miinust ja lisaahelast saab läbi viia magnetklapi toite?

Aga praeguses olukorras - nagu ma aru saan, siis sellel elektromagnetilisel lülitil lisaahel puudub?
Siis üks võimalus oleks, et kui "mass" on sees, siis + hoiab töös kogu aeg ühte tavalist releed, mille kontaktidest läheb siis läbi magnetklapi toide.

Siin on aga see oht, et kui "mass" katkestada, siis võib katkestatud poolele ikkagi jääda pinge peale, sest generaator laeb. Sama probleem tekib ka siis, kui ei kasuta releed, vaid juhitakse otse magnetklappi.

Me pusisime ka tükk aega ja proovisime tavalisest masslülitist teha imevigurite abil sellist, mis mootorit välja suretaks. Lõpuks loobusime ja tellisin Maidu käest kahekontuurse massika. Nüüd on hea ja lihtne :)
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Ühe võimalusena on laadimiskaabel (generaatorist tulev) viia pealülitist aku poole. Et pealüliti säilitaks oma mõtte, peaks seal vahel olema veel kaitsediood (juhuks kui generaatori dioodsillas või -kaabelduses tekib lühis), see paraku tekitab mõningase pingelangu.
Tehtud, mõeldud.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”