Lapsed rooli

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

Olen ka üks nendest, kes saanud rooli iseseisvalt keerata juba üsna varases eas, ning mõõdakülge see pole maha jooksnud, veelparem seda teha põllupeal, seega edu ja jõudu selle ürituse korraldamisel, väikse kambaga võib see päris lahe olla.
Mis aga vanade rontidega paaramisse puutub, siis ka see tuleb kasuks, on suht palju neid ekstreemseid olukordi ja siis tuleb sealt õpitu vägagi kasuks. Muidugi tuleb valida vastav kiirus teeoludele jne jne, aga ikkagi vahel juhtub.
Lühidalt siis minuarvates, tundke oma liiklusvahendit ja ärge päris hulluks minge. :D
Kõnetraat 51922951
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Postitus Postitas kiiking »

Pühapäeval siis minek. Ühineda saab 2-3 autot, kus roolis sellised tegelased, kes juba oskavad suunda hoida.
Alustame Soodla kandist ja lõpetame Aegviidus. Nökerdamine ja natuke muda toimub siis tankodroomil. Täpne alguspunk privasse.
Auto võib olla täiesti tänavaseades. Mõned kohad võivad olla natuke keerulisemad, aga siis aitame järgi. :lol: Enda autol vints ees ja vajadusel teeme ka kohe vintsimise koolituse.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
Marlai
Rock Crawler

Postitus Postitas Marlai »

Oleme siis tulemas. Samuti vints ees (taga ka) ja plikal vintsimise kogemus täitsa olemas. Noored ei ole hukas, noored on mudases metsas.
Kui probleemi on võimalik sõnastada, on seda võimalik ka lahendada.
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Soe soovitus minu enda sellesuvisest kogemusest järelkasvu sõiduharimisel - koostage lagedale alale vigursõidu rada. Vaja selleks kõigest ca 15 pulka-kaigast ja pisut enda fantaasiat. Oluliselt paraneb senine kordinatsioon ja trajektoori arvestamine (NB! Tasub ka endal proovida-sõita!) Saab korraldada väikese võistlusekese, kus hasarti nii suurtel kui väiksematel. Aega saab võtta suvalise selle sajandi mobiiliga. Raja saab koostada sellise, et kiirus ei tõuse ohu piirile, ehk Ladaga sai (oli mõistlik) liikuda esimese käiguga.
Kõik elus ja terved ning boonusena OLULISELT osavamad ning rõõmsamad ka! Lõpuks ka endal teadmine, et kui ta ükskord su tagant auto virutab(niikuinii virutab), siis vähemalt oskab sellega ka midagi peale hakata.
Skeptikutele - kui sa oma lapse saadad autokooli autot eelnevalt roolitagant näitamata, oled sa kas loll või liiga rikas.
Rahulikku meelt ja kainet mõistmist ning edu koolitamisel!
madis@6aastaseltüksiroolis
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Me vist Marlaiga nii kaugel, et järeltulijad võivad võtta juba äkilisemaid radu. See ei sega loomulikult päris algajaid ühinemast. Seekordne sõit on küll suht pikk päris algaja jaoks aga alati saavad ju taadid vahepeal ise rooli istuda.
NB: Madis: Natuke harjutame ja võistlusmoment on juba idanemas.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Madis kirjutas: Skeptikutele - kui sa oma lapse saadad autokooli autot eelnevalt roolitagant näitamata, oled sa kas loll või liiga rikas.
Rahulikku meelt ja kainet mõistmist ning edu koolitamisel!
madis@6aastaseltüksiroolis
Hea, et mu isa seda foorumit ei loe....
Mina olin autokooli kursusel ainuke (meessost)inimne, kes tuli autosõitu õppima. :oops:
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Madis kirjutas: Lõpuks ka endal teadmine, et kui ta ükskord su tagant auto virutab(niikuinii virutab), siis vähemalt oskab sellega ka midagi peale hakata.
:rofl: Jutt jummeli õige. Ise sai samamoodi tehtud. Õnneks anti enne seda põhjalik õpetus, kuda autoga ümber käia. Ise terved ja autod terved.
Mida paremini oskad, seda väiksem on esinemisvajadus.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
R.Laansalu
Fitting 38"

Postitus Postitas R.Laansalu »

Landy kirjutas: Õnneks on vaid väga üksikud noored, kes peale enda auto-moto huvi rakendamist kardisõidul, noorterallil või motokrossil selle kõrvalt veel lisaks ebatervelt liikluses välja elavad. Seeg on idee tervitatav.
Ai Ländi. Kuhu jäi noored ja offroad?
Võin julgel ütelda, et võistlemine offraodis aitab mul välja elada kõik selle, mida mu sõbrad liikluses välja elavad.
Tõesti viimne mõte, mis mu peas on, on mingisuguse läbimädanenud bemmiga ja viiekesi autos 200+ kmh kiiruskatseid teha öösel. Kulgen pigem rahulikult ja saan oma adrenaliinivajaduse metsas ja rajal kätte.

Rass @ kelle isa (Kiiking) lasi ka väga-väga noorelt rooli.
suzukikq
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas suzukikq »

ma olen 15 ja esimest korda sõitsin teepeal 6-7a ja masinaks oli t25.
nüüd olen juba pea 7a sõitnud nimodi, et pole politseiga probleeme olnud. vahemaad pole väga pikad(20-40km). ja praegu sõidan põhiliselt atv-ga. suvel vedasin vilja, 8-14h ja kogu aeg avalikel teedel.
minuarust on jumala tiptop kui noorelt õpitakse sõitma!
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Paar autot mahub veel kampa. Täpsem algus privasse.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Esimene sõit tehtud. Väga vahva oli :D
Plikad sõidavad üllatavalt hästi ja erinevalt täiskasvanud õpilastest ka kuulavad, mis neile räägitakse ja teevad ka nii, nagu räägitakse.
Kahju ainult, et suht vähesed tahavad oma lapsi seltsis õpetada. Enamus vist nokitseb ise vaikselt õpetada.
Seekord oli hea, et olime kahekesi, sest ilmnesid mõned tehnilised rikked ja siis oli abi kohe olemas.
Järgmine õppesõit toimub kõikide eelduste kohaselt 4.10.2009. Sõit algab Mustjõe maastikusõidu rajal. Kuhu sealt edasi, on veel hetkel lahtine.
Piltide tegemine oli seekord kuidagi kesine. Õigel hetkel pold kuidagi meeles seda aparaati näppida :cry:
Mõned pildid siiski on
Marlail õnnestus vist rohkem pildistada.
Pange õpetamisele rõhku, sest plaanis on "mittelubadikele" ka väikene off-road võistlus! :roll:
Viimati muutis kiiking, E Sept 07, 2009 12:14 pm, muudetud 1 kord kokku.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
Marlai
Rock Crawler

Väga lahe päev oli. Julgustaksin kõiki - tulge oma lastega ja harjutage. Seekord olime küll 2 autoga aga 3-4 autot oleks täiesti normaalne hulk.

Mõned pildid:
http://nagi.ee/photos/marlai/sets/225089/907812/
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Mis selle 4runneriga nüüd juhtus nüüd: :O
Pilt

Rooliots andis järele?
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Marlai
Rock Crawler

Jep, aga ei midagi hullu. Väike remont ja kõik ok.
4x4 sõber
Fitting 38"

Postitus Postitas 4x4 sõber »

Marlai kirjutas:Jep, aga ei midagi hullu. Väike remont ja kõik ok.
Kus te ka ära käisite.
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”