Lapsed rooli

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Lapsed rooli

Postitus Postitas kiiking »

Otsin kaaslasi, kes soovivad oma lapsi sõitma õpetada. Tegemist siis olukorraga, kus avalikel teedel veel sõita ei või aga sõita tahaks. Vanus pole vast oluline- peaasi, et iseseisvalt juba roolida suudab. Oma plikaga sõiduõpetus juba käib aga seltsis oleks neil lahedam õppida ja võõras jutt on ikka targem, kui oma vanamehe jutt :D
Kui kedagi huvitab sama asi, siis peaks ehk ühenduma ja proovima algust teha koos sõitmisharjutustele.
Esialgu Maardu karjääris- seal rahulik ja hiljem juba pikematel soft-road radadel.
Mõte võib olla suht totakas, aga kust me neid segaseid juurde saame, kui ise ei tooda :lol:
Viimati muutis kiiking, P Sept 06, 2009 10:06 pm, muudetud 2 korda kokku.
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
Kasutaja avatar
Marlai
Rock Crawler

Postitus Postitas Marlai »

Minu arvates pole totakas mõte. Mina olen oma plikal Aegviidu polügonil kätt proovida lasknud. Praegu kooli ajal võimalused vaid nädalavahetustel. Kui millalgi taas sõiduõpet plaanid, anna märku. Äkki klapib aeg ja saame ühineda.
Kui probleemi on võimalik sõnastada, on seda võimalik ka lahendada.
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

Marlai kirjutas:Minu arvates pole totakas mõte. Mina olen oma plikal Aegviidu polügonil kätt proovida lasknud. Praegu kooli ajal võimalused vaid nädalavahetustel. Kui millalgi taas sõiduõpet plaanid, anna märku. Äkki klapib aeg ja saame ühineda.
Pühapäevad oleks tankodroomi kandis head sõiduvõimalused. Tõsistel offikutel veel pohmakas ja ei sega tulevaste võitjate harjutusi :lol:
Kui see pühapäev on plikal vaba, siis annan sulle privas märku. Kui keegi veel tahab ühineda, siis reegel lihtne- roolis ainult juhilubadeta tegelased(soovitavalt 15-18 ).
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

kiiking kirjutas:
Marlai kirjutas:Minu arvates pole totakas mõte. Mina olen oma plikal Aegviidu polügonil kätt proovida lasknud. Praegu kooli ajal võimalused vaid nädalavahetustel. Kui millalgi taas sõiduõpet plaanid, anna märku. Äkki klapib aeg ja saame ühineda.
Pühapäevad oleks tankodroomi kandis head sõiduvõimalused. Tõsistel offikutel veel pohmakas ja ei sega tulevaste võitjate harjutusi :lol:
Kui see pühapäev on plikal vaba, siis annan sulle privas märku. Kui keegi veel tahab ühineda, siis reegel lihtne- roolis ainult juhilubadeta tegelased(soovitavalt 15-18 ).
Et pole nagu ammu ühtegi õnnetust juhtund? laps ei oska ohuolukorras kindlasti õigesti toimida , ja kui sa enda omadega eksperimente teha tahad siis mine tee metsas üksinda ja kiirabisse ära helista kui midagi juhtuma peaks , las aitavad ajudega inimesi :lowblow Kui midagi targemat välja ei mõtle siis mine kiigu või tee midagi hingele...
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

õnnetusi juhtub ka magades
Mashina zver, voditel sabaka
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Uskuge või mitte aga parem on seda teha organiseeritud korras ja järelvaate all, kui nad ise hakkavad eksperimenteerima. Tänapäeval saab odava (ja mitte kõige ohutuma) sõiduriista kätte juba kommiraha eest ja vaffa on semu juures maal proovda, mida pill suudab. Siis on õnnetused kiired tulema. Kukkuda võib kiigelt ka ja isegi täiskasvanu.

edu ja mõistust ilusas ettevõtmises
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
Marlai
Rock Crawler

Postitus Postitas Marlai »

seff kirjutas:Et pole nagu ammu ühtegi õnnetust juhtund? laps ei oska ohuolukorras kindlasti õigesti toimida , ja kui sa enda omadega eksperimente teha tahad siis mine tee metsas üksinda ja kiirabisse ära helista kui midagi juhtuma peaks , las aitavad ajudega inimesi :lowblow Kui midagi targemat välja ei mõtle siis mine kiigu või tee midagi hingele...
Ei saa pahameelest aru. Õnnetusi tõesti juhtub iga päev aga kõige rohkem inimesi sureb ikka voodis. Mis aga õppesõitu või pigem sõidu õpetamisse puutub, siis juba seaduse järgi võib 15,5 aastaselt alustada. Kui palju on liikuses sõiduõppijaid keda ei tohiks veel kindlasti mitte liiklusesse lasta aga juba sõidavad linnas. See selleks. Kas sa pole teemat korralikult läbi lugenud või midagi tähele panemata jäänud aga on ju selgelt öeldud - mitte avalikud teed ja ka järelvalve on olemas. Kui sul kahtlused minu oskustes või profesionaalsuses sõitu õpetada, siis ole mureta.
Kui probleemi on võimalik sõnastada, on seda võimalik ka lahendada.
Kasutaja avatar
kiiking
Julgeb Organiseerida
Kontakt:

seff kirjutas:Et pole nagu ammu ühtegi õnnetust juhtund? laps ei oska ohuolukorras kindlasti õigesti toimida , ja kui sa enda omadega eksperimente teha tahad siis mine tee metsas üksinda ja kiirabisse ära helista kui midagi juhtuma peaks , las aitavad ajudega inimesi :lowblow Kui midagi targemat välja ei mõtle siis mine kiigu või tee midagi hingele...
Ma ei saa ka pahameelest aru. Oma lapse õpetamine ongi midagi hingele. Kas on parem, kui ta aasta pärast saab load ja siis kogenematuna kohe liiklusesse tormab? Selle paari sõidutunniga, mis koolis saab ei õpi kohe kindlasti ohte ette nägema.
Eesmärk on auto tunnetuse jne saavutamine ja kui see juba käes siis alles ekstreemsematesse olukordadesse.
Kiikumine on ka hingele :D Tule proovi 12 septembril Viimsi Mõisapargis, kas julged ja jaksad üle võlli ajada? Mina (olles vana ja paks) julgen ja jaksan :lol:
www.kiiking.ee
Urmas Laansalu
5211589
kiiking@neti.ee
www.kiiking.com
margus61
Zootramm

Re: Lapsed rooli

Postitus Postitas margus61 »

kiiking kirjutas:Otsin kaaslasi, kes soovivad oma lapsi sõitma õpetada. Tegemist siis olukorraga, kus avalikel teedel veel sõita ei või aga sõita tahaks.
Mul ka ammu samu mõtteid mõlkunud Maardu karjääriga seoses. Ainult lähema kuu jooksul vist kampa ei jõua.

Ongi igati hea, kui testima ei hakata kuskil maal semudega vaid suht mõtlemisvõimeliste inimeste käe all ja step-by-step. Pole ju vaja kohe võimete piire kompama hakata, nagu see noortekeskis on kerge juhtuma. Järelkasvu tuleks tasapisi juhtida selles suunas, et vajalik ardekas saadakse selleks mõeldud kohas ja tingimustes, mitte tänaval.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Nii nagu ütles 17 aastat tagasi minu sõiduõpetaja: "Kiiresti oskab iga loll sõita, aga proovi sa aegalset, ühtlaselt täpselt".

Noored teevad kambas tõesti tihti mõtlematuid asju ja neil on uudiseid lugedes tihti fataalsed tagajärjed. Kui enda võsuke õpetada ennekõike OHTE nägema ja seejärel masinat taltsutama, siis ehk jäetakse lollused vahele.

Õnneks on vaid väga üksikud noored, kes peale enda auto-moto huvi rakendamist kardisõidul, noorterallil või motokrossil selle kõrvalt veel lisaks ebatervelt liikluses välja elavad. Seeg on idee tervitatav.

Oluline, et rooli lastav noor inimene oleks võimeline hindama põhjus-tagajärg suhet ning enda ja tema käsutuses ole tehnika ohtlikust.

Samas suuremat sellit kogemusteta gruppi koos liikvele lasta on üsna ohtlik.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
4x4 sõber
Fitting 38"

Postitus Postitas 4x4 sõber »

Ta on kade lihtsalt, kuna teda ei lastud nii noorelt vist rooli taha.
Edu ettevõtmisel
NB! Marlai tütar sõidab paremini kui mõni lubadega tegelinski.
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Samasugust üritust on peetud korduvalt medepõllul ja põnevusest on noortel siiski hea võrrelda kes sai külgpoksi vms paremini täpsemalt jne. Väke võistlusmoment on motiveerimiseks alati hea.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

lp 4x4sõber ma sain väga varakult roolikeeramist proovida , sellepärast ära üldse muretse :69

Korraldada aga sellejaoks rahvaüritus on sulaselge jaburdus kuna siis ei ole tagamist kindlasti mitte sõidu õppimisega vaid silmanurgast kõõritamisega et mida teine teeb ja kuidas, veelhullem et tahaks ikka kiiremini kui teine ja ägedamalt.

HR KIIKINGU arvamuste kohta et : "Ma ei saa ka pahameelest aru. Oma lapse õpetamine ongi midagi hingele. Kas on parem, kui ta aasta pärast saab load ja siis kogenematuna kohe liiklusesse tormab? Selle paari sõidutunniga, mis koolis saab ei õpi kohe kindlasti ohte ette nägema.
Eesmärk on auto tunnetuse jne saavutamine ja kui see juba käes siis alles ekstreemsematesse olukordadesse".....

Absoluutselt nõus , kui seda teha tasa ja targu ,Sajatused ei ole selle teema kohta kindlasti mitte isiklikud vaid pigem suunavad ja heatahtlikud . :tnq
Kasutaja avatar
Külahull
Rock Crawler

Postitus Postitas Külahull »

Mina alustasin iseseisvalt sõitmist 7 aastaselt, vanamehe süles juba miski 3-4 ? Ei saa mitte öelda, et see kasuks pole tulnud. Alguses ei pruugi sellest aru saada, aga kindlasti jäävad mõned lollused õppides ja autot tunnetades tegematta, mis hiljem võivad rängalt kätte maksta. Edu.
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Igatahes võiks laps osata autoga sõita enne, kui kursustele läheb. Ja maastur on ideaalne auto, kuna sellel ju aeglusti :idea: . Mul 8 aastane sõitis Gaz69-ga üksi põllu peal aeglusti esimesega ringi ja ma leian, et see on igatahes palju ohutum, kui näiteks miski popp Razori nimeline tõukeratas, millega betoontreppidel hüppeid tehakse vms.
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”