Jeep GC vs. LC 120

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Jeep GC vs. LC 120

Postitus Postitas TiitR »

Nii, ma olen nüüd järjekordne maasturipiidleja, kes palub foorumlaste abi otsustamisel.
Et siis on kaalukausile jäänud 2 mudelit oma heade ja veadega.
Variant 1 on Jeep GC 3,0d 2005a.
Variant 2 on LC 120 3,0d 2004a.
hinnaklass enam-vähem sama, kuid põhiline erinevus ilmselt just auto ehituses, kus LC nö. "tõsine" maastur ja GC selline "liba" maastur (eelmine mudel sellest tundus mulle kuidagi tõsisema maasturina :lol: )?
Tegin mõlema masinaga ka proovisõitu ja pean oma üllatuseks tõdema, et LC käitus linnas mugavamalt kui GC, ei tea kas asi on kaaluvahes või teljevahes, kuid GC koogutas kuidagi imelikumalt, kuigi jah, eks 160KW on ikka reipam kui 120KW.
LC-st oli ülevaade jälle parem kui GC, kus viimane meenutas natuke tanki, kuna aknad sellised pisikesed.
Pean mainima, et autode kasutusala jääb 50:50 linn ja mets (mitte väga offroad, vaid jaht :wink: ).

Et, paluks mõlema masina kohta teadjamatelt kommentaare.
Tänan ette.
Viimati muutis TiitR, N Mai 28, 2009 6:23 pm, muudetud 1 kord kokku.
svatski
Fitting 44"

Postitus Postitas svatski »

ise küsid ise vastad :) mis seal ikka. kui sa oma küsimuses juba leidsid plusse ainult LC kasuks peale mootori võimsuse, siis mine ja osta ära :)
Mihkel
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

LC reklaamiks!
Minu mitte eriti säästliku autokasutuse juures LC vastu pidanud 200 000 km, ilma, et väga olulised tükid purunenud oleks. Kõikvõimalikke sildade laagreid on tulnud vahetada aga see rohkem uputamise, mitte LC viga. See plastist seelik, mis nad ümber auto on riputanud( laiendid või mis nende nimi ka ei ole), see kipub kah oksapesu käigus suht kergelt irduma.
Kütet tahab vähe üle 10 L sajale. Kui võimalik, siis eelista 5 käigulist automaati, ökonoomsem ja kiirem väheke. (Miski pärast eeldan, et automaadist jutt) . Samas 127 kw mootoritel on mingi tootja probleem, et miskisugune õliava tahmab täis ja mootori õlitus jääb kuivale. Tulemuseks kotis mootor. Ses suhtes on 120 KW varjant riskivabam ost.
Kogemused tuginevad kah kasutusalale jaht ja ehitus. Ümber Ladoga ja korra Vepsamaal kah käidud.
Ah jah, üks pihusti kah vahetatud selle aja sees.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Tänud mehed. Kuid kas ongi nii, või ainult tundub mulle, et see uuem GC on natuke "libam" maastur kui tema eelkäia? :roll: Samas tegin proovitava GC kohta esindusest järelpäringu (kuna Silberist uuena ostetud) ja seal tuli välja, et antud masinal on vaja kohe teha 4WD service...et nende sõnul pidavat see mingi elektrooniline keiss olema ja minu arvamuse peale, et kuna autol on 130tuh. läbisõitu ja 120 tuh. hooldus tegemata :evil: (tuli esinduse paberitest välja), et äkki ikkagi tähendab see service tagadifri ja vahekasti õlivahetust, siis kehitati ainult õlgu :shock: No krt, kes siis sellist asja mulle ütlema peaks? :roll:
Kasutaja avatar
hmm
Home Made Monster

Postitus Postitas hmm »

Kui sind tsiteerida on LC 120 ka natuke libam kui LC95.
Minu meelest on nii uus LC kui GC suht ühte auku masinad. Ise valisin GC kuna mootor on ikka tuntavalt teravam. Samuti oli ostmishetkel samas varustuses LC pea 70t kallim.
Kui sama rehviga originaalid joonele panna siis läbivusel vahet pole.
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

hmm kirjutas:Kui sind tsiteerida on LC 120 ka natuke libam kui LC95.
Minu meelest on nii uus LC kui GC suht ühte auku masinad. Ise valisin GC kuna mootor on ikka tuntavalt teravam. Samuti oli ostmishetkel samas varustuses LC pea 70t kallim.
Kui sama rehviga originaalid joonele panna siis läbivusel vahet pole.
Krt. see, et nad ühte auku on, see selle valiku raskeks teebki :D Ilmselt tulebki siiski enda sisemist häält kuulda võtta ja sümpaatsem välja valida...kui nüüd keegi teadjam seda väidet näiteks jõhkralt erinevate hoolduskuludega ümber ei lükka? :roll:
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

Vaata siis selle järgi, kummale paremat (firma?)teenindust saad ja kumb võiks seda vähem vajada. Kipub vist paar punga LC kasuks tulema.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

margus61 kirjutas:Vaata siis selle järgi, kummale paremat (firma?)teenindust saad ja kumb võiks seda vähem vajada. Kipub vist paar punga LC kasuks tulema.
Kus krt. ma seda võiks vaadata, palju üks või teine teenindust vajab? :D tean, et GC õlivälp on 20000 km, samas ei tea palju on LC-il. Kuna LC on nelja pütane, siis pakun, et tiba väiksema küttekuluga kui GC? :roll:
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

TiitR kirjutas:Kus krt. ma seda võiks vaadata, palju üks või teine teenindust vajab?
Nt. vanemale WJ/WG Grandile leiab User Manualist. Selle leiab nt. siit: http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/ ... manual.pdf Loodetavasti uuemale ka kuskil netis leidub või saab laenata.

Vanema Grandi hooldusgraafik koos määrdeainete spetsiga on seal juhendis lõpupoole olemas ja selle poolest väga asjalik, et raskemates oludes sõitval autol on tihedam hooldusgraafik B ja kergemates oludes kasutatavale masinale A. Raskemad olud ära määratud ka: lühikesed otsad, käru vedamine, talv, linnaliiklus jne. Siis nt õlivahetus 10 000 km, muidu 20 000 tagant. Iseenesest väga loogiline ülesehitus, võibolla on uuemal ka sarnane lähenemine.

Ise fännan WJ/WG 2,7 CRD Grandi tänu ilusamale kerekujule, talasildadele ja ridamootorile. Mingeid hädasid pole olnud, just sai 100 000 täis. Sihipäraselt pole suurt kasutanud, on rohkem linnaautoks ja suuremate haagiste veoks ning selles rollis on ta suurepärane.

LCga lähem kokkupuude puudub, aga Andruse poolt ülalpool mainitud Vepsa ja Ladoga turisti sõidud tegime koos (mina küll mitte Grandiga). Andruse LC 120 läbivus oli küllaltki tehaseseades masina kohta (kõrgemad vedrud ja karvasem rehv) üsna muljetavaldav. Samuti on LCst jäänud mulje kui väga töökindlast asjast. Teeninduse kohta vihjasin sellele, et korra käisin Silberis turbo/väljalaske vahelist tihendit vahetamas. Ilmselt selle töö kaastulemusena leidsin käigukasti õlivarda murtud toru kollektori peal vedelemas. Samuti ei olnud nad (letitöötaja sõnul) võimelised u-connecti (Chrysleri sisseehitatud handsfree) seadistama saksa keelelt inglise keelele. Aga ega esindused muidugi ainsad teenindajad pole.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Tänan Margus 8)
P.S olen selle Silberi kohta (küll MB mehe käest) igasugu halvustavat infot, kas on tõsi? Samas pole absull ka Toyo esindusega kokkupuudet olnud :roll: , kui siis niipalju, et mul kontor seal väga lähedal :D
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Amserv, kui Fordi või MBga võrrelda, siis ma ütleks, et tegu on inimsuhete ja kliendisõbralikuse musternäidisega. Muidugit rääkida tuleks inimestega. Kui ikka mingi külmutatud tursa pilguga vunts sulle leti tagant vastu vaatab, siis peaks mõne teise mehe otsima, kellele remondisoovid edastada.
LC õlivahetus mootoris 15000 Hooldus 30000. Küsi omaniku käsiraamatut vaadata. See niske keskmisest kriminullist oluliselt paksem lektüür (tegelikult päris lahe "öökapilugemine"). Seal kõik puhtas maakeeles kirjas, et mis ja kuidas. See raamat nähtavasti ameeriklate jaoks tehtud ja siis tõlgitud. Kui veel põhjalikumat juttu tahta, siis peab juba minema Toyota mehaanikuks õppima.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
FlammablE
Rock Crawler

Postitus Postitas FlammablE »

http://www.wkjeeps.com/kmenu.htm
Igasugust huvitavat lugemist WK põlvkonna kohta. Eestis esindab Jeepi muidugi Silberauto :tooth:
Kas see polnudki see õlituse probleem LC-l: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=11096
WJ bensuka põhjal võin ütelda, et Jeepi varuosad on üldiselt suht odavad ja ehitus küllaltki lollikindel ja lihtne. Ainult hooldused tuleks õigel ajal ja õigete vahenditega läbi viia, et hilisemaid üllatusi vältida.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

FlammablE kirjutas:http://www.wkjeeps.com/kmenu.htm
Igasugust huvitavat lugemist WK põlvkonna kohta. Eestis esindab Jeepi muidugi Silberauto :tooth:
Kas see polnudki see õlituse probleem LC-l: http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=11096
WJ bensuka põhjal võin ütelda, et Jeepi varuosad on üldiselt suht odavad ja ehitus küllaltki lollikindel ja lihtne. Ainult hooldused tuleks õigel ajal ja õigete vahenditega läbi viia, et hilisemaid üllatusi vältida.
No vot, seda hooldusevärki ma selle huvipakkuva GC juures pelgangi, kuna peale garantii lõppu ei paista seal eriti hoolt kantud :evil: ..ja seoses sellega võin ma seal põrkuda jumal teab millega kokku.
Aga suure tõesnäosusega (ära iial ütle iial :D ) läheb loosi siiski Land Cruiser, kuna endale tundus see masin kuidagi südamelähedasem 8)
üllar003
Mudder

Postitus Postitas üllar003 »

Tiit, kuna Sa kavatsed autot ikka sihipäraselt kasutada :lol: lisaks veel mõned plussid LC kasuks:
- Suuremad uksed, et vajadusel täisvarustusega kiiresti autosse või sealt välja saada. Mõtle, kuidas õnnestuks GC-sse koos Argoga kiirelt pugeda ja kuhu seda GC-s paigutada :wink:
- Suurem pagasnik ja küljele avanev uks. Mõne heas toitumuses kesikupunni GC pagasnikusse toppimine palju tülikam mu arust.
- Tagaistmel jahikaaslastele ka pisut rohkem ruumi tundub olevat.
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

üllar003 kirjutas:Tiit, kuna Sa kavatsed autot ikka sihipäraselt kasutada :lol: lisaks veel mõned plussid LC kasuks:
- Suuremad uksed, et vajadusel täisvarustusega kiiresti autosse või sealt välja saada. Mõtle, kuidas õnnestuks GC-sse koos Argoga kiirelt pugeda ja kuhu seda GC-s paigutada :wink:
- Suurem pagasnik ja küljele avanev uks. Mõne heas toitumuses kesikupunni GC pagasnikusse toppimine palju tülikam mu arust.
- Tagaistmel jahikaaslastele ka pisut rohkem ruumi tundub olevat.
Oi, tere Üllar...tunnetan jahimehe kohalolekut :D Aga sul on õigus küll, kusjuures LC on selline mu eelmise jahiauto Pajero tüüpi (suurus eelkõige) masin, kuhu mahtus samuti 2 kesikut vabalt pagassi :D
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”