Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Tahaks siis teada, kuidas ma saan kindel olla, et plokikaan on kõver.
Ei tahaks ilma asjata lahti võtta mootorit, kui ei tea täpselt, kas on ültse vaja.
Üks halb märk on see, et mul on alati paisupaagil kork ära olnud ja pole probleeme olnud aga nüüd siis tuleb sealt vesi välja ja vot see on probleem.
Ma saan aru et, kui kaan on kõver siis silindrist tulev surve vist jõuab kuskilt vee süsteemi ja see ajab selle vee välja. Aga kui mootor seisab, kas siis ei peaks vesi minema silindrisse või midagi sellist.
Viga ei pruugi ju kohe kaanes olla! Plokikaane tihend võib olla ka ju töölepingu ülesse öelnud. Ilma mootorit lahti võtmata ei saa ju täpselt teada milles viga. Võta kaan maha ja lase ära survestada! Loomulikult tuleb ka kaan ja plokk ära lihvida. Tihendi pealt peaks ka näha olema mis viga. Enda masin pregu selle sama jamaga remondis. See papp tihend mida nad sinna müüvad pole just kõige parem asi. Hea kui saaks kuskilt metallist tihendi.
Minu masinal oli tihendi töölt lahkumise põhjuseks see, et plokikaane poldid olid välja veninud! Eks kevad toobki kõik sellised probleemid välja!
Kui mootor seisab ja tosool sellel ajal mootorisse peaks jooksma siis asi juba vääga hull!
Kondimurdja kirjutas:Tahaks siis teada, kuidas ma saan kindel olla, et plokikaan on kõver.
Ei tahaks ilma asjata lahti võtta mootorit, kui ei tea täpselt, kas on ültse vaja.
Üks halb märk on see, et mul on alati paisupaagil kork ära olnud ja pole probleeme olnud aga nüüd siis tuleb sealt vesi välja ja vot see on probleem.
Ma saan aru et, kui kaan on kõver siis silindrist tulev surve vist jõuab kuskilt vee süsteemi ja see ajab selle vee välja. Aga kui mootor seisab, kas siis ei peaks vesi minema silindrisse või midagi sellist.
Enne lahtivõtmist teeks ma kindlaks millisest silindrist toimub leke ja seejärel
prooviks polte üle pingutada.2006 aastal hakkas meil Bmw 525i keema minema ja arvati et kaas kõver või tihend läbi.
Hakkasin siis ühe silindri kaupa proovima ilma küünlata ja peale 2 silindri
küünla mahavõtmist kadus üleajamine.
Lasin siis kaane poldid järgi ja alustasin pingutamist 2 silindri poltidest.
Peale sai keerata pool ringi ja auto sõidab siiani.
Lekkekoha määramisest võib pärast niipalju kasu olla,et kui ei ole lekkekohta näha siis tead kust otsida.
On ka vägagi oluline kas tegu bensiini või diiselmootoriga. Bensukaga võibolla tõesti, et väänad polte peale või kui plokikaan maas paned uue tihendi ja jälle töötab. Diiselmootoriga päris nii ei saa. Diiselmootr töötab ju suurema survega ja ka mootori komponendid tugevamast sulamist!
Plokikaane huvides oleks kindlam ikka kaan maha võtta!
Ptyyp kirjutas:On ka vägagi oluline kas tegu bensiini või diiselmootoriga. Bensukaga võibolla tõesti, et väänad polte peale või kui plokikaan maas paned uue tihendi ja jälle töötab. Diiselmootoriga päris nii ei saa. Diiselmootr töötab ju suurema survega ja ka mootori komponendid tugevamast sulamist!
Plokikaane huvides oleks kindlam ikka kaan maha võtta!
Masinaks Nissan Patrol 85.a ja mootor 2.8 benzukas
Kui kaan maas,siis näeb näiteks loodlaua (loodlaual sirge pind) abil ilusasti ära,kas kaan kõver,või mitte. Kaanes võib ka pragusid olla ja siis ei aita muud,kui uus kaas.