Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
karu kirjutas:Saab küll, vaakumpumba võib panna eraldi sõltumata genekast, mootoripoolsel rihmarattal täiesti vaba soongi olemas sellejaoks
Ei noh, eks kõike saab kuid milleks ravida hambaid p***e kaudu. Muidugi kui see just soov omaette pole. Edu leiutamisel ja võistlustel.
Minu posti mõte oli - tee lihtsalt ja lollikindlalt ilma igasugu laialilendavat kaheldava väärtusega lisamudru külge pookimast.
Reeleede tõmbamiseks autonoomse toiteallika paigaldamine oleks ikka suht viimane asi.
Siis võiks salongi juba "rubilniku" paigaldada- poleks solenoide uldse tarvis!
Elu on lill! Võilill...
Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Ühest küljest peaks solenoid olema nii lihtne ja lollikindel vidin, et peaks lülituma ka madalama pinge korral.
Teisest küljest lülitub solenoid enne vintsimisest tekitatud pingelangu (töötava genekaga siis kenasti 14+ volti) ja olulisem peaks olema lülitushetk, klemme koos peaks väiksema pingega kah hoidma.
Mis pagana pärast need solenoidid siis sisse kärssavad kui nad nii lihtsad ja lollikindlad on
Elu on lill! Võilill...
Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Stupiduser kirjutas:Mind hakkas see probleem painama
Ühest küljest peaks solenoid olema nii lihtne ja lollikindel vidin, et peaks lülituma ka madalama pinge korral.
Teisest küljest lülitub solenoid enne vintsimisest tekitatud pingelangu (töötava genekaga siis kenasti 14+ volti) ja olulisem peaks olema lülitushetk, klemme koos peaks väiksema pingega kah hoidma.
Mis pagana pärast need solenoidid siis sisse kärssavad kui nad nii lihtsad ja lollikindlad on
See nagu minu point oligi, et ebapiisava kontakti puhul lähevad liiga kuumaks, nii arvan vähemalt mina, just vahetasin metsas jälle ühe ära
Mu arust on mõttel jumet. Minust on küll targemaid mehi elektri poole pealt, palju ilmselt.
Aga mina teeksin ära. See ei maksa ju mitte rohkem, kui paar solenoide.
urmas@vahetanud kokku ühe solenoidi. "tont" vedas jämedad juhtmed kunagi.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Stupiduser kirjutas:Mille Sa ära teeksid?
Paigaldaksid solenoidide juhtimiseks eraldi aku?
Just, eraldi väikese kuivaku mis oleks läbi dioodi ühendatud geneka laadimisahelaga ehk peamise aku tühjenedes või vintsimisest tuleneva pingelangu korral oleks releede lülituspinge ikka 12v
Stupiduser kirjutas:Mille Sa ära teeksid?
Paigaldaksid solenoidide juhtimiseks eraldi aku?
Nojah!
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.