Cherokee -91a paar küsimust
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
No kui Sa tagavedu ei taha kasutada ja keskdifri lukku tahad ainult aeglustiga, siis on 2 võimalust - paned omale al. ´96 ZJ Limitedi 249 vahekasti, või siis osta see ´96+ Grand Chero.
Mina valiks teise variandi - vähem leiutamist...
Variant on ka 242 vahekast panna, aga siis läheb asi Sinu jaoks ebaloogiliseks - seal ka võimalus ilma aeglustita keskdiffer lukku panna
Mina valiks teise variandi - vähem leiutamist...
Variant on ka 242 vahekast panna, aga siis läheb asi Sinu jaoks ebaloogiliseks - seal ka võimalus ilma aeglustita keskdiffer lukku panna
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
No kuna Sa avaldada ei taha, kus lombis Sa ringi ujud ja millise käigukastiga Su auto on, siis ei oska ka soovitada, millist kasti otsida ja kelle käest abi saada ümberehituseks. 249 peale panekuks tõenäoliselt tööd rohkem, samas on 249 asemel pandud 242, peaks siis ka 231 asemele 249 saama. Kui on tegu automaatkastiga, siis õnnestub ilmselt leida ka sinna otsa otse sobiv 242.
olen tartust, autode ja maasturite alal praktiliselt võhik.
masin on 1994 2.5 bensiin. manuaalkastiga, toodud sveitsist, pilti pole.
vahekast on tõenäoliselt 231, ilma difrita.
põhjus, miks sobiks lukustamata 4vedu, on põhiliselt tartu linnas. jääs ja jääta tänavad või tänavalõigud vahelduvad liiga kiiresti, et viitsiks pidevalt silda sisse-välja kruvida. seega põhimõtteliselt on mul talveni aega aru pidada ja ümber ehitada. pean tunnistama, et ei tulnud selle peale, et jeebil pole keskdifrit.
selle järgi, mis sealt venekeelselt lehelt lugesin ( http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/xfer/index.htm ), on ükskõik, kumb neist kastidest. pigem saab valikul määravaks hind.
masin on 1994 2.5 bensiin. manuaalkastiga, toodud sveitsist, pilti pole.
vahekast on tõenäoliselt 231, ilma difrita.
põhjus, miks sobiks lukustamata 4vedu, on põhiliselt tartu linnas. jääs ja jääta tänavad või tänavalõigud vahelduvad liiga kiiresti, et viitsiks pidevalt silda sisse-välja kruvida. seega põhimõtteliselt on mul talveni aega aru pidada ja ümber ehitada. pean tunnistama, et ei tulnud selle peale, et jeebil pole keskdifrit.
selle järgi, mis sealt venekeelselt lehelt lugesin ( http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/xfer/index.htm ), on ükskõik, kumb neist kastidest. pigem saab valikul määravaks hind.
Visko = hüdro muhv. See püüab mõlemat silda vedada ühtlaselt kaasa. Kui ühel sillal on siiski väga suur koormus siis ta laseb läbi libiseda. Ise jään sulle vastuse võlgu vahekasti mudeli numbritest ja Chero vahekasti käikudest. Aga minuteada 4H Fulltime peakski olema läbi visko.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
Siin ma vaidleksin Sulle vastu - mina jääl põhiliselt lahtise keskdifriga sõidangi - keskdifri lükkan lukku siis, kui on vaja suuremat läbivust, näiteks kohalt saamiseks või paksus lumes. Kui keskdiffer on lukus, on auto tunduvalt halvemini juhitav. Olen Jeepi pidanud 6 aastat, esimesed paar aastat neist oli ta igapäevaauto, nüüd nädalavahetuseliikur, seega kogemus erinevate teeolude ja rehvidega olemas (2 talve naastrehviga, 2 AT-ga ja 2 viimast talve Insa Saharaga). Saharaga sõites on tagavedu ikka väga õnnetu jääl, samas 4FT on toimib igal teel ilusti. Pere ja koeraga metsas käies üldiselt keskdifrit lukustada ei ole vaja.Ax kirjutas:Aga räägi mis kasu sa saad jääl olles kesk diffrist?
.
.
.
Kui sul on kõik vabad diffrid siis laseb lihtsalt sul neljast rattast ainult üks ringi. Kui vahe kast oleks viskoga siis see see püüab ikkagi jõudu jagada esimese ja tagumise silla vahel.
Kindlasti on olemas teisi arvamusi, mis ei pruugi olla valed, aga minu hinnangul on igapäevakasutuses oleval autol selleaegsetest Jeebil kasutatavates kastidest (247 jms mul kogemus puudub) parim 242, metsas ehk 231, kuna on tugevam, aga mina isiklikult tahan ka talvel sõita nii, et ei peaks pidevalt esisilda sisse-välja lülitama. Ja asfaldil ei ole ju suurt mõtet sõita nelikveoga, seal tagavedu hea küll. 249 puudus minu silmis on just viskomuhv, mida vanematel kastidel (-95) ei saa lukustada isegi aeglustit sisse lülitades, samuti ei ole olemas tagavedu.
4H FT on lahtise kesdifriga või läbi visko, ehk siis asend, kus kesdiffer ei ole lukus, PT asendis on kesdiffer blokeeritud.
kui puht füüsikast lähtuda, siis 3 diffri olemasolul on kõigi rataste veojõud võrdne (kui ei arvesta transmisiooni hõõrdetakistust). koguveojõud = 4 x (vähim veojõud). kui vähim veojõud on null, on paraku ka kogu veojõud null. jää peal ta õnneks siiski päris null pole. ja koguveojõud on siiski 2x suurem kui ainult tagaveoga.
Ei hakanud uut teemat tegema , kuna see teema sobib ka küsimusteks pealkirja järgi.
1. Mida teeb see lüliti roolist paremal pool, kus on käigukasti pilt ja milleks see hea on ja millal sobilik kasutada?
2. Kust saab see laekompuuter infot ,mis näitab kompassi suunda ja temp. (välis)
Masin 90 a. JCL 4,0
1. Mida teeb see lüliti roolist paremal pool, kus on käigukasti pilt ja milleks see hea on ja millal sobilik kasutada?
2. Kust saab see laekompuuter infot ,mis näitab kompassi suunda ja temp. (välis)
Masin 90 a. JCL 4,0
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Siinsest foorumist v6rrrimees seda vast mälukaotuseni teinud ja teab kuidas seda teha. Aga jah, algatuseks on sul vaja komplektset 242 kasti.säinas kirjutas:palju selline vahetus võiks maksma minna, kui kast olemas on?
kas keegi siinolijatest on vahetanud?
Minul on 242 kast müüa
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.