Grand Cherokee varuvõti ja Silberauto teenindus

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
ivan
peedist pesumasinale...

Grand Cherokee varuvõti ja Silberauto teenindus

Postitus Postitas ivan »

Tegemist 2005 a. Grand Cherokeega, millel võti ja immobilaiser koos. Juhtus väike õnnetus ja kaotasin võtmed metsas jahil olles. Võtmete metsa järgi toomine osutus aga pisimureks võrreldes sellega, mis peab läbi tegema uute tagavaravõtmete muretsemiseks.
Oleks ju loogiline, et tellid esindusest uued võtmed, maksad raha ette või taha (Silberauto puhul ainult ette, sest nad ei viitsi oma klintidele lepinguid välja saata) ja lähed võtmetele järgi. Tegemist ju esindusest ostetud autoga, millele saab uue võtme ainult tehasest VIN koodi järgi. Nii lihtsalt see asi aga ei käi. Rahad makstud, läksin täna võtmete järgi. Kilekotist vaatas vastu mulle võtme toorik. Minu imestuse peale seletas mulle klienditeenindaja, et mul tuleb selle toorikuga kuskile töökotta minna ja teha olemasoleva võtme järgi koopia. Peale seda tuleb mul selle võtmega tagasi tulla Silberautosse ja siis nad programmeerivad mu võtme. Läksin lähima võtmevalmistaja juurde, seal aga vaatas mees võtit, vangutas pead ja ütles, et tema seda riski ei võta. Tooriku hind olevat väärt tema kahe päeva sissetuleku (1800 EEK oli toorik) ja tema seda võtit tegema ei hakka. Küsisin , kes teeb aga ei saanud soovitust. Muidugi läksin tagasi Silberautosse, et tellige ise usaldusväärsest töökojast ja tulen hiljem järgi. Vastus oli selgemast selgem; kõik kliendid on nii teinud ja nendel mingit võimalust ise võtmeid teha ei ole, otsigu ma ise töökoda, kes võtme teeb ja muidugi võtan ju ka ise riski, et võti ei keera. Nüüd olengi rikkam ühe võtmetooriku võrra ja kas sellest saab kunagi funktsioneeriva võtme saab või ei saa, ei tea.
Veel hakkasin kahtlema selles müüdis, et neid tehase immoga võtmeid ei ole võimalik järgi teha. Kui on võimalus osta toorik ja see siin Eestis programeerida, siis teoreetiliselt ei ole ju probleem ka minu võtme toorikust teha koopia mõne teise auto tarbeks ja küll leiab tee, kuidas see ka ära programmeerida!!!!! Igal juhul mina seda müüti enam ei usu.
Kuidas on kogemus siin foorumi kasutajatel teiste markide esindustega, kus kasutusel analoogsed immoga võtmed?
Kas keegi oskaks soovitada lukkseppa, kes teeb mulle esimese korraga toimiva võtme? Jube narr on mööda Tallinna ringi sõita ja EI vastuseid saada.
Mida te arvate Silberauto teeninduse kvaliteedist ja kas Jeepide teenindus on sama igal pool Euroopas või on see ainult Silberauto tava kliente niimoodi jooksutada?
Mulle meeldib GC aga teenindus sunnib teistmoodi mõtlema.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
Kasutaja avatar
reimo
Rock Crawler

Postitus Postitas reimo »

Info Autost V70-le varuvõtmete tellimine oli küll lihtsam - kui hoolduse aja kokku leppisin, ütlesin, et tahan ka teist võtmekomplekti saada, koos hoolduse arvega maksin ka võtme ja puldi eest ning sain uued võtmed kätte. Kusjuures puldi programmeerimine käib minu arusaamist mööda puldi koodi sisestamisega auto ajusse, vähemalt ei olnud minu puldi tehase pakendit avatud. Kas ka tehase immo võtme programmeerimine ei käi äkki samuti - tooriku kood viiakse auto ajusse, et sellega on lubatud käivitada, see annab ka võimaluse kaotatud võtme/puldi koodi kustutamiseks auto ajust ja sellega nende muutmise kasutuks.
E: Viimane kokkupuude Silberautoga oli Leedus, kus Canteri kõrgsurvepumba kontrollimise kohta öeldi, et kui pole autot meilt ostnud, siis viige sinna diagnostikasse, kust ostsite. Nii ma selle pumba siis Soome viisingi...
Leedu Silberauto oli valmis müüma uue pumba, ilma garanteerimata, et selle vahetusega ka auto korda saab.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Kasutaja avatar
hans
Rock Crawler

Postitus Postitas hans »

toyotal tellides tuleb võti juba lõigatuna ja on vaja kodeerida ainult.MB sai ka võti tellitud ja tuli ka valmis kujul
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Aga Kädilläkule võid võtme 20 $ Ebay'st osta.
Ületee kingsepp viilis hambad sisse ja lahke pererahvas Vikingis kodeeris ära.
Chero
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Ford F150'e võtmega oli sama lugu. Võti ligi 2k + pult ka ligi 2K. Toorikuga läksin Mustamäe tee alguses olevasse lukukotta, mis asub seal põiktänavas vasakut kätt, kui kesklinna poolt minna. Tehti ühe võtme järgi uuest võtmest koopia. Sellega Ameerika Autosse, kus progeti võtme ID ajusse ja aktiveeriti ajus ka puldi ID ning tehtud ta oligi.
+372 5028488
Kasutaja avatar
WNW
Rookie

Postitus Postitas WNW »

Peugeotiga oli sama lugu, et osta sai esindusest vaid tooriku. Sikupilli keskuses asuv võtmete valmistaja viilis hambad sisse ja siis esinduses kodeeriti immo ära ja asi täitsa töötas. Vaatan hetkel Jeebu võtit ja tundub, et sellega peaks küll iga võtmete valmistaja hakkama saama.
stihl
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas stihl »

Esindustel endil reegline võtmete hambalõikepinke ei ole...(ilmselt sellepärast, et umbes korra kuus läheb vaja ja pole maj. otstarbekas 20k asja osta....)
Seepärast osad diilerid, kes "ülbemad" või lihtsalt läheb niigi hästi, jooksutavadki kliente.
Need, kes lõigatud võtme kätte annavad, jooksevad ise (üle tee sjoma juurde; ja jookseb tavaliselt kas meister või tööde vastuvõtja)

Osadel markidel on võimalik ka tehasest juba lõigatud võti tellida, aga sellega läheb reeglina kauem aega, umbes kuu ja peale - suurte masinavärkide hammasrattad pöörlevad kahjuks väga aeglaselt.
Seda meetodit kasutatakse vast siis, kui mõlemad võtmed kadunud.

Kui auto uuena müüki läheb, on tal alati kaks võtit, tänapäeval juba ka rohkem (üks on hooldusvõti, mis kõiki asju ei ava).
Kui üks peavõtmetest kaob, siis hoolikas peremees ilmselt teeb teise juurde.
Ilma paanikata.

Ja see aeg, kus ostetakse kasutatud autosid, millel ainult üks võti kaasas on, võiks vast tänapäevaks juba möödas olla...
(90ndatel oli jah tavaline, et ostsid auto ja õhtul viidi teise võtmega minema)
Kasutaja avatar
vanaisa
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas vanaisa »

Kõik toorikud (ka RF) saab ebayst soodsa hinnaga ja küll selle lukumeistri ka leiab, kes ta valmis viilib - ise olen nii 7 enda autole lisavõtmed teinud ja hind on alati kujunenud umbes selliselt:
toorik ebayst - ca 20 taala
viilimine - ca 80 krooni
olenevalt margist programmeerimine (American Beauty näiteks jänkidele) - ca 300 krooni.

Esindustest hoian heal meelel kõrvale, ei taha mõtetult raha maksta.

Signapuldid saad ka ebayst.
Kasutaja avatar
ykssilm
Mudder

Postitus Postitas ykssilm »

mul oli kunagi sama teema käsil.võtme tegemine õnnestus esimese korraga laagri maksimarketi kingsepal, aga immo+signapult tuleb ikka silberis paika krutida.maks 20min+umbes 350eek.oli hind kunagi
Jeep Wrangler 4,0
Kasutaja avatar
ivan
peedist pesumasinale...

Postitus Postitas ivan »

Kuna minu aravates oleks teenindus võinud ikkagi parem olla, siis otsisin postkastist välja pakkumise. Pakkumises oli selgelt kirjas, et võtme (tooriku) hinnale lisandub võtme muukide viilimine ja programmeerimine kokku 400 kr.
Sellest ajendatuna kirjutasin enda rahustuseks e-kirja Siberautosse.
Peale lõunat helistatigi ja vabandati, et tegelikult neil ikkagi nii tavaliselt ei toimita. Kutsuti tagasi teenindusse ja lubati kõik ise ära korraldada tunni aja jooksul ning mul ei ole vaja endal mööda linna ringi joosta. Kuna mu töökoht asub ühes ja Silberauto teises linnaotsas, siis pakkusin kompromissina variandi, et juhatagu mind õige koha peale, kus kvaliteetne töö tehakse ning tulen koos selle koopiaga peale seda teenindusse. Juhatati mind Tartu mnt-l (Liviko külje alla) asuvasse Abloy esindusse ja arve soovitati võtta Silberauto nimele. Ja kõik täpselt nii toimuski, kusjuures ka arve väljastati võhivõõrale Silberauto nimele, sest nende mees olevat seal varemgi tihti käinud.
Kokkuvõtteks võib öelda, et oskavad kui tahavad. Kui nad natuke ka enda hinnapoliitikat korrigeeriksid, siis võiks sealt mõne teenuse veelgi osta. Lõpp hea, kõik hea. 2400 kr maksev varuvõti jälle olemas.
Metsast oled sina tulnud ja metsa pead sina minema.
kadjakas2000
Rock Crawler

Re: Grand Cherokee varuvõti ja Silberauto teenindus

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Ja hakkab jälle pihta. :floff Laekus telefoniaparaati sõnum Silberautost: uus pult ja võti teie autole on kohal. Helistasin, uurisin, et millal võti ja pult autoga suhtlema hakkavad... Vastuseks, tulge, võtke võti, laske kuskil ära hammastada. MUERTA! :P
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Lihtsalt Silberi klientide närvi ajamiseks:
Naabrimehe natuke suurem MB Actros jäi maantee tanklas kuritahtlike näppude tõttu võtmetest ilma. Asukoht kuskil keset Saksamaad. Kõne MB esindusse, kus hooduses käiakse, küsiti ainult auto numbrit, muu info sh Vin kood oli teada, paar tundi hiljem saabus esindusest tehnik, kes ulatas võtmed ja posis minuti arvuti kallal. asi toimis...
volli
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas volli »

Kuna firmas enamus autosid erineva suurusega MB-d siis Järve Silberi tegemistest võiks kurbnaljakaid juhtumisi jäädagi rääkima. Müstika on see, et aastatega ei muutu seal majas midagi - kui siis hullemaks.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

VW ka nii, et saad tellides hammastega võtme. Kodeeritakse ümber kõik võtmed. Kui kaotatu üles leiad, pole sellega miskit teha.
Aga...
Madaras on lukuabi vms. Kui mul oli vaja, oli mees puhkusel, aga nad väitsid, et enamus juhtudel nad teevad asja ära.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”