aga mis jama selle lumega ikkagist on, räägi väljaMadis kirjutas:Nuvot umbes selline see küsimus mul oligi. Igal juhul tõmbasin fleimi ülesseantik kirjutas: Siit kerkib küsimus, et miks tundub 10kg vahtplasti kergem kui 10kg rauakamakas?

Moderaator: Moderators
aga mis jama selle lumega ikkagist on, räägi väljaMadis kirjutas:Nuvot umbes selline see küsimus mul oligi. Igal juhul tõmbasin fleimi ülesseantik kirjutas: Siit kerkib küsimus, et miks tundub 10kg vahtplasti kergem kui 10kg rauakamakas?
Ma pakun et võibvanapagan kirjutas:Mul on furgoonauto mille koormaks on 1tonn elusaid kanu ja kaalub koos kanadega 4tonni aga sild millest on vaja üle sõita kannatab 3 tonni. Kui nüüd üks mees läheb kasti ja peksab kaikaga kanad lendu. kas siis võib üle silla sõita?
Müüdimurdjad tõestasid, et ei või. st. suletud süsteemis kaal ei muutu.vanapagan kirjutas:Mul on furgoonauto mille koormaks on 1tonn elusaid kanu ja kaalub koos kanadega 4tonni aga sild millest on vaja üle sõita kannatab 3 tonni. Kui nüüd üks mees läheb kasti ja peksab kaikaga kanad lendu. kas siis võib üle silla sõita?
Ma usun, et ei või. Algul toetas kana jalgadega furgooni põrandale, lennates toetab ta tiibadega õhule ja õhk furgooni põrandale. See aga on vist küll vaadatav keskväärtusena ajas, sest kui kana paneb tiivad kokku ja kukub, mõjutab ta furgooni põrandat vaid jõuga (kuni ta ei ole maha kukkunud) mis on võrdne õhutakistusega, tiibadega ennast surudes üles on aga see jõud suurem, kui kana enda raskus. Kole häbi on, et koolis füüsikat ei viitsinud õppida.Maaks kirjutas:Ma pakun et võibvanapagan kirjutas:Mul on furgoonauto mille koormaks on 1tonn elusaid kanu ja kaalub koos kanadega 4tonni aga sild millest on vaja üle sõita kannatab 3 tonni. Kui nüüd üks mees läheb kasti ja peksab kaikaga kanad lendu. kas siis võib üle silla sõita?
Seletan miks: Iga mõistlik projekteerija kasutab alati varutegurit, silla puhul on tegur ilmselt 3...5. Varuteguri kasutamine on kohustuslik!
Mis nüüd lendavatesse kanadesse puutub, siis ilmselt furgooni kaal eriti ei vähene, nii imelik kui see ei tundu. Hõljumiseks tekkitatav vaakum tiiva peal ja ülerõhk tiiva all nulliks teineteist.
Samas me ei tunne, et oleks teerulli alla jäänud kui meist B767 või A380 üle lendab
Aga mis juhtuks kui furgoon oleks lahtine?
Õige vastus oleks - kanad lendaks laiali
Ei "toeta õhule".Päkapikk kirjutas:Ma usun, et ei või. Algul toetas kana jalgadega furgooni põrandale, lennates toetab ta tiibadega õhule ja õhk furgooni põrandale. See aga on vist küll vaadatav keskväärtusena ajas, sest kui kana paneb tiivad kokku ja kukub, mõjutab ta furgooni põrandat vaid jõuga (kuni ta ei ole maha kukkunud) mis on võrdne õhutakistusega, tiibadega ennast surudes üles on aga see jõud suurem, kui kana enda raskus. Kole häbi on, et koolis füüsikat ei viitsinud õppida.Maaks kirjutas:Ma pakun et võibvanapagan kirjutas:Mul on furgoonauto mille koormaks on 1tonn elusaid kanu ja kaalub koos kanadega 4tonni aga sild millest on vaja üle sõita kannatab 3 tonni. Kui nüüd üks mees läheb kasti ja peksab kaikaga kanad lendu. kas siis võib üle silla sõita?
Seletan miks: Iga mõistlik projekteerija kasutab alati varutegurit, silla puhul on tegur ilmselt 3...5. Varuteguri kasutamine on kohustuslik!
Mis nüüd lendavatesse kanadesse puutub, siis ilmselt furgooni kaal eriti ei vähene, nii imelik kui see ei tundu. Hõljumiseks tekkitatav vaakum tiiva peal ja ülerõhk tiiva all nulliks teineteist.
Samas me ei tunne, et oleks teerulli alla jäänud kui meist B767 või A380 üle lendab
Aga mis juhtuks kui furgoon oleks lahtine?
Õige vastus oleks - kanad lendaks laiali
Tegelikult oleks tore, kui Stupiduser selle asja meile reede õhtul peale saunaskäiku siia mahlaselt kirja paneks.
Mis nüüd puudutab lund, siis minu arust oleks õige öelda, et külmemal temperatuuril tuleb kohevam lumi. Ma arvan, et kui lumi on miinus kraadide juures on lumi ikka kristalliline. Jää ei ole raske kuna seal on palju vett. Jää on raske kuna seal on vähe õhku. Lumega on sama teema, mida rohkem on sealt õhk välja pressitud, seda raskem on lumi.