Wrangler ja reduktorsild

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Tegija
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Tegija »

Tahaks näha neid rootsi pudrumägesid. Olen nõus neid kokku ostma mannamägedena.
Kuna olen ise käind ja ostnud. Praegusel juhul enam-vähem korraliku silla hind soodukana on 1k euri.
Kes tahab vähemalt 2 silda soovitan osta terve sõitev auto, millel saab ikkagi kontrollida mingil määral nende seisukorda. Praegu müügis 50k+18% TGB21. Mis on kõige aeglasema ülekandega.[/list]
Tiimid Tegija ja Lada Eesti, metalli nii Eestist,kui lähi-välismaalt. Juhi parem käsi. Asja sees 2001. aastast.
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
vanaisa
Fitting 38"

Postitus Postitas vanaisa »

Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

Tegija kirjutas:Tahaks näha neid rootsi pudrumägesid. Olen nõus neid kokku ostma mannamägedena.
Kuna olen ise käind ja ostnud. Praegusel juhul enam-vähem korraliku silla hind soodukana on 1k euri.
Kes tahab vähemalt 2 silda soovitan osta terve sõitev auto, millel saab ikkagi kontrollida mingil määral nende seisukorda. Praegu müügis 50k+18% TGB21. Mis on kõige aeglasema ülekandega.[/list]
See on enam vähem 1:1'le jutt, mis Vaiko mulle rääkis. Jätkuvalt olen arusaamisel, et ei ole mõtet osta 25-30k sildade pärast 60k autot. Mis puutub kindlusesse, siis kui annan kellegile sellise raha siis eeldan ka, et saan teatava kindluse sildade seisukorra kohta. See ongi kogu vahendamise põhimõte. Ehk siis pakud teenust, kus ostad auto, kruvid jupid maha ja veendud nende seisukorras. Ilma selleta on tegemist lihtsalt liigkasuvõtmisega ja sellist tegevust ma heameelega ei toetaks.
vanaisa kirjutas:vahekastiks Dana300 ei kõlba?

Ja sillaidee:
http://www.axletech.com/downloads/AT...Bro_100308.pdf
Kui selle Dana300 vahekasti kusagilt siitkandist saaks, siis miks mitte. Kui ametlike kanaleid kaudu tellin, siis läheb vist üsna kulukaks saatmine. Seni on sõela peale jäänud vana Patroli vahekast ('81-'87 kui ma ei eksi), millele tuleb mingine vaheplaat treida.

P.S. Sillaidee link ei avane.

Urmas
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
vanaisa
Fitting 38"

Postitus Postitas vanaisa »

sorry - http://www.axletech.com/downloads/ATI_m ... 100308.pdf

D300 saab vast jah ainult mikimaalt lokeerida. Väidetavalt pidi kogu uuenduskuuriga tulema poole soodsam, kui Atlas. Aga toomine jah oleks mõistlik ainult kellegi konteinerinurgas.
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Urvo kirjutas:
Aga tõepoolest, kui võtta eestis saadaval olevaid vahekaste, siis soovitaks Patroli oma. Minu teada on Praks isegi tegelenud selle Jeebi kasti otsa panemisega, või vähemalt mõelnud, seega meie inseneeridel on siin ka kogemusi selles vallas.

Urvo
Hetke seisuga on Patroli vahekast juba vaheplaadi abil automaadi otsa pandud.Vaheplaadi lasin mina teha.
Vajadusel saab taolisi tükke teistelegi teha lasta.
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Movistar kirjutas:
Urvo kirjutas:
Aga tõepoolest, kui võtta eestis saadaval olevaid vahekaste, siis soovitaks Patroli oma. Minu teada on Praks isegi tegelenud selle Jeebi kasti otsa panemisega, või vähemalt mõelnud, seega meie inseneeridel on siin ka kogemusi selles vallas.

Urvo
Hetke seisuga on Patroli vahekast juba vaheplaadi abil automaadi otsa pandud.Vaheplaadi lasin mina teha.
Vajadusel saab taolisi tükke teistelegi teha lasta.
Siis asi enam vähem selge, tuleb patroli kast koos vahetükiga. Oli tegemist sellesama "isalt-pojale" '81-'87 kastiga ja mis plaadi tegemine maksis? Saad PS kui vaja.

Vahepeal kirjutasin kirjutasin sommile, kel mõni aeg tagasi offipalsta's sarnase konfiguratsiooni loomise lugu üleval oli. Tulemis oli see, et auto tal valmis pole, aga ta on rohkem kui suurema heameelega valmis kogu projekti mulle 19k euriga maha müüma. Loomulikult oli ta valmis ka kogu kolast juppaaval loobuma. Ei hakka siin hindu välja tooma. Niipalju võin öelda, et sildade eest tahtis ta pea kolm korda rohkem saada kui siinmail. Isegi suvalisest torujupist keevitatud turvakaar oli tema meelest kõva 9000kr väärt. Tundub, et ülelahelistel on veidi teine eelarve asjade ajamiseks kui siinpoolsetel.

Auto ise

Urmas
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Progressist niipalju, et:
Pilt
Sillad käes! Ülekanne 7.55 (kõige aeglasem).

Edasi lähme täna Rihoga ja teostame meie uues pesas veidi ehitus ja remonditöid. Pärast mida saame ametlikult sisse kolida ja pihta hakata. Kõigepealt võtame Wrangleri algosakesteks ja seejärel loodetavasti paneme kokku uues konfiguratsioonis.

Olles siin kõvasti tarku külastanud jõudsime niikaugele, et kontseptsioon Wrangleri kast ja Patroli vahekast hakkab loobumise märke näitama. Nimelt Wrangleri/Chero vahekast on kastist eraldiseisev üksus. St Käigukasti võll tuleb vaid niipalju kastist välja, et vahekasti küljel olevate nuutidega ühtida. Patrolil jällegi läheb võll vahekasti lõppu välja ja otsas on veel mutter, mis hoiab osasi hammakaid põhimõtteliselt käigukasti küljes. Nende kahe erineva loogika ühendamisel tuleks aretada mingi üleminekust, lisavõllidest ja laagritest süsteem. See läheks liiga inseneerluseks. Pealegi ei ole Jeep ainus, kes sellist konseptsiooni kasutab.

Seega oleme vahekastinduse väljamõtlemisega tagasi nullis. Millised on nõuded vahekastile?

* esimene väljavõte kõrvalistuja poolel
* nuudid algavad kohe kasti poolsest otsast
* tugev
* hind ja kättesaadavus mõistlikud

Hetkeseisuga on üks kandidaatidest Volvo enda vahekast. Volvo peaks kasutama vahekasti ja käigukasti ühendamiseks isegi mingit vaheplaati, mille asemele peaks mitte väga suure vaevaga toota olema asendus. Nuudid on kohe vahekasti küljes nii et tuld. Ei tea veel kui aeglane on Volvo ülekanne, võrreldes Jeep'i 231 kastiga. Kui on veel mõningaid sobivaid kandidaate siis andke teada. On arvamusi olnud, et võib olla läheb ka Patrol GR'i kast, aga pole veel leidnud meest, kel on vaja olnud seda kasti küljest lahutada.

Teine loogikamuutus on seotud rehvidega. Algne Boggeri idee sai nurka visatud rahalistel kaalutlustel. Asemele tulnud kalasabade teooria vajab teadmist, kuidas toota sobiv velg ja kust saada vajalikud osad/tegijad. Loomulikult mõistliku rahaga. Kui on ideid siis andke tuld!

Teie lahkel loal, esitaksin siia veel ideid/küsimusi aruteluks. Kontsruktiivne kriitika ja head ideed on äärmiselt teretulnud ja oodatud. Niisama lahmimine ja ilkumine võiks kusagil mujal pesitseda.

Päikest:
Urmas
5038572
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Mis selle projekti eesmärk on? Kas on plaan võistlema ka minna?

Äkki keegi tõstaks selle teema ära Eputamise alla, sest tundub, et hakkab arenema terve auto ehituse jutt siit välja, mitte enam sildade sobivus.

Igaljuhul väga meeldiv, kui TR3 read tiheneksid 8)
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

tarmo kirjutas:Mis selle projekti eesmärk on? Kas on plaan võistlema ka minna?
Plaan oleks nii võistelda kui niisama metsas mütata.
tarmo kirjutas:Äkki keegi tõstaks selle teema ära Eputamise alla, sest tundub, et hakkab arenema terve auto ehituse jutt siit välja, mitte enam sildade sobivus.
Hetkel pole veel millegiga eputada, aga kui vajadus on siis miks mitte.
tarmo kirjutas:Igaljuhul väga meeldiv, kui TR3 read tiheneksid 8)
Tore oleks jah, kui karikasarja arvestust jälle peetaks. Minu andmete järgi peaks neid kolle mõni jagu kasvama kusagil garaazinurgas. Kiiruga peast lugedes sain kuus, mis on ehitamisel/ümberehitamisel.

Urmas
5038572

P.S. Ootan jätkuvalt vahekasti ja veljeideid :shock:
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Velgedega ilmselt kõige lihtsam toimetada nii, et treida välja volvo velgedest südamikud ja istutada need südamikud siis sobiva teise velje sisse. Kuulu järgi pidi isegi 15" velg volvo sillale külge mahtuma, täpsemalt ilmselt teab sellest rääkida Priit ja ehk ka kasutaja uputaja. Olen kindel, et nad soovitaks sul ka trummelpiduritest loobuda.
Velgede treimisel saab sind aidata tõenäoliselt Offroad Service.

Aga kui sa suudaks wrangleri käigukasti otsa õlikindlaks teha ja istudada sinna kardaani, siis saaksid ju kasutada suvalist eraldiseisvat vahekasti (millel muud tingimused vastavad). Nende valik peaks juba mõnevõrra laiem olema (gaz 66 või 69, usa raua omad vms).
Selle koosluse puhul peab küll arvestama sellega, et vahekast läheb rohkem põhja alla - lühikese auto puhul halb.
Nagu ma juba algul mainisin, siis on ka Toyota vahekastil esisilla väljavõte paremal. Aga külge aretamine on ilmselt sama tülikas, kui Patroli puhul.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Vahekast:
NP207
NP205
NP203

Kõik Chevy kastid ühesõnaga sobivad. Kokku saad neid ajada TH400, TH350, TH700 või nende uuemate 4 käiguste versioonidega. Kõige odavam ilmselt militaar Blazeri pealt TH700+NP205 kombo saada. Jeebu mootori istutab vaheplaadiga kasti otsa küll.
+372 5028488
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Veljed:

Kui tuleb traktori ratas, siis moogi veljel südamik välja, costom südamik tagasi.

Teen ära, kui huvi on.

Kui minu jooksu ära võtad, siis teeks lausa hea meelega. :lol:

Vahekast:

Kui keegi tooks mu kätte Wrangleri vahekasti, siis ma võiks vaadata, kas seda saaks pea alaspidi tööle panna. Minuarust peaks nagu saama...
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

a ja sillad võid söe duuningusse hooldusesse ka tuua, muu hulgas kõrvaldame ära selle vastiku simmekateprobleemi, mis kõiki vaevab.

nagunii tahad pidureid jms jama sinna, meilt leidub kõike.
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

K.Kotkas kirjutas:a ja sillad võid söe duuningusse hooldusesse ka tuua, muu hulgas kõrvaldame ära selle vastiku simmekateprobleemi, mis kõiki vaevab.

nagunii tahad pidureid jms jama sinna, meilt leidub kõike.
Äkki tutvustad seda" kõiki vaevavat" simmekate probleemi ?
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

tarmo kirjutas:Velgedega ilmselt kõige lihtsam toimetada nii, et treida välja volvo velgedest südamikud ja istutada need südamikud siis sobiva teise velje sisse..
Arusaadav, aga küsimus oligi mis see "teine velg" olema peaks. Uurisin siin juba traktori rehvide müüatelt. Traktori oma on 2k per velg mis on veidi kirves.
tarmo kirjutas:Priit ja ehk ka kasutaja uputaja. Olen kindel, et nad soovitaks sul ka trummelpiduritest loobuda.
Nad juba soovitasid! Nende kontseptsioon on, teha ümber poldivalem, ketas ja suppordid vanema Landcruiser 70 omale. Kardan, et 70 ketas on liialt väike ja poldivalem liialt nõrk sellise massi ja läbimõõduga rattale. Juba füüsika ütleb, et meetrine ratas on võimeline, sobivates tingimustes, need lähestiku asetsevad viis poldikest maha murdma. Tean, et mõistliku alternatiivi tüütutele trumlitele on leidmas teisedki Volvo silla omanikud. Ootan nende tulemi ära ja seni paarutan trumlitega. Pealegi säästis ümberehitusest loobumine hea kopika, mis praeguses seisus on äärmiselt oluline argument.
erik kirjutas:Kui tuleb traktori ratas, siis moogi veljel südamik välja, costom südamik tagasi.
Hari nüüd lolli: kas mogi velg on 20"?
erik kirjutas:Kui keegi tooks mu kätte Wrangleri vahekasti, siis ma võiks vaadata, kas seda saaks pea alaspidi tööle panna. Minuarust peaks nagu saama...
231 kasti jätmine tooks vajaduse selle nn Slip Yoke Eliminator kiti või analoogse aretise järele. Ehk siis tuleks saada lahti sellest lollakast liugmuhvi süsteemist ja minna üle standartsele pikkust muutvale kardaanile. Kiti hind on selline, et selle raha eest saaks juba mingi muu kasti otsa aretada ja jääks õlleraha ka üle.

Aga ikkagist, kuidas idee, paigaldada Volvo vahekast, tundub? Kuulujutud räägivad, et Vaiko olevat kunagi isegi midagi sellist plaaninud. Eks ennem kui mehega endaga jutule ei saa, siis ei tea ka täpsemalt.

Urmas
5038572
www.myrgel.com
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”