Dyneema materjal

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

Veiko ma arvean, et sa selle pesemisega just keeradki nööri tuksi. Pesu ajal see liiv seal sööbki su nööri, viskad koos liiva ja muu jamaga ta pesumasinasse. Seega ma olen päris kindel, et see pesemine keerab sul selle nööri kiiremini tuksi kui mitte pesemine.

Priit
Qkulgur
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Pesed käte vahel, voolava vee all, lükates kiude omavahel laiali. Ainult nii saab nööri puhtaks. Pesumasinaga mitte.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Targutaks ka natuke, need Dextron plussid ja Dyneema 75'd ja mistahes kellegi kolmanda tootja veel ägedam nöör on tehtud kõik samast materjalist. Tegu on sisluliselt 75 % kevlariga(sellest ka laiend 75)
Kuna aga kevlar on täielik "pask" UV kohapealt siis puhtast kevlarist tehtud nöör ei kesta ka kõige parema tahtmise juures üle aasta, pulber jääb järgi.
Sestap on ülejäänud 25 % niiöelda muud sidusained ja immutus komponendid. Lisaks veel kõige tugevamad on Hallid köied, kuna seal on kõige vähem kasutanud tootja sidusaineid, ning üritanud töödelda muul viisil kevlarit vastupidavaks. seega kui kasutate halli köit, siis kindlasti sukk ümber. Teiseks on kevlar oluliselt nõrgem teravale ristlõikele kui näiteks polyester, polyamiid jne jne sestap soovitatakse kasutada raudselt halli köie ümber sukka.... on täiesti olemas ja saadaval. sukk on ca 1,4-1,6mm paks, annab köiele väikese lisatugevuse ning on pestav ja vahetatav.
Värviliste köite juures on pandud rõhku ilmastikukindlusele , ning need on jällegi nõrgemad.
ka koormustest, pahatihti antakse need eri tootjatel erinevalt, on brakepoint ja work load, need on kaks eri asja, keegi ei luba köiega millel on purunemise punkt 10 tonni töötada päevast päeva 9500 kiloga. seega selle erinevus on vähemalt 30 %.
Mitte et ma midagi pakkuda tahaks, vaid lihtsalt natuke mulli jätkuks.
Üleüldse, kui aus olla on nööri bisniss meetrina üks kehv äri, sest 100 meetrisest rullist ostavad omale 3 venda 30 meetrit ja kogu kasum jääb sinna viimasesse 10'sse meetrisse mida mitte keegi ei taha
:lol:
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Kas see värv midagi ka näitab?
Ma saan pakkuda ühe ja sama andmetega nööri, mida on nii kollast, neoonkollast, rohelist, musta, sinist, punast ja halli. Antud juhul on see pigem bling-bling küsimus AmSteeli puhul.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Üldiselt (justnimelt üldiselt, kuna mõni tootja võib siiski ka teha omale värvide järgse edetabeli, kuid sellist rusikareeglit ei ole) ei näita paljas värvus midagi.. just nimelt pigem tegu "Bling-Bling" teemaga.... aga jah, kui hakata järge ajama, siis sisuliselt kõik värvust omavad köied on tiba väiksema purunemise punktiga. Kuid samas vintsi köieks paremad kui suuremat tõmbetugevust omav hallikas võimalikult vähese "lisandiga" kevlar just tänu oma UV taluvusele ja nühkimiskindlusele.

Erinevad otsad merepeal on ka saadaval üsna erineva mustri ja värvusega omamata sealjuures mitte mingit muud vahet. Seal pigem küsimus selles, et oleks mugav seal pusas orjenteeruda. Üsna paha kui sul pautimisel otsad sassi lähevad :)
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Võin ka pakkuda Dyneema halli värvi köit 6mm ja 8mm.

siin teema:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?p=101667#101667

rommi
5078372
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
srock
True Off Roader!

Postitus Postitas srock »

rommi kirjutas:Võin ka pakkuda Dyneema halli värvi köit 6mm ja 8mm.

siin teema:
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?p=101667#101667

rommi
5078372
No aga seal sul kirjas ,et never pesumasinaga mitte pesta ,aga metsas pesed ju seda mudavees või mida iganes ,mis see siis vett ei talu ve :roll:
Team Mudarakett TR-3 ** 51 91 41 41 Rene
Sitaks offroadi aastast 2008
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

srock kirjutas: No aga seal sul kirjas ,et never pesumasinaga mitte pesta ,aga metsas pesed ju seda mudavees või mida iganes ,mis see siis vett ei talu ve :roll:
No vett ikka talub aga pesumasinas pesemine lihtsalt vähendab eluiga, kuna peseb välja UV keemia.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”