Kes teeks projekti

Teeme biznist? Plekk sulle kurgid mulle ja kurgivesi kolmandele. Igasugune muu biznez jutt, mis ei sobi ei Müügi ega Ostu alla või on muud pidi hämara taustaga.

Moderaatorid: jr, boob, Moderators

Kasutaja avatar
Taavi2101
Fitting 38"

Postitus Postitas Taavi2101 »

Ma arvan, et kõige lihtsam, mine valda ja küsi valla arhitekti käest.
Mina tegin nii.
Mailisin valla arhitektile oma soovist ehitada garaaš 8x8m ja seest ca4m kõrge.
Vastuseks saatis kohalik arhitekt, et kuni 60 ruutu, siis piisab oma eskiis joonisest, et saada mingine nägemus, kuidas hakkab uus ehitis välja nägema.
Saatis veel maksimum katuseharja kõrguse ja kauguse lähimast hoonest.
Paberile asi joonistatud koos lähimate hoonetega, läksin sellega valda ja seal vaadati see üle.
Vastuseks sain kirjaliku nõusoleku väikeehitise ehitamiseks.
Seda eelnevat tegin kuna korra olen saanud kõrvetada omavolilise ehitise ehitamisega :D
Kasutaja avatar
weix2
Fitting 44"

Postitus Postitas weix2 »

Taavi2101 kirjutas:Ma arvan, et kõige lihtsam, mine valda ja küsi valla arhitekti käest.
Mina tegin nii.
Mailisin valla arhitektile oma soovist ehitada garaaš 8x8m ja seest ca4m kõrge.
Vastuseks saatis kohalik arhitekt, et kuni 60 ruutu, siis piisab oma eskiis joonisest, et saada mingine nägemus, kuidas hakkab uus ehitis välja nägema.
Saatis veel maksimum katuseharja kõrguse ja kauguse lähimast hoonest.
Paberile asi joonistatud koos lähimate hoonetega, läksin sellega valda ja seal vaadati see üle.
Vastuseks sain kirjaliku nõusoleku väikeehitise ehitamiseks.
Seda eelnevat tegin kuna korra olen saanud kõrvetada omavolilise ehitise ehitamisega :D
Ja vahet pole kas teed kivist või puidust? Ehk kas tugeva betoon vundamendi peale või nii ytelda postidele peaasi et ei yletaks 60 ruutu ja etteantud harjakõrgust ja teatud kaugust teistest hoonetest?
Veiko Aart 51 kaksüks 740
Offroad is better road than bad road!
Asjaarmastajad 179
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Pöördu kohalikku omavalitsusse, arhitekti juurde ja räägi oma lugu ära. Nagu sulle soovitati. Juhul muidugi, kui su kinnistul ei ole kitsendusi, mis legaalse tee välistaks.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

rommi kirjutas:karu... no offence, ma targutan ka sekka kui tohib!
esiteks - mitte arhitekti allkirja pole vaja, vaid projekteerija oma, tema on see kes vastutab selle eest, et see garaazh lume raskuse all sulle ja su sõpradele auto ehitamise ajal pähe ei kukuks. Rommi
Rommi, vaidlen vastu, rääkides üldehitusest siis minuteada vaja ei ole ühtegi allkirja kui sa teatud piirangutest üle ei lähe(näiteks kui silded ei ole üle kuue meetri jne, ühesõnaga kus pole vaja juba tugevusarvutusi). Mina enda majale võtsin just nimelt arhitekti allkirja kui ta oli kõik üle vaadanud, kuigi projekteerisin ise. Teise maja joonistele, seletuskirjadele jne kirjutasin ise alla (enda kindluse mõttes lasin muidugi üle vaadata spetsialistidel) aga mida ma tahan öelda, oma maja võib projekteerida ja ehitada ise, vastutus jääb ka siis sulle ehk kui sa tead mida sa teed siis saab küll.
rommi kirjutas:Teine asi, et mis nõudeid sa silmas pidasid - kas seaduseid või joonise vormistamist?Rommi
Reegleid kuidas tuleb kogu projekt vormistada mitte ainult arhitektuursed või teostusjoonised.
rommi kirjutas: Vormistamise jaoks sobib tõesti mingi suvaline demojoonis. Paraku aga ehitusseadused on riigiti erinevad ja suvalise programmi demojoonis ei pruugi sul ehitusnõuetele midagi nii vastav saada (vbl chief architect vastab eesti ehitusseadustikule - ma ei tea ausalt)
Sul õigus, sellepärast tulebki muganda vajadustele sobivaks.
rommi kirjutas: Kokkuvõttes võib öelda, et sul on projekteerimise alal annet ja oled saanud nende asjadega hakkama. Tubli! Aga kõigil pole ja mõni asjatundja võiks ju korra pilgu peale visata. Eestis on häid tegijaid küll, ehitamine veres vist.
Projekteerija allkiri maksab, sest see sisaldab ka vastutust. Kui hiljem mingi jama on, siis põrnitsevad kõik ju tema poole, sellepärast ka vastav hind. Väiksematel hoonetel allkirja nõue puudub aga sellegipoolest peab ehitama nii, et tuulega minema ei lendaks ja lumega kokku ei vajuks. Muidu on sul mõte õige, raha peab lugema raskel ajal ja ma üritasin pigem "kaasa" rääkida, mitte "vastu" :)
targutatud,
Rommi
Rommi, sul üldiselt õigus aga teemaalgataja küsimus oli 'kes joonistaks garaaži projekti selliselt, et see rahuldaks meie riigiorganeid' ehk nagu ma aru saan siis teemaalgataja ehitab ikka ise oma garaaži ja vastutab ka ise oma ehituse eest, vajab aga ainult jooniseid.
Tel 56224693
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

Esimese hooga tasub KOV kodulehel käia, kus peaks olema ka dokumendid, mis reguleerivad antud valdkonda.
Võid muidugi kohe ka ehitusnõunikult audientsi paluda ja küsida, millised dokumendid,.joonised,... on vajalikud.
Väikeehitise (limiteeritud ehitusalune pind ja kõrgus) puhul tegin mina taotluse, joonestasin mõned eskiisid, maksin riigilõivu. Erandina taheti saada asendiplaani geoalusel, kuna tegemist oli veekoguäärse alaga.
Kõik... järgmisel volikogu istungil vaadati asi läbi ja anti nn. suuline ehitusluba.
gaz fs 1
Mihkel89
Rock Crawler

Postitus Postitas Mihkel89 »

Helista numbril 50 13 164 Aivar ja ta võib selle joonise ära teha. Ütle et numbri said Mihkli käest.
53 43 93 47 Mihkel
Nissan Patrol 3.3 D
france
Rookie

Postitus Postitas france »

Huvitaks ennastki selline asi! Kas oleks kedagi kes teeks mulle joonised. Endal pilt silmade ees mis ja kuidas, kui puuduvad teadmised, et see paberile panna. Garaazi mõõtudeks 18*10m. Kas oleks kedagi kes viitsiks mässata mingi tasu eest?
Kasutaja avatar
marxkoll
Rock Crawler

Postitus Postitas marxkoll »

Helista homme!
56633834
Isehakanud loodusesõber!!! Mees kes ei karda väljakutseid!!!
Margus +37256633834
lukas
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas lukas »

al kirjutas:
karli kirjutas:Tuleb alevisse enda hoovi. Põhja mõõt 10*7 m. Ühe katuse alla peab mahtuma nö. soe garaaz ja katusealune pere teisele autole.
Seaduses on punkt, mis ütleb, et abihoone, alla 64m2 ehitusaluse pinnaga, nõuab ainult eskiisprojekti, (ja ei mingit arhitekti allkirja), ehk siis Google sketch-up peaks enam kui küll olema, kui natukene ruutmeetrites järele annad.
See maagiline piir on 60m2, mitte 64. Kuni 60 m2 ehitusaluse pinnaga ja kuni 5 m kõrgune hoone on väikeehitis ja omavalitsus annab selle püstitamiseks kirjaliku nõusoleku. Sellist ehitist võib ise projekteerida, kuid olenevalt omavalitsusest võivad nad nõuda sellele projektile kooskõlastust näiteks päästekeskusega. Piisab tõesti eskiisprojektist. Ma teeks nii, et kogemata kukuks välja lihtsalt 10m2 suurem hoone. Keegi seda garaazi lindiga sul mõõtma ei tule sinna. Või siis teeks ausalt ilusti 60m2.
Soovitan seda sellepärast, et kui ei ole enam tegu väikeehitisega, siis ehitada seda garaazi enam ise ei või. Samuti tuleb palgata omanikujärelevalve, koostada korralik ehituse dokumentatsioon jne. Ise võib ehitada enda tarbeks ainult üksikelamut, suvilat, aiamaja, taluhoonet või väikeehitist.
2x outlander (mitsubishi ja can-am)
Kasutaja avatar
Taavi2101
Fitting 38"

Postitus Postitas Taavi2101 »

lukas kirjutas:
al kirjutas:
karli kirjutas:Tuleb alevisse enda hoovi. Põhja mõõt 10*7 m. Ühe katuse alla peab mahtuma nö. soe garaaz ja katusealune pere teisele autole.
Seaduses on punkt, mis ütleb, et abihoone, alla 64m2 ehitusaluse pinnaga, nõuab ainult eskiisprojekti, (ja ei mingit arhitekti allkirja), ehk siis Google sketch-up peaks enam kui küll olema, kui natukene ruutmeetrites järele annad.
See maagiline piir on 60m2, mitte 64. Kuni 60 m2 ehitusaluse pinnaga ja kuni 5 m kõrgune hoone on väikeehitis ja omavalitsus annab selle püstitamiseks kirjaliku nõusoleku. Sellist ehitist võib ise projekteerida, kuid olenevalt omavalitsusest võivad nad nõuda sellele projektile kooskõlastust näiteks päästekeskusega. Piisab tõesti eskiisprojektist. Ma teeks nii, et kogemata kukuks välja lihtsalt 10m2 suurem hoone. Keegi seda garaazi lindiga sul mõõtma ei tule sinna. Või siis teeks ausalt ilusti 60m2.
Soovitan seda sellepärast, et kui ei ole enam tegu väikeehitisega, siis ehitada seda garaazi enam ise ei või. Samuti tuleb palgata omanikujärelevalve, koostada korralik ehituse dokumentatsioon jne. Ise võib ehitada enda tarbeks ainult üksikelamut, suvilat, aiamaja, taluhoonet või väikeehitist.
Algul taotled väikeehitise ehitamiseks loa.
Lased aastakese mööda ja poogid sinna külge veel midagi ja keegi ei kobise.
Võid muidugi minna valda kah ja taodelda selleks luba, aga kas nad ka selle annavad.
Maaamet pidi mingi iga kahe aasta tagant tegema aerofotod ja nende järgi vallast uurima kas on
antud ehitusluba isegi väikeehitiste jaoks.See viimane on kuskil kõrva jäänd.
Mul endal üks aasta oli maaameti lehel ka puuriit märgitud kontuuriga, mida mõne aasta pärast enam polnud.
france
Rookie

Postitus Postitas france »

france kirjutas:Huvitaks ennastki selline asi! Kas oleks kedagi kes teeks mulle joonised. Endal pilt silmade ees mis ja kuidas, kui puuduvad teadmised, et see paberile panna. Garaazi mõõtudeks 18*10m. Kas oleks kedagi kes viitsiks mässata mingi tasu eest?
ikka ootan kedagi kes koostaks projekti! Ise hetkel rootsis, kuid saan paintis mingi joonise teha ja võin ka krundi plaani anda asendi jaoks. Asjaga natuke kiire! kuna vaja ehitusloa taotlus sisse anda!
heeringas
Rock Crawler

Postitus Postitas heeringas »

Äkki keegi aitab ka elektri projektiga?
Tegelikult siis ainult paneb enda nime olemasolevale alla.
Asjaga suht kiire.
HEIKER OÜ
5057572 Heiki
heeringa@hot.ee
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

france kirjutas:
france kirjutas:Huvitaks ennastki selline asi! Kas oleks kedagi kes teeks mulle joonised. Endal pilt silmade ees mis ja kuidas, kui puuduvad teadmised, et see paberile panna. Garaazi mõõtudeks 18*10m. Kas oleks kedagi kes viitsiks mässata mingi tasu eest?
ikka ootan kedagi kes koostaks projekti! Ise hetkel rootsis, kuid saan paintis mingi joonise teha ja võin ka krundi plaani anda asendi jaoks. Asjaga natuke kiire! kuna vaja ehitusloa taotlus sisse anda!
Projekt kui selline ei koosne ainult arhitektuursest joonisest, seal on ka seletuskiri, kooskõlastused jne ehk võta ette mingi projekt ja tee põhimõtteliselt järgi, arhitektuurse joonise võin ma sulle teha, kirjuta ps kui oled huvitatud.
Tel 56224693
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Otsin Pärnus arhidekti, soov raeküla elamule osalist väikest juurdeehitust teha, ehitada lubatakse. Samas peab arhidekt teadma kuidas konkreetselt Pärnu linnavalitsuses asju ajada. Saata PS või tel. 5263877
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

heeringas kirjutas:Äkki keegi aitab ka elektri projektiga?
Tegelikult siis ainult paneb enda nime olemasolevale alla.
Asjaga suht kiire.
Kui asjaga on väga kiire, siis kardan ,et ei jõua aidata aga kui on asjaga veel aega, siis saab ehk hakkama.
Pilt
Vasta

Mine “Bizniz”