Mul on vaja teist masinat, mis suudaks läbida igal ajal ja iga ilmaga ca. 100m üliväikese nurgaga tõusu + 700m kruusateed (mida talvel lükatakse heal juhul korra ööpäevas) ning 4 km metsavahe-asfaltteed (mida lükatakse vähemalt korra ööpäevas). Edasi on juba suur trass (kus ka praegune 1wd väga hästi hakkama saab) - sellega pole siiani mingeid probleeme olnud. Masin peab käivituma ka -30-ga ning lihtsalt toimima talve jooksul see max 2 nädalat, millal seda vaja on.
Arutelu algas üldse mootorsaaniga - kuid olen päris veendunud korraliku neliveoga saab ka antud oludes hakkama. Hinnapiiri otseselt ei ole, kuid kuna see saab olema nn. teine auto, siis üle 3000 EUR ei tahaks sinna alla esialgu panna. Auto 24 on müügil 16 erinevat cherokeed, mis antud tingimustele vastavad.
Foorumist on siiani väga palju kasu olnud - olen jõudnud konkreetsele järeldusele: Jeep Cherokee, bensukas ja mitte-231 vahekastiga on see, mida vaja. Nüüd aga on mõned täpsustavad küsimused, millele ma ammendavat vastust leidnud ei ole:
1. millist aastakäiku eelistada? 1989-1998 antakse valida. Loogika üleb, et mida vanem, seda vähem asju on, mis võivad rikki minna (elektroonika).
2. Cherokee vs Grand Cherokee - kas läbivuse mõttes (just lumes) on mingit vahet?
3. Kas eelistada 4.0 või 5.2? 4.0 on väidetavalt pommikindel - aga milline nendest? kas 136kw, 135kw, 130kw, 126kw? Läbisõit saab olema väike (siis kui teise autoga liikuma ei saa + mõned "pühapäevasõidud") ja jalanumber on päris suur - seega kütusekulu osas eriti sente lugema ei hakka - peaasi, et viib punktist a punkti b. V8-l on muidugi ka teisi häid omadusi mis võivad panna selle kasuks otustama
4. Talverehvid - Kas on vajadust vaadata mingisuguseid spetsiaalseid rehve (kõrgemaid/kitsamaid vmt) või sobivad tavalised talvekad? või üldse at? Ketid plaanis nagunii osta - sest viimased talved on olnud päris "huvitavad"