Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Oluline on ka materjal, mitte vaid paksus. Tavaline Al plaat on mõtetu. AlMg3 juba on tugev ja parim oleks T16d, mille kõvadus on võrreldav teraslehega. Need siis Vene materjalide margid, müüjaks Enimor.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
erik kirjutas:Oluline on ka materjal, mitte vaid paksus. Tavaline Al plaat on mõtetu. AlMg3 juba on tugev ja parim oleks T16d, mille kõvadus on võrreldav teraslehega. Need siis Vene materjalide margid, müüjaks Enimor.
Vabandust lolli küsimuse pärast..., aga kas nende (tugevamate) materjalide painutamisel võib tulla probleeme? (pean silmas näiteks mõranemist?)
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Käisin poes uurimas....põhimõtteliselt on suhteliselt soodne kraam.....1x2m 3mm magneesiumiga leht maksab ca.600.- koos käibega.
Minu meelest suht hea hind.
Homme ostan ära ja hakkan asjaga tegelema.
Ma olen igasugu asju teinud (karterikaitset veel mitte) mustast plastikust, seda on saada kuni 30mm paksuste plaatidena. Väga tugev materjal iseenesest, kasutatakse igasugu mahutite valmistamisel.
no polüpropüleen ja polüetüleen plaate on mul tänu töö eripäradele saada enda tarbeks küll aga nendega ongi ju see probleem , et kui ma alumiiniumiga raiskan 3mm + vahe karteri ja plaadi vahele siis plastiga kaotan lisaks veel mõned sentimeetrid kliirensist.
Veel üks küsimus võhikult...
mil moel oleks targem teha vahetalale kinnitus-nurgad põhjakaitsmele? Kas keevitada metallist nurgad või puurida augud läbi tala (ees sõltumatu vedrutus) ja panna poldiga (alumiinium) nurgad?
Ette tänades,
Andres
edit: parandasin juttu veidi selgemaks... loodetavasti.
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel
Sai soetatud 3mm nn. "turalumiinium" alumiiniumleht 1x2m hinnaga 895 (koos km.) ja ka reduktori ja karteri alla paigaldatud juba. Eks maastikul näha ole aga ise olen küll skeptiline - minu meelest on 3mm ikka vähe.....kuidagi vedel on kogu see plaat kui sinna kasvõi jalaga pauk panna.....
Bensiinipaagile ja torudele eest taha ka veel ehitada, siis võib proovima minna.