X-trail 2009

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
karumees
Rookie

X-trail 2009

Postitus Postitas karumees »

Tere,

kuna kinnisideeks on saanud 2. gen. x-trail (diisel, automaat), siis on silma jäänud see isend http://www.auto24.ee/used/1941767
Kas siin leidub kedagi, kes on antud masinat vaatamas käinud ? Oleksin tänulik, kui saaksite paari lausega kirjeldada, mis mulje jäi.

Asub see masin Tartus Sepa Autopoe platsil. Ise olen paarsada kilomeetrit eemal ning mõtlen, kas selle konkreetse müüja platsi tasub üldse külastada? Ehk peaks hoopis kuskilt mujalt vaatama...

Tänud
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Re: X-trail 2009

Postitus Postitas LauriJ »

Minuteada peaks üks aktiivne offroader ja foorumikasutaja lähedalt seotud selle autopoega. Kunagi, kui MTA alustas oma "tünnitegemise" reide, siis mälujärgi oli see autoaed ainuke, mis kohe esimesel korral läbis kontrolli puhtalt. Arvan, et võid lähemalt vaatama minna küll seda pilli.
Kasutaja avatar
ahto42
Rock Crawler

Postitus Postitas ahto42 »

Müüjaks eraisik, on kuulutusel kirjas.
Üldiselt on selle mudeliga nii, et kui uurides UK foorumit, siis peaks suht murevaba mudel olema. Eks ikka mõnel ABS, kett, EGR, ja tahmafilteri probleemid. Aga need ei ole massilised. Veermiku ja pidureid tuleb igal masinal mõnikord remontida/hooldada. Sellel on ka sharniir eraldi vahetatav, vanal vaid koos alum. õõtsaga. Mootoris on eraldi veepump turbo jahutamiseks, mis jääb mõnikord tööle ka pärast mootori seiskumist. Karterisse läheb 8L õli, mis on päris hea kogus 2L mootori kohta.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne.
http://www.serve.ee
Kasutaja avatar
IndrekS
Mudder

Postitus Postitas IndrekS »

Ahto jutt õige.

Ise olen nüüd 2 (või juba 3....ei mäleta) aastat pidanud.

Esimese rattalaagri eluiga on kuskile 150 000 + kanti. Ma enda omal vahetasin mõlemad korraga ära, kuigi vaid üks ulus (hiljem selgus et õige otsus, teine oli läbi, aga veel ei ulunud) 100.-/tk SKF. vahetus lihtne, koos rummuga tulevad.
Stabika kondid lähevad nii 50 000 km peale. Jupid on odavad (15-20.-) ja vahetus lihtne. Endal vahetasin autot tõstmata.
Keti mure on harv asi. Paar juhust UK ja AU foorumite peale. Õnneks on seda mootorit lademetes saada (Renault), kui kett peaks järgi andma. Remontida ei tasu. Tahmafilter toimetab siiani edukalt (läbisõit 200k kanti). Kord kuus põletab ennast ja jälle mureta.
Enda autol lasin aju üle kirjutada (Jõujaam) ja EGR välja progeda. Füüsilise plaadi sain UK eBayst 5.-. Nüüd on jõudu vähemalt sama palju kui manuaalkastiga X-trailil u 130+ kw ja väänet kah piisavalt u 400nm. Kütust läheb trassil u 5.7-6, Tallinnas u 9.
Pidurikolvid jäävad mingi aeg kinni. Lihtsalt rooste hakkab otsast närima. Vahetus lihtne ja kolvikomplekt koos tihenditega u 15 EUR. Ees vedrustuses on ainus kuluasi see õõts koos kahe puksi ja šarniiriga. Järelturult on kõike pukse eraldi saada. Reeglina läheb läbi suur õõtsa kinnituspuks ja šarniir. Ise ei näi mõtet pukse eraldi vahetada, kuna just ostsin 2 uut õõtsa Avaldist 80.- eest/paar. Vahetus taas lihtne, hoovist teostatav tungi ja padrunikomplektiga.
Õli läheb jah palju, kuid välp on pikk kah.

Muud nagu ei teagi. Võrreldes teiste sarnaste asjadega (Rav4, CRV, forester, Outlander vms on X-Trail väga vaikne ja mahukas. Istmed klapivad ennast siledaks 180x110 plaadiks. Olen pagassis 183 cm kõrge külmiku poest koju toonud nii et kõik uksed ja luugid kinni, olen kahekesi autos maganud reisu peal (ja väga mugavasti). Sellist asja teiste väiksemate linnakatega ei tee.
X-Trail T31
dCi automaat
Pedders tòste
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”