Trimmer/Rohulõikur
Moderaator: Moderators
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Trimmer/Rohulõikur
Kuna olemasolev mänguasja moodi murutrimmer ei rahulda vajadusi, siis oleks vaja masinat mis lisaks aia ja ehitiste äärst heina/umbrohu eemldamisle suudaks ka 3-4 nädalat üle kasvanud tihedast murust läbi murda ning vahel pikemat heina probleemidteta maha võtta.
Ilmselt vaja riistapuud millega oleks kaasas nii trimmipea kui rohu- ja (võsa)tera.
Maalapp mida hooldan on ~0,5 ha. Suurem osa muruniitjaga kuid aegajalt kui ei õnnestu iga nädal niita tuleb pool sellest (kiirema kasuvaga kohad) ka trimmeriga üle käia. Lisks äärealade ja maanteelt sissesõidutee hooldus.
Millise võimsusega ja millist mudeleit valida? Kas peaks taas Stihli poole vaatama?
Ilmselt vaja riistapuud millega oleks kaasas nii trimmipea kui rohu- ja (võsa)tera.
Maalapp mida hooldan on ~0,5 ha. Suurem osa muruniitjaga kuid aegajalt kui ei õnnestu iga nädal niita tuleb pool sellest (kiirema kasuvaga kohad) ka trimmeriga üle käia. Lisks äärealade ja maanteelt sissesõidutee hooldus.
Millise võimsusega ja millist mudeleit valida? Kas peaks taas Stihli poole vaatama?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- TiitR
- I live off from the mud
Re: Trimmer/Rohulõikur
Ma just hiljuti soetasin omale Stihl FS55 ja olen rahul, jõudu on, samuti käib otsa rohulõikur/tera (lasin ka jahimaja ümbert põlvini kasvanud heina nii mis mühises (jõhviga))
. Sellel oli meie Tartu Saemeistris ka soodukas http://saemeister.ee/murutrimmerid/stihl-fs55.html

- isakene
- I know how to fix stuff
Kui vihast sitket heina vaja aegajalt lõigata, vajad juba võsalõikaja mõõtu riistapuud. Trimmer on ikkagi puudeümbruse ja aiaservade kõpitsemiseks, ülekasvanud heina niitmiseks on jõudu vaat et rohkem vaja kui võsalõikuseks. Ise niidan maja ümber ka suuremaid lapikesi Stihl FC 250-ga, jõudu küll kusagilt otsast üle ei jää, pigem tuleb puudu. Korra proovisin ka Husqvarna 355, no oli hoopis teine tunne
Lühidalt, 0,5 on juba piisav suurus, et mänguasjaga mitte narrima minna. Tööriist algab alates 45cm3. Kui ise uuesti peaksin poodi minema, võtaksin jämeda jõhviga pea ja alates 53cm3. Markidest kas Stihl või mõni rootslane, (husqvarna, jonsered, partner) vahet ei ole, vaata mis rohkem meeldib ja kes parema pakkumise teeb.

Lühidalt, 0,5 on juba piisav suurus, et mänguasjaga mitte narrima minna. Tööriist algab alates 45cm3. Kui ise uuesti peaksin poodi minema, võtaksin jämeda jõhviga pea ja alates 53cm3. Markidest kas Stihl või mõni rootslane, (husqvarna, jonsered, partner) vahet ei ole, vaata mis rohkem meeldib ja kes parema pakkumise teeb.
Viimati muutis isakene, E Juun 11, 2012 11:30 am, muudetud 1 kord kokku.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Ma üldse ei jobutaks ja soetaks 460 stihli. Rootslased on odavamad, aga mitte inimlikud-tean
- isakene
- I know how to fix stuff
See kehtib nende meeste kohta, kes päevast päeva rakmetes elavad. Kui reaalset tööaega tuleb paar nädalat aastas, siis see näitaja pole vast nii oluline.JaanusLI kirjutas:Rootslased on odavamad, aga mitte inimlikud-tean
Ja seda olen ma mitmelt poolt kuulnud, et husq rakmed pidid stihli omadest märksa inimlikumad olema, aga husq pidi rohkem kütust sööma ja lagunema. Aga need on siiski arvamused profikasutajatelt profikasutajatele.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Mul juhtus see õnnestus,et muruniitja lagunes ära (sõitsin tera kivise puruks pikas rohus) ja juba enne oli 2 nädalat niitmata. Seega jäi niitmisesse 3+ nädalat paus sisse. Tavalise plastktrimmeriga õnnestus egainimlike pingutuste ja surmani väsinuna raiuda vaid veidi hõredama kõrrega kohtades kõrget niitu.
See nädalavahetus sain laenuks ühe võimsama riitsapuu millel jäme jõhv ja võimsam mpootor, kuid tihedast üle kasvanud murust ei saanud seegi hästi jagu (oleks lõiketeraja vist vaja olnud). Võttis ikka hinge päris kinni masinal.
Sellest plastikust mänguasjast on juba ammu siiber ning seega mõte üks asjalik töövahend hankida, mis saranstes olukordades hätta ei jätaks.
Ka 500EUR ümbruses saaks midagi mõistliku või peaks hinnlage tõstma?
See nädalavahetus sain laenuks ühe võimsama riitsapuu millel jäme jõhv ja võimsam mpootor, kuid tihedast üle kasvanud murust ei saanud seegi hästi jagu (oleks lõiketeraja vist vaja olnud). Võttis ikka hinge päris kinni masinal.
Sellest plastikust mänguasjast on juba ammu siiber ning seega mõte üks asjalik töövahend hankida, mis saranstes olukordades hätta ei jätaks.
Ka 500EUR ümbruses saaks midagi mõistliku või peaks hinnlage tõstma?
-
- Fitting 38"
- Kontakt:
Nii uskumatu, kui see pole, on mul Ryobi trimmer aastaid vastu pidanud. Sai ostetud kõikseesimene mudel, millel oli "lenksud" ja sirge võll. Hinda ei mäleta.
http://xn--triistapood-rfba.ee/index.ph ... duct_id=62
Miski selline siis. Aga kui ikka pro Stihl, omal ajal sinna 10 000 kanti hinnaga kõrvale panna siis
http://xn--triistapood-rfba.ee/index.ph ... duct_id=62
Miski selline siis. Aga kui ikka pro Stihl, omal ajal sinna 10 000 kanti hinnaga kõrvale panna siis

Ex: LR DISCO I
EX: Subaru Outback
Ex:Subaru Outback 2105
Ex:Subaru Forester XT 2016
Subaru Outback 2019
Nissan Patrol Y61 2004-
Chevy K1500
Cadillac Escalade ESV
http://reinufoto.wordpress.com/
EX: Subaru Outback
Ex:Subaru Outback 2105
Ex:Subaru Forester XT 2016
Subaru Outback 2019
Nissan Patrol Y61 2004-
Chevy K1500
Cadillac Escalade ESV
http://reinufoto.wordpress.com/
7 hooaeg fs 450 ja mida vahetama oleme pidand on sidurivedrusi ja vändalaagreid ja hõredaks pole kuskilt otsast nad jäänd. Traksidelt eelistan stihle ka! husq omad on pooled rihmad kummist ja ei jõua neid õmmelda ja lappida
husq traksidel ka see konks pehmem, 4 kuuga üle poole ära kulund 

-
Ülekasvanud heina korral tuleb vahet teha tera (jõhvi) tööl ja mootori võimekusel. Loomulikult on suurem parem, kuid janusem ja raskem ka.
Ümara ristlõikega jõhviga jäädki nüsima...
Minul on pruukida Dolmar 4510. Üldiselt olen rahul - jõudu on ja janu on talutav. Aga ei ole rahul koostekvaliteediga... Tõsi, ma eeldasin suurest kubatuurist ja profiriista hinnast ka vastavat vastupidavust. Aga tuli välja, et peale 20 paagitäit hülsi kõrvalt katkev gaasitross on kulumaterjal ja garantii alla ei käi. Ma siis lekkivat besiinipaagi läbiviiku ei hakanud üldse sinna pakkumagi - niikuinii olen nende arvates vähemalt hapet tankinud...
Natuke sitt maitse jäi suhu Makservi tegemistest. Aga eks ilmselt oli viga ka minus - ikkagi eelviimane Konekesko müüdud S-D Eestis.
Niitmiseks kasutan Oregoni Flexiblade. Automaatsöötega trimmipeasid vedas see loom mul 3 puruks enne, kui taipasin mootorile vastavat niiduaparaati pruukima hakata... Konkreetselt mõranesid (eks ma muidugi pruukisin neid natuke hooletult ka kivide vahel).
Praegu olen Flexiga niitnud 4 aastat, niidetavat koguneb nii paari hektari jagu. Enamus puju, värske pajuvõsa, sekka heina. 3,5 mm jõhv on lahja (kiviserv või puutüvi tõmbab enda vastu ja jõhv katkeb ketta kõrvalt), kuid 4 on täitsa pruugitav. Paha on see, et konkreetse aparaadi tarvis ei ole õiget katet... Uuemate tarvis on olemas.
Võsanuga on hea asi, kuid ei talu kivides niitmist. Flex on kohe selle järel, kuid eks jõhvi ikka kulub (iga laadimisega viskad 3+ cm minema...). Ümara tamiiliga automaatpea on hea, kuid suure võimsusega mootorid kipuvad need puruks vedama.
Kui mina täna peaks sama asja valima, võtaks prooviks Stihli ja rootslase - need on nii erinevad asjad. Tunnike tööd teeb kohe selgeks, kas iseloom (ja valjaste konstellatsioon suhtes areneva õllekõhuga) ikka sobivad... Tõsi, profitasemel asja 500 eest ei saa. Dolmaril ei ole Eestis korralikku esindajat ja uut asja ei julgeks osta...
Alla 35 kuubiku muidugi heina sees ei näri - füüsikaseaduste vastu ei saa. Või õigemini, närib küll, kuid hästi vaikselt peab ette andma. Mina oma 45 kuubiku ja Flexiga võin korraga ette võtta 25 cm sügavuse kaare (kuigi lõpuks kipub pööre langema - ikkagi korralik sületäis heina jõhvi peal...) ja liigutada ikka mõnuga.
Naabrimehe 30kuubikuline Jons igatahes samasuguse heina sees on kordades aeglasem. Aga kütust tal ka ei kulu...
Ümara ristlõikega jõhviga jäädki nüsima...

Minul on pruukida Dolmar 4510. Üldiselt olen rahul - jõudu on ja janu on talutav. Aga ei ole rahul koostekvaliteediga... Tõsi, ma eeldasin suurest kubatuurist ja profiriista hinnast ka vastavat vastupidavust. Aga tuli välja, et peale 20 paagitäit hülsi kõrvalt katkev gaasitross on kulumaterjal ja garantii alla ei käi. Ma siis lekkivat besiinipaagi läbiviiku ei hakanud üldse sinna pakkumagi - niikuinii olen nende arvates vähemalt hapet tankinud...
Natuke sitt maitse jäi suhu Makservi tegemistest. Aga eks ilmselt oli viga ka minus - ikkagi eelviimane Konekesko müüdud S-D Eestis.
Niitmiseks kasutan Oregoni Flexiblade. Automaatsöötega trimmipeasid vedas see loom mul 3 puruks enne, kui taipasin mootorile vastavat niiduaparaati pruukima hakata... Konkreetselt mõranesid (eks ma muidugi pruukisin neid natuke hooletult ka kivide vahel).
Praegu olen Flexiga niitnud 4 aastat, niidetavat koguneb nii paari hektari jagu. Enamus puju, värske pajuvõsa, sekka heina. 3,5 mm jõhv on lahja (kiviserv või puutüvi tõmbab enda vastu ja jõhv katkeb ketta kõrvalt), kuid 4 on täitsa pruugitav. Paha on see, et konkreetse aparaadi tarvis ei ole õiget katet... Uuemate tarvis on olemas.
Võsanuga on hea asi, kuid ei talu kivides niitmist. Flex on kohe selle järel, kuid eks jõhvi ikka kulub (iga laadimisega viskad 3+ cm minema...). Ümara tamiiliga automaatpea on hea, kuid suure võimsusega mootorid kipuvad need puruks vedama.
Kui mina täna peaks sama asja valima, võtaks prooviks Stihli ja rootslase - need on nii erinevad asjad. Tunnike tööd teeb kohe selgeks, kas iseloom (ja valjaste konstellatsioon suhtes areneva õllekõhuga) ikka sobivad... Tõsi, profitasemel asja 500 eest ei saa. Dolmaril ei ole Eestis korralikku esindajat ja uut asja ei julgeks osta...
Alla 35 kuubiku muidugi heina sees ei näri - füüsikaseaduste vastu ei saa. Või õigemini, närib küll, kuid hästi vaikselt peab ette andma. Mina oma 45 kuubiku ja Flexiga võin korraga ette võtta 25 cm sügavuse kaare (kuigi lõpuks kipub pööre langema - ikkagi korralik sületäis heina jõhvi peal...) ja liigutada ikka mõnuga.
Naabrimehe 30kuubikuline Jons igatahes samasuguse heina sees on kordades aeglasem. Aga kütust tal ka ei kulu...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Kas Stihli FS 70 ja 90 liiga hädised?
- TiitR
Pole küll väga asjatundja nende alal, kuid FS70 tundub olevat pea samade näitajatega kui minu soetatud FS55, kuid vahe vaid kergkäivitus süsteemis (ei usu mina, et Sa Landy ei jaksa masinat käima tõmmataLandy kirjutas:Kas Stihli FS 70 ja 90 liiga hädised?

-
- Rock Crawler
Mul juba hulka aastaid selline. http://makita.ee/tool/17194/MS-4010.html ikka väga tõsist tööd on teha saanud. Ei ole pidanud ostu kahetsema.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
-
Muud pole h2da - aega l2heb...Landy kirjutas:Kas Stihli FS 70 ja 90 liiga hädised?
See pool hektarit neid mootoreid tappa ei suuda. Aga vaevalt yle viie sentimeetri korraga kaart v6tta kannatab.
Kui seda 6li ikka on kyttesegus...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Stihl on nagu mersu maksad märgi eest aga saad hoopis midagi muud .
Husgvarna trimmer plus heina ketas ja korralikud traksid peal 128R saab poest 300 ga kätte ja minu 2,7h on puhtana hoidnud kenasti.
murust pole selles platsil juttugi . Esimesed kolm paaki hoia tagasi nats ja siis hagu peale . mürab mis kole . Soovitan .
Husgvarna trimmer plus heina ketas ja korralikud traksid peal 128R saab poest 300 ga kätte ja minu 2,7h on puhtana hoidnud kenasti.
murust pole selles platsil juttugi . Esimesed kolm paaki hoia tagasi nats ja siis hagu peale . mürab mis kole . Soovitan .
Kui elus ei vea, siis 4x4 iks veab!
+47 40726287
+47 40726287
Mina ostsin 6 aastat tagasi sellise masina : http://www.castelgarden.it/products/cas ... 51-ds.html
Maksis ta soodukaga kaheksa ja pool tonni, millega oli ta pea poole soodsam samavõimsa kallima margi omast. Tegemist on teist värvi Stigaga, siin sarnane hää hinnaga http://www.aiamarket.ee/aiatehnika/trim ... -44-d.html
Mina olen rahul. Iga aasta küllalt kõvasti heina ja põõsaid ning samuti võsa. Ja peab ütlema, et ka sellest 2 kw tundub, et jääb vahest väheks. Ei saa aru, kuidas nõrgemaga üldse heina sisse minna saab. Paksema rohu jaoks jõhv, heina jaoks neliknuga, põõsaste jaoks kolmiktera ja võsa sisse ketas. Kusjuures viimase ostu jämeda punast värvi ümmarguse jõhviga on jama, et tõmbab ennast keerdu ja madalatel pööretel käib vastu kaitset. Rohkem seda ei osta.
Nõrga mootoriga masinast tunned rõõmu ainult ostmise ajal, ülejäänud aastad on piin.
Maksis ta soodukaga kaheksa ja pool tonni, millega oli ta pea poole soodsam samavõimsa kallima margi omast. Tegemist on teist värvi Stigaga, siin sarnane hää hinnaga http://www.aiamarket.ee/aiatehnika/trim ... -44-d.html
Mina olen rahul. Iga aasta küllalt kõvasti heina ja põõsaid ning samuti võsa. Ja peab ütlema, et ka sellest 2 kw tundub, et jääb vahest väheks. Ei saa aru, kuidas nõrgemaga üldse heina sisse minna saab. Paksema rohu jaoks jõhv, heina jaoks neliknuga, põõsaste jaoks kolmiktera ja võsa sisse ketas. Kusjuures viimase ostu jämeda punast värvi ümmarguse jõhviga on jama, et tõmbab ennast keerdu ja madalatel pööretel käib vastu kaitset. Rohkem seda ei osta.
Nõrga mootoriga masinast tunned rõõmu ainult ostmise ajal, ülejäänud aastad on piin.