Et rohi oleks jälle porisem ja üldse...

Ametlik info võistluste kohta, küsimused, kommentaarid, järelkajad.

Official information and discussions about 4x4 competitions. Information on international events welcome!

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Sepp
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Re: Et rohi oleks jälle porisem ja üldse...

Postitus Postitas Sepp »

Madis kirjutas:
Arto kirjutas:
Madis kirjutas:Saan ja annan endale aru, et korraldamine ei ole odav tegevus, kuid nagu varem kirjutet, siis võiks vabalt ära jätta nänni, mis eeldab korraldajalt raha ja kõikseemees mõtetud diplomid ( olin siin/ käisin siin/ läksin siit)
Siin nüüd väike vasturääkivus ürituse turundamisega ning samas need kes ei saa karikat ja medalit, neile ei jää ju siis mingit mälestuseset üritusest. Võitjad vaatavad kodus kaminasimsil olevaid karikaid, teised aga tõmbavad pähe/selga nänni ning on samuti midagi meenutada!

Toodud diplomi kulu on suhteliselt väike (maks. 1€/tk) kuid kokkuhoid seegi.

Või olen ma valel teel?
Lühidalt - ma pean silmas, et kui korraldajad väidavad, et ei tule rahaliselt välja ja seda osati auhinnalaua tõttu, siis minul personaalselt ei oleks vaja auhinda, mille on sunnitud korraldaja kuskilt ostma ehk mis viiks korraldajalt raha välja.
Meenutuseks saab mittevõitnu endale pähe/selga soovi korral korraldajalt osta. Ja päriselt kah -mina ei tea küll kedagi keda see kohalkäimise diplom rõõmsamaks oleks teinud. Olen neid hiljem teistele edasi transportinud kuid emotsioon selle paberi üle on null. Pigem kasutagu korraldaja seda diplomi vorpimise aega millegi konstruktiivsema jaoks või kas või magamise tarbeks.
Korraldaja peab need asjad mida sa võibolla ostaksid raha eest tellima! Ja kui sa nüüd ei osta mis ta selle nänniga peale hakkab, kes selle siis kinni makasab? Ja kas see jutt vähe imelik ei ole, et meie sõitjad teadamata kui suured on kellegi kulud otsutame palju korraldaja meilt raha peab võtma. Selle korralduse juures võiks või peaks midagi ümber vaatama, sellega olen nõus! Aga kirik peab saama enam vähem keset küla...
Toon ühe näite, kui tahan osta autot siis ei määra hinda mitte mina vaid ikka müüja ja kui mingi konkreetne mark tundub olevat kallis siis pean lihtsalt odavamid vaatama :roll:
PS! Diplomid kõik garaažis seinale klammerdatud :)
Nüüd ka 4x4 auto
Peeter ehk Sepp
2010 IV , 2011 II ,2012 II ,2013 III
Kui saan abiks olla
Tel: 5165626
http://www.sepp.ee
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

LÄNDI:
See osaleja diplom on tõesti asi mille osas Madisega nõustsun. Olen ka neid saanud ja kusagil muu paberi virna sees nad tolmuvad.
Ei ole mina veel näinud autasustamisel ühtegi võistlejat, kes oleks õnnetu ja ei tunneks rõõmu, kui ta saab diplomi teiste võistlejate ees ja aplausi saatel kätt surutakse.

Kui nii edasi kõiki, kes midagigi viitsivad ja tahavad teha "mudaga" üle valate, siis pole varsti tõesti ka Eestis korraldajaid ...

Kurat, kui sink on kallis, siis söö vorsti mitte ära sõima lihameistrit, et ta ei suuda sulle vorsti hinnaga sinki müüa.
Viimati muutis e.p., T Veebr 21, 2012 2:17 pm, muudetud 1 kord kokku.
Peeter Eltmaa
viimsi@carstop.ee
5021400
Kasutaja avatar
Heinza
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Heinza »

Sai siin hetk tagasi Lehtse meestega räägitud ja mis selgus. 100€-i osalustasu eest on mehed valmis tegema võistluse sellise kus ei puudu bändi muusika , selle raha eest paneksid mehed lauale sooja tummise supi ja joogi lauale. Diplomitest karikates ja medalitest rääkimata.
Vähe sellest nad on juba päris mitu sellist üritust teinud kus osalustasu oli oluliselt väiksem. Siis nad muidugi ei pakkunud suppi ja jooki aga muu oli olemas.

Käisime Lätis võitlemas kus osalustasu oli väike osavõtjaid päris palju ja auhinnaks oli isetehtud puuauto puust medal ja liiter samakat, kõik olime õnnelikud seni kuni see samaka pohmakas saabus :D
me oleme raha nimel igasugu lollusteks valmis , isegi tööd tegema , vist !? aga haakekonksu ja klaasid võid ikkagi minu käest osta! tel. 566 939 70 .
SUZUKE Offroad Team 2009 4x4 vaba klassi 1. 2010 4x4 vaba klassi 2.
Neuser
teo ragisev vahekord taldrikuga

Postitus Postitas Neuser »

Auhindade suhtes ja ka muuga Madise ja paljude teistega nõus. Nänn ei suru jalga tugevamalt põrandasse, kuigi oleme meiegi võitnud nii mõnegi hinnalise auhinna, mille üle on väga hea meel ja kõik on ka asja ette läinud, (pole midagi maha müünud ega vahetanud). Pigem võiks olla mõni eelnevalt välja reklaamitud kopsakam loosiauhind ,mitte palju ninni-nänni, mis stimuleeriks ka mitte pjedestaalile pürgijaid loterii piletit ostma, ehk võistlustest osa võtma. Isiklikult mind stimuleerib kõige rohkem võimalikult suur konkurentide arv.
Osavõtutasu võiks olla progresseruv, ehk siis varem reganutele odavam. 100 Euri maksaks kuu aega ette igaks juhuks ka siis, kui osalemine on veel küsimärgiga.(Ka meie olime Saarekollile minemas, aga ei reganud just sellepärast, osalejaid polnud ja ainult karikasarja punktid ei kaalu ülesse adrenaliinirohket nädalavahetust armastatud hobi ja mõnusa seltskonna keskel). Tervet hooaega vist ei julgekes paljud mootorispordi puhul ette maksta, aga kuu aega ette vast suudaks planeerida.
See jutt muidugi ainult minu, TR1, mätta otsast vaadatuna.
Kõikvõmalik reklaam on väga vajalik ja meedia on võimas relv, nii et igal võimalikul juhul peaks seda võimalust ära kasutama, eriti tele. Ka see ju teeb umbusklike ja kõhklevate sponsorite leidmise lihtsamaks. Pole mõtet Klaperjahti materdada, see on siiani ikkagi kõige rohkem offroadi propageeriv üritus olnud. Aga on ju enamus võistlustel ka publiku katsed kuhu pealtvaatajaid võimalik meelitada.
Igal juhul plaan võistelda sel aastal ja muide Arto, Mait, lahe oleks teidki rajal näha, hea eeskuju on nakkav. :)
Mait Paldra, TR1, tiim "Artist" piloot
2010 Esti 4x4 KV - II /Low Gear race 4 Toughbook 2010 - I
535 77 955
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

maainimene kirjutas:Tervitus. Lugedes selles teemas küsimust, miks osad enne osalenud võistlejad on kadunud radadelt, tekkis soov kommenteerida. Olen ennemalt võistelnud ning osalenud Kevadsõitude korraldamises. Ma ei tea, kas tegemist on mingi veidrusega, kuid olen alati osalemist pidanud selliseks mõnusaks hobiks, kus kohtud meeldivate inimestega ja naudid kõike kogetut. Minu jaoks ei ole olnud tähtis punktide kogumine ja auhinnalaud (seda ka küllap ka sellepärast, et ei ole piisavalt pühendunud). Minu jaoks isiklikult kadus "mõnu", kui iga aastaga läks olukord aina sportlikumaks (osalesin TR1). Võistlusautod olid ehitatud ainult võistlemiseks, kohale toimetati autod treiladel, ümberehitused olid tehniliste tingimuste "servades" (kaldudes järgmiste TR? suunas) jne. Mulle meeldis sõpradega võistlustele sõita ja ka sealt tagasi sõita. Osalt ka sellepärast ei saanud võistlustel hulle riske võtta. Ei viitsinud selle "ralliga" kaasa minna. Oma järeldustes olen jõudnud sinnamaani, et küllap olen selline "turist" klassi osaleja. Arvan, et uute osalejate kaasamiseks on Turist klassile suunatud muutused kõige tulemuslikumad. Sealt edasi liigutakse järgmistesse klassidesse, kui on piisavalt soovi, tahet ja pappi. Mu jutu mõte on selles, et on inimesi, kes osalevad puhta fani pärast.
Kavatsen uuesti proovida Kõuekõmina turisti rajal (juhul, kui ikka rada tehakse). Vaataks, kas on sama lõbus kui enne.
Jaksu,
Vaido
Vot see on jutt millest mina aru saan!
Tegemist isikliku arvamusega!
Arto Künnapas, Ratturid meeskonna roolikeeraja , maasturisõltlane alates 2004.
MB230GE, Nissan Navara, Volvo TGB1314
offroad.ee
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

Ala tutvustust ja odavamalt tehtud võistlusi,mis on rohkem sportlikumad jne saab näha lätis.
Tõesti auhindu pole,polegi vaja,piisab medalist.
Igat võistlust näitab uudistes paar mintsa,parem kui mittemidagi.
Järgmise võistluse korraldaja on kohal,jägab flaiereid ja räägib,mis kus ja kuidas plaanis teha oma võistlus,uurib kas tuleme jne.
Kuna olime välisvõitlejad tehti soodustust.
Raiesmike oli suht vähe aastapeale kokku ja kindlasti polnud ühtegi peidetud või mis iganes trikiga punkti,mida lõpuks 10 autost leiab 3 näiteks,ja üldse oli kadunud terve hooaja peale 1 punkt (vähemalt tr3-l) :D
Võistlused olid üldse suht erineva ülesehitusega ja erinevatel pinnastel
Reeglid olid suht lihtsad ja loogilised,kiiver pähe ja starti,asi sujus alati,mõni väike asi oleks võinud teisiti olla,aga muidu väga rahul.

Jutt lihtsalt sellest,kuidas käivad asjad lätis,kes ei tea.

Ivar praks.
Proto
53951597
e.p.
Suhtuge Austusega - Vana Kala
Kontakt:

Postitus Postitas e.p. »

Mait:
ja muide Arto, Mait, lahe oleks teidki rajal näha
Kui Teie ja mõni veel, kes nurga taga ootas, reganud oleks, siis oleks näinud ja oleks ja oleks ... ;)
Peeter Eltmaa
viimsi@carstop.ee
5021400
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Mis puudutab paraleelsetesse offroad võistlussarjadesse,siis neid on ajalooliselt ka Eestis olenud Korraldanud on 4x4KV võistlustega praleelslet nii EORK, kui Alansi ORK.
Samas, kuidas sa Muvistar kavatsed takistada olukorda, kui üksivõistluste korraldajad koostööd tegema hakkavad või mõni korraladja oma saraja teeb (olgu siis Lehtse, Alansi või kes iganesi) oma auhindadele ja oma punktiarvestusega? Boikotid ja ei võistle?

Tänavugi toimub paraeelne võistlussari Euro Trophy, mille üks osavõistlus Eestis on.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Praks1 kirjutas:Ala tutvustust ja odavamalt tehtud võistlusi,mis on rohkem sportlikumad jne saab näha lätis.
Tõesti auhindu pole,polegi vaja,piisab medalist.
Igat võistlust näitab uudistes paar mintsa,parem kui mittemidagi.
Järgmise võistluse korraldaja on kohal,jägab flaiereid ja räägib,mis kus ja kuidas plaanis teha oma võistlus,uurib kas tuleme jne.
Kuna olime välisvõitlejad tehti soodustust.
Raiesmike oli suht vähe aastapeale kokku ja kindlasti polnud ühtegi peidetud või mis iganes trikiga punkti,mida lõpuks 10 autost leiab 3 näiteks,ja üldse oli kadunud terve hooaja peale 1 punkt (vähemalt tr3-l) :D
Võistlused olid üldse suht erineva ülesehitusega ja erinevatel pinnastel
Reeglid olid suht lihtsad ja loogilised,kiiver pähe ja starti,asi sujus alati,mõni väike asi oleks võinud teisiti olla,aga muidu väga rahul.

Jutt lihtsalt sellest,kuidas käivad asjad lätis,kes ei tea.

Ivar praks.
Nii ongi.
Kas ei võiks sealsamas, võistluse lõpetamisel olla koht, kus saab järgmise etapi "pileti" osta 50% hinnaga? Selleks ajaks on selge, kas on millegagi osaleda ja on ka hea põhjus lõputseremooniale jääda. Ja edasi hakkab osalustasu, järkudena, tõusma.
Arvet
Tehtud, mõeldud.
blizzard
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas blizzard »

Meediakajastusi offroad'ist võiks tõepoolest rohkem olla. Või ei ole mina lihtsalt nendele peale sattunud õigel ajal

Meenutamaks:
http://www.reporter.ee/2009/02/02/kange ... a-vappuma/

Toetan mõtet, et tuleks uurida teistelt TEAM'idelt, miks on võistlemise lõpetanud, nii ehk saab kõige kergemini põhjusele jälile, et miks Eesti offroad'is on selline neis, nagu ta just praegu on. Kindlasti üks põhjuseid võib olla RAHA...
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

Landy kirjutas:Mis puudutab paraleelsetesse offroad võistlussarjadesse,siis neid on ajalooliselt ka Eestis olenud Korraldanud on 4x4KV võistlustega praleelslet nii EORK, kui Alansi ORK.
Samas, kuidas sa Muvistar kavatsed takistada olukorda, kui üksivõistluste korraldajad koostööd tegema hakkavad või mõni korraladja oma saraja teeb (olgu siis Lehtse, Alansi või kes iganesi) oma auhindadele ja oma punktiarvestusega? Boikotid ja ei võistle?

Tänavugi toimub paraeelne võistlussari Euro Trophy, mille üks osavõistlus Eestis on.
Hea jutt sul :D Kas mingi pind hakkas tagumikus torkima ?
Millist võistlust ma boikoteerinud olen ? Kas kõik need inimesed kes mingil võistlusel ei osale,boikoteerivad võistlust ?
Tee omale ennem asjad selgeks kui sellist tühja juttu ajad .
Krt me ei saa Eestiski inimesi rajale ja sina räägid mulle Horvaatiast.Kas sa ise lähed sinna ? Kas sa ise lähed kasvõi ühele võistlusele TR1 -na ? Olen veendunud,et nii mõnigi korraldaja lubaks su tasuta rajale.

See välja käidud 4 võistluse(aastaaja) idee on hea idee aga millised oleks need 4 võistlust ?
HM Racing Team
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

e.p. kirjutas:Ei ole mina veel näinud autasustamisel ühtegi võistlejat, kes oleks õnnetu ja ei tunneks rõõmu, kui ta saab diplomi teiste võistlejate ees ja aplausi saatel kätt surutakse.

Kui nii edasi kõiki, kes midagigi viitsivad ja tahavad teha "mudaga" üle valate, siis pole varsti tõesti ka Eestis korraldajaid ...

Kurat, kui sink on kallis, siis söö vorsti mitte ära sõima lihameistrit, et ta ei suuda sulle vorsti hinnaga sinki müüa.
Einoh , minu pärast üllitage seda pahna edasi kui see tegijail õnnetunde tekitab.
Selgeks on saanud ka see, et võistlejad on jobud, kes tahavad tasuta sõita ja korraldajad on õnnetud kannatajad. t... oma singi jutuga...
Kes siin siis loll on
Krt kui inimesed räägivad, et auhind (loe - nänn, kingitused, kruvikad, nipernaadi viin, mõtetud lisatuled, mütsid-sokid jne.) EI OLE motivaator, siis mingid tegelased lasevad oma auru edasi...
Kogu selle jama peale tahaks öelda, et pange siis hinnaks 300.- sõit. Ja stardis on 0 (loe - null) masinat, ning kogu asja võitjaks on siis kes?
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

blizzard kirjutas:Toetan mõtet, et tuleks uurida teistelt TEAM'idelt, miks on võistlemise lõpetanud, nii ehk saab kõige kergemini põhjusele jälile, et miks Eesti offroad'is on selline neis, nagu ta just praegu on.
Viljandi kandist ei sõida enam 4-5 tiimi. Äkki uuriks, miks?
TR3 BHC
Madis 5115033
blizzard
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas blizzard »

Madis kirjutas:
blizzard kirjutas:Toetan mõtet, et tuleks uurida teistelt TEAM'idelt, miks on võistlemise lõpetanud, nii ehk saab kõige kergemini põhjusele jälile, et miks Eesti offroad'is on selline neis, nagu ta just praegu on.
Viljandi kandist ei sõida enam 4-5 tiimi. Äkki uuriks, miks?
Alakomitee pärusmaa uurida?
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

e.p. kirjutas:LÄNDI:
See osaleja diplom on tõesti asi mille osas Madisega nõustsun. Olen ka neid saanud ja kusagil muu paberi virna sees nad tolmuvad.
Ei ole mina veel näinud autasustamisel ühtegi võistlejat, kes oleks õnnetu ja ei tunneks rõõmu, kui ta saab diplomi teiste võistlejate ees ja aplausi saatel kätt surutakse.

Probleem ongi selles,et sinki söövaid kodanikke on väheks jäänud ja kui kuskil vorsti pakutakse,siis neid tuleb kohale hulgi.
Asja eesmärk on selgeks saada,et miks see nii on.
Ja Madisel on tuline õigus. Jätke kõik see jama ostamat ja auhinnalauale pange ainult neid asju mida sponsorid tasuta annavad.Kui ei anna siis ei anna. Debiilsuse tipp oli klapperil auhindadena jagatud koprarauad :D
Asjalikud auhinnad,mis mulle hetkel meenuvad on Suvesõidul saadud Visioni püksid ja Kukepea üldvõidu auhind. Kuid kui nendest oleneb võistlejate arv siis see ei ole seda väärt.
Ja mõttetud lisatuled on sama mõttetud nagu koprarauad.
HM Racing Team
Vasta

Mine “Võistlused/Competitions”