Et kõik ausalt ära rääkida,alustan algusest.
27.03.2008 kell 11:54 Pärnusse sissesõit Riia maanteel.
Koos minuga liigub linna poole ühtlases tempos kolm autot,tagapool veel mõned masinad,kiiruseks ~60km/h.
50 ala märgi taga seisab politsei buss ja ootab reastumist.Keerab politsei minu järel Riia mnt ja sõidab rahulikult järgi.Paarisaja meetri pärast antakse peatumis märguanne.Jään seisma ja mõtlen mis siis nüüd valesti on.Teen akna lahti,
poliseinik see ja see,palun teie dokumendid.Load oli ainult anda,auto paberid olid koju jäänud.
Kas minu nimi on tehnilisespassis kasutajana sees?ja on küll.
Kas teate mis oli peatamise põhjus?,pakun et äkki kiirus oli 60 kanti,politse näitab radarit,78km/h.Alguses mõtlesin et kumb meist idioot on,kohas kus näed kaugelt 50 alas politseid ei sõida ju igaüks 78km/h.Vaidlesin vastu et see ei saa olla minu kiirus,kutsuti bussi.
Endiselt sama jutt,
teie kiirus oli 78km/h,ikka ei olnud nõus.Auto kohta rohkem küsimusi politseil ei olnud

,ma oleks võinud olla ükskõik kelle autoga ja öelda et olen kasutaja.
Teeme väärteoprotokolli ja asja arutab vanemkomissar.Täitsime "sõbralikult" kõik vajalikud paberid ja nägemist.Enne bussist lahkumist küsisin,mis edasi saab.
17.04.on asja arutamine,kus peate ise kohal olema.
Nagu täna selgus siis seda viimast lauset oleks pidanud kontrollima ja asja täpsustama,aga politseil on ju alati õigus ja nad teavad kõike.
Tekitasin omale tänaseks vaba päeva ja läksin Pärnusse kõrge komisioni jutule(vähemalt nii arvasin mina).
Kell 13 koputasin kabinet 212 uksele.Tere,tulin oma väärteo arutamisele.
Tädi politseinik vaatas mind natuke aega ja otsis paberid välja.
Siia ja siia palun teie allkiri,et olete otsuse kätte saanud,mis krd otsus,ma tulin asja arutamisele,et enda arvamust asjast avaldada.
Väärteo vaidlustamise aeg on 15 päeva,alates rikkumisest,kuna pole ammu politseiga pistmist olnud siis mina seda ju ei teadnud.
Ütlesin tädile paari "hea" lausega mis ma sellest asjast kokku arvan,
15 päeva on aega otsuse vaidlustamiseks kohtusoli vastus,kangesti tahaks seda teha aga "minu sõna politsei vastu"on suht mõtetu kohtusse minna.
Paar rida siis otsusest ka
Juhtis mootorsõidukit ja kontrollijale esitamiseks puudus mootosõiduki omaniku poolt väljaantud kirjalik volikiri,mis oli Liiklusseaduse §17lg 3 kohaselt kohustuslik.Mida on,kui nimi on kasutajana sees,siis pole ju volitust vaja.Ei ole mina süüdi kui ei viitsitud,ei tahetud rikkumise hetkel andmeid kontrollida.
Olukorras,kus igal aastal hukkub liikluses sadu ja saab vigastada üle tuhande inimese,peab riik andma selge signaali sellest,et liiklusrikkumiste,sealhulgas mootorsõidukile lubatud suurima sõidukiiruse olulise ületamise näol on tegemist riigi poolt rangelt karistatavate õigusrikkumistega
Ma ei sõitnud nii kiiresti kui mulle näidati radarilt ja ennast kaitsta ei ole mul ju lastud.
Pärnu politsei

Pakun autoremondi teenust Haapsalus.