toiduõliga sõitmine

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Vasta
Margo
Got ARB and Nitrous?

Re: toiduõliga sõitmine

Postitus Postitas Margo »

Mulle on ka gaas mõnusaks alternatiiviks, kuidas raha säästa. Maanteel kulgedes nt sõidan alati gaasiga, hea öko pill saab nii minu ZJ`ist. Maastikul seevastu kasutan alati bensiini, sama ka linnas vahest ja muudes olukordades kus rohkem särtsu vaja. Niisama kulgemiseks on gaas hea küll ja maksab pm poole vähem kui bensiin.
ZJ 4,0
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Margo kirjutas:Mulle on ka gaas mõnusaks alternatiiviks, kuidas raha säästa. Maanteel kulgedes nt sõidan alati gaasiga, hea öko pill saab nii minu ZJ`ist. Maastikul seevastu kasutan alati bensiini, sama ka linnas vahest ja muudes olukordades kus rohkem särtsu vaja. Niisama kulgemiseks on gaas hea küll ja maksab pm poole vähem kui bensiin.
Aga kui pikk on reaalne, rõhutan - reaalne, tasuvusaeg gaasiseadme paigaldusel? Need kalkulaatorid, mida erinevad paigaldusfirmad demovad, ei ole ju reaalsele eriti lähedal...
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
mandrimees
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas mandrimees »

Reaalse tasuvuse saame me ka kodus köögilaua taga välja arvutada, pole erilist keemiat. Tähtis on saada seade korralikult tööse ja teha õige seadme valik - reeglina siis 4 põlvkond. Ja teine pluss on veel , et gaasi mootorid on puhtad ja tahma vabad. Seevastu olen remontinud diisleid mis omaniku väitel sõidavad lühikesi otsi ja teinekord ei saa mootoritki soojaks - mustad nagu vanad kuradid.. Sellest minu valik ongi jäänud bensiini mootoritele, millele on võmalik monterida gaasi seade ja pluss temperatuuridega ei kasuta bensiini isegi mitte käivituseks. Ja tasuvus on mitme kordne ja need tasuvuse kalkulaatorid nii väga puuse ei panegi kuid arvestada me ei saa aega kuudes vaid läbi sõidetud km-tes. Reeglina mida janusema mootoriga tegu, seda kiirem on ka tasuvus. Väikeste mootoritega ehk polegi see nii märgata alguses aga peagi saame ikka isegi aru. Gaas oli, on ja jääb üheks odavaimaks kütuse liigiks. Kui soovite veel odavamat varianti siis oma autole sobiva kütte kas kuidagi pool muidu niferdama või käima jala ja jalgrattaga sõitma. :D Valikuid on ja iga üks leiab siis endale odavaima või sobivama.
Kui oled juba korra dziibi ostnud siis naljalt sõiduautot enam tagasi ei osta...
Margo
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Margo »

tarmo kirjutas:
Margo kirjutas:Mulle on ka gaas mõnusaks alternatiiviks, kuidas raha säästa. Maanteel kulgedes nt sõidan alati gaasiga, hea öko pill saab nii minu ZJ`ist. Maastikul seevastu kasutan alati bensiini, sama ka linnas vahest ja muudes olukordades kus rohkem särtsu vaja. Niisama kulgemiseks on gaas hea küll ja maksab pm poole vähem kui bensiin.
Aga kui pikk on reaalne, rõhutan - reaalne, tasuvusaeg gaasiseadme paigaldusel? Need kalkulaatorid, mida erinevad paigaldusfirmad demovad, ei ole ju reaalsele eriti lähedal...
Siinkohal ei oska ma kaasa rääkida, kuna ostsin auto juba paigaldatud gaasiseadmega.
ZJ 4,0
mudakas
IC Honoured Member

Postitus Postitas mudakas »

üks tont pani ka toiduõli wolkarisse ja nüüd parandab mootorit :D
Elu on lill isegi mudas sõites
mudakas
IC Honoured Member

Postitus Postitas mudakas »

parem on sõita selle vedelikuga mis masinal ette nähtud,pole vaja koonerdamise pärast masinat tuksi keerata. OLGEM NORMAALSED EKS :)
Elu on lill isegi mudas sõites
Kasutaja avatar
mandrimees
Off Roader Wannabe

mudakas kirjutas:parem on sõita selle vedelikuga mis masinal ette nähtud,pole vaja koonerdamise pärast masinat tuksi keerata. OLGEM NORMAALSED EKS :)
mõistlikuse piires
Kui oled juba korra dziibi ostnud siis naljalt sõiduautot enam tagasi ei osta...
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

Postitus Postitas tuningman »

olen oma silmaga näinud kuidas üks vend toidupoest 5l toiduõli kankuga välja jalutab ja selle siis sirgelt oma auto paaki valab. kuid jah see oli nüüd see suvi aga auto matki ei mäleta.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

tuningman kirjutas:olen oma silmaga näinud kuidas üks vend toidupoest 5l toiduõli kankuga välja jalutab ja selle siis sirgelt oma auto paaki valab. kuid jah see oli nüüd see suvi aga auto matki ei mäleta.
Olen oma käega,sirge seljaga toidupoe ees toiduõli paaki valanud. Ja siis???? :mrgreen:
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

mudakas kirjutas:parem on sõita selle vedelikuga mis masinal ette nähtud,pole vaja koonerdamise pärast masinat tuksi keerata. OLGEM NORMAALSED EKS :)
Kollanokk, tule maapeale tagasi :mrgreen:
Saan aru jah, et teeb kadedaks, niva paaki ei ole ju võimalik sirge seljaga igasugu kokteile sisse kummutada

Pealegi, iga mats teab ise millega sõidab, millepeale rahakotti kergendab ja mida paaki valab, tore on aga igasugu kasulikku infi teistega jagada
Kõnetraat 51922951
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

RAMBO kirjutas:Olen oma käega,sirge seljaga toidupoe ees toiduõli paaki valanud. Ja siis???? :mrgreen:
selles asi ongi, et ei midagi. miks mitte siis valada, kui tõesti põleb. kelle asi. ja kes ei julge, äkki läheb mootor katki,see ärgu pangu :floff. seda tahtsingi õelda
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
Kasutaja avatar
mandrimees
Off Roader Wannabe

mudakas kirjutas:üks tont pani ka toiduõli wolkarisse ja nüüd parandab mootorit :D
see wolkar pidi siis juba enne küpse olema, kui õli pihas, siis ei juhtu midagi - põhjus pidi millesgi muus olema
Kasutaja avatar
tuningman
I live off from the mud

telekaski näitas mingi aasta aega tagasi kuidas mingid üliõpilased vw transporetriga maailmale tiiru peale tahtsid teha ja seda siis kasutatud toiduõliga sõites. käisid peale mõõda kiirsöögi kohti toiduõli kerjamas. ei mäletagi kuidas asi lõppes aga päris kaugel käisid ära küll. :D
Ingmar 56328868
Mad Toy 2016
pilgrems
Rock Crawler

Postitus Postitas pilgrems »

PARUN kirjutas: Saan aru jah, et teeb kadedaks, niva paaki ei ole ju võimalik sirge seljaga igasugu kokteile sisse kummutada

Häda olukorras on Niva paaki valatud ka 96 kraadist royali piiritust, ja ta raisk liikuski kuigi kehvemini kui bensiiniga.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
Kasutaja avatar
KuriKanarbik
Mudder

Postitus Postitas KuriKanarbik »

Kas on keegi õli soojendamisks mingi asjanduse välja mõelnud? Patroli kapoti alla mahuks kindlasti miski ehitis ära. Kui kellelgi on juba asi välja mõeldud ja toimib siis ehk saab seda jagada?

Tervitused KuriKanarbik
Veoteenus, haljastustööd. Traktori perses halumasin ja oksapurusti
Kontakt:
sorts.ou@gmail.com
55527081
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”