Minul jäi eilseks skooriks Tallinnas ja Harjumaal 15 sõidumasinat + 1 Nissani linnamaastur ja 1 14kohaline mersu buss Nii, et pole see Honda CR-V (vanem 2003 mudel) midagi nii kehv nagu ma siin luganud olen mõnest teemast :D
Kui vaja siis ronib ka CR-V Nii, et pole ta nii kehvake midagi www.honda-club.ee
tarmo kirjutas:Tulemuseks vast ca 12 autot, sealhulgas päris mitu CR-V-d. Kusjuures nad ei olnud ju üldse põhja peal kinni, vaid lihtsalt tagarattad käisid jõnk-jõnk nagu moe pärast kaasa
Veojõukontroll ja puudulik "tihend"?
Korra tuli isegi Ülemiste keskuse parklas vintsida end
Ai-ai-ai! Kuhu vintsi panid, ega ometi laternaposti?
Ise sain ainult täna hommikul ühele vanale pakkuda nööri... aga onu ei teadnud, kuhu focusel konks panna jne, minust ta sinna jäi ka. Samuti sai tutvutud tema viljeletava uudse pidamise parendamise meetodiga - ajalehti ratta alla lumehange...
tarmo kirjutas: sealhulgas päris mitu CR-V-d. Kusjuures nad ei olnud ju üldse põhja peal kinni, vaid lihtsalt tagarattad käisid jõnk-jõnk nagu moe pärast kaasa
Kuidas see võimalik on Mina sõidsin täna enda CR-V`ga ca 60 cm paksuses lumes nii, et lumevall oli ees lisatuledeni välja. ja läks nagu vana tank edasi ja lumi ei olnud mitte pehme vaid ikka lumememme lumi Õhtul lisan ka väikse telefoniga tehtud pildi. Näitamaks, et millisest olukorrast CR-V omal jõul välja roomas.
Kui vaja siis ronib ka CR-V Nii, et pole ta nii kehvake midagi www.honda-club.ee
Kuna eile õhtul midagi targemat teha polnud sai mööda linnavahet ringi sõidetud. Skooriks tuli: mõned põhjapeal kinni sõiduautod (3), miski Berlingo moodi kaubik ning hange otsast mitte allasaav ATV
PS: ühe bravuurika Audi quatro kes oma neliveoga laias ning lõpuks hange sõitis jätsin sinnapaika
Masinaks MB ML
Kahjuks ei saa skooriga hõisata, kuna suurel esiots hetkel ei vea. Küll aga olen päris palju siin seal nõuga abiks olnud ja vahva on vaadata, et inimesed lihtsalt ei oska sellistes tingimustes sõita nii mõnigi mees on karp lahti vaadanud kuidas auto lihtsalt peale mõningate vihjete jagamist kohast kus 10 minutit tõsiselt pusitud on välja sõidab
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
Niisiis,sain isegi käe valgeks,aidates Tartu-Räpina maanteel üht peugeoti kaubikut hangest välja tõmmata. Siis veel tõin sõbra koos perega metsast lumevangist ära , lund oli ikka meetrijagu vallides. Ja majaees kaevasin enda eluka välja ja sai mersubuss välja aidatud. Tubli päev.
Eile sai siis hilise kellani hädalisi aidatud. Väljatõmbamisi oli nii palju. et arvepidamine läks segi. Paremad maiuspalad:
- Porsche Cayenne
- Urmas Sõõrumaa oma kolaka mersuga
- ühe Audi külgekruvitav konks otsustas koos tüki raamiga (ja stangega) irduda
- hulk kallistusi naistelt ja õlusid meestelt, keda välja tõmbasin.
Lõbus, külm ja märg oli.
Disco I pidas õnneks vastu, v.a. üks läbipõlenud kaitse, mis tuled ära kaotas, üks katkine tross ja väheke vettinud sisemus, sest pruukis vaid korraks uks avada, kui masin oli lund täis.
Lõpetuseks sai Rommi ja ühe teise Defendri-tüübiga Ülemise platsil madistatud.
Tartus Mõisavhe üheksakordsete vahel on teed praktiliselt kinni ja seal sai kaks masinat välja aidatud. Sepa tänavas sai üks Touraeg lumehangest välja sikutatud. Päris tore ilm täna!
Hullu skoori just ei saanud, tuli perekondlikel põhjustel kodus istuda, aga mõnda autot sai ikka sikutatud. Huvitav fakt on minuarust see, et kaks autot jäidgi hange, kuna nende omanikud ei suutnud leida kohta, kuhu trossi kinnitada. Sellise ilmaga on vist hilja hakata kasutusjuhendit lugema.
Täna peale tööd saab ehk veel veidi madistada.
Peale sõidu lõppu Sirgalas kihutasime kohe Võsu lähedale sõbra juurde sauna ning sealt siis pühapäeval kell 16:00 startisime Tallinna poole. Algatuseks sõitsin kohe mingisuguse teele langenud puu otsa, mida lihtsalt ei näinud. Õnneks midagi auto küljest ei irdunud.
Esimene õnnetu oli Kolga rahvamaja juures teelt välja sõitnud mersu. Selle sain kiirelt teele ja kihutamine 40 km/h jätkus.
Teine õnnetu oli Peterburi maanteel ning see auto omal jalal ei liikunud. Sealt võtsin naise ja lapsed peale ning tõin Tallinnasse koju. Mees jäi autoga tee äärde.
Kella kuueks olin juba peaaegu kodus kui saabus SMS - kui tuled too hapukoort. Tehtud, mõeldud. Selver ju kodust vaid 300 meetrit.
Kolmas õnnetu oli üks Saab Selveri ees parklas. Mehe jutu järgi oli ta juba 2 tundi üritanud lamellidega liikuma hakata. Tõmbasin ta parklast välja, kohale kus oli väike langus ning lootus, et ta sealt siiski mingi hoo sisse saab ning pühapäeva õhtuks koju.
Peaaegu saigi kui tuli keegi vastu ja kinni ta jälle oligi. Tõmbasin ta uuesti mäe otsa ja sealt ta siis startis.
Ise hakkasin mööda alternatiiivset tänavat kodu poole sõitma. 100 meetri pärast nägin ühte Range Roverit tuisuvaalus põhja peal kinni. Mööda sõita ei õnnestunud ja nii ma oma Disco sinna samasse vaalu kinni sõitsin.
Egas midagi. Kõmpisin koju, võtsin naise RAV-4ja ning kakkusime mu Disco sealt välja. Range Roveri seltskond oli väga lahe - just Egiptuse lennuki pealt tulnud (no enne koju minekut poest läbi vaja minna ja seal nad siis istusid - kontrast missugune).
Kui Disco käes, selgus, et RAV on kinni, tõmbasin Discoga RAVi välja ning hakkasin Range Roverile lähenema ringiga. Loomulikult jäi Disco uuesti kinni. Nõkutasime RAViga Disco välja.
Vahepeal oli juhtunud see, et kinniolevale Range Roverile oli selja tagant lähenenud X-trail, mis loomulikult sinna kinni jäi. Egas midagi - Discoga ümber kvartali tiir ning hakkasin X-traili välja sikutama. Vahepeal oli kell saanud 21:00.
Ja juhtus see, mis juhtuma pidi - Disco jäi X-traili tõmmates taas ise kinni. Helistasin Ländyle. Poole tunni pärast ta tuligi ning sõitis oma Defeka sinnasamasse auku, kus minu Disco oli varemalt kinni olnud. Vintsiga saime Ländy kätte ning lõpuks õnnestus tal minu Discole selja tagant läheneda ning see välja tõmmata.
Vahepeal sõitis meist kõigist mööda mingi suut militaarvärvides veokas ning lasi uljalt üle Sõõrumaa omandis oleva muru ja peenarde ilma, et oleks nelja kinniolevat autot nähes kasvõi hoogu vähemaks võtnud. Geeniuseid ikka leidub.
jätkub..
2011 TR3 - SMS I / Kukepea III / ASMV 4.
2010 TR3 - Mudakoon 4. / Klaperjaht 11. / Kukepea 6.
2009 GT - Ladoga III / TR2 - ASMV 5.
2008 TR2 - Mudakoon 4.
2007 TR2 - Mudakoon I / ASMV I
2006 TR2 - Baltic Sea Cup I
2005 TR2 - Eesti Karikasari I
1998 Uunoga ümber Eesti IV
Disco oli siis käes ja kell saanud 22:00. Otsustasin, et viin RAVi koju ja annan ka hapukoore pidulikult üle.
Ländi hakkas samal ajal sikutama X-traili. See oli nii kapitaalselt põhja peal, et mõne aja möödudes sai Landy Defekal lihtsalt aku tühjaks ning ta lahkus. Hakkasime ootama uut abiväge.
Mina andsin oma kodust toodud labidad X-traili poistele ja otsustasin, et lähen koju sauna. Sinna ma loomulikult ei jõudnud, sest minu kodutee oli ummistanud väike Citröen C2 mis istus kinni. Kuna seda autot oli juba mitu korda tõmmatud, siis selle tulemusena olid auto küljest eemaldunud kõik asjad mille külge köit kinnitada. Kaevasime ja proovisime lükata kui äkki nägin, et Veiko sõidab oma Suzukiga mööda. Viipasin ta kohale ning tänu tema ideele sikutada sillatala küljest sain selle tegelase jalust ära.
Kuna Veikol oli vints siis tulid mulle meelde taas poisid X-trailiga ning Range Rover. Veiko oli nõus kampa lööma ja nii ma siis selle asemel et koju sauna minna läksin taas hoopis teisele poole.
Läks tunnike ning saime vintsides ja Discot ankruna kasutades X-traili kätte. Tänud Veikole, sest noored vene poisid oli ikka suht nõutud ja õnnetud.
Vahepeal oli veel saabunud abiväge, kes Range Roveri välja tõmbasid. Ning kui kell oli saanud umbes 23:30, saigi meeleolukas pühapäeva õhtu minu jaoks läbi.
2011 TR3 - SMS I / Kukepea III / ASMV 4.
2010 TR3 - Mudakoon 4. / Klaperjaht 11. / Kukepea 6.
2009 GT - Ladoga III / TR2 - ASMV 5.
2008 TR2 - Mudakoon 4.
2007 TR2 - Mudakoon I / ASMV I
2006 TR2 - Baltic Sea Cup I
2005 TR2 - Eesti Karikasari I
1998 Uunoga ümber Eesti IV
kell 10 õhtul hakkasin kodu poole liikuma ja kohale jõutsin 00.00 sõita oli 20 km. ei saanud ju neid sinna lumehange jätta. aga kurb oli lugeda täna kuidas maasturimehi sõimati, et igavesed tolgused jne.
Teine õnnetu oli Peterburi maanteel ning see auto omal jalal ei liikunud. Sealt võtsin naise ja lapsed peale ning tõin Tallinnasse koju. Mees jäi autoga tee äärde.
.....
jätkub..
kui see oli üks pisike auto vist vw golf või midagi sarnast siis mina korjasin selle külmetava mehe peale.
kuigi auto oli rahvast ja kola täis surusime ka tema peale.
autol ratas oli vist blokeerunud ja edasine liikumine võimatu ?