Külahull kirjutas:Piltide pealt on näha, et mitmed korrad tundis politsei/miilits teie vastu huvi. Olid ka suured väljaminekud? Mongolid ei pidanud ju ennast kunagi pesema, oli kerge laibakas seal kogu aeg üleval?
Ei mingit laibakat.Ja jurta,kus me lamba liha nautisime oli ka väga puhas.
(sinna satusime ilma etteteatamata
)
Hotellid on vastavalt hinnaklassile.Odavalt saad peldiku,suure papi eest lossi.
Mina kaa ju tagasi ja tööjuures
Elamuste rohke reis õnnelikult lõppenud, taguots on ikka veel kandiline ja joosta ei jõua.
Sai uusi teadmisi ekspeditsiooni masinate(haagiste) ettevalmistamiseks. Ehk põhline vaenlane on vibratsioon ja seda oli
Suur tänu Motoralile KONI Raid amortide eest neid oli vaja
Muidugi auto valik oli veits mööda Nissanit oli Mongoolias ja Kasahis vähe, Venemaal oli 4,2 Patrol levinum.
Mongoolias ja Kasahis põhiline liikur UAZ või Land Cruiser(80, 100 ja palju 105). Igas suuremas külas saab neile juppe.
Kes pole veel käinud soovitan eriti Kasahstani kütuse hind 6eek/l ja venekeeles saab suhelda, mite nagu Mongoolias eestikeele, paberi ja pliiatsiga(räägitav keel ei oma muidugi erilist tähtsust).
Labidas ja Leatherman = Vepski finis. WILD RIDE OÜ. Mongoolias käidud. Kord aastas peab kirikus ka käima...
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
Sureparane reis ! Tahan vaga mingi sama reisi teha aga sija mani pole otsustanud kuhu minna ! Motte on amerika autoga minna ja rohkem nisugused kohad kuhu inimesed eriti ei kaivad ! Midagi sama aga pikem :(kahjuks vene keles )http://info.drom.ru/adventures/travel/14619/
Autoremont. Jäid kinni, tulen appi 24h.. Tel +3725588868 !
Teen esimest korda noka lahti siin teemas v-o mitte kõige sobilikuma küsimusega, aga - märkasin, metsik, et oled oma tanki turgu pand... Miks?
Kas venemaa ja aasia põhjatud avarused võtsid ressursist (raha või tehnika või mõlemad) oma või kust king pigistama hakkas sedasorti matka puhul, sedasorti autol?
tanel kirjutas:Teen esimest korda noka lahti siin teemas v-o mitte kõige sobilikuma küsimusega, aga - märkasin, metsik, et oled oma tanki turgu pand... Miks?
Kas venemaa ja aasia põhjatud avarused võtsid ressursist (raha või tehnika või mõlemad) oma või kust king pigistama hakkas sedasorti matka puhul, sedasorti autol?
Vastan tema eest, kasvõi osaliselt. See "tank" oli juba ammu ennem reisi müügis.
Kaspar
Mudane aastast 2005.
Mercedes G; Samurai; Defender 90, Defender 110, CJ-8
"IF IT CARN'T BE FIXED WITH A HAMMER, IT MUST BE AN ELECTRICAL FAULT"
Reisipäevikut minu teada küll keegi ei pidanud, kuna seltskonna moodustanud grupid pole peale reisi omavaheline edasi suhelnud, siis äkki keegi takkajärgi kirjutab ka.
Kuna ma hetkel olen sinisel lehel, siis viskan siia ajapikku mõned postitused, kus kirjeldan reisiseltskonda, tehnikat ja nähtud maid. Kuna lapsed käivad kordamööda üksteise peale kaebamas või lärmavad niisama taustal siis saab vähe hüplik jutt pidevalt katkenud mõttelõnga pärast. Loodan et ülejäänud teevad siia täiendusi ja vajadusel parandusi.
Seltskonnast (reisil kasutatud päris ja hüüdnimede järjekorras).
Inseneer ehk Indrek. Seltskonna tegelik liider, eriti ametkondlikkus suhtluses. Põhiline II auto juht. (I autot juhtisid Metsik ja Lilleke kahe peale). Mina ja Vello saime ka kumbki kaks korda Nissanit juhtida, aga selle käigus kaasnes meie tegevusele nii tugev kriitika, et me rohkem ei julgenud. Inseneer oli ka see, kes minu reisile kaasa meelitas, lubadusega katkiläinud auto kohalikust vanarauast ja pajuvitstest korda teha ja garanteeritult koju tagasi tuua.
Inseneer tegi põhiosa looduses ette tulnud autoremontidest ja oli delegatsioonijuht Venemaa offroadklubide juhtide juurde saadetud esindustes. Kuna ta oskas suhteliselt kõige vabamalt vene keeles.
Autot juhtides tegeles valdavalt siinkirjutaja kallal nokkimisega ja sai teada, ja kusjuures ka teadvustas sellise tõsiasja, et on Vana ving. Telginaabrina oli märksa meeldivam inimene, sain paljutki teada tema värvikast noorpõlvest (noh lühidalt nagu väike pätt vms). Norskab. See on muidu talutava helirõhutasemega, kui ta telgi vastasnurka hoiab, aga kui ta kord liviko soojas aluspesus magama talutati, siis ilmnesid tal üsna koerakirbulikud omadused soojema keha poole tõmbuda ja selle käigus kasvas müra ruutvõrdeliselt kehade vahelise kauguse vähenemisega. Nüüd ma tean, mis tunne oleks töötava mootoriga traktori kapoti all magada. Lilleke ehk Kai. Metsiku naine. On see Metsik mis ta on, aga super naise on ta leidnud. Ilus, heas bikiinivormis, 10 aastat noorem, kokkab, armastab lapsi ja lemmikloomi, näitab jõuliselt üles armastust oma mägilase temperamendiga mehe vastu ja samas ei ole üldse armukade (s.h mineviku sündmuste vastu): nii ideaalset naist ei saa lihtsalt olla. Reisil oli Lilleke (kogu meeskonna rõõmuks) valdavalt nappides ja liibuvaid riietes, toetas jõuliselt oma mehe ettepanekuid (enamusi) ja lisaks tüüpiliste perenaiselike toimetuste tegemistele tundis elavat huvi auto tehnilise seisukorra vastu. See viimane omadus võis küll olla tingitud sellisest Metsikul salaplaanist, mille kohaselt oleks juhul, kui Nissan oleks kusagil kõrbes ära lagunenud (no kohe nii katki, et isegi Inseneer ja Vello kahe peale poleks seda korda saanud. See võinuks tegelikult vabalt juhtuda, kuna kõrbes pajupuid minu meelest eriti ei kasvanudki), siis oleks saanud Lillekese kohaliku rikkuri haaremisse vahetada Lilleke olnuks Metsiku hinnangul väärt tervet kaamelit või karja eesleid, kes rikkis Nissani oleks kuhugi tsivilisatsiooni toimetanud. Maria pärisnimi oli ka Maria. Tegemist on Vello sõbrannaga, kes ametilt med.õde. Erinevalt eelkirjeldatud Lillekesest eelistas kanda, nagu ka Vello, sõjaväevormi ja põlvini nöörsaapaid. Väga meeldiv tagasihoidlik inimene, kes, võiks lausa öelda emalikult, hoolitses Vello eest. Vello sai ainsana hommikusöögi mitte küll just voodisse, aga telgi uksele küll. Vello pidi ainult korra reisi jooksul telki aitama kokku panna (Insener näiteks osales selles koledas protsessi seda lausa kaks korda). Samuti oli Maria meie põhiline söögitegija ja hoolitses, et meie autos oleks alati joogivett. Metsik ehk Rait. Reisi idee autor ja põhiline organiseerija. Eraelus pikamaaautojuht. Põnev aga samas ka väga raske kaaslane. Põnev sellepärast, et oskab oma ääretult värvikast noorusest ja muudest maailma asjadest väga huvitavalt rääkida, raske selle pärast, et tal on kogu aeg kuhugi kiire. Kõigepealt oli kiire Mongooliasse jõudmisega ja pärast oli kiire koju tagasi. Kuidas see mees oma elukutsest tulenevas piirijärjekorras või laadimispausidel vastu peab, sellest mina hästi aru ei saa.
Sellel kiire värgil oli muidugi plusse ka, ilma selleta ilmselt ei oleks me planeeritud reisi ajagraafikuga kuidagi hakkama saanud. Rait võttis enese peale ka peale Eero lahkumist teeküsija rolli, saime teada, et kõik rekkajuhid on omavahel vennad (v.a poolakad) ja aitavad meelsasti suunda valida.
Kuna Rait on sügavalt reisihuviline ja hakkab varsti jälle midagi organiseerima, siis väiksed soovitused tema tulevastele kaaslastele: Sa ei tohi olla karsklane; Sa pead armastama vabamaadlust (kusjuures lisatingimus võib olla, et võitja kopuleerub kaotajaga); kui Sind kelle viis hommikul üles karjutakse (no kui on kiire), siis pead olema lihtsalt tolerantne, kui tunniajase autosõidu järel üleskarjuja paneb naise rooli ja ise kõrvalistmele magama läheb (uni on ju, kuna sai varakult üle tõustud); ainult poolakad tohivad sõita teise auto sabas kauem kui minut. Prikolna ehk Eero. Reisile sattus ainsana mitte 4x4 foorumi või 4x4 tutvuskonna kaudu, vaid mingisse reisihuviliste foorumisse pandud teate peal. Tegutseb IT-valdkonnas ja see oli alati jutust aru ka saada. Oli konkurentsitult enim maailma näinud mees, välismaal õppinud, suur Aasia-maade huviline, isegi abikaasa oli Hong-Kongist leidnud. Ebaeestlaslikult vaba suhtleja, valdas võõrkeeli, linnades teeküsimise võttis alati meelsasti enese peale ja ajas venelasi järjekindlalt naerma sõna prikolna kasutamisega. See tähendavat noorteslängis midagi taolist nagu änksa (tõlkes tore). Sattus mõningasse opositsiooni tänu oma süvendatud kultuurihuvile Mongoolia kloostrite ja muu taolise vastu, kui kõik ülejäänud tahtsid pigem ruttu sealtkandist jalga lasta. Lahkus reisilt plaanitult enne lõppu Irkutskis. Saarlane ehk Priit. Seltskonna pesamuna - 19a vana ja üldine lemmik oma võluva saaremaa keele (minu meelest rääkis ta veel mingit erilist murrakut. Ma olen saarlasi varem ka näinud, aga ükski ei rääkinud kogu oma juttu mineviku vormis ja nud-tud kesksõna kasutades. Umbes selline lauseehitus oli poisil: oli otsinud ja polnud leidnud) ja humoorika ning positiivse jutuga. Kohalikud suvalisel idamaal lõi ta aga suisa pahviks oma loodusliku linalakasoenguga. Suvaline kohalik polkovnikutütar oleks ta koheselt 40 kaameli või 2 UAZ-ku vastu vahetanud, kui tal poleks olnud üht puudust - vene keelt ei osanud üldse või nagu ta ise väljendas: ne panimöm. See tsitaat oli ka reisil enimtsiteeritud. Puudus ei takistanud muidugi kanget Saaremaa vägilast ühe Venemaal kangesti populaarse värvitu vedeliku manustamise järel Irkutskisse (päris suur ja elava ööeluga Siberi (pea)linn oli) omapäi taksoga seiklema minna ja siiani arusaamatutel põhjustel tuli eluga tagasi ka. Kui mõnel läänepiirkonna off-road tiimil on eriti energilist vintsmanni vaja, siis julgen soovitada. Sahvrivaim ehk siis siinkirjutaja. Iseennast kõrvalt vaadata ei oska, jäi meelde pohmellis (aga seetõttu ilmselt väga siiras) Metsiku lause: vingub küll palju, aga muidu hea inimene. Usun et peale selle kirjatüki avaldamist tuleb minu kohta ka palju tõde päevavalgele. Vello. Vello tuntakse siin foorumis muidu ka Runni nime all, meil oli ikka Vello. Vello oli haruldaselt vaikne kaaslane, reisi esimese nädala magas puhtalt maha, oli nimelt viimased 2 nädalat 20-tunniseid tööpäevi teinud ja vähe ära väsinud. Vello põhiline funktsioon oli olla tüürimees piirkondades, kus Carmini arust mitte midagi ei olnud ning autot remontida, kui Inseneer ise enam ei osanud. Magamine jäigi tema lemmiktegevuseks. Reisi teisel poole hakkas ka rääkima, Inseneeriga rääkis mingit off-roaderite juttu (meie Mariaga sellest lõpuni aru ei saanudki) ja mina leidsin viimaks ometi mehhaaniku, kes oli valmis kõik minu peas olevate projektide teemal kaasa arutama ja ka valmis tegema. Kahjuks ainult raha eest. Mis iseenesest on pikk samm edasi, kuna Inseneerile rääkida midagi teemal, et võtta üks Unimog ja üks V12 Jaguar ning need omavahel ristata (kasutaja Karu ka plaanib midagi sellist, aga Jaguari asemel oleks mingi Dodge Durango), siis on ainult koledat kisa kuulda: Aaaaaaaaa . lõpeta ära!.
Krt Kristjen sinus on osav kirjpulk kaduma läinud. Sai jälle veidi itsitada. Kas oma lamba saite Mongoolias ära küpsetatud või oli Metsikul liiga kiire ära sealt?
Myrgel, Sa oled hooletult meie reisipäevikut jälginud. Leheküljel 2 on isegi lamba retsept toodud. Ja sel viisil valmistatu sündis isegi minusugusel pirtsutajal süüa. http://fotoalbum.ee/photos/metsik35/75353315
Siin on ka fotosüüdistus, et meile lammas tehti. Et just see konkreetne lammas surma mõisteti, otsustas meie Juht Inseneer. Tugev Juht suudab ka raskeid otsuseid langetada.
Viimati muutis Kjen, L Sept 18, 2010 3:25 pm, muudetud 1 kord kokku.