xenon
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
Re: xenon
Räägiti et tulel peab olema mingi TC tähistus, aga ega minul sdeea polegi, ja olen teistel autodel vaadanut, kus xenon on pandud ja lubatud, seal pole ka mingit TC tule peal kirjas. Aga ikkagi, paljud teised panevad endale Xenone ja midagi ei juhtu, või toyotal on midagi väga pees et ei tohi panna. Aga ma arvan, et ma nüüd läbin ülevaatuse oktoobris ja peale seda proovin midagi panna. Vaatab mis saab:)
7) lähitulelaternale peab olema kantud üks järgnevast tähisest:Hydroid kirjutas:Räägiti et tulel peab olema mingi TC tähistus, aga ega minul sdeea polegi, ja olen teistel autodel vaadanut, kus xenon on pandud ja lubatud, seal pole ka mingit TC tule peal kirjas. Aga ikkagi, paljud teised panevad endale Xenone ja midagi ei juhtu, või toyotal on midagi väga pees et ei tohi panna. Aga ma arvan, et ma nüüd läbin ülevaatuse oktoobris ja peale seda proovin midagi panna. Vaatab mis saab:)
a) C – kui on ette nähtud tavalise hõõglambi kasutamiseks;
b) HC – kui on ette nähtud halogeenhõõglambi kasutamiseks;
c) DC – kui on ette nähtud gaaslahenduslambi kasutamiseks;
6) kaugtulelaternale peab olema kantud valgustugevuse kontrollarv ja üks järgnevast tähisest:
a) R – kui on ette nähtud tavalise hõõglambi kasutamiseks;
b) HR – kui on ette nähtud halogeenhõõglambi kasutamiseks;
c) DR – kui on ette nähtud gaaslahenduslambi kasutamiseks.
Järeldustega saad ehk ise hakkama.
Eero
- TiitR
- I live off from the mud
Huvitav kuidas siis H4 pirniga esitulel need tähed on? Seal ju lähi ja kaugtuli mõlemad xenonid ja kas siis ka mõlemad tähekombinatsioonid?eero I kirjutas: 7) lähitulelaternale peab olema kantud üks järgnevast tähisest:
a) C – kui on ette nähtud tavalise hõõglambi kasutamiseks;
b) HC – kui on ette nähtud halogeenhõõglambi kasutamiseks;
c) DC – kui on ette nähtud gaaslahenduslambi kasutamiseks;
6) kaugtulelaternale peab olema kantud valgustugevuse kontrollarv ja üks järgnevast tähisest:
a) R – kui on ette nähtud tavalise hõõglambi kasutamiseks;
b) HR – kui on ette nähtud halogeenhõõglambi kasutamiseks;
c) DR – kui on ette nähtud gaaslahenduslambi kasutamiseks.
Järeldustega saad ehk ise hakkama.
Eero

Täpselt nii ongi, et peavad olema mõlemad tähekombinatsioonid ja lisaks veel A, kui ääretuli on samas laternas.
H4 ei ole ksenoon, H4 on halogeen.TiitR kirjutas:Huvitav kuidas siis H4 pirniga esitulel need tähed on? Seal ju lähi ja kaugtuli mõlemad xenonid ja kas siis ka mõlemad tähekombinatsioonid?
Ja kogu see täherida ongi laternal kirjas.
H4 pirniga laternal on peal HCR, ja sinna ei tohi ksenooni sisse panna.
Minu värske igapäevaliikuri biksenoontulega laternal on näiteks sellised tähistused:

Selles laternas on siis lisaks veel udutuli, kurvituli, ääretuli, suunatuli ja päevasõidutuli.
Oli Grand Cherokee '93 metsasõitudeks - müüdud
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
Nüüd Grand Cherokee '12 teedel liikumiseks ja veduriks
- TiitR
- I live off from the mud
Ei vaidlegi vastu, kuid huvitav mis xenon pirni kasutas vana "punnsilm" mersu?reimo kirjutas:H4 ei ole ksenoon, H4 on halogeen.TiitR kirjutas:Huvitav kuidas siis H4 pirniga esitulel need tähed on? Seal ju lähi ja kaugtuli mõlemad xenonid ja kas siis ka mõlemad tähekombinatsioonid?

D2R vist, nagu paljud teisedki sel ajal.