Saarekoll 2008

Ametlik info võistluste kohta, küsimused, kommentaarid, järelkajad.

Official information and discussions about 4x4 competitions. Information on international events welcome!

Moderaatorid: hulkur, Arto, MM, Oliver, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Madis
True Off Roader!
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Stupiduser kirjutas: Kui jäme puu on puu?
Lisaksin veel ühe küsimuse - kas tuleb lugeda elektripostiks ka posti, mille küljes OLI kunagi liin ehk teisisõnu metsa unustatud endine elektri(side)post. Mina ütleksin sellise asja kohta lihtsalt post kuna elektriga pole seal miskit pistmit. Selge on see et kui karvad küljes tuleb see torkimata jätta, aga on olnud juhuseid eelpool kirjeldatud kujul.
TR3 BHC
Madis 5115033
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Küsimus
http://www.zone.ee/saarekoll2008/info2.htm
kohta.

Kuidas juhendis kirjas oleva jutu: "Vasakule võtta võib maksimaalselt nii palju, et eelmise jäljerea vasakpoolne rattajälg on uue sõidujoone parema ratta jäljeks. Paremale võtta võib maksimaalselt nii palju,et eelmise jäljerea parempoolne rattajälg on uue sõidujoone vasema ratta jäljeks. Laiema trajektoori valik loetakse rikkumiseks ja on karistatav

Järgi toimuks ees jäljes kinni-katki ja halvemal juhul liikumisvõimetust autost möödumine?
Või peab sellisel juhul helistama ja anatkse erandkorras luba?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
MOB
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas MOB »

Saan aru, et loodushoiudeposiit tagastatakse peale võistluse lõppu. Seega ka näiteks võistluse katkestaja peab ilmtingimata ootama ära ürituse lõpu (muidugi juhul kui tal ei ole kama oma 2500 eegi saatusest).

Üldiselt on korraldaja poole pealt sellise deposiidi võtmise idee õige aga Saarekolli juhendis ja käesolevas foorumis lahti kirjutatud kujul täiesti toores. Omalgi tekkis terve rida küsimusi. Arvan, et alakomiteel oleks mõttekas see teema läbi töötada ja koostada vastav reglement, et vältida hilisemaid võimalikke kohtuprotsesse.
Mait Vanem, võistkond "Visa hulkur"
Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

No kui tuua jälle aluseks Venemaa, kust idee pärit, siis seal saad katkestamise puhul raha tagsi, kiibi tagastamist hetkel.
Seda muidugi juhul kui ei ole sinuvastu pretensioone tekkinud, selleks ajaks.

Priit
Kasutaja avatar
3FjaN
Kitsas puu & hüppav känd

Postitus Postitas 3FjaN »

Saan eelkirjutajatest aru,et enamik peab väärtuslikumaks oma kolme tuhandet krooni,kui Saaremaa või Eestimaa loodust.Tean,kui raskelt kroonid tulevad ja kui kergelt lähevad,Kuid see,kes arvab,et maksan ja teen,mis tahan,ei ole oodatud.
See,kes tahab mind kohtusse kaevata,võiks teha toimingu kohe.Et ei oleks hilinemist.Samas ei ole Saarekollile võistlema tulla mingit mõtet.
Kes maksab deposiidi ja kelle suhtes pole vaiet,saab raha tagasi ka varem.Kui ei usalda,ei oska ka aidata.Ilmselt olen Urmas Lombina teid korduvalt ja põhjalikult alt vedanud.

Kristjan
Järgi toimuks ees jäljes kinni-katki ja halvemal juhul liikumisvõimetust autost möödumine?
Või peab sellisel juhul helistama ja anatkse erandkorras luba?

Katsu eest ära tõmmata,on temal hea ja teistel hea.Loodan selliste kohtade peale panna kohtunikud.

Madis Postitatud: Reede Jan 11, 2008 12:21 pm

Lisaksin veel ühe küsimuse - kas tuleb lugeda elektripostiks ka posti, mille küljes OLI kunagi liin ehk teisisõnu metsa unustatud endine elektri(side)post. Mina ütleksin sellise asja kohta lihtsalt post kuna elektriga pole seal miskit pistmit. Selge on see et kui karvad küljes tuleb see torkimata jätta, aga on olnud juhuseid eelpool kirjeldatud kujul.
Ise küsin ,ise vastan.Infoks kõigile

Ermo
Mis imevahendiga kiirust mõõdetakse, et alla +10 km/h karistamisele kuulub ja mis imevahendiga võistleja seda mõõtma peaks, et usaldusväärset tulemust saada?
Luban sulle,et enne võistlust lasen härrastel sulle radarit näidata ja koolituse teha.Ära siis poppi tee.Seda kõike muidugi siis,kui nad lõpuks minuga päri on.

Mingi trammijuhtide võistlus on, et uut sõidujälge ei tohi teha? Esimene masin sõidab rajameistri jäljes?
Kuulu järgi on tegemist "raiesmikusõiduga". Miks ma ei tohi raiesmikul omale sobivat sõidutrajektoori vali
Et siis sõidan kus tahan,teen mis tahan.Tallinnast ja makstud!!!
Mis raiesmik?Kui palju?ilmselgelt teavad võistlejad juba rohkem kui korraldajad.Anna,Ermo, siis mulle ka trassi koordinaadid ja kooskõlastused,on mulgi natuke lihtsam

Loodetavasti teatatakse eelnevalt ette, mis varustus ja kui kinni peab olema. Pean silmas eelkõige köitevärki ja provianti, see on siililegi selge, et lendavad kirved ei tule autos kasuks
Tee palun avalik avaldus,millega sa sõidu ajal vastu pead tahad saada,ehk erandkorras lubamegi.

Kui jäme puu on puu?
Minu jaoks on juba 3 aastat kasvanud puuistik puu,kuid lähtume viiest sentimeetrist läbimõõdul.Ei arvestata sarapuupõõsaid,toomingaid,haaba,paju,leppa ja muu vähem väärtuslik puuliik.Nende puhul on alammõõt kaheksa sentimeetrit.Üldjuhul ,kui tuleb jämedam mets ette,siis oled vales kohas.VT. karistuste tabelit

Urmas
Tööle seltsimehed,igatahes!
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

Suur tänu vastuste eest!
Nagu ikka tektab iga vastus uusi küsimusi.

Mis imevahendiga kiirust mõõdetakse, et alla +10 km/h karistamisele kuulub ja mis imevahendiga võistleja seda mõõtma peaks, et usaldusväärset tulemust saada?
Luban sulle,et enne võistlust lasen härrastel sulle radarit näidata ja koolituse teha.Ära siis poppi tee.Seda kõike muidugi siis,kui nad lõpuks minuga päri on.

Kui spidomeeter oleks mõõteriist (kalibreeritud, sertifitseeritud jne) siis oleks ikkagi mõõtetäpsus +-5 km/h. Paraku ei ole spidomeeter usaldatav mõõteriist. Lisaks peaks võistleja sõidu pealt liitma-lahutama suuremast rehvimõõdust tulevat erinevust ja ka radaril on viga. Seega on < 10km/h rikkumise nii suur karistamine on minu arvates mõttetu ja alusetu. Mitte, et meie meeskond suurem asi rahvaralli võistkond oleks... :P
OT olen siiani näinud vaid ühte võistlust (Navigatsioon), kus reaalselt kah on kiirust mõõdetud. Peale viimast rahvarallit näeksin meeleldi seda ka teistel võistlustel.

Mingi trammijuhtide võistlus on, et uut sõidujälge ei tohi teha? Esimene masin sõidab rajameistri jäljes?
Kuulu järgi on tegemist "raiesmikusõiduga". Miks ma ei tohi raiesmikul omale sobivat sõidutrajektoori vali
Et siis sõidan kus tahan,teen mis tahan.Tallinnast ja makstud!!!
Mis raiesmik?Kui palju?ilmselgelt teavad võistlejad juba rohkem kui korraldajad.Anna,Ermo, siis mulle ka trassi koordinaadid ja kooskõlastused,on mulgi natuke lihtsam

Mehed metsas rääkisid :P Mitu raiesmikku siis on?
Üldiselt andis mulle enamuse vastusest juba näitlik pildimaterjal ära (et ei pea ikka trammijuht olema). Metsa vahel suures osas õigustatud. Aga ikkagi ma ei saa aru, miks ma pean raiesmikul (karjääris) sõitma täpselt nende kahe kännu (kivi) vahelt läbi kust on läinud eelnevad ekipaazid?
OT nägin vaimusilmas, et enne võistlust sajab lumi maha (meie kliimas võib ju juhtuda) ja korraldajad peavad võistlushommikul kõikidesse punktidesse jälje ette sõitma, irw

Loodetavasti teatatakse eelnevalt ette, mis varustus ja kui kinni peab olema. Pean silmas eelkõige köitevärki ja provianti, see on siililegi selge, et lendavad kirved ei tule autos kasuks
Tee palun avalik avaldus,millega sa sõidu ajal vastu pead tahad saada,ehk erandkorras lubamegi.

Kas köied-seeklid ja proviant (inc joogipudelid) peavad kinnitatud olema?
Kui vaja võiksin muidugi avalduse kah teha :-)

Kui jäme puu on puu?
Minu jaoks on juba 3 aastat kasvanud puuistik puu,kuid lähtume viiest sentimeetrist läbimõõdul.Ei arvestata sarapuupõõsaid,toomingaid,haaba,paju,leppa ja muu vähem väärtuslik puuliik.Nende puhul on alammõõt kaheksa sentimeetrit.Üldjuhul ,kui tuleb jämedam mets ette,siis oled vales kohas.VT. karistuste tabelit

Nagu aru saan siis on mõeldud puude langetamise all nende pikalisõitmist.
Mina pidasin tegelikult silmas nende ümbervintsimist (tervitan seejuures neid pajupõõsaid, mida välja olen vintsinud ja eriline tervitus neile pajupõõsastele, millest on ennast õnnestunud välja vintsida :69 )
Kui viltu võib "pärispuu" vintsida, et ta loetaks langetatuks? 90+ kraadi?
PS pikali sõitmise mõttes on Teil väga mõistlik suhtumine :thumb:

Jõudu ja jaksu korraldajatele!

märg härg ermo[/u]
Elu on lill! Võilill...

Ermo "Pikk" Soobik, Märjad Härjad tüürimees/vintsimees, 2008 TR1 5. koht, offroader since 2002
Kasutaja avatar
3FjaN
Kitsas puu & hüppav känd

Tere
Praamiaegade tabelis on broneeringud ainult tagasi sellepärast,et Laevakompanii ei pidanud vajalikuks saabumisel broneeringuid lukku panna.Mis ei tähenda muidugi seda,et soovi korral oleks broneeringu tegemine keelatud.

Olge aktiivsemad hommikusöökide tellimustega,sest kes hiljaks jääb,sellel on kõht tühi.Või külma vorsti täis :8ball: .

Ja Saaremaa sulaski jälle üles :bcry :tooth: :lefrog .

Urmas
Kasutaja avatar
FB
Fitting 38"

Postitus Postitas FB »

3FjaN kirjutas: Samas tekkis ketserlik mõte käredamatel turistidel lasta proovida karjäärikatset :shock: :x 8) EEEEIIII TEEAA.

Urmas
JAHJAHJAH!!! :D :P :twisted: Tee ikka.
Metsas, vahelduva eduga, alates 2002a. Suvesõidust

Pakun laadur - ekskavaatorite-, kallurite- ja hüdrokraanadega madelautode teenuseid.
56614969
Kasutaja avatar
Raitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Raitz »

3FjaN kirjutas: Tee palun avalik avaldus,millega sa sõidu ajal vastu pead tahad saada,ehk erandkorras lubamegi.
Mina paluks avalikult luba jätta puukaitsevöö lahtiselt autosse.
Pole teine eriti raske, üsna pehme ka. Lubas pühalikult, et kellegile viga ei tee. Võileibadega lääbirääkimised käivad, kui nad ära kavatsevad kuivad ja kõvaks muutuda, paneme nad kuskile kasti, vastasel juhul kaalume ka nendele eriloa taotlemist.
1 Hobujõud
Kasutaja avatar
3FjaN
Kitsas puu & hüppav känd

Raitz

3FjaN kirjutas:

Mina paluks avalikult luba jätta puukaitsevöö lahtiselt autosse.
Pole teine eriti raske, üsna pehme ka. Lubas pühalikult, et kellegile viga ei tee. Võileibadega lääbirääkimised käivad, kui nad ära kavatsevad kuivad ja kõvaks muutuda, paneme nad kuskile kasti, vastasel juhul kaalume ka nendele eriloa taotlemist.

Puukaitsevöö lahtijätmine on lubatud,seda siis ilma seeklita.Võileivad peavad olema kinnitatud,seda enam,kui nad on kuivatatud.Porine leib krigiseb räigelt hammaste all :rofl: :)) .

Ja siin palju arutletud punkti kohta tahan veel öelda,et ka pretensioonid peavad olema konkreetsed ja tõestatud.Kas siis pildimaterjaliga,või kohapeal.Mitte keegi ei saa kedagi külajututasemel vastutama panna.Metsas sõidavad ju veel metsavedajad,jahimehed,ning muidu huvilised.

Metsas on veel külmunud pinnast,ja öösel külmetab.Kes teab täpselt võistluste nädalavahetuse ilma,see saab tasuta võistelda :driving.

Urmas
Kasutaja avatar
Arto
SuurPäälik
Kontakt:

Postitus Postitas Arto »

Korraldajad on andnud välja esimese bülletäni!

Vaata EAL 4x4 AK kodulehele
Arto Künnapas, Ratturid meeskonna roolikeeraja , maasturisõltlane alates 2004.
MB230GE, Nissan Navara, Volvo TGB1314
offroad.ee
Kasutaja avatar
RaidoKol
Fitting 38"

Postitus Postitas RaidoKol »

Kui autasustamine algab varem kui plaanitud, siis oleks tore kui saaks pühapäevaseid praami aegu muuta. Kas on võimallik :roll: ?
Raido Kolk, Team VILKAR _ VABA+/VABA/TR3, Eesti 4x4 karikasari 2007 II koht, peaaegu 37'' rehviga.
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

Kuna raud ja liha ei saa valmis TR-1 katsumusteks, siis on tekkinud möned küsimused, et Turisti klassi raames vöimalikult silmapaistev tulemus saavutada. Natuke ka tingitud sellest, et reglement käsitleb Turiste vöistlejate ja vöistkonnana (küll hobiklassis), aga siinses diskussioonis on kinnitatud, et Turist ei ole vöistleja.

- Kas Turisti autol peab olema uksenumber ja kes selle nimetab? (Mullu sai Artoga lihtsalt kokku lepitud.)
- Kas Turistidele kehtib p. 5.7 kiiruse piirang 70 km/h ja disklahvid?
- Kas Turisti vöistkond peab olema varustatud digifotokaga?
- Kas korraldajad peavad möistlikuks, et esinen sütitava kõnega tqhq foorumis ja kutsun jänkirauda üles Turismi klassis oma etteastet tegema?

Muidu karjääri vms. katse oleks igati teretulnud Turistidele. Tegemist on ju reaalsete võistlusolude tutvustamisega potentsiaalsele järelkasvule harimise eesmärgil... Mullune joonorienteerumine oli igati suurepärane ja Turisti auto vöib juhtumisi ka olla midagi TR-1 ja TR-3 vahepealset. Kas kiivrid igaks juhuks autosse, kel on?

Lihtsalt mötteid, kui juba realiseeritud pole. Kui Turism on seotud kuskile kohale jöudmisega läbi teatavate katsumuste, vöiks sihtpunktis olla logiraamat, kuhu iga kohalejöudnu end omakäeliselt sisse möllib kellaaja ja vabas vormis kommentaariga korraldajate ning kaasvöistlejate aadressil. Tulemusteks olekski see leht, väljariputamise vaev. Turistidele auhinnaks koopia sellest lehest. Kui karjäärikatse on ka sees, siis mitteläbijatele kohustuslik kohalkäik ja puhkeaeg karjääri serval pikkusega 'oodatav keskmine karjäärikatse läbimise aeg' + 0,5...1 tundi.

Väike puhastav märkus reglemendi kohta, p. 3.7 viitab punktile 7.8, mida ei leidnud.
Kasutaja avatar
10-4
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas 10-4 »

margus61 kirjutas: - Kas Turisti autol peab olema uksenumber ja kes selle nimetab? (Mullu sai Artoga lihtsalt kokku lepitud.)

Muidu karjääri vms. katse oleks igati teretulnud Turistidele. Tegemist on ju reaalsete võistlusolude tutvustamisega potentsiaalsele järelkasvule harimise eesmärgil...
Mullune joonorienteerumine oli igati suurepärane ja Turisti auto vöib juhtumisi ka olla midagi TR-1 ja TR-3 vahepealset. Kas kiivrid igaks juhuks autosse, kel on?
1. Mul sama küsimus õhus? Teeks kleepsu aga ei tea, mis numbriga.

2. Karjääri katsele vist ikka ei saa Turisti võistlejatele jalgu saata. No see minu arvamus. Aga sellegipoolest võtan kiivri kaasa 8) äkki lastakse ikka mürama :wink:

3. Joonorienteerumine oli mullu lahe jah, v.a. see, et võistlusklassid oli selle juba läbinud ja jälg oli suteliselt sügavaks muutunud. See aasta oleme "madala" autoga ja loodame, et ei pea jäljes kinni istuma. (eelmise aasta jälg oleks Fiat Panda 4x4-le liiast olnud :twisted:)
Viimati muutis 10-4, K Jaan 16, 2008 7:34 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ten-Four, Over And Out!
Hetkel haige - veab vaid üks ratas :p
Projekt Rocky F73 uueks - 2009-...
Kasutaja avatar
tont
Fitting 38"

Postitus Postitas tont »

turistile on suva, vähemalt eelmine aasta oli.
hetkel numbrid 77,88 ja 99 on valmis ja saavad ka kulge kleebitud JEEPidele
Vasta

Mine “Võistlused/Competitions”