Milliseid masinaid osta, kui esitatavad nõuded...

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Smithers
Mudder

Postitus Postitas Smithers »

Aga Outlanderile tõmbasite vee peale kolinal?
Mis see peamine põhjus olla võiks, lisaks sellele, et ta nö linamaastur on?
Aru ma ei saa, kas sa siis otsid maasturit või linnamaasturit. Outlanderi liigitaksin ma täpselt samasse auku kuhu CRV,HRV, Subaru ja kõik muud neliveolised sõiduautod. :) Nende konkurendina Outländer ju välja lastud ongi. Et siis valikult lihtsamaks teha tee endale ikka selgeks kuhu klassi autod kuuluma peavad ja sealt on juba valikut teha lihtsam...
Minu hääl läheb ikkagi Landcruiserile. :twisted:
fireman
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas fireman »

Eee... ei see klass nüüd küll kõige olulisem asja juures ei ole. Oluline oleks leida meie vajadustele vastav parim 4-veoline. Loomulikult tunnistan endale ka asjaolu, et enamik siinse foorumi külastajaid kaine peaga linnamaasturi kohta midagi head ei ütle :)

Aga selles osas ma küll nõus ei ole, et Outlander ja Subaru on on täpselt sama 4wd masin nagu CRV v HRV. Äkä!
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

fireman kirjutas:
Aga selles osas ma küll nõus ei ole, et Outlander ja Subaru on on täpselt sama 4wd masin nagu CRV v HRV. Äkä!

Kui nii, siis järmine vihje: Subaru Outback aga alles selline teema pandi kinni, kuna siis tulid meie seest välja subaru ja audi mehed :lol:
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

Fireman arvas:
Loomulikult tunnistan endale ka asjaolu, et enamik siinse foorumi külastajaid kaine peaga linnamaasturi kohta midagi head ei ütle :)
...
Kui Sa vaid teaksid, mida nad mittekainelt neist arvavad :roll: . Parketikad EI OLE ette nähtud selliste tööde tegemiseks nagu Teil seal vaja. Teisalt, ka Subaru ja Outlanderi (ja HRV, CRV...) võrdlemine on kohatu, ei saa võrrelda liitrit ja meetrit. Subaru on ehitatud sõitmiseks (lammutamiseks), need ülejäänud koduperenaistele poes käimiseks :wink:
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
fireman
Off Roader Wannabe

Ok, usaldan teie kogemusi ja, kui tõstatasin teema, et te nõu jagaksite, siis ei üritagi seda ignoreerida.

Läheneks siis nii: Paljud maasturid on küll metsas vinged "tankid" aga päästetööde juhi käsutuses peab see masin end õigustama ka kiire sõiduvahendina linnas ja kurvilisel maanteel.

Milline maastur-maastur on parima dünaamikaga kiirel sõidul kurvilisel teel?
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

fireman kirjutas: Milline maastur-maastur on parima dünaamikaga kiirel sõidul kurvilisel teel?
No kui juba nii küsimus on esitatud julgeks pakkuda MB G55AMG-d...
fireman
Off Roader Wannabe

Ei nori! :)
hulkur kirjutas:
fireman kirjutas: Milline maastur-maastur on parima dünaamikaga kiirel sõidul kurvilisel teel?
Kasutaja avatar
hmm
Home Made Monster

Postitus Postitas hmm »

Sa tahad väga vastuolulisi omadusi- suur ja samal ajal parima dünaamikaga kiirel sõidul kurvilisel teel, vastupidav jne.

Ilmselt on parim kompromiss MB G Woker. Kindlasti leiab suuremaid, kiiremaid ei oska öelda kas ka vastupidavamaid. Suured kiirused ja hea kurvisõit tahab võimast mootorit ja sõltumatut madaldatud vedrustust. Viimane ei ole kindlasti vatupidav.
Kui raha piiri ees ei oleks siis sobiks nii mahukuselt kui ka sõiduomadustelt MB GL420 CDI aga vastupidavuse kohta ei julge midagi lubada
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391
fireman
Off Roader Wannabe

Tõenäoliselt küll. Läänes kasutatakse ka seda mudelit jutimisautodena. Paraku meile jääb ikka kalliks.
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

fireman kirjutas:Ei nori! :)
Ei norigi, kaugeltki mitte. Aga kuna "hankekutses" polnud ette antud max. hinda, vaid küsiti parima pakkumist, mitte parimat pakkumist, siis...

Nagu Rein ütles siis küsid Sa vastuolulisi asju, nagu teada pole head ja odavat olemas, on kas hea või odav ja on ka kompromiss. Elik kuniks pole määratletud TÄPSED tehnilised kriteeriumid ja max. hind (näiteks diileri lista hind) siis tulebki Sulle pakkumisi Honda HR-V-st kuni G55AMG-ni või kasvõi mingi jänki 4x4 sofani ( sorri jr, kellele ema ja kellele tütar :oops: ) ja KÕIK vastavad mingis osas Su esitatud kriteeriumitele, ja kõigi pakkujad on nõus oma pakkumist argumenteerima ja kaitsma.
fireman
Off Roader Wannabe

No, hankekutseks ei julge lubada teil seda foorumi teemat nimetada isegi mitte naljatamisi (KAPO mehed on valvsad kõikjal).

Maksimum hinna mainisin alguses ära kohe. Tehnilise spetsi kirjutamisega saan ka hakkama. Küll aga tulenevalt riigihanke seadusest peaks ma valma hiljem odavaima sobiliku pakkumise (seega pean määrama paika parameetrid, et ma hiljem ei oleks kohustatud on kehva kodutöö tõttu uut Nivat ostma).

Et kokkuvõtvalt- selleks siis sihuke turu-uuring, et võimalikud mittesobivad variandid eos välja selgitada.
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

Postitus Postitas Valge Hiir »

fireman kirjutas: Küll aga tulenevalt riigihanke seadusest peaks ma valma hiljem odavaima sobiliku pakkumise (seega pean määrama paika parameetrid, et ma hiljem ei oleks kohustatud on kehva kodutöö tõttu uut Nivat ostma).
Mõned võlusõnad - talasild, täisraam, lülitatav 4vedu, pidev4vedu jne.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Valge Hiir kirjutas:
fireman kirjutas: Küll aga tulenevalt riigihanke seadusest peaks ma valma hiljem odavaima sobiliku pakkumise (seega pean määrama paika parameetrid, et ma hiljem ei oleks kohustatud on kehva kodutöö tõttu uut Nivat ostma).
Mõned võlusõnad - talasild, täisraam, lülitatav 4vedu, pidev4vedu jne.
käsitsi lülitatav nelikvedu
elektrooniliselt lülitatav nelikvedu
ESOF (Elektronic Shifting On the FLy) sõidu ajal elektrooniliselt lülitatav nelikvedu
manuaalsed rummulukud
automaatsed rummulukud
vaakumiga töötavad rummulukud
karpraam
C raam
torsoonvedrustus
keerdvedrudega vedrustus
lehtvedrud
täis talasild
jne...

Peaks saama ilusti täpselt soovitud masina peale kokku kirjutada tehnilise osa.
+372 5028488
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

hulkur kirjutas:
Sa viisid mu sõnad suust hulkur ... kuigi võiks pakkuda ka F150 Harley Davidson Editionit ... roots kompressoriga 450-500HP'd + jäigemaks keeratud veermik 8)
+372 5028488
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Minu võlusõnade list oleks:

* redelraam
* talasillad
* spiraalvedrud
* 100% lukustatavad diferentsiaalid
* automaat käigukast
* kliimaseade(konditsioneer)

Ja tulemuseks saame, et kui hind peaks jääma alla 600k EEK, siis praegusel hetkel tootmisesolevatest autodest kvalifitseerub vist ainult Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ja MB G270 Worker (vist)...
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”